Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Vennbahn

trektocht in Nederland België Duitsland Luxemburg - Limburg, Hoge Venen, Ardennen

Vierlandentocht over groen-gebaande wegen

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk (met uitzondering van de overnachting in Eupen)
 • 8 dagen
Nazomer korting
vanaf € 695,-
Prijzen en data
GPS Elektrische fiets Benelux

We hebben zeer genoten van deze fietstocht. Zeer mooie natuur en goede hotels. Een echte aanraden wanneer je over een goede batterij beschikt (wij zijn over 80 j.)

G. Block

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Vennbahn

Deze populaire fietstocht gaat door Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. U fietst door heuvelachtig gebied, maar de trajecten over de oude spoorlijnen zijn lichter. Een uitgekiend tracé van verkeersvrije wegen en voormalige spoorbanen (Vennbahn) voert u met minimale inspanning en in alle rust door de prachtige heuvellandschappen van de Hoge-Venen en Eifel. De treinsporen van weleer zijn omgetoverd tot eersteklas fietspaden. Onderweg geniet u van Eupen, Monschau en Aken.

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Vennbahn

De fietsvakantie Vennbahn start in de stad Maastricht (Nederland) en eindigt ook in Maastricht (Nederland). Wanneer er geen hotelaccommodatie beschikbaar is in Maastricht vertrekt u vanuit het Belgische 's-Gravenvoeren en eindigt u ook in s-Gravenvoeren.

De fietsvakantie Vennbahn duurt 8 dagen. Wilt u een op maat gemaakte fietsvakantie naar uw wensen samenstellen? Neem dan contact op met de klantenservice.

Tijdens de fietsvakantie fietst u gedurende 8 dagen een fietstocht (etappe) waarbij u de mooiste bezienswaardigheden bezoekt. Uiteraard kiest u zelf of u het programma volgt of van afwijkt.

De totale lengte van fietsvakantie Vennbahn is ongeveer 300 kilometer. Dagelijks fietst u ongeveer tussen de 35 kilometer en 70 kilometer.

De fietsvakantie Vennbahn brengt u over de oude spoorlijn van Maastricht naar Clervaux in Luxemburg. U doorkruist Nederland, België, Duitsland en Luxemburg tijdens de fietstocht. De heuvellandschappen van de Hoge-Venen en Eifel zijn adembenemend. Tijdens de fietsvakantie is alles van A tot Z geregeld. Van overnachtingen in hotels met bagagevervoer tot aan routebeschrijvingen en eventueel GPS of huurfietsen. Wilt u ontspannen op vakantie? Kies dan voor de volledig verzorgde fietsvakantie Vennbahn van Eigen-Wijze Reizen.

Reviews fietsvakantie - Vennbahn

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

We hebben zeer genoten van deze fietstocht. Zeer mooie natuur en goede hotels. Een echte aanraden wanneer je over een goede batterij beschikt (wij zijn over 80 j.)

2023 - G. Block

Vennbahn route gefietst, hele mooie route. Weinig horeca op de route, maar mede door het mooie weer gebruik gemaakt van de bankjes op de route.Een prachtige vakantie gehad. Mooie route en goede hotels. Een aanrader.

2023 - Jose Maas

Prachtige fietstocht met wat "pittige" heuvels. Heerlijk fietsen door veel natuur. Fijne hotels waar vaak een zwembad aanwezig was. Een tip : een fietshelm is aan te bevelen vanwege de toch wel snelle afdalingen .Een top vakantie, kwam ook door het prachtige weer wat we hadden. Aanrader!!!

2023 - Anoniem

Al meer dan 25 jaar fietsen we heel regelmatig via Eigen Wijze Reizen. Met veel plezier, mede door de duidelijke reisbeschrijvingen en goede hotels.

2023 - Anoniem

Goed georganiseerde reis, goeie hotels, duidelijke route beschrijving. Wat betreft de Venbahn route was voor ons een beetje te saai, weinig variatie in de route en de laatste dag had de route wat uitgebreider door het Limburgs landschap mogen gaan omdat de afstand maar 35 km was.

2023 - Anoniem

Route en accomodatie goed. We hadden pech met het weer. Goede opvang voor fietsers en fietsen.

