Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Hollandse Hoogtepunten

trektocht in Nederland - Noord- en Zuid-Holland

Fietsen door de Gouden Eeuw en het Groene Hart

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk (behalve in Amsterdam)
 • 7 dagen
vanaf € 690,-
Prijzen en data
GPS Routeboekje Elektrische fiets Benelux

De routes waren zeer afwisselend; bos, duin en het is erg leuk om kris, kras door de steden te fietsen. Dus voor ieder wat wils. Zeker Zaandam is echt de moeite waard. De hotels waren bijna allemaa... Lees review

anoniem

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Hollandse Hoogtepunten

Deze tocht combineert historierijke steden met de rust van de natuur. Vanuit Amsterdam fietst u door een schilderachtig Hollands landschap met veel water en weidse vergezichten. Over fietspaden en landwegen komt u door de Zaanstreek, de duinen en het Groene Hart. U bezoekt daarnaast steden als Haarlem, Leiden en Delft, waar de rijkdom van de Gouden Eeuw nog sterk aanwezig is. Hier kunt u genieten van de architectuur en de musea of koffie drinken op het marktplein. 

» Lees meer
Routekaartje Hollandse Hoogtepunten

Fietsroutes Hollandse Hoogtepunten

Dag 1 Aankomst in Amsterdam

U kunt wandelen langs de grachten of een van de vele musea bezoeken.

Dag 2 Van Amsterdam naar Zaandam 35 km

De fietstocht begint met een rondrit door Amsterdam langs grachten, monumenten en musea. Na het oversteken van het IJ verlaat u de stad. Door het natuur- en recreatiegebied 't Twiske en het veenweidegebied met de typische houten huizen en zaagmolens, fietst u naar de Zaanse Schans. Hier zijn meerdere musea, nog draaiende molens, oud Hollandse ambachten en Zaanse huizen te bezichtigen. U overnacht in Zaandam.

Dag 3 Van Zaandam naar Noordwijk aan Zee 49 km

Langs het Noorzeekanaal en door het uitgestrekte duinlandschap van Nationaal Park Kennemerland fietst u naar Haarlem. De door grachten omringde historische­ binnenstad van Haarlem wordt gekenmerkt door vele oude straten­ en monumenten uit de 16e tot 19e eeuw, zoals de Sint-Bavokerk. Vervolgens fietst u door de uitgestrekte duinen naar de badplaats Noordwijk.  

Dag 4 Van Noordwijk aan Zee naar Delft 51 km

Via Leiden en Den Haag fietst u naar Delft. Leiden is de oudste studentenstad van Nederland en kende in de Gouden Eeuw een enorme bloeiperiode. De Haag is de residentie van het koninklijk huis en Delft is de stad van Willem van Oranje, 'de vader des vaderlands.'

Dag 5 Van Delft naar Rotterdam 25 km + Rondrit Kinderdijk 17 of 34 km

Via de kleine 'jenever'stad Schiedam fietst u naar Rotterdam. Na de verwoesting door het Duitse bombardement in WOII werden veel beschadigde gebouwen vervangen door nieuwbouw. Rotterdam is dan ook een moderne stad met wolkenkrabbers: 'Manhattan aan de Maas'. U kunt ook nog een rondrit maken naar Kinderdijk. Nergens in de wereld staan zoveel molens bij elkaar als hier.

Dag 6 Van Rotterdam naar Bodegraven of Nieuwkoop 40 of 54 km

Vanuit Rotterdam fietst u naar Gouda, de stad die bekend staat om zijn Goudse kaas. Gouda heeft een prachtig historisch centrum met een grachtenstelsel en natuurlijk een kaasmarkt. Hierna fietst u over mooie fietspaden langs de Reeuwijkse Plassen en de Nieuwkoopse Plassen via Bodegraven naar Nieuwkoop.  

Dag 7 Van Bodegraven of Nieuwkoop naar Amsterdam 57 of 50 km en vertrek

Over smalle fietspaden rijdt u langs de Nieuwkoopse Plassen. Vanaf Uithoorn volgt u de rivier de Amstel via Ouderkerk aan de Amstel naar Amsterdam. Via architectonisch interessante, eind 19e eeuwse wijken keert u terug naar de binnenstad. 

 

We bieden ook een 5-daagse tocht Zuid-Hollandse Hoogtepunten  en een 5-daagse tocht Noord-Hollandse Hoogtepunten aan.


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Hollandse Hoogtepunten

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

De routes waren zeer afwisselend; bos, duin en het is erg leuk om kris, kras door de steden te fietsen. Dus voor ieder wat wils. Zeker Zaandam is echt de moeite waard. De hotels waren bijna allemaal in het stadscentrum, dat is erg fijn. In de avond kun je dan nog eens lekker door het centrum wandelen of een terrasje nemen. Er mogen wat meer picknick bankjes langs de route staan.

03-09-2019 - anoniem

Zeer prettige verdeling van inspanning naar relaxen in een heerlijk hotel. Nederland gezien op een verrassende manier. Mooie routes.
Voor ons dé perfecte manier van vakantie vieren.

14-01-2019 - Dajen Fluttert

Schitterende fietsvakantie in Zuid-Holland!
Alles prima geregeld: fijne hotels, correcte en zeer vlotte dienstverlening bij boeking, prima service bagagevervoer, schitterende route, comfortabele elektrische fietsen. Bij een volgende gelegenheid boeken wij opnieuw bij EigenWijzeReizen.

14-01-2019 - Pascal en Carine Van Herzele-De Paepe

Reisdetails Hollandse Hoogtepunten

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 1 maart t/m 31 oktober
 • Aankomstdag: iedere zondag
  Andere startdagen mogelijk, eventueel met toeslag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 290,-
 • Toeslag halfpension: € 170,- p.p. (in Amsterdam LO)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 100,- p.p.
  7 versnellingen, tas en slot

  Verlenging: € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 165,- p.p.
  Verlenging: € 20,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) Amsterdam LO: vanaf € 100,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer Amsterdam LO: vanaf € 185,- 

Inclusief

 • 6 nachten verblijf op basis van LO of HP, 1x op basis van LO (in Amsterdam)
 • Bagagevervoer tot Amsterdam
 • Routebeschrijving met kaarten

Bijzonderheden

 • Parkeren: € 70,-
 • In Delft dineert u in een nabijgelegen restaurant
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Hollandse Hoogtepunten