Fietsvakantie Zillertal fietsen

standplaats in Oostenrijk - Noord-Tirol

Prachtig fietsen vanuit Uderns

 • HALFPENSION
 • 8 dagen
vanaf € 425,-
Prijzen en data
GPS FVW Tocht Elektrische fiets

Prima fietsroutes, goed beschreven en omdat je een standplaats hebt ook voldoende mogelijkheden om een dag niet te fietsen en een dagtocht te maken naar bijv de Krimmlerwatervallen. Service in het Erzhertog Johan hotel in Uderns heel goed. Vriendelijk personeel, schone kamers en prima eten

Fam van de Ven

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Zillertal fietsen

De openingsrondrit brengt u eerst naar het centrum­ van Fügen en richting de rivier­ de Inn om over de andere oever van de rivier de Ziller terug te gaan. Twee routes gaan langs de Inn, naar Innsbruck en de andere kant op naar het bekende Kufstein. Innsbrück is de hoofdstad van Tirol, met veel middel­eeuwse­ gebouwen waaronder de Fransiscaanse­ Hofkirche­ en de beroemde Fürstenburg. Tijdens de fietstochten bezoekt u ook de wintersportplaats Mayrhofen en de zilvermijnen bij Schwaz.

 

» Lees meer
Routekaartje Zillertal fietsen

Fietsroutes Zillertal fietsen

A - 33 km
B - 56 km
C - 44 km
D - 32 km of 48 km
E - 29 km of 45 km
- Extra wandelroute (wandeling F-12 km)

A - Deze openingsrondrit brengt u eerst naar het centrum­ van Fügen. Hier vindt u de spitse Maria Himmelfahrtskirche­, de belangrijkste gotische kerk van het Zillertal. Daarna fietst u verder richting de rivier­ de Inn om over de andere oever van de rivier de Ziller terug te gaan.

B - Tijdens deze route verlaat u al spoedig het Zillertal­ om langs de rivier de Inn over de Innradweg naar Innsbruck­ te gaan. Innsbruck, de hoofdstad van Tirol, heeft veel middel­eeuwse­ gebouwen waaronder de Fransiscaanse­ Hofkirche­ en de Fürstenburg, de 15e eeuwse stadsresidentie van de Habsburgers met het beroemde gouden dak.

C - Een route naar het eind van het Zillertal. Door talrijke dorpjes en gehuchten met de typische Oostenrijkse­ 'gemütlichkeit'. Veel kleinschalige landbouw, ­'Gasthöfer' en pensions. Uw verste punt is Mayrhofen, een bekende wintersportplaats. Ook 's zomers is deze plaats erg in trek bij de toeristen.

D - Deze route gaat noordwaarts langs de Inn naar het bekende Kufstein. Hier vindt u een imposante burcht en kunt u dagelijks om 12 uur genieten van een orgelconcert dat overal in de stad te horen is. Onderweg komt u door Rattenberg (het zeer mooie en kleinste stadje van Oostenrijk) en Wörgl, een geschikte pauzeplaats.

E - De laatste route gaat naar Schwaz, waar u een bezoek kunt brengen aan één van de grootste zilvermijnen van Europa. U fietst terug over de andere oever van de rivier de Inn. In Jenbach kunt u een bezoek brengen aan het Jenbacher Museum, met een overzicht van oude gebruiksvoorwerpen in Tirol.

F -  Voor de zesde dag  bieden we een wandeling naar het Penkenjoch aan opdat u het Zillertal ook eens van boven kunt bekijken. Met eigen vervoer of de trein reist u naar Mayrhofen. De Penken-gondelbaan brengt u naar een hoogte van 1765 meter. U klimt geleidelijk naar het Penkenjoch. Daarna daalt u af door alpenweides en over een “Naturlehrpfad” naar het ‘Almstüberl. Daar vindt u een ‘Sonnenterrasse” met een geweldig uitzicht. Zonder al te grote hoogteverschillen wandelt u terug naar het kabelbaanstation.

 

Andere bezoekers keken ook bij: St. Johann en Bolzano.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Zillertal fietsen

Lees de verhalen van onze klanten

Prima fietsroutes, goed beschreven en omdat je een standplaats hebt ook voldoende mogelijkheden om een dag niet te fietsen en een dagtocht te maken naar bijv de Krimmlerwatervallen. Service in het Erzhertog Johan hotel in Uderns heel goed. Vriendelijk personeel, schone kamers en prima eten

16-09-2019 - Fam van de Ven

Mooie omgeving, zonder veel inspanning goed te fietsen. Goede wegen en heel goed hotel. In ons geval was het wel iets te warm om in het dal te fietsen.

11-09-2019 - Anoniem

Meerdere keren een fietstocht gemaakt via eigenwijzereizen, is erg goed bevallen . We hebben er van genoten. De afstanden waren goed te doen er de omgeving was schitterend. Echt een aanrader. Bij gezondheid hopen we weer een route uit te kiezen,misschien Italië

11-09-2019 - Joost de Keijzer

Wij hebben een aantal jaren fietstrektochten gedaan, maar vinden vanuit 1 plaats minder vermoeiend nu we ouder zijn. Een gedeelte met de fiets op de trein gaat in Oostenrijk prima.

04-10-2017

De fietstochten waren heel mooi en niet zwaar. De kaarten en routebeschrijving zijn prima. Het hotel is eenvoudig maar goed. Vriendelijk personeel en prima verzorging. De fietsenstalling is ondermaats. Wij hebben een prima vakantie gehad in Uderns.

06-09-2016 - P. van Trigt

Reisdetails Zillertal fietsen

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 15 mei t/m 10 oktober
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: geen
 • Dagtrein retour Jenbach: prijsindicatie € 200,- (incl. zitplaatsreservering)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 75,- p.p.
  7 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 180,- p.p.
  Verlenging: € 25,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) HP: € 60,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer HP: € 60,-

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van HP
 • Routebeschrijvingen met kaarten

Exclusief

 • Dagtrein retour Jenbach: prijsindicatie € 200,- (incl. zitplaatsreservering)
 • Indien per trein: trein Jenbach-Uderns. Het hotel ligt 50 meter van het station
 • Zillertal Activ Card voor (ski-)liften en openbaar vervoer in het Zillertal (30 mei t/m 6 oktober), ca € 87,50 p.p. voor 6 dagen. Buiten deze periode werken de liften niet

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • Hond toegestaan: € 25,- per week. Op aanvraag, ter plekke betalen
 • We bieden hier ook een wandelvakantie aan. Indien u beide routebeschrijvingen wilt ontvangen, betaalt u € 10,- extra per set
 • Let op! De liften werken alleen van 30 mei t/m 6 oktober
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Zillertal fietsen