2023 - Georges De Smit

De tocht is prachtig om te fietsen. Helaas moesten we een paar keer op de bovenste verdieping zonder lift verblijven en was er geen vluchtroute. Vijf trappen op voor mensen in de zeventig is een beetje veel. Vooral als je ook je koffers naar boven moet sjouwen. We kregen wel eens de indruk dat we de minste kamers van het hotel toebedeeld kregen. De diners waren in de regel goed, maar soms wel heel erg simpel . Je kunt beter en waarschijnlijk voor minder kosten zelf een restaurant zoeken. Het ontbijt was overal prima verzorgd. Fietsrelax was erg correct in probleemgevallen.

2022 - Anoniem

We hebben de Vennbahn gefietst, het was een prachtige rit. De hotels waren in orde en we hadden het weer mee. Alleen is de benaming minieme inspanning niet goed gekozen. Een afdaling van 20% is flink in de remmen knijpen en een stijging van 15%is ook geen makkie. Zonder e-bike hadden we het niet gered terwijl we ruim 4000 km per jaar fietsen.

2022 - Adrie Buijze

We hebben met z’n vieren een fantastisch reis gehad, helaas zat het weer niet mee maar dat mocht de pret niet drukken, we hebben genoten van de tocht met de prachtige natuur. De hotels/b&b zijn fantasie en het eten is top en goed geregeld. Jammer is dat er onderweg op maandag en dinsdag veel horeca gesloten is en je moet zoeken om ergens een kop koffie te kunnen drinken of te kunnen lunchen. Verder zouden oplaad punten ook beter aangegeven kunnen worden. Maar de reis is zeker een aanrader.

2022 - Anoniem

De route beschrijving is duidelijk, het is ook prettig om te weten waar café restaurant en winkel zijn.

2022 - G. Buschers

alles is perfect geregeld. je gaat zorgeloos op fietsvakantie

2022 - Lian Vriens

Mooie fietstocht in een mooie omgeving. Erg mooie hotels met een goed ontbijt.

2022 - Anoniem

Mooie reis door prachtige natuurgebieden. Uitstekende hotels. Prima afstanden voor e-Bike.

2022 - Anoniem

Heel mooie fietsvakantie. Alles was piekfijn geregeld, hotels waren prima in orde.
Het enige minpuntje is het bezoek aan Aken. Is een te drukke stad om met de fiets te bezoeken en het hotel daar was ook minder goed.
We hadden alleen logies en ontbijt genomen maar er waren genoeg eetgelegenheden in de buurt.
De ritten waren mooi en soms wel zwaar maar goed te doen met een elektrische fiets met een voldoende sterke batterij.

2022 - Patrik en Anne

Het was een mooie afwisselende fietsroute

2021 - Atgoedegebuure

"Bijzonder mooie reis. Een hele ervaring erbij. Alleen de e-bike en batterij waren voor deze reis niet voldoende "

2021 - Aadje

Een leuke reis, prima hotels, je moet wel een elektrische fiets hebben anders is hij te zwaar.

2021 - Anoniem

Mooie reis door de Ardennen en de Limburgse heuvels. Helaas wat beperkingen in verband met schade door de recente overstromingen. De klimmetjes zijn vooral in de zon nog best pittig op fietsdag 2 en 3.

2021 - Maurice van Wanum

Mooie tocht, soms pittig (leuke uitdagingen daar houden wij wel van) en soms makkelijk ( vooral Vennbahn zelf was makkelijk). zwaarte 2-3 zou misschien beter zijn als indicatie. Wij hebben het met 24 versnellingen prima kunnen doen. Ik kan me voorstellen dat het op sommige momenten met minder versnellingen toch wel wat lastig zou zijn geweest. Vrij afwisselende tocht, bossen vrije veld etc. Niet alle hotels vonden wij geweldig, bij 2 hadden we de kamers op een gehorige plek ( 1 boven de keuken en de andere boven een restaurant dat de hele middag/avond muziek aan had). Alternatief voor het hotel in Eupen (i.v.m. de overstromingen) was nog beter ( ligging en uitstraling).

