Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Vennbahn

trektocht in Nederland België Duitsland Luxemburg - Limburg, Hoge Venen, Ardennen

Vierlandentocht over groen-gebaande wegen

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 8 dagen
vanaf € 665,-
Prijzen en data
GPS Elektrische fiets Benelux

Een hele mooie fietsvakantie met schitterende vergezichten, bagagevervoer was prima geregeld en ook de hotels waren in helemaal in orde. De omschrijving "door heuvelachtig gebied en minimale i... Lees review

Corrie en Wim

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Vennbahn

Deze populaire fietstocht gaat door Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. U fietst door heuvelachtig gebied, maar de trajecten over de oude spoorlijnen zijn lichter. Een uitgekiend tracé van verkeersvrije wegen en voormalige spoorbanen (Vennbahn) voert u met minimale inspanning en in alle rust door de prachtige heuvellandschappen van de Hoge-Venen en Eifel. De treinsporen van weleer zijn omgetoverd tot eersteklas fietspaden. Onderweg geniet u van Eupen, Monschau en Aken.

» Lees meer
Routekaartje Vennbahn

Fietsroutes Vennbahn

Dag 1  Aankomst Maastricht [NL] of 's Gravenvoeren [B]

In het hotel staat koffie/thee en Limburgse vlaai klaar als welkom! De rest van de dag gebruikt u natuurlijk om  al het moois en lekkers dat de Bourgondische stad te bieden heeft te (her)ontdekken.

Dag 2   Van Maastricht [NL] of 's Gravenvoeren [B] naar Eupen [B] (59 of 46 km)

Langs de oostflank van de Maasvallei fietst u al gauw de Voerstreek in, een Vlaamse enclave die naadloos aansluit bij het golvend landschap van Zuid-Limburg. Fietsers die in 's Gravenvoeren starten, sluiten hier aan. Verkeersluwe straatjes en paden leiden u langs de dorpscentra van ’s Gravenvoeren en Teuven die beiden genoeglijke pauzeplekken bieden. Verder oostwaarts ligt het pottenbakkersdorp Raeren met in de burcht een museum. Daarna wacht u Eupen, de hoofdstad van de Duitstalige gemeenschap, vol prachtige herenhuizen, kerken en een eigen parlementsgebouw.

Dag 3  Fietsen van Eupen [B] naar Sankt Vith [B] (61 km)

Na de grote stuwdam (Wesertalsperre)  fietst u geleidelijk omhoog het natuurpark  ‘De Hoge Venen’ in, domein van fietsers en wandelaars. Vanaf de treinhalte Kalterherberg volgt u het Vennbahn-fietspad  door een vriendelijk weidelandschap met vele beken. U komt langs het plaatsje Montenau (bakermat van de originele Ardense ham)  en u overschrijdt de waterscheiding Maas-Rijn.  U overnacht in Sankt Vith waar in de oude Bahnhof het streekmuseum is ondergebracht.

Dag 4   Van Sankt Vith [B] naar Clervaux [L] (35 of 50 km)

Onderweg naar Luxemburg is een bezoek aan de burchtruïne Burg-Reuland de moeite waard. Even verder wordt dan de grens met Luxemburg gepasseerd. Met een door vleermuizen bewoonde spoortunnel fietst  u omhoog. In Troisvièrges eindigt het Vennbahn-fietspad. Hier hebt u de keus: met het lokale treintje verder naar Clervaux of via een schitterende panoramaroute naar het eindpunt van vandaag, met museumkasteel en wonderschone abdij.  

Dag 5  Van Clervaux [L] naar Bütgenbach [B] (65 km)

Deze route kent wat meer stijgingen, maar biedt ook een mooi verloop door het schilderachtige dal van de Our, langs het drielandenpunt (Luxemburg-Duitsland-België), nu afwisselend door Duitsland en België. De laatste 10 km naar het aan een stuwmeer gelegen Bütgenbach gaan over een oud spoor.

Dag 6  Van Bütgenbach [B] naar Monschau [D] (38 km)

U steekt het natuurreservaat De Hoge Venen nog eens over om vanaf de Duitse grens de Vennbahn te volgen door een fraai  weide-hagenlandschap naar het Eifelstadje Monschau met eeuwenoude vakwerkhuizen, romantisch gelegen aan de Ruhr.

Dag 7- Van Monschau [D] naar de Vaalserberg [NL] (53 km), transfer (taxi) naar Maastricht of 's Gravenvoeren

De slotrit gaat verder over de Vennbahn, langs het schilderachtige Kornelimünster (klooster in de Carolische tijd gesticht) naar Aken. De Dom (begraafplaats Karel de Grote) , het gotische stadhuis aan het marktplein en de zwavelhoudende Elisenbrunnen  vormen het middelpunt van deze prachtige stad. De rit eindigt op de Vaalserberg (Drielandenpunt) waar het nog even goed toeven is alvorens u naar uw hotel wordt gebracht.

