Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Cuneo

trektocht in Italië - Piemonte

Een makkelijke fietstocht door Noord-Italië

 • LOGIES & ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 11 dagen
Nazomer korting
vanaf € 925,-
Prijzen en data
Hondje Herfst FVW Tocht GPS Elektrische fiets

Het was een mooie vakantie. De fietstochten waren makkelijk te doen met de gps, heel relaxed. In de zon is de gps niet altijd makkelijk te lezen.even een schaduwplek opzoeken dan. We bestudeerde el... Lees review

Vera mierop

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Cuneo

Fietsen door de onbekende, maar voor fietsers zeer aantrekkelijke provincie Cuneo in de Piemonte. Omringd door een skyline van bergtoppen, fietst u over vlakke en licht heuvelende wegen langs, in voor- en najaar, snelstromende rivieren. U overnacht in authentieke stadjes en dorpen zoals Caraglio, Saluzzo en het middeleeuwse Mondovi. In het oosten wordt de provincie begrensd door lang­gerekte wijngaardheuvels, waar u regelmatig enig klimwerk wacht. De provincie staat bekend om het heerlijke authentieke Italiaanse eten. Veel stad­jes en dorpen hebben oude kerken met bijzondere fresco’s en kastelen. De pleinen zijn omringd door panden met schaduwrijke arcaden. De tocht voert u over langgerekte plateaus en door de heuvels aan de voet van de bergen.

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Cuneo

Hotel Quadrifoglio in Caraglio of Hotel Draconerium in Dronero, Hotel Perpoin of Hotel Griselda in Saluzzo, Locanda Santa Rosalia in Savigliano, Hotel Romanisio of Hotel Giardino Dei Tigli in Fossano, Park Hotel of Albergo dell 'Academia, Hotel Cannon D’Oro of Albergo dei Pescatori in Chiusa Di Pesio, diner in Albergo Ristorante del Pesce (Fr. San Bartolomeo 94)

Maximaal 426, minimaal 395 kilometer.

Ja, dat is mogelijk.

Ja, en desgewenst kan er een GPS-apparaat à € 45,- worden gehuurd.

Ja.

Reviews fietsvakantie - Cuneo

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Het was een mooie vakantie. De fietstochten waren makkelijk te doen met de gps, heel relaxed. In de zon is de gps niet altijd makkelijk te lezen.even een schaduwplek opzoeken dan. We bestudeerde elke dag de kaarten en de verhalen die er bij horen. Gewoon leuk om zo voorbereidt op weg te gaan. Het begin van de tocht was inderdaad veel landbouw zoals anderen ook al hadden geschreven. Des al niets min toch leuk doordat je door verschillende mooie plaatsjes Rijdt. De berg etappes waren geweldig mooi, heerlijk met een e bike. De fietsen mogen bij aanlevering wel fiets klaar zijn gemaakt. De fiets banden hadden voor vertrek nog wat lucht nodig. En 1 fiets liep een beetje aan, wat ik persoonlijk hinderlijk vind. We hebben 1x een lekke band gehad, we waren gelukkig bijna ‘thuis’ en in het dorp was een fietsenmaker die hem snel geplakt had. In veel gevallen hebben we ook in de hotelletjes gegeten omdat er niet veel anders was maar dat was ook prima. Kort om lekker gefietst en veel van de omgeving gezien. We kijken tevreden terug.

2019 - Vera mierop

"mooie en rustige tocht door de Piemonte, vooral met uitschieter Sambuco
wel soms lang bergop en soms steil
zeer goede routebeschrijving, hotels goed en half pension lekker en gevarieerd"

2019 - arlette

Onze complimenten aan de medewerkers van Eigenwijze Reizen! Geen moeite was teveel om de GPS tracks aan de gang te krijgen. En ook de snelle reactie toen ik op het laatste moment een huurfiets nodig had was een bijzonder prettige ervaring. Wij hebben al veel met Eigenwijze Reizen gefietst en hebben nog nooit een negatieve ervaring gehad.

2019 - Hetty Adolfs

Mooie reis door afwisselend landschap en toffe dorpjes en kleine stadjes. Af en toe serieuze kuitenbijters

2019 - anoniem

Piemonte: mooi onontdekt gebied in Noord Italie. Laatste vijf route dagen de moeite waard.

