Fietsvakantie Algarve

trektocht in Portugal

Fietsen door het zonnige zuiden

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 8 dagen
Herfst GPS FVW Tocht Elektrische fiets

vanaf € 570
paaskorting eigen-wijze reizen

De zuidkust van Portugal, de Algarve, biedt vaak een goed klimaat om te fietsen, ook in de winter. Faro, de mooie hoofdstad van de Algarve met oude stadsmuren en veel bezienswaardigheden, is het beginpunt van deze tocht. U fietst door gebieden met citrusgaarden, olijf- en amandelbomen, door stil en ruig boerenland en u klimt af en toe in het heuvelachtige binnenland. Natuurlijk komt u door vele authentieke dorpen en steden, zoals het pottenbakkersdorp Porches, het idyllische Alte en de sfeervolle, oude havenstad Tavira. Op het laatste deel van deze fietstocht fietst u langs de prachtige lagunekust van de Algarve. Via het levendige, oude centrum van de vissersplaats Olhão fietst u terug naar Faro. 

Routekaartje Algarve

Trektocht, hotels, logies en ontbijt

1 - Vlucht Faro; transfer naar Praia de Faro
2 - 37 km naar Benfarras
3 - 45 km naar Porches
4 - 45 km naar Alte
5 - 44 km naar São Brás de Alportel
6 - 37 km naar Tavira
7 - 41 km naar Faro
8 - Transfer naar luchthaven; vertrek

Fietsroutes Algarve

Dag 1 Aankomst in Faro

Faro is de mooie hoofdstad van de Algarve en heeft oude stadsmuren en veel bezienswaardigheden. U overnacht in Praia de Faro.

Dag 2 Van Praia de Faro naar Benfarras 37 km

Op uw eerste fietsdag maakt u een eerste kennismaking met het heuvelachtige binnenland van de Algarve. U fietst eerst door gebieden met uitgestrekte citrusgaarden, olijf- en amandelbomen. Zowel Santa Barbara als het grotere Loulé zijn prettige pleisterplaatsen. Na een traject over verharde zandwegen, door stil en ruig boerenland, komt u in het op een heuvelflank gelegen dorpje Vale Covo. Nu is het niet ver meer naar uw hotel in Benfarras, gelegen in het dal.

Dag 3 Van Benfarras naar Porches 45 km

Het eerste gedeelte van de tweede  etappe verloopt vlak door het zogenaamde park van Vilamoura waar u een idee krijgt van de doordachte, planmatige aanleg in het kustgebied. Voorbij Boliqueime beginnen de heuvels. Na het fraaie dorp Paderne rijdt u een natuurschoon valleitje in met een watermolen en burchtruïne. Na een steile klim fietst u vervolgens vrij vlak via Tunes, Algoz en Pêra (authentieke, Portugese dorpjes) naar Armação aan de kust waar u iets kunt zien van de invloed van het massatoerisme. Het oostelijke deel van deze badplaats is volgebouwd met appartementen, terwijl aan de westkant de veelkleurige vissersboten van de plaatselijke bevolking op het strand liggen. U passeert de prachtige, op de kaap gelegen kapel Nossa Senhora da Rocha en even voor het pottenbakkersdorp Porches bereikt u uw hotel met zwembad.

Dag 4 Van Porches naar Alte 45 km

Over rustige binnenwegen rijdt u naar de Moorse stad Silves, waar het interessant is om even rond te wandelen. Door een citrusvallei en langs het stuwmeer van de Arade komt u in São Bartolomeu de Messines, het geboortedorp van de 19e eeuwse dichter João de Deus. De hoofdkerk is een geslaagde mix van barok-, manuelino- en renaissance-stijlen. Hierna stijgt een panoramaweggetje lichtjes naar uw prachtig gelegen hotel even buiten het idyllische Alte.

Dag 5 Van Alte naar São Brás de Alportel 44 km

Na een klim naar het hoger gelegen dorp Benafim fietst u op route vier door een verlaten en tamelijk ruig landschap onderlangs de Rocha da Pena. Via de mooie dorpen Salir en Querenca volgt u de bosrijke glooiende wegen naar São Brás de Alportel, uw overnachtingplaats. São Brás de Alportel is een aardig stadje, gelegen temidden van de heuvels.

Dag 6 Van S!ao Brás de Alportel naar Tavira 37 km

Vanuit São Brás de Alportel daalt u af naar Estoi, waar u de opgravingen van Milreu en het Palacio kunt bezichtigen. U fietst onderlangs de uitlopers van de Serra de Monte Figo via het dorp Moncarapacho naar de lagunekust, die u zo dicht mogelijk blijft volgen naar uw eindbestemming, het ruim aangelegde appartementenpark Pedras del Rei. U kunt na aankomst vandaag al een bezoek brengen aan de sfeervolle, oude havenstad Tavira, op circa 5 km afstand van uw verblijfplaats.

