Vernieuwd

Fietsvakantie Donauradweg, Van Wenen naar Boedapest

trektocht in Oostenrijk Hongarije Slowakije

Fietsen langs de Hongaarse Donau naar Boedapest

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 8 dagen
Nazomer korting
vanaf € 820,-
Prijzen en data
Hondje GPS Elektrische fiets

Fijne fietsvakantie door een verrassend gebied. We waren nog niet eerder in Slowakije en Hongarije geweest en op de fiets leer je het land goed kennen. De stadjes waar we overnachtten waren erg leuk e... Lees review

Mw Bruin en Dhr. Feld

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Donauradweg, Van Wenen naar Boedapest

In 8 dagen maakt u kennis met drie Europese hoofdsteden uit het oude Habsburgse Rijk: Wenen, Bratislava en Boedapest. U fietst minder vaak langs de rivier dan bij de overige trajecten. Door het Nationale Park Donau-Auen fietst u naar Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Langs de Nibelungenstrom en via kleine dorpen in het boerenland komt u aan in de prachtige stad Györ. Ook de overnachtingsplaatsen Komárom en Esztergom zijn de moeite waard. Het mooiste deel van de fietstocht gaat door het indrukwekkende landschap van de Donau-knie, ook wel Hongaars Zwitserland genoemd. U fietst door het kunstenaarsdorp Szentendre, waar u de trein kunt nemen of doorfietst naar Boedapest, de statige hoofdstad van Hongarije.

Lees het artikel 'Ontdekkingstocht in driekwartsmaat' in ons online-magazine:
Fiets trektocht Donauradweg wenen

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Donauradweg, Van Wenen naar Boedapest

Roomz Hotel Prater Vienna of Hotel Arcotel Kaiserwasser in Wenen, Hotel Apollo Bratislava in Ruzinov, Nimród Hotel in Mosonmagyaróvár, Hotel Klastrom in Györ, Hotel Forrás in Komárom, Wellness Hotel Visegrád of Hotel Szent Adalbert in Esztergom, City Hotel Matyas in Budapest.

Oostenrijk, Slowakije en Hongarije.

Dat is 320 kilometer.

Ja, 7 nachten verblijf op basis van LO of 5x HP (geen HP in Wenen en Boedapest mogelijk)

Transfer Boedapest-Wenen (ca. 3,5 uur) op vrijdag, zaterdag en zondag per bus € 75,-. Uw eigen fiets kan mee (ca. € 29,-). Tussen 1 juni en 31 augustus elke dag mogelijk per bus. Andere dagen per trein (alleen mogelijk met huurfiets). Te boeken bij ons, betalen ter plaatse

Ja, en desgewenst kan er een GPS-apparaat à € 45,- worden gehuurd.

Reviews fietsvakantie - Donauradweg, Van Wenen naar Boedapest

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Fijne fietsvakantie door een verrassend gebied. We waren nog niet eerder in Slowakije en Hongarije geweest en op de fiets leer je het land goed kennen. De stadjes waar we overnachtten waren erg leuk en mooi. De route was wisselend. Voor een fietstocht langs de Donau, kom je de Donau relatief weinig tegen en rijd je veel door het binnenland. Sommige trajecten zijn over een gravel pad en die zijn niet ideaal. De overnachtingsplekken waren allemaal top en we hebben genoten van Budapest. Zeker in combinatie met het traject Passau-Wenen dat wij ook hebben gefietst heb je een prachtige fietstocht.

2022 - Mw Bruin en Dhr. Feld

Mooie fietsreis langs de Donau met uitstekende hotels. Beviel goed dat de koffers door de organisatie werden meegenomen. Budapest (Hotel in Pest met zwembad erin) beviel enorm.

2019 - Anoniem

Direct bij verlaten van Oostenrijk op einde eerste dag vervalt de bewegwijzering van de DonauRadweg (dus geen bordjes meer langs de route). Regelmatig moet je op doorgaande wegen met veel vrachtverkeer fietsen, dus geen fietspaden. Soms waren de wel aanwezige fietspaden moeilijk begaanbaar door dikke laag grind erop. De steden Wien, Bratislava, Györ en Budapest zijn bijzonder de moeite waard te bezoeken. De huurfietsen waren uitstekend, bagagevervoer probleemloos en hotels goed en rustig. Het weer in augustus 2018 was uitstekend. Tocht met gewone fietsen prima te doen ( wij 68/67 jaar).