2018 - Anoniem

Reisinformatie Cuneo

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 1 april t/m 31 oktober
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 290,-
 • Toeslag halfpension: € 230,- per persoon
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 200,- p.p.
  21 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 15,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 240,- p.p.
  Verlenging € 25,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) Caraglio LO: € 65,- p.p. per nacht
  Extra nacht Caraglio eenpersoonskamer LO: € 105,- 
 • Extra nacht(en) Cuneo LO: € 80,- p.p. per nacht
  Extra nacht Cuneo eenpersoonskamer LO: € 130,- 

Inclusief

 • 10 nachten verblijf op basis van LO of HP
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief

 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis in de buurt van het eerste hotel
 • Hond toegestaan: ca. € 20,- per arrangement, ter plaatse af te rekenen. Op aanvraag
 • Wij kunnen eventueel een vlucht naar Milaan of Turijn voor u boeken. Informatie op aanvraag
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Cuneo

Routekaartje Cuneo

Fietsroutes Cuneo

Dag 1 Aankomst in Caraglio of Dronero, evt. rondwandeling in Carraglio

U begint in Caraglio in het dal van de Grana, aan de voet van de heuvels. Als u vroeg aankomt, kunt u een wandeling maken door het oude centrum naar de op een heuveltop gelegen bedevaartkerk voor een eerste blik op het landschap, waardoor u de komende dagen fietst.

Dag 2 Van Caraglio/Dronero naar Saluzzo 46-51 km of 36-41 km

De eerste etappe gaat langs de rand van de heuvels. Met imposante kastelen en kerken vormen de stadjes Busca, Castiglione en Manta een fraaie opmaat naar uw eindbestemming Saluzzo, met een 16e eeuwse kathedraal. Het tegen de heuvel gebouwde middeleeuwse centrum heeft steile kiezelstraatjes, welke u langs renaissance stadspaleizen en een pracht van een gotische kerk leiden naar het op de top gelegen castello van de markiezen.

Dag 3 Rustdag of rondrit naar Revello en de abdij van Staffarda 45 km

Op uw rustdag maakt u een rondrit aan weerszijden van de Po, door vlak, vruchtbaar boerenland waarin u de vriendelijke plaatsjes Revello en Gardé en het Abbazia di Staffarda aandoet. Dit klooster is het mooiste voorbeeld van de Romaanse bouwkunst der Cisterciënzers in deze regio. Behalve de kerk kunt u ook het museum bezichtigen.

Dag 4 Van Saluzzo naar Savigliano 49 km

Over een vlak parcours fietst u daags erna naar Savigliano. De plaatsjes Scarnafigi, Ruffia, Cavallerleone en Cavallermaggiore vormen met hun sfeervol verweerde kastelen, kerken en huizen met arcadebogen, de krenten in de pap. Het stadje Racconigi bezit een koninklijke burcht met een magnifiek park.

Dag 5 Van Savigliano naar Fossano 66 km

Vandaag gaat u over langgerekte plateaus langs het dal van de Stura welke een weids uitzicht biedt op de vlakte en de omringende bergen. Evenals het pittoreske stadje Cherasco ligt uw etappeplaats Fossano ook op zo´n langgerekte rug. De fietsroute brengt u in het karakteristieke valleidorp Pollenzo.

Dag 6 Van Fossano naar Mondovi 43 km

Door het oude centrum van Fossano daalt u af naar de Stura di Demonte. U fietst naar Bene Vagienne met een kasteel, kerken en patriciërswoningen. Een museum toont kunstschatten uit de blootgelegde romeinse stad  Augusta Bagiennorum welke u verderop passeert. De korte variant gaat rechtstreeks naar Mondovi, de lange variant gaat via de kasteeldorpen Novello en Barolo (bekend om de beroemde rode wijnen). U overnacht in Mondovi, met een 19de eeuwse beneden- en een middeleeuwse bovenstad welke zich door een liftcabine makkelijk laat bereiken.

Dag 7 Evt. stadswandeling Mondovi, Van Mondovi naar Chiusa di Pesio 31 of 36 km

's Morgens kunt u hier een (beschreven) rondwandeling maken alvorens de vrij korte rit naar uw volgende etappeplaats aan te vangen, U volgt de rivier de Pesio langs een natuurreservaat en twee kleine kerken waarin prachtige fresco's zijn te bewonderen. Uw hotels staat in het rustieke Chiusa di Pesio of wat verder in de vallei  tussen de berghellingen. Heeft u energie over dan zou u ook het kartuizerklooster Certosa di Pesio kunnen bezoeken.
Langs de rand van en ook door de heuvels fietst u via de dorpen Peveragno en Boves naar het kleine Fontanelle waar u aansluitend een rondrit naar de statige provinciehoofdstad Cuneo kunt maken.