Dag 7 Van Tavira naar Faro 41 km

Vanuit Pedras del Rei fietst u over de goed bewegwijzerde Ecovia langs de prachtige lagunekust naar het vissersdorp Fuseta. Na een kleine omweg door het licht heuvelende binnenland komt u in het  levendige, oude centrum van de vissersplaats Olhão. Na een laatste ommetje door het binnenland komt u in het ommuurde oude centrum van Faro.

Dag 8 Vertrek of verlenging

U krijgt een transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.
U kunt uw vakantie uitbreiden om te genieten van de zon en het strand in Praia de Faro of in een hotel met zwembad in het rustig gelegen Quarteira. Transfers kunnen wij voor u regelen. 

Tip 1: Voor fietsvakanties in schoolvakanties en voorjaar 2018 zo vroeg mogelijk boeken i.v.m. beschikbaarheid van vluchten.

Tip 2: Verlenging Pechão: Ook kunt u nog een week fietsen in het mooie achterland van de Algarve bij Pechão. Er is een korting i.v.m. vluchten en transfers. 

Andere bezoekers keken ook bij: Van Lissabon naar SagresCatalonië, Corfu, Pechão.

Bekijk prijzen en opties

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Prijzen en opties — Algarve

Toon prijzen op basis van:

U heeft keuze uit 1 tocht

Trektocht, hotels, logies en ontbijt
Startdatum Prijs
01 juli - 30 september 2018 € 795
01 oktober - 31 oktober 2018 € 665
01 november - 30 november 2018 € 570

Extra prijsinformatie

 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: vanaf € 320,-
 • Toeslag halfpension: € 135,- per persoon
 • Retourvlucht Faro: prijsindicatie € 220,- (Transavia, excl. bagage)
 • Huurfiets (7 dagen): € 80,- p.p.
  24 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
  Verlenging € 80,- p.p. per week
 • E-bike (7 dagen): € 175,- p.p.
  Verlenging: € 25,- p.p. per dag 
  Verlenging: € 175,- p.p. per week
 • Extra nacht(en): vanaf € 41,- p.p.p.n.
  Toeslag extra nacht 1 PK vanaf € 11,-
 • Extra we(e)k(en): vanaf € 195,- p.p. per week
  Toeslag extra week 1 PK: vanaf € 55,- 

Inbegrepen

 • 7 nachten verblijf op basis van LO
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Indien per vliegtuig: transfers van en naar de luchthaven

Niet inbegrepen

 • Retourvlucht Faro: prijsindicatie € 220,- (Transavia, excl. bagage)

Bijzonderheden

 • Soms diner in een nabij gelegen restaurant
Algarve

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Extra mogelijkheden

Neemt u gerust contact met ons op als u de gewenste reis iets anders wilt boeken dan op onze site is aangegeven. U kunt daarbij denken aan een andere startdag of een aangepast programma, maar ook aan vragen over kinderkorting, alleenreizende toeslag e.d.

Deel uw ervaring


Ervaringen — Algarve

Lees de verhalen van onze klanten

 • 29 May 2018 door anoniem

  Prachtig wandelgebied, zeker in mei: broedende ooievaars langs de kust en mooie flora. En het laatste hotel was super: binnen- en buitenzwembad!

 • 23 May 2018 door Anoniem

  Prachtige afwisselende fietstocht. We hebben genoten van de natuur, de vriendelijke bevolking en de kleurijke dorpen en steden. Een aanrader, zeker in het voorjaar!

 • 06 September 2017 door Alfred en Suzette van der Giesen, Westmaas"

  "Een tocht in Portugal op de fiets is toch compleet anders dan in ons land.
  De afwisseling en elke dag een andere locatie maakte deze reis voor ons aantrekkelijk. Vooral het deel door het achterland is een aanrader, ontmoetingen met locale bewoners maken het af.
   

 • 30 September 2016 door Anoniem

  Mooie afwisselende reis: zee,heuvels,landbouw, leuke plaatsjes en nog eens zee en strand.

Algarve

Bekijk de routes en lees meer over deze vakantie

» Ontdek de routes

Heeft u ook zin in deze vakantie?

» Bekijk prijzen en opties

Foto's — Algarve

“Mooie afwisselende reis"
» Lees meer verhalen

Algarve

Bekijk de routes en lees meer over deze vakantie

» Ontdek de routes

Heeft u ook zin in deze vakantie?

Bekijk prijzen en opties