Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Algarve

trektocht in Portugal

Fietsen door het zonnige zuiden

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 8 dagen
Nazomer korting
vanaf € 695,-
Prijzen en data
Herfst GPS Elektrische fiets

Heel tevreden over de organisatie. Alles was volgens afspraak geregeld: zowel de transfers, als de reserveringen en het bagagetransport waren heel goed voor elkaar. Het enige waar we tegenaan liepen,... Lees review

Tonny Veerman-Beerepoot

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Algarve

De zuidkust van Portugal, de Algarve, biedt vaak een goed klimaat om te fietsen, ook in de winter. Faro, de mooie hoofdstad van de Algarve met oude stadsmuren en veel bezienswaardigheden, is het beginpunt van deze tocht. U fietst door gebieden met citrusgaarden, olijf- en amandelbomen, door stil en ruig boerenland en u klimt af en toe in het heuvelachtige binnenland. Natuurlijk komt u door vele authentieke dorpen en steden, zoals het pottenbakkersdorp Porches, het idyllische Alte en de sfeervolle, oude havenstad Tavira. Op het laatste deel van deze fietstocht fietst u langs de prachtige lagunekust van de Algarve. Via het levendige, oude centrum van de vissersplaats Olhão fietst u terug naar Faro. 

Lees het artikel 'Culturele omzwerving' in ons online-magazine:
Denemarken Kopenhagen

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Algarve

Hotel Aeromar in Faro, Albergaria Parque das Laranjeiras in Quarteira, Albergaria Dom Manuel in Porches, Hotel Alte in Loulé, Estalagem Sequeira in São Brás de Alportel, Aldeamento Turistico Pedras d’el Rei in Tavira, Eva Senses Hotel in Faro.

Dat is 262 kilometer.

Ja, dat is mogelijk.

Nee, wij kunnen de vlucht op maat reserveren.

Op een schaal van 1 tot 5 geven wij de Algarve zwaarte 2.

Indien per vliegtuig: transfers van en naar de luchthaven.

Reviews fietsvakantie - Algarve

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Heel tevreden over de organisatie. Alles was volgens afspraak geregeld: zowel de transfers, als de reserveringen en het bagagetransport waren heel goed voor elkaar. Het enige waar we tegenaan liepen, was dat de batterijen van de e-bikes niet uitneembaar waren en dat niet alle hotels daar van op de hoogte waren. De service bij de diverse hotels was gelukkig dusdanig goed, dat hier altijd een oplossing voor werd gevonden. Prima e-bikes met zeer sterke accu's. Top vakantie!

2023 - Tonny Veerman-Beerepoot

Mooie reis, met veel afwisseling, ook in soorten wegen waarop we fietsten. Soms een pittige route voor een gewone fiets. Combinatie GPS en routebeschrijving is ideaal.
Zeker een aanrader!

2019 - Gea en Ronald

Ideale manier om de mooie Algarve-streek te ontdekken. Mooie routes zowel langs de kust als in het prachtige binnenland. Nette middenklasse hotels met een goede keuken.

2019 - Nadia M.

Ideale manier om de mooie Algarve streek te ontdekken. Mooie routes zowel langs de kust als in het binnenland. Fijne hotels met lekkere keuken.

2019 - Anoniem

prima fietsreis, prachtige fietsroutes

2019 - Anoniem

Mooie tocht die door slechte erg (uitgespoelde) paden en flinke tegenwind soms zwaar uitviel.

2019 - Guust van der Steen

Hele mooie fietstocht. Afwisselend wat betreft o
ndergrond van de wegen.
GPS track en Electrische fietsen zijn wel aan te raden.

2019 - D.van Vliet

Mooie fietsreis, erg goed geregeld, top huur E-bikes, wel nogal wat stukken met steenslag wegen. Hotels van top tot middelmatig maar altijd schoon. Ontbijt prima.

2018 - Anoniem

Prachtig wandelgebied, zeker in mei: broedende ooievaars langs de kust en mooie flora. En het laatste hotel was super: binnen- en buitenzwembad!

2018 - anoniem

Prachtige afwisselende fietstocht. We hebben genoten van de natuur, de vriendelijke bevolking en de kleurijke dorpen en steden. Een aanrader, zeker in het voorjaar!