Dag 8 Van Chiusa di Pesio naar Fontanelle(Beguda)/Borgo San Dalmazzo 23-30 km, evt. rondrit naar Cuneo 25 of 32 km

Langs de rand van en ook door de heuvels fietst u via de sfeervolle oude dorpen Peveragno en Boves naar het kleine Fontanelle dat gezegend is met een grote koepelkerk. Bij overnachting in Beguda even voorbij het stadje Borgo San Dalmazzo wordt uw rit langer. Hierna kunt u aansluitend een rondrit maken naar de statige provinciehoofdstad Cuneo, gelegen op een hoog gelegen terras tussen de rivieren Gesso en Stura. U fietst gedeeltelijk over onverharde wegen en paden door het rivieroeverpark ‘Parco Fluviale Lungo il Gesso’. 

Dag 9 Van Fontanelle naar Sambuco/Pietraporzio 47 of 51 km

Een prachtige etappe, maar wel wat zware etappe.
U fietst eerst naar het centrum van Borgo San Dalmazzo om daarna te beginnen aan het prachtige traject stroomopwaarts door het dal van de rivier de Stura di Demonte, omringd door de machtige toppen van de Maritieme Alpen. De tocht loopt grotendeels over de zeer rustige weg langs de zuidoever. Vrij geleidelijk klimt u steeds hoger langs de plaatsjes Demonte en Vinadio waar u een enorm fort kunt bekijken. U waant zich in dit deel van de vallei echt in de bergen.

Dag 10 Van Sambuco/Pietraporzio naar Caraglio/Dronero 53 of 63 km

Op het laatste traject van uw fietsvakantie fietst u stroomafwaarts door de vallei van de Stura di Demonte en keert u terug in de vlakte. Onderweg komt u door de aardige dorpen Demonte en Vinadio (enorm 19de eeuws fort) en u overnacht nog eens in Caraglio of Dronero.

Dag 11 Vertrek

Uw fietsvakantie eindigt na het ontbijt.


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Provence en Camargue - Frankrijk

Fietsvakantie    8 of 10 dagen    trektocht

Elektrische fiets GPS
 • Hotels met bagagevervoer
 • Tavel, Tarascon, Arles, Saintes-Maries-de-la-Mer, Nîmes, Uzès
 • Avignon, paarden en flamingo's in de Camargue
 • Palais des Papes in Avignon
 • Pont du Gard
 • Dagafstand 40-61 km
vanaf 860,-

Costigliole Saluzzo - Italië - Piemonte

Fietsvakantie    8 dagen    standplaats

Hondje Kroontje Herfst GPS Culinair Elektrische fiets
 • Hotel Castello Rosso
 • Saluzzo, Savigliano, Fossano, Cuneo, Dronero, Caraglio, Frassino
 • Fietsen in het vlakke deel van de Piemonte in Noord-Italië
 • Historische stadjes Cuneo, Fossano en Savigliano
 • Prachtig uitzicht op de besneeuwde Alpen
 • Dagafstand 31-67 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 930,-

Puglia - Italië - Zuid

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

FVW Tocht GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Alberobello, Ostuni, Manduria, Gallipolli, Santa Maria di Leuca, Otranto, Lecce
 • Zon, olijfboomgaarden en heldere zeeën
 • Trulli-woningen
 • Fietsen langs de kust
 • Dagafstand 44-70 km
vanaf 835,-

Alpe Adria Radweg van Salzburg naar Villach - Oostenrijk - Alpen

Fietsvakantie    6 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets
 • Hotels/pensions met bagagevervoer
 • Salzburg, St. Johann im Pongau, Mallnitz, Sachsenburg/Spittal, Villach
 • Fietsen van Mozartstad Salzburg naar Villach
 • Door de dalen van de Salzach, Möll en Drau
 • Eisenrieswelt, 's werelds grootste ijsgrot
 • Dagafstand 30-60 km
vanaf 750,-

Saluzzo - Italië - Piemonte

Fietsvakantie    8 dagen    standplaats

Hondje Kroontje Herfst GPS Culinair Elektrische fiets
 • Hotel Perpoin
 • Cavour, Busca, Savigliano
 • Ontdek Piemonte vanuit een middeleeuwse stad
 • Abbazia di Staffarda en Castello di Manta
 • Uitzicht op besneeuwde Alpentoppen
 • Rondwandeling door het koninklijke Turijn
 • Dagafstand 30 – 59 km
vanaf 410,-