Fietsvakantie Algarve

trektocht in Portugal

Fietsen door het zonnige zuiden

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 8 dagen
vanaf € 595,-
Prijzen en data
Herfst GPS Elektrische fiets

Mooie reis, met veel afwisseling, ook in soorten wegen waarop we fietsten. Soms een pittige route voor een gewone fiets. Combinatie GPS en routebeschrijving is ideaal.
Zeker een aanrader! Lees review

Gea en Ronald

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Algarve

De zuidkust van Portugal, de Algarve, biedt vaak een goed klimaat om te fietsen, ook in de winter. Faro, de mooie hoofdstad van de Algarve met oude stadsmuren en veel bezienswaardigheden, is het beginpunt van deze tocht. U fietst door gebieden met citrusgaarden, olijf- en amandelbomen, door stil en ruig boerenland en u klimt af en toe in het heuvelachtige binnenland. Natuurlijk komt u door vele authentieke dorpen en steden, zoals het pottenbakkersdorp Porches, het idyllische Alte en de sfeervolle, oude havenstad Tavira. Op het laatste deel van deze fietstocht fietst u langs de prachtige lagunekust van de Algarve. Via het levendige, oude centrum van de vissersplaats Olhão fietst u terug naar Faro. 

» Lees meer
Routekaartje Algarve

Fietsroutes Algarve

Dag 1 Aankomst in Faro

Faro is de mooie hoofdstad van de Algarve en heeft oude stadsmuren en veel bezienswaardigheden. U overnacht in Praia de Faro.

Dag 2 Van Praia de Faro naar Benfarras 37 km

Op uw eerste fietsdag maakt u een eerste kennismaking met het heuvelachtige binnenland van de Algarve. U fietst eerst door gebieden met uitgestrekte citrusgaarden, olijf- en amandelbomen. Zowel Santa Barbara als het grotere Loulé zijn prettige pleisterplaatsen. Na een traject over verharde zandwegen, door stil en ruig boerenland, komt u in het op een heuvelflank gelegen dorpje Vale Covo. Nu is het niet ver meer naar uw hotel in Benfarras, gelegen in het dal.

Dag 3 Van Benfarras naar Porches 45 km

Het eerste gedeelte van de tweede  etappe verloopt vlak door het zogenaamde park van Vilamoura waar u een idee krijgt van de doordachte, planmatige aanleg in het kustgebied. Voorbij Boliqueime beginnen de heuvels. Na het fraaie dorp Paderne rijdt u een natuurschoon valleitje in met een watermolen en burchtruïne. Na een steile klim fietst u vervolgens vrij vlak via Tunes, Algoz en Pêra (authentieke, Portugese dorpjes) naar Armação aan de kust waar u iets kunt zien van de invloed van het massatoerisme. Het oostelijke deel van deze badplaats is volgebouwd met appartementen, terwijl aan de westkant de veelkleurige vissersboten van de plaatselijke bevolking op het strand liggen. U passeert de prachtige, op de kaap gelegen kapel Nossa Senhora da Rocha en even voor het pottenbakkersdorp Porches bereikt u uw hotel met zwembad.

Dag 4 Van Porches naar Alte 45 km

Over rustige binnenwegen rijdt u naar de Moorse stad Silves, waar het interessant is om even rond te wandelen. Door een citrusvallei en langs het stuwmeer van de Arade komt u in São Bartolomeu de Messines, het geboortedorp van de 19e eeuwse dichter João de Deus. De hoofdkerk is een geslaagde mix van barok-, manuelino- en renaissance-stijlen. Hierna stijgt een panoramaweggetje lichtjes naar uw prachtig gelegen hotel even buiten het idyllische Alte.

Dag 5 Van Alte naar São Brás de Alportel 44 km

Na een klim naar het hoger gelegen dorp Benafim fietst u op route vier door een verlaten en tamelijk ruig landschap onderlangs de Rocha da Pena. Via de mooie dorpen Salir en Querenca volgt u de bosrijke glooiende wegen naar São Brás de Alportel, uw overnachtingplaats. São Brás de Alportel is een aardig stadje, gelegen temidden van de heuvels.

Dag 6 Van S!ao Brás de Alportel naar Tavira 37 km

Vanuit São Brás de Alportel daalt u af naar Estoi, waar u de opgravingen van Milreu en het Palacio kunt bezichtigen. U fietst onderlangs de uitlopers van de Serra de Monte Figo via het dorp Moncarapacho naar de lagunekust, die u zo dicht mogelijk blijft volgen naar uw eindbestemming, het ruim aangelegde appartementenpark Pedras del Rei. U kunt na aankomst vandaag al een bezoek brengen aan de sfeervolle, oude havenstad Tavira, op circa 5 km afstand van uw verblijfplaats.