2018 - Kees van Ginkel

Foto's Donauradweg, Van Wenen naar Boedapest

Reisinformatie Donauradweg, Van Wenen naar Boedapest

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 30 maart t/m 12 oktober 
 • Aankomstdag: zie prijzen en data
 • Toeslag eenpersoonskamer: vanaf € 285,-
 • Toeslag halfpension: vanaf € 160,- p.p. (5x diner) 
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 115,- p.p.
  7 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 295,- p.p.
  Verlenging € 20,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) Wenen LO: vanaf € 80,- p.p. per nacht
  Extra nacht Wenen eenpersoonskamer LO: vanaf € 130,-
  Extra nacht(en) Boedapest LO: € 80,- p.p. per nacht
  Extra nacht Boedapest eenpersoonskamer LO: € 145,-
 • Extra nacht(en) Bratislava LO: € 65,- p.p. per nacht
  Extra nacht Boedapest eenpersoonskamer LO: € 115,-

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van LO of 5x HP (geen HP in Wenen en Boedapest mogelijk)
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Bagagetransport
 • Indien met eigen fiets: per persoon een zadeltas en kleine fietstas
 • Bootticket van Esztergom naar Visegrad of Szentendre naar Boedapest incl. fietsen (mei t/m september, op vrijdag, zaterdag en zondag) of treintickets in de overige maanden

Exclusief

 • Retourvlucht heen naar Wenen, terug vanaf Budapest: wij kunnen de vlucht op maat voor u reserveren
 • Nachttrein heen Wenen, terug vanaf Budapest: wij kunnen de trein op maat voor u reserveren
 • Transfer Boedapest-Wenen (ca. 3,5 uur) op vrijdag, zaterdag en zondag per bus € 75,-. Uw eigen fiets kan mee (ca. € 29,-). Tussen 1 juni en 31 augustus elke dag mogelijk per bus. Andere dagen per trein (alleen mogelijk met huurfiets). Vooraf bij de boeking doorgeven en reserveren!
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • Categorie A: 4-sterren hotels, categorie B: 3- en 4 sterren hotels
 • Parkeren: De parkeergarage van het hotel kost ca. € 28 per dag. Reservering noodzakelijk, betaling ter plaatse. Er zijn ook open parkeergarages in de buurt die ca. € 25 per week kosten. Hier is geen reservering voor mogelijk en nodig.
 • Hond mag mee; bij boeking aangeven!
 • Boek een verlengingsnacht in Wenen, Bratislava en/of Boedapest en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. Klik hier voor de stadstour Wenen  voor meer informatie en om te boeken en klik hier voor de stadstour Boedapest of stadstour Bratislava baja bikes
Boek nu

Prijzen en data - Donauradweg, Van Wenen naar Boedapest

Routekaartje Donauradweg, Van Wenen naar Boedapest

Fietsroutes Donauradweg, Van Wenen naar Boedapest

Dag 1 Aankomst in Wenen

Het is aan te raden om vroeg aan te komen. Deze stad aan de Donau heeft veel te bieden en is het zeker waard om wat langer in te verblijven. Geniet van een kop koffie en de typische Weense cake "Sachertorte" in een van de vele koffiehuizen of maak een rondrit met de door paarden getrokken koets "Fiaker".

Dag 2 Van Wenen naar Bratislava 70 km

De eerste etappe van uw fietsvakantie brengt u door het nationaal park Donau-Auen. Aldaar ervaart u een grote diversiteit aan flora en fauna en een veelzijdigheid aan landschappen. U passeert het kasteel Orth en het dorp Eckertsau en bereikt Bad Deutsch-Altenburg. Daar kunt u een uitstapje maken over de Romeinse fiets weg (Römerweg) naar Carnuntum. Deze archeologische vindplaats wordt beschouwt als een van de belangrijkste van Oostenrijk. Na dat u Hainburg gepasseerd bent bereikt u de grens met Slowakije en haar hoofdstad Bratislava, waar u overnacht.

Dag 3 Van Bratislava naar Mosonmagyaróvár 45 km

U fietst een korte afstand over Slovaaks grondgebied voor u bij Rajká de Hongaarse grens passeert. Binnen een paar kilometer ontdekt u een aantal charmerende Hongaarse dorpjes. De gehele regio is sterk beïnvloed door de landbouw. De route brengt u naar het Szigetköz (een riviereiland). U overnacht vandaag in Mosonmagyaróvár wat als bijnaam "De stad van de 17 bruggen" heeft.

Dag 4 Van Mosomagyaróvár naar Györ 40 km

Vandaag fietst u opnieuw over het paradijslijke riviereiland. Op uw route komt u door Hédévar, wat erg geschikt is als lunchplek. Het kasteel bevindt zich midden in een beschermd gebied. Het is aan te raden voldoende tijd in te plannen voor uw bezoek aan Györ. De provincie hoofdstad heeft veel te bieden, waaronder een adembenemend historisch centrum.

Dag 5 Van Györ naar Komárom 55 km

Al snel bereikt u het Hongaarse Böny. Vanaf hier is er een versie van de route die u naar Báblona brengt, een goed onderhouden stad met een mooie binnenstad. Hier bevindt zich de nationale fokkerij. Deze is tot ver buiten de landsgrenzen bekend geworden door de racepaarden die op de binnenplaats gefokt worden. Het laatste deel van de route brengt u terug naar de Donau. Daar bereikt u de verdeelde stad Komáron/Komárno. In de avond kunt u ontspannen in de lokale spa.

