Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Donauradweg, pensions van Passau naar Wenen

trektocht in Oostenrijk

De klassieke fietsroute langs de Donau van Passau naar Wenen

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 8 dagen
vanaf € 465,-
Prijzen en data
Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets GPS

Deze fietstocht waarbij je, behalve op de eerste en laatste dag, ca 65 km per dag fietst, geeft je de gelegenheid één van de vele bijzondere locaties onderweg te bezoeken. De rivier en de vele heen-en... Lees review

Anoniem

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Donauradweg, pensions van Passau naar Wenen

Hét klassieke gedeelte van de Donauradweg en een verrassend leuke en mooie fietstocht in Oostenrijk. De ideale tocht om als eerste fietsvakantie te proberen, maar ook om te genieten van het romantische Oostenrijk. De makkelijk te fietsen route is veelal autovrij en brengt u door gezellige dorpen en steden op beide overs van de Donau, maar ook langs vele culturele bezienswaardigheden. De lieflijke natuur is mooi afwisselend en de inwendige mens hoeft niets tekort te komen. Voor een actieve en verzorgde fietsvakantie zonder overbodige luxe, maar van een prima kwaliteit, kiest u voor de pensions-variant.

 

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - Donauradweg, pensions van Passau naar Wenen

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Deze fietstocht waarbij je, behalve op de eerste en laatste dag, ca 65 km per dag fietst, geeft je de gelegenheid één van de vele bijzondere locaties onderweg te bezoeken. De rivier en de vele heen-en-weertjes met de fietspontjes zijn aantrekkelijk. Het vervoer van bagage was prima geregeld en is erg prettig. De Donauradweg is wel een toeristische fietsroute - ook in september nog best veel fietsers- en er zitten zeker ook stukken 'fietscorvee' in: drukke bruggen en autowegen waar je een stukje naast fietst of die je over moet en de entrees/vertrekken in/uit steden als Passau, Linz, Krems en Wenen. Er is afwisseling van cultuur en fraai landschap. Echte natuur ervaar je niet veel.

2021 - Anoniem

"Top fiets vakantie gehad names eigen-wijze reizen alles klopte. Kort van te voren geboekt en de accommodaties
waren buiten verwachting op en top!!! Kwamen blij en enthousiast terug van een prachtige fietstocht langs de Donau namens deze organisatie. Zeker een aanrader. Bij vragen krijg je snel je antwoord en duidelijkheid. Wij zeggen doen "

2021 - Carla van Driel

mooi route, heel goed te doen met een gewone fiets, omdat er weinig hoogteverschillen zijn. Afwisselende omgeving. Echt een aanrader voor wie van gezellig fietsen als dagbesteding houdt.

2021 - Anoniem

Alles klopte van brengen bagage, ophalen fiets, accommodaties, kan niet beter, snelle reactie en oplossingen bij vragen. Leuke telefoniste die alles goed uitlegt en uitgezocht heeft.

2021 - Carla van Driel

Mooie tocht. Goed georganiseerd. Etappe afstanden vaak langer dan vooraf aangegeven. Dit werd dan als te lang ervaren.

2021 - Anoniem

Mede dankzij het mooie weer een leuke fietstocht met fijne pensions en als kers op de "Sachertorte" een paar leuke dagen Wenen!

2020 - anoniem

Prachtige en goed aangegeven routes, met leuke pensions en hotelletjes onderweg met goed eten. Routebeschrijving geeft steeds keuze tussen linker- of rechter Donauoever met aanbevelingen en alternatieve routes. Optie fietsveer Ottensheim naar Linz was wel vermeldenswaard geweest, omdat dit traject net wat minder interessant is. Gasthof Aumuehle is erg mooi maar het ligt behoorlijk ver van Grein met een zware klim. Je laten ophalen met een busje is eigenlijk de enige optie. De route naar de gierpont bij Klosterneuburg vlak voor Wenen hadden we in eerste instantie gemist. In Wenen aangekomen bleek dat de gewone fiets wel, maar de electrische fiets niet bij het hotel zou worden opgehaald, dit kon echter gelukkig na enig overleg alsnog geregeld worden. In Wenen nog een fijne extra dag doorgebracht met bezoek aan een metro dagkaart. Prima treinreis terug naar Passau en daar met taxi terug naar vertrekpunt. ca 65 km per dag.

2020 - Dick Mastbergen

Goed uitgerust door fijne bedden en gesterkt door een heerlijk ontbijt, fiets ik zonder koffer zorgeloos genietend langs de breed stromende Donau waarin bomen en steden zich spiegelen. Zowel Passau, Wenen als de vele stadjes daartussen vertellen op hun eigen-wijze door architectuur, musea, beelden en legenden over een historisch verleden waarin de Donau als 'respect afdwingende rivier' een natuurlijke grens vormde voor de verschillende volkeren. Schoonheid, natuur en cultuur zorgden voor een afwisselende fietstocht waar ik met plezier aan terug denk en die me aanzet tot een volgend eigen-wijs reisje ergens in de nabije toekomst.