2021 - Anoniem

De Vennbahn reis leidt je door prachtige natuur en vriendelijke dorpen. De hotels waren bijna allemaal meer dan gemiddeld goed. Een e-bike vonden wij wel noodzakelijk. We kunnen best wel een stukje fietsen, maar het zou voor ons op gewone fietsen niet haalbaar geweest zijn.

2020 - anoniem

Mooie fietstocht door een prachtig landschap en uitstekende hotels mom te overnachten

2020 - anoniem

Leuke reis, eigenlijk waren de stukken buiten de Vennbahn leuker om te fietsen.
Meer natuur te zien, en mooi heuvelachtig. Prima hotels, en over het algemeen gezellige plaatsen waar de hotels zich bevonden. Wij vonden Monchau wat minder. Het hotel was minder luxe, en de meeste restaurant waren s'avonds gesloten.
Het is wel zo dat er redelijk klimwerk in de routes zaten, dat is met e-bikes best te doen. Ik kan me voorstellen dat mensen met een mindere conditie het op een gewone fiets wel zwaar zouden hebben.
Verder prima georganiseerd, en de GPS tracks waren goed mee te fietsen.
De laatste dag zou je normaal gesproken met een transfer terug naar Maastricht gebracht worden, maar wij hebben gewoon naar Maastricht gefietst.
Dit was eigenlijk veel mooier, ook mooie stukken om de fietsen.

2020 - Peter van Kampen

In juli hebben we deze prachtige fietsvakantie over de Vennbahn gedaan. We hebben genoten van de prachtige afwisselende routes door vier landen. Een echte aanrader!

2020 - Fam. Wiersma

Mooie fietsreis. Pittiger dan gedacht maar te doen. Natuur en hotels prima. Diner op een hotel in Eupen na (daar kregen wij 2 gehaktballen als diner) goed.

2020 - Herman Martens

De Vennbahn route is een prachtige route met goed hotels kortom sportief en genieten komen hier helemaal samen!

2020 - anoniem

Topvakantie gehad, door zeer verschillende landschappen gefietst!

2020 - anoniem

Prachtige natuur, goede fietswegen, goede hotels.

2020 - Jos Engbers

Prachtige route, maar Had wel iets meer afwisseling mogen hebben qua omgeving

2020 - anoniem

Een hele mooie fietsvakantie met schitterende vergezichten, bagagevervoer was prima geregeld en ook de hotels waren in helemaal in orde. De omschrijving "door heuvelachtig gebied en minimale inspanning" vinden wij misleidend want slechts een heel klein gedeelte van de rit gaat over de oude spoorlijn van de Vennbahn. Hellingen van 10% en 15 % zijn we regelmatig tegen gekomen en het icoontje voor de zwaarte van deze fietsvakantie moet volgens ons 3-4 zijn en geen 2. Een fiets met 21 versnellingen en/of een E-bike is nodig want anders is deze vakantie echt niet te doen.

2020 - Corrie en Wim

Hotels, verzorging en eten was top! Behalve hotel Michel

2020 - Henk

prachtige fietstocht mooie natuur en vele auto arme wegen.

2019 - anoniem

Het was een mooie fietsvakantie! Een e-bike is wel aan te raden. En als we het nog eens over mochten doen zeker een GPS. Hotels en eten waren prima!

2019 - Nel Michielsen

Erg zware reis voor fietser zonder trapondersteuning.1 dag 73 km.dat is dan te veel als je heel veel moet klimmen.

2019 - anoniem

Opnieuw een parel aan ons palmares van fietstochten met Eigenwijzereizen

2019 - anoniem

"Het was een heerlijke fietsweek. Zalig om een week niets te hoeven, anders dan fietsen in een prachtige omgeving. En dan ook nog eens elke dag zon. We waren wel blij dat we een e-bike hadden. De route is niet vlak en een e-bike maakt de klimmetjes goed te doen.
We hebben genoten. De Vennbahn route is zeker een aanrader voor fiets(vakantie)liefhebbers."

2019 - Jeanneke de Ligt

Mooie routes, perfecte hotels en uitstekend ontbijt en diners (wij haddenhalfpension). Tussen de routes zaten echte kuitenbijters, maar alles was uitstekend te doen. Echtgenoot met eigen fietsbenen, ik kon uitstekend meekomen met eigen fietsbenen en alleen eco-ondersteuning.

