2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Eibergen

Hotel de Kastanjefabriek in Eibergen, met ruime en comfortabele kamers, bevindt zich in een mooi gerenoveerde fabriek. Heerlijk om hier na elke fietsdag ‘thuis’ te komen. Je fietst onder meer naar Groenlo, Borculo, Diepenheim en Winterswijk. » lees meer over Fietsvakantie Eibergen

 • B&B Hotel de Kastanjefabriek
 • Fietsen in de Achterhoek en in Twente
 • Flamingo’s in het Zwillbrocker Venn
GPS APP E-bike Hond Zwaarte zwaarte_1
 • Fietsvakantie
 • Standplaats
 • 5 dagen
 • Individueel
vanaf 325 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 325 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Natuur en kunst

De natuur rond Eibergen is prachtig. Al fietsend ervaar je de geur van dennen, het geluid van de wind die door bladeren waait, het gevoel van een krakende tak onder je fietsbanden en overal om je heen het groen van de akkers en bossen. Tijdens vijf fietsroutes vanuit Eibergen verken je de Achterhoek en bezoek je onder meer de watermolen van Haaksbergen, het natuurgebied Buurserzand en het interessante openluchtmuseum Erve Kots in Lievelde.

Flamingo’s en kunsttuinen

Fietsend naar Winterswijk (stap er ook af voor de villa van Mondriaan) zie je onder meer de noordelijkste flamingokolonie ter wereld. En via de bossen van Barchem kom je uit bij de waterburcht Huis Ruurlo dat werken van Carel Willink toont. Ook Diepenheim grossiert in kunst. Naast galeries en kastelen ook natuurlijke kunsttuinen.

Buurse ZandBuurse Zand

Groen is gezond

Weilanden en akkers wisselen deze vakantie bos, veen en heide af. Een ideale omgeving voor een mooie en ontspannen fietsvakantie. Wist je bijvoorbeeld dat fietsen in het groen wonderen doet voor je conditie, hart- en vaatziekten voorkomt en zelfs je levensverwachting verhoogt? Fietsen in het groen is een van de makkelijkste en meest werkzame manieren om stress in je leven tegen te gaan. Dat concludeert Thijs Launspach, psycholoog, stressexpert en auteur van het boek ‘Fokking druk’. Dus op het zadel!

Kunsttuinen Diepenheim

Tussen de kastelen in en rond Diepenheim liggen acht natuurlijke kunsttuinen, ontworpen door beeldend kunstenaars. Zoals de Boomtuin van Jeroen Kooijmans. In de kruin van een eeuwenoude eik schiep hij nieuwe ruimte. Via een wenteltrap klim je omhoog naar een plateau met varens, mossen en een bankje met uitzicht. De constructie van wenteltrap en plateau is zodanig dat de eik er geen schade van ondervindt. Overigens vind je in het centrum van Diepenheim meer kunst, onder meer een bushalte die je ‘schijnbaar’ naar Santiago de Compostela brengt.

Kasteel Diepenheim

De 11 mooiste plekjes

Op weg naar Borculo steek je regelmatig de rivier de Berkel over. Die stroomt ook door dit pittoreske stadje met onder meer de Oliemolen, de watermolen die nog steeds in bedrijf is. Daarnaast twee restaurants waar het even heerlijk uitpuffen is. Wil je alle 11 prachtplekjes ontdekken, wandelen dan de fotoroute. Die brengt je naar de meest fotogenieke hoekjes van Borculo.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Eibergen

Prijzen en data

Route informatie

In de rustige Achterhoek hebben wij een bijzonder hotel gevonden: ‘De Kastanjefabriek in Eibergen. Het is gevestigd in een mooi gerenoveerd, eeuwenoud fabriekspand. De kamers zijn ruim en comfortabel en je kunt genieten van een grote tuin pal aan het riviertje de Berkel. Daarmee is het  een perfecte uitvalsbasis voor een korte en afwisselende fietsvakantie waarin bos, veen en heide worden afgewisseld met weilanden, water en knusse stadjes als Groenlo en Borculo. De routes voeren in alle windrichtingen. Twee keer kun je een kijkje over de grens nemen, bij de fraai gelegen uitspanning ‘Haarmühle’ en de flamingo’s in het Zwillbrocker Venn. In Twente fiets je o.a. naar het Buurserzand en het “kastelenstadje” Diepenheim. Kunstliefhebbers komen aan hun trekken in Museum Villa Mondriaan in Winterswijk en in Huis Ruurlo met zijn unieke Willinkcollectie. 

Fietsvakantie Eibergen

Reisinformatie

Inclusief

 • 4 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Routebeschrijving, kaarten en navigatie-app op je smartphone.

Exclusief

 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Reissom niet inclusief huurfiets
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 80,- p.p. 
  Verlenging: € 10,- p.p. per dag
 • E-bike: (excl. fietsverzekering): € 130,- p.p.
  Verlenging: € 25,- p.p. per dag
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

 • Parkeren: gratis bij het hotel

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Eibergen

Witte veen
Witte veen
Winterswijk
Winterswijk
Zwillbrock
Zwillbrock

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.