2019 - Els Molenkamp

Mooie fietstocht, goed georganiseerd. Fietsafstanden per dag waren langer dan vooraf aangegeven, waardoor minder tijd overbleef om bezienswaardigheden aan te doen. Er was voor deze reis gekozen om een algemene beschrijving mee te geven. Wij hadden toch liever een beschrijving per dag gehad, specifiek voor onze tocht, zoals we gewend waren bij onze vorige fietstochten. Maar al met al hebben we genoten.

2019 - anoniem

Fantastische reis heel mooi

2019 - anoniem

prima fietsen prima hotel route doet aan de verwachtingen.

2019 - Frans Koning

Mooie fiets reis goed verzorgd in een woord geweldig

2019 - Anoniem

Leuke reis, prima geregeld, en wij zouden hem iedereen aanbevelen.

2017 - Peter van Kampen

Alles was geregeld, nergens verrassingen, geen mankementen, prima organisatie.

2017 - A. Kennes

Prima geregeld

2016 - Anoniem

Prima reis,erg genoten.

2016 - R.brander-wijker

Ons hotel zoeken in Wenen was wel wat ingewikkeld, ondanks jullie aanwijzingen en plattegrond [NH Hoteles Austria GmbH NH Danube City aan de Wagramer Strasse. Maar we hebben het uiteindelijk dankzij hulpzame Weners toch gevonden!

2016 - Anoniem

verdeling afstanden moet beter vooral gelijk matig

2016 - w wobma

De reis beantwoordde aan onze verwachtingen maar de informatievoorziening kan beter.

2016 - Simon Coene

Prima reis,erg genoten.

2016 - R.brander-wijker

Foto's Donauradweg, pensions van Passau naar Wenen

Reisinformatie Donauradweg, pensions van Passau naar Wenen

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 5 mei t/m 9 oktober 
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 122,-
 • Toeslag halfpension: € 138,-
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 73,- p.p.
  7 of 21 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 170,- p.p.
  Verlenging € 25,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) LO: vanaf € 49,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: vanaf € 71,-

Inclusief

 • 7 overnachtingen op basis van HP of LO
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Terugtransfer Wenen-Passau:
  zaterdag: per bus, uw eigen fiets kan mee, extra kosten € 26,- per fiets (excl.)
  zondag t/m vrijdag: per trein, zonder transfer naar het station. Eigen fiets in de trein is niet aan te bevelen; transfer eigen fiets mogelijk op aanvraag, kosten € 26,- per fiets
 • Transfer Bad Kreuzen

Exclusief

 • Dagtrein heen naar Passau, terug vanaf Wenen; wij kunnen de trein op maat voor u reserveren
 • Indien per trein: taxi station-hotel, ca. € 15,- per rit
 • Vervoer eigen fiets terug naar Passau per bus, op aanvraag. Kosten € 26,- per fiets, € 69, - incl. transportverzekering
 • Veren onderweg
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • Parkeren:
  - onbewaakte parkeerplaats (omheind stuk grond) aan de rand van de stad nabij de fietsverhuurder, € 40,- per arrangement; mits er plaats is, kan niet gereserveerd worden, ter plaatse betalen
  - openbare parkeergarage bij het station, ca. € 5,- per dag
 • Hond mag mee: € 10,- per nacht; op aanvraag
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Boek een verlengingsnacht in Wenen en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. Klik hier voor meer informatie en om te boeken. 
Boek nu

Prijzen en data - Donauradweg, pensions van Passau naar Wenen

Routekaartje Donauradweg, pensions van Passau naar Wenen

Fietsroutes Donauradweg, pensions van Passau naar Wenen

Dag 1 Aankomst in Passau

De fietsvakantie langs de Donau begint in Passau. De Altstadt van Passau is prachtig gelegen op een landtong bij de samenvloeiing van de Donau en de Inn. Enkele voorname bezienswaardigheden zijn de barokke St. Stephan Dom met het grootste kerkorgel ter wereld, de St. Paulskirche, het Alte Rathaus en de Veste Oberhaus, vanwaar u een schitterend panorama over de stad, de rivieren en de omringende beboste heuvels heeft.

Dag 2 Van Passau naar Obermühl/ Untermühl 57 km

Vanaf de Inn-Promenade fietst u naar de brug over de Donau en begint u aan de eerste kilometers van uw fietstocht. U komt langs de beboste heuvelflanken met verschillende kasteelruïnes en ziet al snel het begin van de schitterende Donauschlinge, een grote en imposante kronkel in de rivier. Langs deze kronkel is de natuur op z'n mooist. De eerste eerste etappeplaats van uw fietsvakantie is hier vlakbij, Obermühl. 

