Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus

Fietsvakantie Andalusië, De Witte Dorpen

trektocht in Spanje - Zuid

Fietsen langs de witte dorpen rondom Ronda

 • LOGIES EN ONTBIJT
 • 8 dagen
vroegboekkorting
vanaf € 685,-
Prijzen en data
Vegetarisch GPS Aanrader Elektrische fiets Winterzon Herfst

Fantastische reis. Perfecte fietsen en uitstekende routebeschrijvingen. Mooie afwisseling van natuur en leuke dorpjes. Voldoende tijd om de dorpjes te bekijken. Zwaarte van de routes zijn lekker ui... Lees review

Rudi Leenders

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Andalusië, De Witte Dorpen

In het achterland van Andalusië, de bakermat van de Spaanse cultuur, start de fietstocht langs de witte dorpen in Ronda, met de boogbrug over de Tajo-kloof. Zelden heeft u tijdens een fietsvakantie zoveel verschillende landschappen en cultuur in één regio gezien. De heuvelachtige tot bergachtige omgeving van Ronda zorgt voor de nodige hoogteverschillen. U fietst veelal over kleine weggetjes met weinig verkeer en een enkele keer over een oud spoortraject, nu fietstraject (Via Verde). U komt langs het prachtige Sete­nil, met huizen uitgehakt in de rotsen. En u fietst door het prachtige natuurpark Sierra de Grazalema, langs het stuwmeer van Zahara en over een sprookjesachtige weg door een spectaculaire canyon.

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - Andalusië, De Witte Dorpen

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Fantastische reis. Perfecte fietsen en uitstekende routebeschrijvingen. Mooie afwisseling van natuur en leuke dorpjes. Voldoende tijd om de dorpjes te bekijken. Zwaarte van de routes zijn lekker uitdagend. We hebben genoten!

17-11-2019 - Rudi Leenders

Valt wat zwaarder uit vanwege de beklimmingen. Maar als je regelmatig genoeg km's fietst is het goed te fietsen zonder e-bike. Uitstekende huurfietsen en goed onthaal en uitleg over de ritten. De tracks voor gps zijn heel goed. Prachtige vergezichten onderweg en de witte dorpen zijn zeer gezellig. Romy & Ronny

11-10-2019 - Romy Staes

Een hele mooie boeiende fietsvakantie, een tocht die je zeker een keer moet maken, in ons inzien is deze tocht wel bedoeld voor een geoefende fietser, We hadden een fiets met ondersteuning, hierdoor was het traject goed te doen. De warmte was op enkele dagen behoorlijk aanwezig, hierdoor voelde de tocht wat zwaarder aan. Verder hoort deze fietsvakantie bij onze favorieten.

17-01-2019 - Sj Spooren

Een heel leuke en afwisselende fietsreis voor gevorderde fietsers die een voorkeur hebben voor een geaccidenteerd terrein.

Per dag worden twee alternatieve tochten geboden: een lichte en een zware variant. Anders dan de naam doet vermoeden bevat ook de lichte variant behoorlijk steile klimmetjes en -zeker niet onbelangrijk- enkele steile afdalingen. Tijdens deze fietsvakantie heb ik veel verschillende landschappen gezien, zoals (drooggevallen) rivierdalen, bergmeertjes, kale vlaktes en uitgebreide rotsformaties. De laatste (en langste) tocht van deze rondreis voert zelfs door een heuse canyon.

De tocht voert door een dunbevolkt gebied waarin doorgaans weinig horeca aanwezig is. In de routebeschrijvingen staat precies beschreven waar wél iets te eten of te drinken gekocht kan worden. Top!

In Andalusië kan het 's zomers erg heet worden. Toen ik deze tocht begin augustus reed, zijn er middagtemperaturen van boven de 40 graden Celsius gemeten. Vertrek 's ochtends dus op tijd en neem voldoende (flessen)water mee.
 

12-08-2018 - Jeroen Bol

Hele mooie fietsroutes. Duidelijke routebeschrijving. Wel regelmatig pittige klimmetjes en langere pittige klimmen erbij. (staat goed beschreven). Prima e-bikes met 10 versnellingen. Zorg dat je de oplader altijd bij je hebt. Prima hotels. Soms wat karig ontbijt.
Horeca onderweg was vaak gesloten, wij waren daar half juni. Dus neem iets te eten en te drinken mee voor onderweg.
Boeken bij eigen wijze reizen is voor herhaling vatbaar.

08-07-2018 - Annie Huijbers

Geweldige. Fietsvakantie in Andalusie prachtige omgeving,rustig ,geen massatoerisme Zeker een aanrader!!

06-07-2018 - A. Tindermans

Prachtige fietstocht, wel pittig. Maar zeker de moeite waard. Prima verzorgd,

06-07-2018 - Wil Boumans

Serieus klimwerk wordt beloond met schitterende omgeving

04-07-2018 - Anoniem

Super fijne en mooie reis door Andalusië gemaakt. Deze reis werd onder anderen zo mooi omdat we een zeer goede en fijne elektrische huurfiets hadden. Dat raad ik iedereen aan. Hierdoor hebben we optimaal van onze reis kunnen genieten.