Dag 6 Van Komárom naar Esztergom of Visegrád 55 km + boottocht

De route van vandaag loopt langs de oevers van de Donau door een vlakke vallei. Gedurende deze route passeert u verschillende dorpjes en tijdens het fietsen heeft u een uitzicht op de wijngaarden in de achtergrond. De sportieve fietsers kunnen kiezen voor een route via Tata, maar er zijn wat hoogteverschillen. Een zeker basisuithoudingsvermogen is vereist. Voor wie geïnteresseerd is in geschiedenis, is een bezoek aan het Romeinse kasteel Kelemantia aan te raden. Het absolute hoogtepunt van vandaag is Esztergom (ook wel bekend als "Hongaars Rome"). De basiliek hier is de grootste kerk van het land. Neem hier de tijd voor een uitgebreid bezoek voor u aan boord van de rivierboot gaat. Deze brengt u naar uw bestemming Visegrád. Onderweg heeft u een fanastisch uitzicht op de zogenoemde "Donauknie".

Opmerking: De overnachting vindt plaats in Esztergom of Visegrád (afhankelijk van beschikbaarheid op het tijdstip van reserveren). In het geval van een overnachting in Esztergom, vindt de boottocht de volgende dag plaats van Szentendre naar Budapest. De verschillende fiets afstanden blijven hetzelfde. U ontvangt hier gedetaileerde informatie over bij uw boekingsbevestiging. Hier komt bij dat de vertrektijden van de boot nog niet vast liggen. Mogelijk gaat de boot niet in april, september, oktober en op maandagen. In deze gevallen ontvangt u ter vervanging een treinticket.

Dag 7 Van Esztergrom of Visegrád naar Boedapest 55  km

Het koninklijk paleis en het kasteel van Visegrád zullen u verbazen en het openluchtmuseum en de barokke oude stad nodigen uit om te blijven. Het eerste deel van de route brengt u opnieuw door de "Donauknie", waarschijnlijk het meest aantrekkelijke stukje van de Donau Radweg. Al snel arriveert u in Boedapest, waar u alle indrukken van uw reis kunt overdenken tijdens een wandeling door de stad.

Dag 8 Vertrek, transfer naar Wenen of verlenging

In de Hongaarse hoofdstad zijn vele dingen te ontdekken. Mocht u hierin interesse hebben, dan boeken wij graag een aantal extra nachten voor u. Onze transfer van Boedapest naar Wenen is erg comfortabel (dit kan tegen extra kosten geregeld worden).

Tip

Boek een verlengingsnacht in Wenen en/of Boedapest en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. Klik hier voor de stadstour Wenen  voor meer informatie en om te boeken en klik hier voor de stadstour Boedapest.

Baja Bikes

 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Drauradweg - Oostenrijk

Fietsvakantie    8 of 10 dagen    trektocht

Herfst GPS FVW Tocht Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Sillian, Oberdrauburg, Sachsenburg, Spittal, Villach, Mühlbach, Kirschentheuer, Seelach
 • Fietsen in het zonnige Karinthië
 • Klopeiner See, warmste meer van Oostenrijk
 • Oude stadjes Lienz en Völkermarkt
 • Dagafstand 49-60 km
vanaf 685,-

Donauradweg, pensions van Passau naar Wenen - Oostenrijk

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Hondje Herfst Routeboekje Elektrische fiets GPS
 • Pensions met bagagevervoer
 • Passau, Schlögener Schlinge, Linz, Wallsee, Marbach, Krems, Wenen
 • Klassieke fietsroute langs de Donau
 • Kloostercomplex Klosterneuburg
 • Historische stadjes
 • Dagafstand 40-74 km
vanaf 515,-

Denemarken - Denemarken - Seeland

Fietsvakantie    7 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Kopenhagen, Helsingør, Hillerød, Roskilde
 • Kopenhagen, Seeland en Zweden
 • Kronborgkasteel, Amalienborgpaleis, vesting Kastellet
 • Boottocht naar Zweden
 • Dagafstand 40-59 km
vanaf 920,-

Langs Fulda en Werra - Duitsland - Midden-Duitsland

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Elektrische fiets GPS
 • Hotels met bagagevervoer
 • Hann. Münden, Kassel, Melsungen, Rotenburg an der Fulda, Eschwege, Witzenhausen
 • Vakwerkhuizen en mooie valleien
 • Vakwerkstadje Rotenburg an der Fulda
 • Het idyllische Bad Sooden-Allendorf
 • Dagafstand 23 - 42 km
vanaf 820,-

Langs de Elbe (Praag-Dresden) - Duitsland - Tsjechië - Midden-Europa

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Elektrische fiets GPS
 • Hotels met bagagevervoer
 • Praag, Melnik, litomerice, Decin, Pirna, Dresden
 • Stroomafwaarts van Praag naar Dresden
 • Kastelen o.a. Decin en Pillnitz
 • Fietsen door Tsjechië en Duitsland  
 • Dagafstand 24-53 km
vanaf 840,-