2019 - Alke Bruining

"De Vennbahnroute is een prachtige route om te fietsen. Aanrader! Goede afstanden; Prachtige nagenoeg verkeersluwe/-vrije route door mooie natuur.
Jammer dat er, de route volgend (zeker bij de hitte van onze tocht), weinig horecagelegenheden waren om wat te drinken en te eten."

2018 - Karel Bennenbroek

Zeer afwisselende reis met vriendelijk bourgondisch karakter.
Alleen op maandag zit alle horeca dicht.....

2018 - Susanne Mellink

Prachtige reis over veel vrij liggende fietspaden. Een dag was de route erg zwaar, ook met een elektrische fiets. De hotels waren erg goed. Alleen is het handig om te vermelden, dat er veel horeca deze tijd onderweg niet open is. Zorg dat je genoeg drinken en eten meeneemt.

2018 - Fam. van Sijl

Prachtige fietstocht door veel natuurschoon. Mooie vergezichten en als je geluk hebt zie je het wild op je pad. Vervoer van bagage en de hotels zijn top geregeld.
Een e-bike of een fiets met minimaal 21 versnellingen is niet overbodig. Daarbij enigszins geoefend zijn om de pittige beklimmingen (3->12%) te kunnen doen. Wij hebben heerlijk gefietst met 'gewone' fietsen en vonden de uitdaging van de beklimmingen wel leuk.

2018 - Wilma van Baast Jansen

Reisinformatie Vennbahn

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 2 mei t/m 20 september
 • Aankomstdag: iedere vrijdag 
  van 2-5 t/m 23-8: iedere donderdag en vrijdag 
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 385,-
 • Toeslag halfpension: € 240,- per persoon (geen HP in Eupen)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 105,- per persoon
 • E-bike (excl fietsverzekering): € 160,- per persoon
 • Extra nacht (en ) Maastricht LO: Prijs op aanvraag
   

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van LO of 6 maal HP
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Welkom met koffie/thee en vlaai

Exclusief

 • Heen- en terugreis
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Vennbahn

Routekaartje Vennbahn

Fietsroutes Vennbahn

Dag 1  Aankomst Maastricht [NL] of 's Gravenvoeren [B]

In het hotel staat koffie/thee en Limburgse vlaai klaar als welkom! De rest van de dag gebruikt u natuurlijk om  al het moois en lekkers dat de Bourgondische stad te bieden heeft te (her)ontdekken. Wanneer er geen hotelaccommodatie beschikbaar is in Maastricht vertrekt u vanuit het Belgische 's-Gravenvoeren.

Dag 2   Van Maastricht [NL] of 's Gravenvoeren [B] naar Eupen [B] (32 of 57 km)

Langs de oostflank van de Maasvallei fietst u al gauw de Voerstreek in, een Vlaamse enclave die naadloos aansluit bij het golvend landschap van Zuid-Limburg. Fietsers die in 's Gravenvoeren starten, sluiten hier aan. Verkeersluwe straatjes en paden leiden u langs de dorpscentra van ’s Gravenvoeren en Teuven die beiden genoeglijke pauzeplekken bieden. Verder oostwaarts ligt het pottenbakkersdorp Raeren met in de burcht een museum. Daarna wacht u Eupen, de hoofdstad van de Duitstalige gemeenschap, vol prachtige herenhuizen, kerken en een eigen parlementsgebouw.

Dag 3  Fietsen van Eupen [B] naar Sankt Vith [B] (63 of 71 km)

Na de grote stuwdam (Wesertalsperre) fietst u geleidelijk omhoog het natuurpark ‘De Hoge Venen’ in, domein van fietsers en wandelaars. Vanaf de treinhalte Kalterherberg volgt u het Vennbahn-fietspad door een vriendelijk weidelandschap met vele beken. U komt langs het plaatsje Montenau (bakermat van de originele Ardense ham) en u overschrijdt de waterscheiding Maas-Rijn. U overnacht in Sankt Vith waar in de oude Bahnhof het streekmuseum is ondergebracht.