11-06-2018 - Marjan Jansen

Deze reis was perfect geregeld. Ronda en omgeving zijn zeer de moeite waard en mooi om te fietsen. De natuur is overweldigend, de mensen zijn zeer vriendelijk en de dorpjes beeldschoon. Ik heb me nooit onveilig gevoeld op de weg, Spanjaarden houden echt rekening met fietsers. Ik had een topvakantie!

02-04-2018

"Prachtige reis, zware klimmetjes maar dan had je een prachtig uitzicht.
Was een hele mooie omgeving"

31-10-2017 - Anneke Wiersum

"Schitterende omgeving, qua natuur enorme afwisseling. Handig dat er een lichtere variant te kiezen is. Iedere dag wel mogelijkheden gehad om lekker op terras te zitten.
Heel leuk om te starten en te eindigen in Ronda. Ronda is een zeer levendige stad."

07-06-2017 - Rina Jansen

Prachtige fietsvakantie met pittige berg etappes. Je moet een geoefende fietser zijn of een e-bike nemen.

07-06-2017 - Cees Knook

Ons gezelschap bestond uit 5 fietsers boven 70 jaar, en 1 nog net niet.
Maar deze best pittige tocht was met de gehuurde e-bikes prima te doen.
Mooie tocht!

12-01-2017 - Anoniem

Het was een fantastische reis. Erg leuke tochten en geweldig eten en drinken in Andalusie. Alles perfekt geregeld.

15-08-2016 - Fred Hulscher

In dat geval, je moet best wel sportief dan wel redelijk getraind zijn om deze bergachtige wegen te befietsen. Met een e-bike is het prima te doen. Ook belangrijk is het weer. Bij ons was het behoorlijk heet, dat is wel iets om rekening mee te houden.

15-08-2016 - Cees Platt

De Witte Dorpen-tocht in Andalusië , een aanrader voor diegenen die op een actieve, sportieve wijze willen genieten van natuur en cultuur.
Lekker fietsen over perfect uitgestippelde routes, over mooie weggetjes, paden. Door olijfgaarden, de bergen, met uitgebalanceerde klimmetjes en afdalingen. Eenvoudig op een hybride-fiets met 27 versnellingen te doen. Met iedere dag ook nog keuzemomenten voor korte, lange , middellange (zware / minder zware ) lussen. We hebben ervan genoten. Ook van de voldoende aanwezige mooie dorpjes, terrasjes, restaurants en prima hotels.

07-06-2016 - Frank

Foto's Andalusië, De Witte Dorpen

Reisdetails Andalusië, De Witte Dorpen

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 3 februari t/m 24 november
 • Aankomstdag: iedere zaterdag; andere startdagen op aanvraag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 130,-
 • Retourvlucht Malaga: prijsindicatie € 240,- (Transavia, excl. bagage)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 70,- p.p.
  24 versnellingen, tas en slot
  Verlengingsweek € 70,- p.p.
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 135,- p.p.
  Verlengingsweek: € 135,- p.p.
 • Racefiets (excl. fietsverzekering): € 90,- p.p.
  Verlengingsweek: € 90,- p.p.
 • Extra we(e)k(en) LO: € 225,- p.p. per week
  Extra week eenpersoonskamer LO: € 380,-

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van LO
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Bagagevervoer
 • Transfer vliegveld-hotel vice versa

Exclusief

 • Entrée monumenten
 • Retourvlucht Malaga: prijsindicatie € 240,- (Transavia, excl. bagage)
 • In Spanje is het dragen van een fietshelm verplicht, ook al wordt dit niet altijd gehandhaafd. U kunt bij de fietsverhuurder een helm huren à € 5,- per stuk. U heeft de keuze uit maat S, M en L. U dient dit bij boeking te reserveren, u betaalt ter plaatse.

Bijzonderheden

 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Andalusië, De Witte Dorpen

Routekaartje Andalusië, De Witte Dorpen

Fietsroutes Andalusië, De Witte Dorpen

De heuvel- tot bergachtige omgeving van Ronda zorgt voor de nodige hoogteverschillen.  Eén route gaat over de bekende Via Verde, een oud en uniek spoortraject omgetoverd tot fietstraject, waarbij u over spoorbruggen en door tunnels fietst.

Dag 1 Aankomst in Ronda

Aankomst in Malaga en transfer naar Ronda.

Dag 2 Rondrit naar Puerto del Viento 45 km of naar Faraján-Cartajima 48 km

Op uw eerste fietsdag kunt u kiezen uit twee routes van verschillende zwaarte.
De route met de lichtere variant gaat naar het oosten. Een prachtige weg brengt u naar het hoogste punt, de prachtige ‘Mirador’,  een uitkijkpunt met vergezichten naar El Burgo. U fietst in de groene vallei van de ‘Sierra Blanquilla’ en op de bergketen Sierra de las Nieves met de hoogste top ‘Torrecilla’ van 1918 meter in het zuiden.
De zwaardere variant gaat door de streek ten zuiden van Ronda. Van Ronda gaat u richting Algeciras. U fietst langs imposante, kale rotsen. Vanaf Alpandeire wordt het landschap weelderiger en volgen de dorpjes elkaar snel op.

