2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Donauradweg van Passau naar Wenen, 9 dagen hotels

Tijdens deze klassieke Donauroute fiets je dagelijks wat kortere afstanden. Ook stap je vaker aan boord voor een tocht over het water. Daardoor heb je meer tijd om te genieten van de omgeving en de bezienswaardigheden onderweg. Zo kun je tijdens je fietsreis langs de Donau nog beter de vele kloosters, musea en oude binnensteden ontdekken. » lees meer over Fietsvakantie Donauradweg van Passau naar Wenen, 9 dagen hotels

 • Passau, Schlögen, Linz, Enns/Thaling,Grein/Bad Kreuzen, Spitz/Arnsdorf, Tulln, Wenen
 • Veel tijd voor bezienswaardigheden
 • Twee boottochten, dag 6 en dag 7
GPS E-bike Hond Zwaarte zwaarte_1
 • Fietsvakantie
 • Trektocht
 • 9 dagen
 • Individueel
vanaf 695 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 695 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Zoek de stille etappes

Europa’s meest favoriete fietsroute loopt over voormalige jaagpaden. Hierover stampten ooit zo’n zestig werkpaarden voort om één schip tegen de stroom in te trekken. De kinderkopjes maakten later plaats voor heerlijk asfalt. De route van het Duitse Passau naar Wenen loopt aan beide kanten van de rivier en is zo’n 325 km lang. De routebeschrijving vertelt je waar het verkeer minder druk is of zelfs autoluw. Met bruggen en pontjes kun je zo de stille etappes opzoeken.

Fietsen en varen

Tijdens deze in reisdagen langere variant, fiets je per dag minder kilometers. Daarnaast stap je op dag 6 en 7 ook aan boord voor een (korte) boottocht naar een volgende bestemming. Zo zie je Oostenrijk tevens vanaf het water. Ook tijdens deze tocht fiets je vanaf Passau via onder meer Schlögen, Linz, Grein, Spitz en Tulln naar Wenen.

Dag 1 - PassauPassauPassau

Knibbel, knabbel, knuisje

Het lijkt op het huis van Hans en Grietje; een feest van kleur en vormen. Maar het huis van Friedensreich Hundertwasser werd niet als sprookjespand, maar als eigentijds appartementencomplex gebouwd. De onregelmatige vormen en fantasiedetails maken het kunstobject uiterst onconventioneel. Het trappenhuis wordt bekroond met een dak in de vorm van een ui en de daktuinen zijn weelderig beplant met honderden bomen en struiken. Met dit complex zette de filosoof en kunstenaar zich af tegen de formele en steriele huizen die men in Wenen pleegde te bouwen. Adres: Löwengasse/Kegelgasse

Sterke drankjes bij de monniken

Een pontje zet je over bij Engelhartszell. Fraai is er de kleine dorpskerk die z’n deuren gewoon heeft openstaan. Maar indrukwekkender is het barokke Stift Engelszell, iets verderop. Het is het enige trappistenklooster in Oostenrijk. De monniken van de abdij brouwen hier echter geen bier, maar allerhande sterke drankjes, zoals een heerlijke advocaat. Adres: Stiftstraße 6, Engelhartszell.

Stift Engelszell

Poepdoos in theater

Het gezellige Grein toont je prachtige panden uit de 16e eeuw, vaak met fraaie barokke gevels. Daarnaast een kasteel met vijfsterrenuitzicht over de Donau en een scheepvaartmuseum. Ook een aanrader: het Stadttheater uit 1791. Smalle gangen en krakende trappen voeren naar kamers vol hoeden, kostuums, maskers, velours, veren en oude foto’s. Tussen de stoelenrijen van het houten minitheater was een poepdoos gebouwd. Een slimme, want de deur bestond uit twee stroken stof, zodat je door het kiertje de voorstelling kon blijven volgen.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Donauradweg van Passau naar Wenen, 9 dagen hotels

Prijzen en data

Route informatie

Je fietst deze klassieke Donau fietsroute met kortere dagafstanden, zodat je veel tijd krijgt om te genieten van de omgeving en de bezienswaardigheden onderweg. Zo kunt je tijdens uw fietsreis langs de Donau vele kloosters, musea en oude binnensteden bezoeken. 

Fietsvakantie Donauradweg van Passau naar Wenen, 9 dagen hotels

Tip
Boek een verlengingsnacht in Wenen en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. Klik hier voor meer informatie en om te boeken. 

Reisinformatie

Inclusief

 • 8 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt of halfpension (5x)
 • Bagagevervoer tot en met de laatste fietsdag
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Per kamer een Donau-belevenispakket met tegoedbonnen  (o.a. koffie, gebak, wijnproeverij, entreekaarten)

Exclusief

 • Dagtrein heen Passau, terug vanaf Wenen: wij kunnen de trein op maat voor je reserveren
 • Indien per trein: taxi station-hotel, ca. € 15,- per rit
 • Veren en optionele treintransfers onderweg
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Terugtransfer deelnemers van Wenen naar Passau zònder eigen fiets;
Op zaterdag per bus (ca 13:30 in Passau) Kosten € 35 per persoon. (juni t/m augustus ook op zondag). Bij boeking reserveren.
Overige dagen: per trein, kosten € 35. (geen transfer naar station)

Terugtransfer eigen fietsen van Wenen naar Passau per bus. De kosten zijn € 55 per fiets incl. transportverzekering. 
Alleen op zaterdag en in (juni t/m augustus ook op zondag) is er ook personenvervoer per bus op andere dagen reis je zelf met de trein (€ 35 p.p) en kun je je eigen fietsen de dag ervoor om uiterlijk 17.00 uur inleveren in het hotel. De fietsen staan dan de volgende dag klaar bij het infopoint in Passau. Kosten€ 55 per fiets inkl. transportverzekering. Bij boeking reserveren. 

 • Reissom niet inclusief huurfiets 
 • Neemt je je eigen fiets mee? Dan is de terugtransfer per bus inclusief eigen fiets aan te bevelen. De kosten zijn € 35 per persoon en € 55 per fiets incl. verzekering. VOORAF RESERVEREN (u bent dan rond 13.30 uur weer in Passau) 
  Een eigen fiets mee in de trein van Wenen naar Passau is niet aan te bevelen
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 90,- p.p. 
  7 of 21 versnellingen, tas en slot
  Verlenging op aanvraag
 • E-bike: (excl. fietsverzekering): € 190,- p.p.
  Verlenging op aanvraag
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

 • Parkeren:
  - onbewaakte parkeerplaats (omheind stuk grond) aan de rand van de stad, ca. € 45 per arrangement; mits er plaats is, kan niet gereserveerd worden. Ter plaatse betalen
  - openbare parkeergarage tegen betaling
 • Hond mag mee. Kosten ter plaatse te voldoen, wel bij reservering vermelden
 • Halfpension is op dag 2,3,5,6,8; dit kan ook in restaurants in de buurt van het hotel zijn
 • Boek een verlengingsnacht in Wenen en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. 

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Donauradweg van Passau naar Wenen, 9 dagen hotels

Dunstein
Dunstein
Melk
Melk
Donau Schlinge
Donau Schlinge

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.