2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Langs de Moldau

In het Tsjechische Bohemen ontdek je een zeer gevarieerd, heuvelachtig gebied waarin je al fietsend de Moldau volgt. Naast prachtige natuur weerspiegelen eeuwenoude stadjes de rijke geschiedenis van het land. Of het nu gaat om barokke patriciërshuizen met rijke muurschilderingen of om machtige kastelen van vroegere heersers. De routes lopen over geasfalteerde landweggetjes met weinig verkeer en soms fietspaden. Een perfecte tocht om per e-bike af te leggen. » lees meer over Fietsvakantie Langs de Moldau

 • Ceske Budejovice (Budweis), Tyn, Tabor, Benesov
 • Indrukwekkende kastelen Cesky Krumlov, Hluboka, Konopište, Karlstejn
 • Betoverend Praag (ideaal voor verlenging)
GPS APP E-bike Zwaarte zwaarte_23
 • Fietsvakantie
 • 8 dagen
 • Individueel
vanaf 895 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 895 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Meanderen langs de Moldau

Meanderen, een mooi woord voor slingeren. Zo’n woord past ook prima bij zo’n betoverende omgeving als rond de Moldau. Dat ontdek je vanaf Ceské Budejovice, ook wel Budweis genoemd. Huh? Inderdaad, het bekende Budweiser bier komt hier vandaan. Even proberen, maar wel met mate, want er wachten nog heel wat fietsdagen. Op de tweede dag heb je jouw aandacht volop nodig voor Cesky Krumlov, de Unesco-parel van Zuid-Bohemen. Het is het machtige en op één na grootste kasteelcomplex van Tsjechië. Ook het Tudor kasteel Hluboka (een imitatie van het Britse Windsor Castle) imponeert. Dan weer door, soms direct langs de Moldau, een andere keer iets op afstand door een glooiend landschap.

Kroonjuwelen

Na het oude en fraaie Tabor volgt het kasteel Konopiště. En in de machtige burcht van Karlstejn werden de kroonjuwelen van de eerdere vorsten bewaard. Op de zevende dag komt, heerlijk ontspannen fietsend, eindpunt Praag in beeld. Uitgebreid de Oude Stad, de Nieuwe Stad, de Kleine Zijde en de imposante Karelsbrug ontdekken? Verleng je tocht met één of meer dagen.  

KonopisteKonopištěKonopiště

Echt of imitatie?

Ceské Budejovice is de stad van het wereldberoemde Budweiser. Dit Budvar bier wordt hier volgens honderden jaren oude traditie gebrouwen. De Amerikanen hebben het bier geïmiteerd. Maar welke variant smaakt het lekkerste? De lokale inwoners verkiezen geen van beide. Die gaan voor het lokale merk Samson. Naast het bekende biermerk staat Ceské Budejovice ook bekend om z’n centrale, vierkante plein dat tot het grootste plein van het land behoort.

Jagen vanuit luxe woonpaleis

Ooit van aartshertog Franz Ferdinand van Oostenrijk gehoord? Diegenen die de Eerste Wereldoorlog hebben meegemaakt wisten het maar al te goed. De erfgenaam van de Oostenrijks-Hongaarse troon werd in 1914 in Serajevo vermoord, aanleiding voor deze WOI. Daarvoor, in 1887, had hij kasteel Konopiště gekocht en veranderd in een luxe woonpaleis. Hij gebruikte het kasteel vooral als jachtslot. Er hangen zo’n 300 duizend jachttrofeeën. En al die neergeschoten reeën, herten en zwijnen moeten in 1914 hebben gedacht: boontje komt om z’n loontje.

Konopiste

Kasteel als kostbare kluis

Het imponerende kasteel Karlstejn, iets ten zuidwesten van Praag, werd in 1348 door Karel IV gebouwd. “Ziezo, een mooie plek om m’n kostbare kroonjuwelen te bewaren.” Het kasteel is nu onderdeel van het Tsjechisch Nationaal erfgoed. Tijdens een bezoek zie je onder meer de privévertrekken Karel IV, waardevolle meubels uit de 14e tot 19e eeuw, de schatkist en een replica van de kroon van St. Wenceslas.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Langs de Moldau

Prijzen en data

Route informatie

Van České Budějovice naar Praag

Fietsvakantie Langs de Moldau

Tip: Fiets aansluitend vanaf Praag langs de Elbe naar Dresden.

Reisinformatie

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Toeristenbelasting
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en navigatie-app op je smartphone.

Exclusief

 • Verzekeringen
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Reissom niet inclusief huurfiets
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 80,- p.p per week. 
  21/24/27 versnellingen, tas en slot
  Verlenging: € 15,- p.p. per dag
 • E-bike: (excl. fietsverzekering): € 100,- p.p per week.
  Verlenging: € 25,- p.p. per dag
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

 • Parkeren: op het terrein van de reisorganisatie ('s avonds afgesloten), kosten per week per auto €40. Ter plaatse te betalen.
 • Retourtransfer Praag naar Ceske Budejovice per minibus, incl. fietsen €250 per groep. 
 • Retourtransfer Praag naar Ceske Budejovice per trein €15 p.p tot 60 jaar + geringe meerprijs fiets. Of €8 p.p vanaf 60 jaar. 

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Langs de Moldau

Moldau fietsvakantie
Moldau fietsvakantie
tabor
tabor
Benesov
Benesov

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.