2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Ben je klaar voor je eerste fiets- of wandelvakantie?

Voor degenen die voor het eerst op fiets- of wandelvakantie gaan, kan het boeken van zo'n vakantie behoorlijk overweldigend zijn. Waar moet je rekening mee houden en wat zijn de belangrijkste voorbereidingen? In deze blog delen we zes handige tips voor beginners en stellen we drie mooie fiets- en wandelvakanties voor die perfect zijn voor de eerste keer. Van een ontspannen fietstocht langs de Donau tot een uitdagende wandeling tussen de majestueuze bergen van Oostenrijk, er is voor elk wat wils. Lees verder en ontdek hoe je je kunt voorbereiden op een onvergetelijke fiets- of wandelvakantie. 

Voor je vakantie: 

1. Werk aan je conditie. Begin thuis al met korte fiets- en wandelafstanden en bouw deze steeds verder op. 

2. Zorg voor goede fiets- of wandelschoenen die goed zijn ingelopen. 

3. Een goede zeem helpt tegen zadelpijn. Kies voor een comfortabele fietsbroek of fietsondergoed met zeem. 

Tijdens je vakantie:  

4. Neem extra kleding mee in je fietstas of rugzak, zodat je altijd iets schoons en droogs hebt als je bagage nog niet is aangekomen in het volgende hotel. 

5. Boek halverwege je trektocht een extra overnachting om even bij te komen van het fietsen of wandelen. 

6. Gebruik een Garmin-apparaat of de app Maps.me om onze fiets- en wandelroutes zonder internet te kunnen gebruiken. 

Nu je deze tips kent, laten we eens kijken naar drie fietsvakanties die geschikt zijn voor beginners: 

  1. Langs de Donau: een klassieke fietsvakantie van Passau naar Wenen, waarbij je altijd rechtdoor fietst. Je ziet prachtige landschappen en kunt genieten van lokale gerechten. 
  2. Rond de Bodensee: een ontspannen fietsvakantie langs de oever van de Bodensee, waarbij je kunt genieten van mooie dorpen en landschappen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. 
  3. Rond het IJsselmeer: een fietsvakantie langs historische stadjes en oude watergangen. Je kunt ook genieten van een ontspannen boottocht op het water. 

Ben je meer een wandelaar? Dan zijn deze vakanties ook geschikt voor jou: 

  1. In Twente: vanuit een prachtig gelegen hotel zijn diverse fraaie wandelingen uitgezet, variërend van 11 tot 21 km. 
  2. Op het Pieterpad: wandel delen van het beroemde Pieterpad, dat van het noordelijke Pieterburen naar de Sint-Pietersberg in zuidelijk Limburg loopt. 
  3. In St. Johann, Oostenrijk: wandel tussen de majestueuze bergen van Oostenrijk, waarbij je zeven wandelingen kunt kiezen die variëren van 5 tot 20 km. 

Eigen-Wijze Reizen biedt deze en nog veel meer vakanties aan. Bekijk onze website voor meer informatie en boek jouw eerste fiets- of wandelvakantie. 

fiets- en wandelvakantie