2018 - Anoniem

Reisinformatie Algarve

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 1 februari t/m 30 november
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: vanaf € 220,-
 • Toeslag halfpension: € 165,- per persoon
 • Huurfiets (7 dagen) (excl. fietsverzekering): € 90,- p.p.
  24 versnellingen, tas en slot
  Verlenging: € 10,- p.p. per dag
  Verlenging: € 90,- p.p. per week
 • E-bike (7 dagen) (excl. fietsverzekering): € 290,- p.p.
  Verlenging: € 35,- p.p. per dag 
  Verlenging: € 245,- p.p. per week
 • Extra nacht(en) Faro strand LO: vanaf € 25,- p.p.p.n.
  Extra nacht Faro strand eenpersoonskamer LO: vanaf € 35,-
  Extra nacht(en) Faro stad LO: vanaf € 55,- p.p.p.n.
  Extra nacht Faro stad eenpersoonskamer LO: vanaf € 100,-
 • Extra week Praia de Faro LO: vanaf € 230,- p.p. per week
  Extra week Praia de Faro eenpersoonskamer LO: vanaf € 300,- p.p. per week

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van LO (half-pension mogelijk)
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Indien per vliegtuig: transfers van en naar de luchthaven

Exclusief

 • Retourvlucht Faro: wij kunnen de vlucht op maat voor u reserveren
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • Soms diner in een nabij gelegen restaurant
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal
 • Bij de huur van één E-bike is er een meerprijs van 35 euro (voor het halen en brengen van de E-bike)
Boek nu

Prijzen en data - Algarve

Routekaartje Algarve

Fietsroutes Algarve

Dag 1 Aankomst in Faro

Faro is de mooie hoofdstad van de Algarve en heeft oude stadsmuren en veel bezienswaardigheden. U overnacht in Praia de Faro.

Dag 2 Van Praia de Faro naar Benfarras 39 km

Na een rit door het vogelrijke waddenpark Ria Formosa rijdt u het heuvelachtige binnenland van de Algarve in. U fietst eerst door gebieden met uitgestrekte citrus-, olijf- en amandelboomgaarden. Zowel het dorp Santa Barbara als de historische marktstad Loulé zijn prettige pleisterplaatsen. Na een traject over halfverharde wegen en door stil, ruig boerenland brengt een lange afdaling u terug naar de kustvlakte met in Benfarras uw hotel.

Dag 3 Van Benfarras naar Porches 47 km

Het eerste gedeelte van de tweede  etappe verloopt vlak door het zogenaamde park van Vilamoura waar u een idee krijgt van de doordachte, planmatige aanleg in het kustgebied. Voorbij Boliqueime beginnen de heuvels. Na het fraaie dorp Paderne rijdt u een natuurschoon valleitje in met een watermolen en burchtruïne. Na een steile klim fietst u vervolgens vrij vlak via Tunes, Algoz en Pêra (authentieke, Portugese dorpjes) naar Armação aan de kust waar u iets kunt zien van de invloed van het massatoerisme. Het oostelijke deel van deze badplaats is volgebouwd met appartementen, terwijl aan de westkant de veelkleurige vissersboten van de plaatselijke bevolking op het strand liggen. U passeert de prachtige, op de kaap gelegen kapel Nossa Senhora da Rocha en even voor het pottenbakkersdorp Porches bereikt u uw hotel met zwembad.

Dag 4 Van Porches naar Alte 45 km

Over rustige binnenwegen rijdt u naar de Moorse stad Silves, gelegen aan de rivier de Arade. Het oude centrum en het roodzandstenen kasteel zijn interessant om te bekijken. Door een citrusvallei en langs het stuwmeer van de Arade komt u in São Bartolomeu de Messines, het geboortedorp van de 19e-eeuwse dichter João de Deus. De hoofdkerk is een geslaagde mix van velerlei stijlen. Hierna stijgt een panoramaweggetje licht door de groene heuvels naar uw prachtig gelegen panoramahotel even buiten het bronnenstadje Alte.

Dag 5 Van Alte naar São Brás de Alportel 42 km

Na een klim naar het hoger gelegen dorp Benafim fietst u door een verlaten en tamelijk ruig landschap onderlangs de Rocha da Pena. Een korte bewegwijzerde wandelroute leidt u dit verheven rotsplateau op dat met de lokale flora en fauna een waardevol natuurmonument vormt. Via de dorpen Salir en Querenca volgt u glooiende, lommerrijke wegen naar São Brás de Alportel. Uw overnachtingplaats is een aardig stadje omringd door heuvels.