Dag 3 Van Obermühl/Untermühl naar Linz 36 km

Voorbij de grillige meanders in de beboste heuvels komt u in een streek met grote carréboerderijen. Behalve een laatgotische kerk en het 16e eeuwse kasteel kunt u in het 1200 jaar oude schippersstadje Aschach de fraai kleurrijke gevels van de koopmanshuizen bewonderen. Aan de Donaupromenade zijn heerlijke terrassen om te pauzeren, bijvoorbeeld in Linz, waar u ook overnacht. 

Dag 4 Van Linz naar Grein 63 km, transfer naar Bad Kreuzen

De derde dag van uw fietsvakantie brengt u naar Bad Kreuzen, vlakbij de mooie plaats Grein. Hier vindt u op het marktplein weer fraai geornamenteerde gevels en het gaaf bewaarde vroeg-classicistische Stadttheater uit 1790. In de laatgotische burcht Greinburg vindt u een mooie binnenplaats met arcaden, een Theater in renaissance stijl, twee pronkzalen en het Schiffahrtsmuseum. In de buurt van Grein volgt u een mooie fietsroute langs de hellingen van de Strudengau, waar de Donau zich in nauwe bochten tussen steile heuvels wringt. Vroeger was dit een gevaarlijke vaarroute vanwege de vele draaikolken, 'strudels'. Nu komt u langs tal van aardige plaatjes in een mooie omgeving: Ybbs, Persenbeug, Marbach, Klein Pöchlarn en Pöchlarn.

Dag 5 Van Bad Kreuzen naar Aggsbach 56 km

Bij Melk kunt u het beroemde Benedictijner Klooster uit 1736 bezoeken. Dit is een zeer rijke barokke kloosterkerk met de vermaarde bibliotheek met meer dan 8000 boeken. Na Melk maakt u een fietstocht door de prachtige wijnstreek Wachau, met als etappeplaats Aggsbach.

Dag 6 Van Aggsbach naar Tulln 52 km

Onderweg naar Krems komt u door het beroemde stadje Dürnstein. De kleine fraaie Altstad ligt aan de voet van de gelijknamige kasteelruïne, waar ooit Richard Leeuwenhart gevangen zat. Het is heerlijk om er rond te wandelen langs de mooie herenhuizen, het gotische raadhuis en over het wandelpad buiten de stadsmuur langs de Donau. Na Krems fietst u door naar Tulln, een vroegere Romeinse nederzetting met een gezellig centrum. Op de zuidoever kunt u langs de zijrivier de Traisen een ommetje maken van vijf kilometer naar het aardige stadje Traismauer.

Dag 7 Van Tulln naar Wenen 35 km

De laatste dag van uw fietsarrangement fietst u precies op de grens van het vlakke Au-landschap en de heuvels van Klosterneuburg, de agglomeraties van Wenen binnen. Over de fietsroute langs het Donaukanaal fietst u eenvoudig en aangenaam naar de historierijke Altstad van Wenen, hier eindigt uw fietsvakantie langs de Donau.

Dag 8 Vertrek of verlenging

U reist per trein of bus terug naar Passau. Of kiest u ervoor een extra nacht in Wenen te blijven?

Tip

Boek een verlengingsnacht in Wenen en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

 

Andere bezoekers keken ook bij: Altmühltal, St. Johann fietsen, Drauradweg.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Altmühltal - Duitsland - Beieren

Fietsvakantie    8 of 10 dagen    trektocht

Herfst Routeboekje Elektrische fiets Hondje
 • Pensions/hotels met bagagevervoer
 • Rothenburg ob der Tauber, Ansbach, Wettelsheim, Weissenburg, Eichstätt, Beilngries, Essing, Kelheim, Regensburg, Gunzenhausen, Enkering, Dietfurt, Essing
 • Fietsen van Rothenburg naar Regensburg
 • Middeleeuwse vestingstadjes
 • Stuwmeer Altmühlsee
 • Dagafstand 31-49 km
vanaf 585,-

St. Johann fietsen - Oostenrijk - Noord-Tirol

Fietsvakantie    8 dagen    standplaats

Herfst Vegetarisch GPS FVW Tocht Elektrische fiets
 • Hotel Sonne
 • De Kalkstein, Walchsee, Kitzbühel, Hopfgarten
 • Fietsen in Noord-Tirol
 • Landelijke weggetjes, beken en almen
 • Dal van de Grossache
 • Dagafstand 20-57 km
vanaf 480,-

Drauradweg - Oostenrijk

Fietsvakantie    8 of 10 dagen    trektocht

Hondje Herfst GPS FVW Tocht Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Sillian, Oberdrauburg, Sachsenburg, Spittal, Villach, Mühlbach, Kirschentheuer, Seelach
 • Fietsen in het zonnige Karinthië
 • Klopeiner See, warmste meer van Oostenrijk
 • Oude stadjes Lienz en Völkermarkt
 • Dagafstand 49-60 km
vanaf 670,-