Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Nieuw
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie De Lutte fietsen

standplaats in Nederland - Twente

Fietsen in lommerrijk Twente

 • HALFPENSION
 • Incl. lunchpakket
 • 5 dagen
GPS Elektrische fiets Hondje Herfst Benelux

Wij hebben genoten van deze fietsvakanties, met hele fijne hotels .

Anoniem

» Lees meer reviews

Fietsvakantie De Lutte fietsen

Hotel Landgoed De Wilmersberg en Hotel ’t Kruisselt liggen tussen Oldenzaal en De Lutte in het hart van Twente. De glooiende heuvels, de bijzondere architectuur en het vele groen maken Twente tot een van de mooiste regio’s van Nederland. De fietstochten leiden u door dit bijzondere coulissenlandschap. U brengt een bezoek aan het bourgondische Oldenzaal en het kunststadje Ootmarsum en komt langs de fraaie kastelen van ’t Twickel en ’t Singraven. Ook bezoekt u Enschede, ooit de tweede textielstad van de wereld.

 

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - De Lutte fietsen

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Wij hebben genoten van deze fietsvakanties, met hele fijne hotels .

07-09-2021 - Anoniem

Prachtige omgeving, zeer goed hotel, met fijn behulpzaam personeel. Kortom een topper

07-09-2021 - Anoniem

Prima hotel, prima service, heerlijk diner. Kortom geweldig, een echte topper.

17-07-2021 - Fam van de Ven

Reisinformatie De Lutte fietsen

 • Reisdata: 1 januari t/m 31 december
 • Aankomstdag: 
  Hotel De Wilmersberg: iedere zondag en maandag; andere dagen prijs op aanvraag
  Hotel 't Kruisselt: iedere dag (gesloten Pasen 2 t/m 5 april, Pinksteren 21 t/m 24 mei en Kerst 23 december t/m 2 januari)
 • Toeslag eenpersoonskamer: 
  Hotel De Wilmersberg: € 320,- p.p.
  Hotel 't Kruisselt: € 120,- p.p.
 • Toeslag Comfort pluskamer Hotel 't Kruisselt: € 60,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 75,- p.p. 
  Verlenging: € 15,- p.p. per dag
 • E-bike: (excl. fietsverzekering): € 125,- p.p.
  Verlenging: € 25,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) HP
  Hotel De Wilmersberg: € 150,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer HP: € 230,- p.p.
  Hotel 't Kruisselt: vanaf € 70,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer HP: vanaf € 100,- p.p
  Toeslag Comfort pluskamer: € 15,- p.p. per nacht

Inclusief

 • 4 nachten verblijf op basis van HP
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Lunchpakket (4x)
 • Hotel De Wilmersberg: gebruik van het overdekte zwembad (met jetstream), whirlpool, Turks stoombad, sauna, fitnessruimte, infra-roodsauna en de tennisbanen
 • Hotel 't Kruisselt: gebruik van binnenzwembad, jeu de boulesbaan en poolbiljart

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Fietshuur
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • Hond mag mee bij de Wilmersberg: vooraf reserveren. Kosten € 47,50 per verblijf, ter plaatse betalen. U verblijft dan in een terraskamer, kosten hiervoor zijn € 15,- per persoon per nacht.
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - De Lutte fietsen

Routekaartje De Lutte fietsen

Fietsroutes De Lutte fietsen

Voor deze fietsvakantie kunt u kiezen tussen een verblijf in het 4-sterren hotel Landgoed De Wilmersberg en 3-sterren hotel ‘t Kruisselt. 
De mooie ligging op de heuveltop heeft er voor gezorgd dat het terras van hotel Landgoed De Wilmersberg al diverse malen het predicaat ‘fraaiste terras van Overijssel’ heeft gekregen. Op het landgoed met schitterend aangelegde Engelse tuinen ligt een arboretum met buitengewoon zeldzame bomen.
Hotel ’t Kruisselt is gevestigd in een voormalige textielvilla en ligt verscholen achter eeuwenoude eiken. In de mooie tuin ligt een 9 holes golfbaan. 
 

A - Naar Ootmarsum 47 km

Uw eerste fietsroute gaat over de stuwwallen in de omgeving van Oldenzaal. Eerst komt u door Oldenzaal met z’n robuuste basiliek Plechelmus. Daarna fietst u even langs het kanaal Almelo-Nordhorn om vervolgens een bezoek te brengen aan Ootmarsum. Het stadje stamt uit de dertiende eeuw en ademt nog veel van de sfeer van vervlogen tijden. Dan komt u langs de watermolen en het kasteel van Singraven. Na het gezellige De Lutte komt u nog langs het Arboretum Poortbulten.

B - Naar Hertme en Twickel 66 km 

Deze fietsroute gaat over rustige fietspaden door de dorpjes Saasveld, Hertme en Zenderen. Vervolgens komt u over een prachtig fietspad langs de Doorbraak om daarna een bezoek te brengen aan het landgoed Twickel, met het gelijknamige kasteel. Op uw terugweg komt u door het lieflijke stadje Borne om daarna langs de Gammelkerbeek terug te keren naar Oldenzaal.

C - Naar Enschede 53 km 

Deze route gaat over het uitgestrekte terrein van de voormalige vliegbasis Twente naar Enschede. Het rijke textielverleden van Enschede leeft voort in het industriële erfgoed in en rond de stad. U komt door de wijk Roombeek, uit de as van de grote vuurwerkramp in het jaar 2000 herrees hier een prachtige nieuwe wijk. Op de terugweg fietst u door Losser en langs de grensrivier de Dinkel.

D - Wandelroute naar Oldenzaal 11 km 

Tijdens deze wandelroute brengt u een bezoek aan Oldenzaal. In het gezellige centrum vindt u de  robuuste Plechelmusbasiliek en museum het Palthehuis. U wandelt terug over de Tankenberg en door het cultuurlandschap Elfterheurne met loofbos, weilanden met houtwallen, graanakkers en schilderachtige beekdalen. 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35