Dag 6 Van S!ao Brás de Alportel naar Tavira 36 of 47 km

Vanuit São Brás de Alportel daalt u af naar Estoi, waar een barokpaleis met prachtige tuinen en de Romeinese villa van Milreu zijn te bezichtigen. U fietst onderlangs de uitlopers van de Serra de Monte Figo via het dorp Moncarapacho naar de lagunekust, die u zo dicht mogelijk blijft volgen naar uw eindbestemming, het vakantiepark Pedras d’el Rei. Uw stenen huisje staat hier tussen eeuwenoude bomen waaronder de oudste olijfboom van Portugal (200 voor Chr.). Het door een dam verbonden Ilha de Tavira (1,5 km heen) biedt hier een prachtig, lang zandstrand. Eventueel kunt u een korte rondrit (11 km) maken naar de sfeervolle, oude havenstad Tavira.

Dag 7 Van Tavira naar Faro 42 km

Vanuit Pedras del Rei fietst u zoveel mogelijk langs de prachtige lagunekust. Via het badplaatsje Fuseta komt u in de visserijplaats Olhão. U treft hier in de oude binnenstad fraaie kerken aan en een wirwar van smalle, oude straatjes met de typische witte, vaak fraai betegelde, kubusvormige huizen. De oosters aandoende markthallen zijn ook een bezienswaardigheid. Met de veerboot zou u het autovrije eiland Armona kunnen bezoeken. Na een laatste ommetje door het stille, lichtheuvelende binnenland arriveert u in de historisch stadskern van Faro, de hoofdstad van de Algarve. De kathedraal Sé de Faro is hier de grote blikvanger. Uw hotel staat net buiten de meters hoge stadsmuren aan de jachthaven.

Dag 8 Vertrek of verlenging

U krijgt een transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.
U kunt uw vakantie uitbreiden om te genieten van de zon en het strand in Praia de Faro of in een hotel met zwembad in het rustig gelegen Quarteira. Transfers kunnen wij voor u regelen. 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Bella Toscana - Italië - Midden

Fietsvakantie    8 of 12 dagen    trektocht

Herfst GPS Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets Hondje
 • Hotel/Bed&Breakfast met bagagevervoer
 • Siena, San Donato, Florence, San Gimignano, Volterra, Sovicille, Montalcino, Asciano
 • Fietsen door de Chianti Classico en de Crete Senesi
 • Historisch torenstadje San Gimignano
 • Ponte Vecchio in Florence
 • Dagafstand 28-60 km
vanaf 995,-

Pechão - Portugal - Algarve

Fietsvakantie    8 dagen    standplaats

Kroontje Winterzon GPS FVW Tocht Elektrische fiets
 • Hotel Quinta dos Poetas
 • Faro, São Bras de Alportel,Tavira, Quinta do Lago, Santa Catarina, Loulé, Olhão, Armona
 • Fietsen in de Algarve
 • Lagune-eiland Ilha do Faro
 • Kalme weggetjes en oude plaatsjes
 • Dagafstand 22-65 km
 • Extra nachten zijn mogelijk, prijs op aanvraag

INCL. HALFPENSION

vanaf 695,-

Puglia - Italië - Zuid

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

FVW Tocht GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Alberobello, Ostuni, Manduria, Gallipolli, Santa Maria di Leuca, Otranto, Lecce
 • Zon, olijfboomgaarden en heldere zeeën
 • Trulli-woningen
 • Fietsen langs de kust
 • Dagafstand 44-70 km
vanaf 835,-

Alicante Via Verdes - Spanje - Zuid-Oost

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets Herfst Winterzon
 • Hotels met bagagevervoer
 • Castalla, Cocentaina, Villalonga, Denia, Villajoyosa
 • Heerlijk fietsen over oude spoorlijnen
 • Natuurpark Carrascal de la Font Roja
 • Vallei van de Gallinera
 • Dagafstand 38-64 km

 

vanaf 825,-
GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Mestre/Venetië, Jesolo/Caorle, Portogruaro, Aquileia, Triëste, Portorož, Poreč
 • Fietsen door de landen van de oude Venetiaanse Republiek 'Serenissima'
 • Dagafstand 40-60 km
vanaf 820,-