2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

6x genieten: de mooiste fiets- en wandelroutes dicht bij huis

2023 is het jaar om dicht bij huis te blijven en te genieten van al het moois dat ons eigen land en buurlanden te bieden hebben. Ontdek de mooiste fiets- en wandelroutes en laat je verassen door de prachtige natuur en de gastvrijheid van de lokale bevolking. 

It giet oan: Zevenstedentocht 

Eindelijk is het weer zover: een Elfstedentocht. Maar dan wel een speciale editie van de Zevenstedentocht. In drie dagen fiets je langs de zeven van de elf steden, waaronder Workum, Bolsward, Sneek en Hindelopen. Onderweg geniet je van de prachtige Friese natuur en de romantische dorpskernen van Balk en Sloten. 

Langs de lange linde 

Wandel langs de oevers van de Lahn, een zijrivier van de Rijn, en ontdek imposante kloosters, prachtige steden als Marburg, en romantische dorpjes zoals Limburg an der Lahn. Geniet van de stilte en rust in de meanderende rivier terwijl je onderweg bent naar je volgende bestemming. 

Over de Vennbahn naar de volgende halte 

Fiets vanuit het Nederlandse Maastricht langs de Vennbahnen door België, Luxemburg, en Duitsland. Bewonder de prachtige heuvellandschappen van de Hoge Venen en Eifel terwijl je fietst over verkeersvrije tracés langs verlaten stationnetjes en pittoreske dorpjes. 

Wie Sjoen ’t Krijtlandpad is 

Maak kennis met het Krijtlandpad, een prachtige wandeltocht door de Limburgse heuvels. Geniet van karakteristieke vakwerkboerderijen en gezellige dorpskernen van Noorbeek, Epen, Vijlen, en Valkenburg. Wandel langs boomgaarden, kastelen, en meanderende rivieren terwijl je onderweg bent naar je volgende bestemming. 

Feest voor alle zintuigen 

Laat je smaakpapillen verwennen tijdens een culinaire fietstocht door Twente. Bewonder fraaie stadjes zoals Ootmarsum, het verrassende coulisselandschap en natuurgebieden zoals ’t Lutterzand en het Springendal terwijl je onderweg bent naar de restaurants met Michelinsterren en andere vermeldingen in de Lekker, Gault Millau of de Bottin Gourmand. 

Speciaal voor echte fijnproevers 

Geniet van een oog- en tongstrelende standplaatsreis naar de Franse Elzas. Maak tochten vanuit Osthouse naar onder meer Straatsburg en Oberrai terwijl je overdag de heerlijke wijnen en sublieme gerechten van de streek proeft. Sluit de dag af met een culinair hoogstandje in het restaurant met 13 van de 20 punten in de Gault Millau. 

Wijn proeven in Franse Elzas

Bij Eigenwijze Reizen vind je de mooiste fiets- en wandelroutes, zowel in Nederland als daarbuiten. Of je nu op zoek bent naar een sportieve uitdaging of juist wilt genieten van rust, natuur en cultuur, bij Eigenwijze Reizen vind je een passende vakantie. Wij hebben een uitgebreid aanbod van individuele reizen, waarbij je zelf bepaalt waar, wanneer en met wie je op vakantie gaat. Onze routes zijn zorgvuldig uitgestippeld en voeren je langs de mooiste plekjes. En omdat we al ruim 35 jaar ervaring hebben in het organiseren van fiets- en wandelvakanties, kun je rekenen op een uitstekende kwaliteit en service. Dus waar wacht je nog op? Boek nu jouw droomvakantie bij Eigenwijze Reizen!