Dag 7 Van Tavira naar Faro 41 km

Vanuit Pedras del Rei fietst u over de goed bewegwijzerde Ecovia langs de prachtige lagunekust naar het vissersdorp Fuseta. Na een kleine omweg door het licht heuvelende binnenland komt u in het  levendige, oude centrum van de vissersplaats Olhão. Na een laatste ommetje door het binnenland komt u in het ommuurde oude centrum van Faro.

Dag 8 Vertrek of verlenging

U krijgt een transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.
U kunt uw vakantie uitbreiden om te genieten van de zon en het strand in Praia de Faro of in een hotel met zwembad in het rustig gelegen Quarteira. Transfers kunnen wij voor u regelen. 

Tip 1: Voor fietsvakanties in schoolvakanties en voorjaar zo vroeg mogelijk boeken i.v.m. beschikbaarheid van vluchten.

 

Andere bezoekers keken ook bij: Van Lissabon naar Sagres, Corfu, Pechão.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Algarve

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Mooie reis, met veel afwisseling, ook in soorten wegen waarop we fietsten. Soms een pittige route voor een gewone fiets. Combinatie GPS en routebeschrijving is ideaal.
Zeker een aanrader!

17-11-2019 - Gea en Ronald

Ideale manier om de mooie Algarve-streek te ontdekken. Mooie routes zowel langs de kust als in het prachtige binnenland. Nette middenklasse hotels met een goede keuken.

02-07-2019 - Nadia M.

Ideale manier om de mooie Algarve streek te ontdekken. Mooie routes zowel langs de kust als in het binnenland. Fijne hotels met lekkere keuken.

02-07-2019 - Anoniem

prima fietsreis, prachtige fietsroutes

01-07-2019 - Anoniem

Mooie tocht die door slechte erg (uitgespoelde) paden en flinke tegenwind soms zwaar uitviel.

28-06-2019 - Guust van der Steen

Hele mooie fietstocht. Afwisselend wat betreft o
ndergrond van de wegen.
GPS track en Electrische fietsen zijn wel aan te raden.

16-01-2019 - D.van Vliet

Mooie fietsreis, erg goed geregeld, top huur E-bikes, wel nogal wat stukken met steenslag wegen. Hotels van top tot middelmatig maar altijd schoon. Ontbijt prima.

23-06-2018 - Anoniem

Prachtig wandelgebied, zeker in mei: broedende ooievaars langs de kust en mooie flora. En het laatste hotel was super: binnen- en buitenzwembad!

29-05-2018 - anoniem

Prachtige afwisselende fietstocht. We hebben genoten van de natuur, de vriendelijke bevolking en de kleurijke dorpen en steden. Een aanrader, zeker in het voorjaar!

23-05-2018 - Anoniem

"Een tocht in Portugal op de fiets is toch compleet anders dan in ons land.
De afwisseling en elke dag een andere locatie maakte deze reis voor ons aantrekkelijk. Vooral het deel door het achterland is een aanrader, ontmoetingen met locale bewoners maken het af.
 

06-09-2017 - Alfred en Suzette van der Giesen, Westmaas"

Mooie afwisselende reis: zee,heuvels,landbouw, leuke plaatsjes en nog eens zee en strand.

30-09-2016 - Anoniem

Reisdetails Algarve

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 1 februari t/m 30 november
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: vanaf € 345,-
 • Toeslag halfpension: € 145,- per persoon
 • Retourvlucht Faro: prijsindicatie € 220,- (Transavia, excl. bagage)
 • Huurfiets (7 dagen) (excl. fietsverzekering): € 80,- p.p.
  24 versnellingen, tas en slot
  Verlenging: € 10,- p.p. per dag
  Verlenging: € 80,- p.p. per week
 • E-bike (7 dagen) (excl. fietsverzekering): € 175,- p.p.
  Verlenging: € 25,- p.p. per dag 
  Verlenging: € 175,- p.p. per week
 • Extra nacht(en) Faro strand LO: € 60,- p.p.p.n.
  Extra nacht Faro strand eenpersoonskamer LO: € 75,-
  Extra nacht(en) Faro stad LO: vanaf € 53,- p.p.p.n.
  Extra nacht Faro stad eenpersoonskamer LO: vanaf € 99,-
 • Extra we(e)k(en) Praia de Faro LO: vanaf € 195,- p.p. per week
  Extra week Praia de Faro eenpersoonskamer LO: vanaf € 260,- per week

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van LO
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Indien per vliegtuig: transfers van en naar de luchthaven

Exclusief

 • Retourvlucht Faro: prijsindicatie € 220,- (Transavia, excl. bagage)

Bijzonderheden

 • Soms diner in een nabij gelegen restaurant
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Algarve