Zoek de zon op korting. € 100,- op trektochten en € 50,- op standplaatsen. Klik hier voor de voorwaarden.

2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

De mooiste fotolocaties tijdens fiets- en wandelvakanties in Europa 

Ben je op zoek naar de mooiste fotolocaties om vast te leggen op camera? Dan zijn deze fiets- en wandelvakanties wellicht iets voor jou! Van de Dolomieten in Italië tot het Nederlandse Pieterpad, deze reizen brengen je naar de meest fotogenieke locaties. Hieronder vind je een overzicht van vijf reizen met handige fototips en mooie bezienswaardigheden. 

Fietsvakantie Bolzano, Italië 

Deze fietsvakantie in het Italiaanse Bolzano brengt je langs de rivier Adige, omringd door de prachtige Dolomieten. Onderweg kom je langs de barokke stad Trento en bloeiende geraniums, perfect voor een mooie voorgrond op je foto. Naast fietsen kun je ook wandelen door de bergen en genieten van het uitzicht op de omgeving. 

Fototip 1: Fotografeer mensen voor levendige foto's. 

Fietsvakantie Maaseik, België 

Tijdens deze fietsvakantie ontdek je de schoonheid van beide Limburgen, met als uitvalsbasis het kasteel Wurfeld in Maaseik. Onderweg kom je langs het beroemde witte stadje Thorn en kun je genieten van de bossen, heidevelden en beekvalleien in de omgeving. Vergeet ook niet te ontspannen op een gezellig terras en te genieten van de culinaire hoogstandjes van het hotel. 

Fototip 2: Let op het licht voor sfeervolle foto's. 

Fiets- en wandelvakantie Andalusië, Spanje 

Deze reis voert je door het ruige landschap van Andalusië met zijn karakteristieke witte dorpen. Tijdens de fiets- en wandeltochten kun je genieten van het groene grasland, de bossen van kurkeiken en de valleien in de omgeving. Sluit de dag af met een lekker glas wijn en tapas. 

Fototip 3: Schiet details voor intensieve beleving. 

Fiets- en wandelvakantie Corfu, Griekenland 

Ontdek de groene natuur van Corfu tijdens deze fiets- en wandelvakantie. Duizenden olijfbomen en cipressen begeleiden je op je tochten over het eiland, waarbij je onderweg kunt neerstrijken op een gezellig terrasje voor een ijskoffie of heerlijke Griekse salade. 

Fototip 4: Zoek een voorgrond voor meer diepte en spanning. 

Fiets- en wandelvakantie Berlijnse meren, Duitsland 

Ontdek de restanten van de Berlijnse Muur tijdens deze fiets- en wandeltocht langs de meren in de omgeving van Berlijn. Bezoek onderweg het romantische paleis Sanssouci en geniet van de vele waterpartijen en fonteinen. Sluit de dag af met een lekker hapje in een van de taverna's langs het water. 

Fototip 5: Zet je onderwerp uit het midden 

Veel mensen hebben de neiging om het belangrijkste van de foto precies in het midden te plaatsen, maar dit kan al snel saai worden. Bovendien snijdt de horizon vaak het landschap in twee stukken als deze in het midden wordt geplaatst. Daarom is het beter om het onderwerp iets uit het midden te zetten om de foto meer dynamiek te geven. Bijvoorbeeld door de ingang van een kathedraal links te plaatsen, waardoor de huizen daarachter goed te zien zijn en meteen aangeeft hoe groot de kerk eigenlijk is. 

horizon-met-boom


Eigenwijze Reizen biedt diverse fiets- en wandelvakanties aan waarbij je de mooiste plekjes van Europa kunt ontdekken en vastleggen op camera. Van de prachtige Dolomieten in Italië tot de Berlijnse meren in Duitsland en van Maaseik in België tot het ruige Vandalenland in Andalusië, er is voor ieder wat wils. Boek jouw eigenwijze fiets- of wandelvakantie