2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Donauradweg van Passau naar Wenen, 6 dagen hotels

Je hebt de Donau al eens ‘gedaan’, maar wil deze mooie tocht nog eens fietsen, zonder bij elk dorp uitgebreid stil te staan. Of je houdt er als fietser van om kilometers te maken, terwijl je onderweg toch geniet van het voorbijflitsende landschap. Dan is deze sportieve variant uitermate geschikt voor jou als geoefende fietser. De afstanden per dag zijn langer (66 tot 91 km), waardoor je de route van Passau naar Wenen in slechts zes dagen fietst. » lees meer over Fietsvakantie Donauradweg van Passau naar Wenen, 6 dagen hotels

 • Passau, Linz, Ybbs, Krems, Wenen
 • Fietsen door de Donauvallei
 • Dagafstand 66-91 km
GPS E-bike Hond Zwaarte zwaarte_1
 • Fietsvakantie
 • Trektocht
 • 6 dagen
 • Individueel
vanaf 420 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 420 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Zwierig fietsen

Een reis langs de Donau is fietsen van barok naar Jugendstil en van imponerend klooster naar weelderige kathedraal. Als een wals zwier je de kronkelende rivier, voornamelijk over vlakke, autoluwe wegen en paden. Maar wel met een vaartje, want als geoefende fietser maak je per dag langere tochten. Onderweg passeren dorpen waar hotels met namen als ‘Gasthof Jägerwirt’ heerlijke schnitzels serveren. Prima opkikkers voor stevige fietsers.

Afstappen en genieten

Natuurlijk stap je ook af. Bijvoorbeeld om barokke steden als Passau en Linz te (her)ontdekken. Je geniet (opnieuw) van de natuur in de Wachau en de wijnheuvels rond Krems. Je steekt af en toe met een pontje over en stalt je fiets bij het indrukwekkende klooster van Melk. Fietsend over de dijkjes (dat fietst lekker door) bereik je tot slot cultuur- en muziekstad Wenen. En, o ja, ook tijdens deze reis laat je je bagage staan; want ook nu wordt die voor je naar het volgende hotel gebracht.

Dag 1 - PassauPassauPassau

Melk moet

Het kloostercomplex van Melk straalt nog steeds de grandeur uit van de toenmalige machtige keizers. Met talloze binnenplaatsen, weergaloze wandschilderingen en prachtig beeldhouwwerk heeft het meer weg van een paleis dan van een klooster. Van het immense complex krijg je slechts vier onderdelen te zien: een bescheiden museum, de marmeren zaal, de eeuwenoude bibliotheek en de overweldigende kloosterkerk, maar dit kwartet maakt al enorm indruk op je.

Smulmarkt en schnitzelparadijs

Het intens fietsen maakt magen knorrig. Op de gezellige Naschmarkt, de grootste markt van Wenen, kun je alles op culinair gebied vinden. Van verse zeevis en exotische groenten tot heerlijke falafel en complete rijsttafels. Adres: Linke und Rechte Wienzeile/Kettenbrückengasse. Voor schnitzels ga je naar Zum Figlmüller die de beste en grootste schnitzels van Oostenrijk serveert. Die Ganze Welt komt op dit oude en beroemde adresje af. Hier wordt hij van varkensvlees gemaakt en zoals het ook hoort: dun geslagen en goudgeel gebakken. Adres: Wollzeile 5.

Naschmarkt in WenenNaschmarkt wenen

De Kaffeehäuser van Wenen

Wenen kent de koffie sinds 1683. De koffiehuizen zijn er een begrip. Je kiest er voor een Einspänner (zwarte koffie in een glas met slagroom), een Fiaker (grote zwarte koffie in een glas), de Kaisermelange (zwarte koffie met eigeel) of de Türkischer (mokka op Turkse manier in een koperen kannetje). En waar? Bij Café Demel (Kohlmarkt 14), Café Central (hoek Herrengasse/ Strauchgasse) en Café Landtmann (Karl Lueger-Ring 4).

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Donauradweg van Passau naar Wenen, 6 dagen hotels

Prijzen en data

Route informatie

Veel fietsers zijn begonnen met deze tocht of willen hem graag nog eens fietsen. De Donau-vallei biedt veel fietspaden en prettige landschappen om in te fietsen: de Donauschlinge, een mooie kronkel in de rivier bij Schlögen, en de Wachau met de wijnhellingen en de grote moerasbossen. Je komt langs kloosters, onder andere in Melk, en ook de kastelen zoals het kasteel Greifenstein zijn zeer de moeite waard. En tot slot natuurlijk nog de mooie entree in de prachtige stad Wenen. Een meer geoefende fietser kan kiezen voor deze sportieve variant. De dagafstanden zijn langer (ca. 66 to 91 km), waardoor je de route in 6 dagen fietst. 

Fietsvakantie Donauradweg van Passau naar Wenen, 6 dagen hotels

Tip
Boek een verlengingsnacht in Wenen en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. Klik hier voor meer informatie en om te boeken. 

Reisinformatie

Inclusief

 • 5 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt 
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief

 • Dagtrein heen Passau, terug vanaf Wenen: wij kunnen de trein op maat voor je reserveren
 • Een taxi vanaf het station naar het eerste hotel ongeveer € 15,- per rit
 • Veren onderweg
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Terugtransfer deelnemers van Wenen naar Passau zònder eigen fiets;
Op zaterdag per bus (ca 13:30 in Passau) Kosten € 35 per persoon. (juni t/m augustus ook op zondag). Bij boeking reserveren.
Overige dagen: per trein, kosten € 35. (geen transfer naar station)

Terugtransfer eigen fietsen van Wenen naar Passau per bus. De kosten zijn € 55 per fiets incl. transporthoes. 
Alleen op zaterdag en in (juni t/m augustus ook op zondag) is er ook personenvervoer per bus op andere dagen reis je zelf met de trein (€ 35 p.p) en kun je je eigen fietsen de dag ervoor om uiterlijk 17.00 uur inleveren in het hotel. De fietsen staan dan de volgende dag klaar bij het infopoint in Passau. Kosten€ 55 per fiets inkl. transporthoes. Bij boeking reserveren. 

 • Reissom niet inclusief huurfiets 
 • Neemt je je eigen fiets mee? Dan is de terugtransfer per bus inclusief eigen fiets aan te bevelen. De kosten zijn € 35 per persoon en € 55 per fiets incl. verzekering. VOORAF RESERVEREN (u bent dan rond 13.30 uur weer in Passau) 
  Een eigen fiets mee in de trein van Wenen naar Passau is niet aan te bevelen
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 65,- p.p. 
  7 of 21 versnellingen, tas en slot
  Verlenging op aanvraag
 • E-bike: (excl. fietsverzekering): € 130,- p.p.
  Verlenging op aanvraag
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

 • Parkeren:
  - onbewaakte parkeerplaats (omheind stuk grond) aan de rand van de stad, ca. € 45 per arrangement; mits er plaats is, kan niet gereserveerd worden. Ter plaatse betalen
  - openbare parkeergarage tegen betaling
 • Hond mag mee. Kosten ter plaatse te voldoen, wel bij reservering vermelden
 • Boek een verlengingsnacht in Wenen en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. 

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Donauradweg van Passau naar Wenen, 6 dagen hotels

Weissenkirchen - Wachau
Weissenkirchen - Wachau
Donau - fietspad
Donau - fietspad
Grein
Grein

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.