Dag 4   Van Sankt Vith [B] naar Clervaux [L] (34 of 56 km)

Onderweg naar Luxemburg is een bezoek aan de burchtruïne Burg-Reuland de moeite waard. Nadat u de grens met Luxemburg bent gepasseerd, verplicht een door vleermuizen bewoonde spoortunnel tot een kleine omweg. In Troisvièrges eindigt het Vennbahn-fietspad. U kunt nu met het lokale treintje (gratis) naar Clervaux reizen, of u fietst verder via een mooie panoramaroute. Daarbij moet soms stevig geklommen worden. Kort voor Clervaux passeert u een wonderschone abdij en de route eindigt aan de voet van het museumkasteel.     

Dag 5  Van Clervaux [L] naar Bütgenbach [B] (65 km)

Deze route kent wat meer stijgingen, maar biedt ook een mooi verloop door het schilderachtige dal van de Our, langs het drielandenpunt (Luxemburg-Duitsland-België), nu afwisselend door Duitsland en België. De laatste 10 km naar het aan een stuwmeer gelegen Bütgenbach gaan over een oud spoor.

Dag 6  Van Bütgenbach [B] naar Aken [D] (69 km)

U steekt het natuurreservaat De Hoge Venen nog eens over om vanaf de Duitse grens de Vennbahn te volgen door een fraai weide-hagenlandschap naar het Eifelstadje Monschau met eeuwenoude vakwerkhuizen. Verder over de Vennbahn fietst u via het fraaie klooster Kornelimünster naar Aken. De Dom (begraafplaats Karel de Grote), het gotische stadhuis aan het marktplein en de zwavelhoudende Elisenbrunnen vormen het middelpunt van deze prachtige stad.

Dag 7- Van Aken [D] naar Maastricht of 's Gravenvoeren (40 of 52 km)

Vanaf het hotel fietst u dwars door Aken en komt daarbij langs belangrijke bezienswaardigheden als de Elisenbrunnen, de Aachener Dom en het Rathaus. Daarna verlaat u Aken en fietst deels langs een voormalige ‘Panzermauer’ Nederland binnen. In het Limburgse heuvelland krijgt u nog een paar laatste klimmetjes voor de wielen. Gezellige plaatsjes als Mechelen en Gulpen lenen zich uitstekend voor een terrasstop. In dalende lijn gaat het dan weer terug naar Maastricht. Als u in ‘s Gravenvoeren overnacht, fietst u door de Maasvallei de Voerstreek in, waar u na een pittige klim naar 's Gravenvoeren afdaalt.

Dag 8 - Vertrek

Andere bezoekers keken ook bij: Altmühltal, Billerbeck, Langs de Maas, Vijflandentocht.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Altmühltal - Duitsland - Beieren

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Herfst Routeboekje Elektrische fiets Hondje GPS
 • Pensions/hotels met bagagevervoer
 • Rothenburg ob der Tauber, Ansbach, Wettelsheim, Weissenburg, Eichstätt, Beilngries, Kelheim, Regensburg
 • Fietsen van Rothenburg naar Regensburg
 • Middeleeuwse vestingstadjes
 • Stuwmeer Altmühlsee
 • Dagafstand 38-62 km
vanaf 595,-

Billerbeck - Duitsland - Münsterland

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

Herfst GPS Elektrische fiets Benelux
 • Hotel Billerbeckerhof
 • Darfeld, Burgsteinfurt, Rorup, Havixbeck, Nottuln, Münster
 • Fietsen in het glooiende Münsterland
 • Bezoek aan Münster
 • Zachtglooiende heuvels van de Baumberge
vanaf 250,-

Langs de Maas - Nederland - België - Frankrijk

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Maastricht, Luik, Namen, Dinant, Haybes, Charleville-Mézières, Sedan
 • De Ardennen tussen Maastricht en Sedan
 • Voie Verte Trans-Ardennes
 • Fort van Sedan
 • Dagafstand 32-68 km
Prijs op aanvraag
GPS Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Maastricht, Luik, Namen, Givet, Charleville Mézières, Bouillon, Bastenaken, Sankt-Vith, Monschau
 • Vennbahn
 • Maas
 • Nederland, België, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland
 • Dagafstand 37-83 km
vanaf 860,-