2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Donauradweg, Van Wenen naar Boedapest

In acht dagen maak je kennis met drie Europese hoofdsteden uit het oude Habsburgse Rijk: Wenen, Bratislava en Boedapest. Je fietst minder vaak langs de rivier dan bij de overige trajecten. Onderweg kom je door het Nationale Park Donau-Auen, de prachtige stad Györ en het indrukwekkende landschap van de Donau-knie, ook wel Hongaars Zwitserland genoemd. » lees meer over Fietsvakantie Donauradweg, Van Wenen naar Boedapest

 • Wenen, Bratislava, Mosonmagyaróvár, Györ, Komárno, Visegrád, Boedapest
 • Langs de Hongaarse Donau
 • Nationaal Park Donau-Auen
GPS E-bike Hond Zwaarte zwaarte_1
 • Fietsvakantie
 • Trektocht
 • 8 dagen
 • Individueel
vanaf 790 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 790 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Cultuur, natuur en historie

In veel opzichten is de historische wijk het meest fraaie deel van Boedapest. Boven op de Burchtheuvel word je er één met de lezende mensen op de bankjes, de steppende kinderen en de straatmuzikanten die je voor wat kleingeld een vioolserenade brengen. Zwoele achtergrondmuziek als je alle hoogtepunten deze reis nog eens de revue laat passeren. Dat begon in het barokke Wenen. De stad van Sacher, Sissi en Strauss toont ook een heel jong gezicht, zo bleek. Direct daarna op de fiets het Nationaal Park Donau-Auen in. Wat een rust daar.

 

Terug naar de Donau

Vervolgens diende het Slowaakse Bratislava, met z’n knusse steegjes, zich aan. Dan opnieuw de grens over, Hongarije in. Direct volgen enkele charmante dorpen. Later ook Györ met z’n indrukwekkende historische binnenstad. Het laatste deel van de route brengt je terug naar de Donau, waar je al fietsend de steden Komáron/Komárno, Esztergom (het Hongaars Rome) en Boedapast bereikt. En daar verheug je je op de terugreis naar Wenen. Om je (bij een verlenging) nog één dag onder te dompelen in de barokke overdaad.

Bratislava

Keizerlijke bieb

De Pronkzaal wordt hij genoemd. Terecht, want de eeuwenoude bibliotheek van de Hofburg in Wenen imponeert bijna elke bezoeker. De barokke zaal bevat meer dan 200.000 boeken uit de periode tussen 1501 en 1850, de hele bieb zo’n 7,5 miljoen boeken en verzamelobjecten. De bieb werd gebouwd in de 1723-1726. In het midden van de zaal staat het beeld van de naar grandeur smachtende opdrachtgever, keizer Karel VI. Later haalden de Habsburgers de meest waardevolle werken uit de bibliotheken van Brussel, Madrid, Boedapest, Praag en Milaan. In grootte en betekenis wordt deze bieb nu alleen overtroffen door die van het Vaticaan en van het British Museum in Londen. Adres: Josefsplatz 1.

Heidentor

Eeuwenlang vormde de Donau de noordgrens van het Romeinse Rijk. Militaire versterkingen groeiden uit tot steden, waaronder Carnumtum. De stad telde toen meer dan 50 duizend inwoners. Nu is het ’t grootste opgravingsgebied van Oostenrijk. Topstuk is de Heidentor, waar overigens niets heidens aan is. En het is ook geen poort. Het is de ruïne van een triomfboog voor keizer Constantijn II. Een maquette toont z’n oorspronkelijke vorm.

Heidentor

Gevarieerde goulash

Romantische promenades, eeuwenoude koffiehuizen en buitengewone badhuizen… Welke ingrediënten je ook kiest, de goulash die Boedapest heet, smaakt altijd. Soms zacht, als je door het rustieke deel van de Burchtwijk slentert, dan weer pittig als je wat meer kosmopolitische bestanddelen toevoegt. Maar het belangrijkste ingrediënt is toch wel de dromerige Donau. En natuurlijk de fameuze bruggen die het heuvelachtige Boeda met het vlakkere Pest verbinden. Absolute topper is de ‘s avonds sprookjesachtig verlichte Kettingbrug. Ga de Burchtwijk in stijl op, met de Síklo, het nostalgische kabeltreintje en geniet van het uitzicht op de stad.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Donauradweg, Van Wenen naar Boedapest

Prijzen en data

Route informatie

In 8 dagen maak je kennis met drie Europese hoofdsteden uit het oude Habsburgse Rijk: Wenen, Bratislava en Boedapest. Je fietst minder vaak langs de rivier dan bij de overige trajecten. Door het Nationale Park Donau-Auen fiets je naar Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Langs de Nibelungenstrom en via kleine dorpen in het boerenland kom je aan in de prachtige stad Györ. Ook de overnachtingsplaatsen Komárom en Esztergom zijn de moeite waard. Het mooiste deel van de fietstocht gaat door het indrukwekkende landschap van de Donau-knie, ook wel Hongaars Zwitserland genoemd. Je fietst door het kunstenaarsdorp Szentendre, waar je de trein kunt nemen of doorfietst naar Boedapest, de statige hoofdstad van Hongarije.

Fietsvakantie Donauradweg, Van Wenen naar Boedapest

Tip:
Boek een verlengingsnacht in Wenen en/of Boedapest en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. Klik hier voor de stadstour Wenen voor meer informatie en om te boeken en klik hier voor de stadstour Boedapest.

Reisinformatie

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt of 5x halfpension (halfpension niet mogelijk in Wenen en Boedapest)
 • Bagagetransport
 • Indien met eigen fiets: per persoon een zadeltas en kleine fietstas
 • Bootticket van Esztergom naar Visegrad of Szentendre naar Boedapest incl. fietsen (mei t/m september, op vrijdag, zaterdag en zondag) of treintickets in de overige maanden
 • Routebeschrijving, kaarten en navigatie-app op je smartphone

Exclusief

 • Retourvlucht of (nacht)trein heen naar Wenen terug vanaf Boedapest, wij kunnen de reis op maat reserveren
 • Transfer Boedapest-Wenen (ca. 3,5 uur) op vrijdag, zaterdag en zondag per bus € 90,-. Uw eigen fiets kan mee (ca. € 45,-). Tussen 1 juni en 31 augustus elke dag mogelijk per bus. Andere dagen per trein (alleen mogelijk met huurfiets). Vooraf bij de boeking doorgeven en reserveren!
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Reissom niet inclusief huurfiets
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 115,- p.p. 
  7 versnellingen, tas en slot
  Verlenging: € 10,- p.p. per dag
 • E-bike: (excl. fietsverzekering): € 295,- p.p.
  Verlenging: € 20,- p.p. per dag
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

 • Categorie A: 4-sterren hotels, categorie B: 3- en 4 sterren hotels
 • Parkeren: De parkeergarage van het hotel kost ca. € 28 per dag. Reservering noodzakelijk, betaling ter plaatse. Er zijn ook open parkeergarages in de buurt die ca. € 25 per week kosten. Hier is geen reservering voor mogelijk en nodig.
 • Hond mag mee; bij boeking aangeven!
 • Boek een verlengingsnacht in Wenen, Bratislava en/of Boedapest en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets.

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Donauradweg, Van Wenen naar Boedapest

Wenen
Wenen
Rajka cunovo
Rajka cunovo
Visegrad
Visegrad

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.