2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

6 fietsvakanties om van te genieten in Nederland

Fietsen is niet alleen een geweldige manier om van A naar B te komen, het is ook een fantastische manier om te ontspannen, te genieten van de natuur en fit te blijven. Nederland heeft veel te bieden voor fietsliefhebbers, van de uitgestrekte bossen en heidevelden van Brabant en Limburg tot de historische steden en schilderachtige landschappen van Gelderland en Noord-Holland. Hieronder hebben we zes verschillende fietsvakanties voor je op een rij gezet, elk met zijn eigen unieke charme.  

Eibergen: langer leven zonder stress  

De Achterhoek staat bekend om zijn prachtige landschappen, met weilanden, akkers, bos, veen en heide. Fietsen in het groen doet wonderen voor je conditie, hart- en vaatziekten en kan zelfs je levensverwachting verhogen. Tijdens vijf verschillende fietsroutes vanuit Eibergen verken je de Achterhoek en bezoek je onder meer de watermolen van Haaksbergen, het natuurgebied Buurserzand en het interessante openluchtmuseum Erve Kots in Lievelde.  

Fietsvakanties

Vorden: fietsen met de pink omhoog  

Deze standplaatsvakantie vanuit Vorden in de Achterhoek voert je langs eeuwenoude landhuizen en vorstelijke optrekjes. Tijdens de fietstochten ontdek je de geschiedenis van deze adellijke plekken. 's Avonds kun je genieten van een heerlijk diner en een minicursus tafelmanieren.  

Fietsvakanties

Zutphen: dwalen door het verleden  

Zutphen is een van de oudste steden van Nederland en ademt één en al Hanze-historie. Het historische centrum heeft nog een authentiek middeleeuws stratenpatroon. Je kunt deze vakantie ook gebruiken om de bekende Vordense kastelenroute te volgen, door het piepkleine Bronckhorst te fietsen en de Hanzestad Doesburg te bezoeken.  

Fietsvakanties


Bladel: vroom en gemoedelijk leven  

Ervaar de gemoedelijkheid van de Kempen vanuit het Brabantse Bladel. Fiets door de uitgestrekte bossen, over de heidevelden en door de weidse landerijen. De fietstochten voeren je ook door de beekdalen van de Beerze, de Dommel en de Aa. Terras in zicht? “Doet u mij maar een abdijbiertje.”  

Epen: 't schoanste stukske Nederland  

Ontdek het Geuldal vanuit je standplaats in Epen, een van de allermooiste wandelgebieden van Zuid-Limburg. Volg het snelstromende riviertje de Geul langs vakwerkhuizen, heggen en houtwallen en wandel door sprookjesachtige hellingbossen. Steek diverse keren de Belgische grens over en loop bij Slenaken door het dal van het prachtige riviertje de Gulp. 

bos

Amsterdam: verliefd op stad en land  

Nederland is niet compleet zonder een bezoek aan de hoofdstad. Fiets langs de statige grachtenpanden en laat je betoveren door de charme van de stad. Maar tijdens deze fietsvakantie kun je ook genieten van ontspannen tochten buiten de stad. Fiets bijvoorbeeld naar het idyllische Broek in Waterland, een voormalig schippersdorp dat in de 17e en 18e eeuw veel reders, kapiteins en rijke kooplieden aantrok. De fietstochten voeren je ook langs het intieme Durgerdam en door het schilderachtige landschap van Noord-Holland.