Dag 3 Fietsroute naar Olvera 33, 50 of 62 km

Deze etappe is een afwisselende fietsroute over veelal kleine weggetjes met weinig verkeer. In het prachtige Setenil vindt u, verstopt in de kloof van de Rio Trejo, een groot aantal huizen uitgehakt in de rotsen. Nog niet ontdekt door de reisgidsen komen hier maar weinig toeristen.
De langere variant gaat langs Ronda la Vieja, het oude Romeinse theater van Ronda, dat zeker de moeite waard is voor een kort bezoek.

Dag 4 Fietsroute naar Zahara 41 of 53 km

Vandaag rijdt u richting het natuurpark Sierra de Grazalema, rijk aan flora en fauna, waar in de ontoegankelijke kloven veel gieren nestelen. Vaak ziet u ze rondzweven.
U fietst vanaf Olvera eerst u over de Via Verde, het met een natuurprijs bekroonde fietspad van Andalusië over een voormalig spoorweg tracé.
Net na Algodonales fietst u naar het stuwmeer van Zahara. Daar gaat u over een stuwdam met geweldige uitzichten op uw eindbestemming van vandaag, Zahara.

Dag 5 Fietsroute naar Grazalema 35 of 48 km

Vandaag gaat u naar Grazalema, één van de populairste witte dorpen met een fraai dorpsplein, oude kerken en meerdere restaurants en barretjes in smalle stegen. Het ligt schitterend tegen de flanken van een rotsgebergte.
Pas na dit dorp is er een verlenging voor de zwaardere variant naar één van de bekendste passen in de regio op maar liefst 1200 meter hoogte!

Dag 6 Rondrit naar Benaocaz 38 of 57 km of wandeling Sierra de Endrinal ca. 2 uur

Twee suggesties voor een actieve rustdag: de wandeling ‘Sierra de Endrinal’. Het is niet zo'n lange bergwandeling, maar het begin loopt wel flink steil omhoog.
Of u maakt een fietstocht naar Benaocaz (lichte tocht) of El Bosque (zwaar). Bij deze tocht zult u rekening moeten houden met een klim van 15 km!

Dag 7 Fietsroute naar Ronda 52 of 61 km

De dag begint met een prachtige route door de steen- en kurkeikenbossen. Daarna slaat u af om een sprookjesachtige weg te nemen die letterlijk dwars door een spectaculaire ‘canyon’ loopt. Vervolgens fietst u door Montejaque en Benaoján, waar u heerlijk op één van de terrasjes kunt bijkomen van de korte, maar steile klim de ‘canyon’ uit.

Dag 8 Vertrek of verlenging

U krijgt een transfer naar het vliegveld van Malaga en vertrekt naar huis, of  u verlengt uw vakantie in Ronda.

TIP: U kunt deze tocht ook met een (eigen of gehuurde) racefiets fietsen. 

 

Andere bezoekers keken ook bij: Rondom de Triglav, Algarve, Puglia, Rhodos Elafos, Alicante Via Verdes.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Rondom de Triglav - Slovenië

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Aanrader FVW Tocht
 • Hotels met bagagevervoer
 • Bled, Kranjska Gora, Bovec, Tolmin, Cerkno, Škofja Loka
 • Een prachtig natuurpark in de Julische Alpen
 • Vintgar-kloof
 • Vršic-pas
 • Dagafstand 26-52 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 1050,-

Algarve - Portugal

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Herfst GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Praia de Faro, Benfarras, Porches, Alte, São Brás de Alportel, Tavira
 • Het zonnige zuiden van Portugal
 • Kapel Nossa Senhora da Rocha
 • Authentieke dorpen en steden
 • Dagafstand 37-45 km
vanaf 595,-

Puglia - Italië - Zuid

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

FVW Tocht GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Matera, Alberobello, Ostuni, Lecce, Gallipolli, Leuca, Otranto
 • Zon, olijfboomgaarden en heldere zeeën
 • Trulli-woningen
 • Fietsen langs de kust
 • Dagafstand 44-73 km
vanaf 675,-

Rhodos Elafos - Griekenland - Dodekanesos

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Elektrische fiets GPS
 • Hotels met bagagevervoer
 • Kalavarda, Petaloudes, Embonas, Apolakkia, Lardos, Archangellos
 • Fietstour door het midden en zuiden van Rhodos
 • Bloeiende agaves
 • Burcht Monolithos
 • Dagafstand 25-52 km
vanaf 630,-

Alicante Via Verdes - Spanje - Zuid-Oost

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets Herfst Winterzon
 • Hotels met bagagevervoer
 • Castalla, Cocentaina, Villalonga, Denia, Villajoyosa
 • Heerlijk fietsen over oude spoorlijnen
 • Natuurpark Carrascal de la Font Roja
 • Vallei van de Gallinera
 • Dagafstand 38-64 km

 

vanaf 765,-