Dag 8 - Vertrek


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Vennbahn

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Een hele mooie fietsvakantie met schitterende vergezichten, bagagevervoer was prima geregeld en ook de hotels waren in helemaal in orde. De omschrijving "door heuvelachtig gebied en minimale inspanning" vinden wij misleidend want slechts een heel klein gedeelte van de rit gaat over de oude spoorlijn van de Vennbahn. Hellingen van 10% en 15 % zijn we regelmatig tegen gekomen en het icoontje voor de zwaarte van deze fietsvakantie moet volgens ons 3-4 zijn en geen 2. Een fiets met 21 versnellingen en/of een E-bike is nodig want anders is deze vakantie echt niet te doen.

05-09-2020 - Corrie en Wim

Hotels, verzorging en eten was top! Behalve hotel Michel

30-07-2020 - Henk

prachtige fietstocht mooie natuur en vele auto arme wegen.

11-10-2019 - anoniem

Het was een mooie fietsvakantie! Een e-bike is wel aan te raden. En als we het nog eens over mochten doen zeker een GPS. Hotels en eten waren prima!

04-09-2019 - Nel Michielsen

Erg zware reis voor fietser zonder trapondersteuning.1 dag 73 km.dat is dan te veel als je heel veel moet klimmen.

03-09-2019 - anoniem

Opnieuw een parel aan ons palmares van fietstochten met Eigenwijzereizen

03-09-2019 - anoniem

"Het was een heerlijke fietsweek. Zalig om een week niets te hoeven, anders dan fietsen in een prachtige omgeving. En dan ook nog eens elke dag zon. We waren wel blij dat we een e-bike hadden. De route is niet vlak en een e-bike maakt de klimmetjes goed te doen.
We hebben genoten. De Vennbahn route is zeker een aanrader voor fiets(vakantie)liefhebbers."

19-07-2019 - Jeanneke de Ligt

Mooie routes, perfecte hotels en uitstekend ontbijt en diners (wij haddenhalfpension). Tussen de routes zaten echte kuitenbijters, maar alles was uitstekend te doen. Echtgenoot met eigen fietsbenen, ik kon uitstekend meekomen met eigen fietsbenen en alleen eco-ondersteuning.

14-01-2019 - Alke Bruining

"De Vennbahnroute is een prachtige route om te fietsen. Aanrader! Goede afstanden; Prachtige nagenoeg verkeersluwe/-vrije route door mooie natuur.
Jammer dat er, de route volgend (zeker bij de hitte van onze tocht), weinig horecagelegenheden waren om wat te drinken en te eten."

21-08-2018 - Karel Bennenbroek

Zeer afwisselende reis met vriendelijk bourgondisch karakter.
Alleen op maandag zit alle horeca dicht.....

21-08-2018 - Susanne Mellink

Prachtige reis over veel vrij liggende fietspaden. Een dag was de route erg zwaar, ook met een elektrische fiets. De hotels waren erg goed. Alleen is het handig om te vermelden, dat er veel horeca deze tijd onderweg niet open is. Zorg dat je genoeg drinken en eten meeneemt.

06-07-2018 - Fam. van Sijl

Prachtige fietstocht door veel natuurschoon. Mooie vergezichten en als je geluk hebt zie je het wild op je pad. Vervoer van bagage en de hotels zijn top geregeld.
Een e-bike of een fiets met minimaal 21 versnellingen is niet overbodig. Daarbij enigszins geoefend zijn om de pittige beklimmingen (3->12%) te kunnen doen. Wij hebben heerlijk gefietst met 'gewone' fietsen en vonden de uitdaging van de beklimmingen wel leuk.

15-06-2018 - Wilma van Baast Jansen

Reisdetails Vennbahn

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 1 mei t/m 30 september
 • Aankomstdag: iedere vrijdag (de data die u niet kunt boeken zijn volgeboekt)
  van 2-7 t/m 20-8-2020: iedere donderdag en vrijdag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 295,-
 • Toeslag halfpension: € 225,- per persoon
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 105,- per persoon
  Verlenging € 15,- per persoon per dag
 • E-bike (excl fietsverzekering): € 160,- per persoon
  Verlenging € 23,- per persoon per dag
 • Extra nacht(en) Maastricht LO: € 70,- p.p. per nacht
  Extra nacht Maastricht eenpersoonskamer LO: € 110,-

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van LO of HP
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Welkom met koffie/thee en vlaai
 • Transfer Drielandenpunt-Maastricht of 's Gravenvoeren

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het eerste hotel
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Vennbahn