2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Gloednieuwe fiets en wandelvakanties

Ben je al op veel plekken geweest en heb je alles al gezien en gedaan? Dan hebben we goed nieuws voor je! Wij bieden namelijk drie gloednieuwe fiets- en wandelvakanties aan die je zeker zullen verrassen. Maak kennis met het prachtige Twente, schuif aan in Groningen en Friesland, of bezoek de Deense meesterverteller. Maar ook voor degenen die graag nog een keer willen genieten van een eerdere vakantie, hebben we genoeg te bieden. Kies voor een Gouwe Ouwe vakantie en herbeleef de mooiste momenten van je eerdere reizen. 

Funen en Ærø: sprookjes bestaan 

“Ooit, hier niet ver vandaan, leefde een prinses in een land van korenbloemen, ossenbloedrode hoeves, romantische kastelen, vakwerkgevels, antiekzaakjes, kleine vissershaventjes en veel… héél veel water.” Zo zou een van de ruim 150 sprookjes van Hans Christian Andersen kunnen beginnen. Tijdens deze fietsvakantie verken je het schiereiland Funen, dat bekend staat om zijn fraaie tuinen, prachtige dorpen, kastelen en landhuizen. 

Beroemde sprookjes 

De bekende sprookjesschrijver Hans Christian Andersen werd in Odense geboren. In zijn geboortehuis kun je nu een museum bezoeken dat aan hem is gewijd. In het vakwerkstadje herinneren standbeelden aan zijn beroemde sprookjes, zoals "de nieuwe kleren van de keizer" en "de tinnen soldaatjes". Bezoek ook zeker kasteel Egeskov, de best bewaarde waterburcht (met prachtig natuurpark) uit de renaissancetijd van Europa. Tijdens deze fietsvakantie breng je ook een bezoek aan het eiland Ærø, waar je zult ontdekken dat ‘Er was eens..’ nog steeds bestaat… 

Culinair Groningen en Friesland 

Tijdens deze nieuwe trektocht door Groningen en Friesland steek je heel wat op. Zoals het feit dat Schiermonnikoog het kleinste Waddeneiland langs de Nederlandse kust is en dat het eiland autovrij is, wat het heerlijk ontspannen fietsbaar maakt. Overigens heeft het eiland ook mooie geveltjes in het gelijknamige en enige dorp. 

Prachtige natuur, culinair genieten 

Terug op het vasteland fiets je door het fraaie Nationaal Park Lauwersoog naar plaatsjes als Zoutkamp en Garnwerd. En zoals elke dag is het ’s avonds aanschuiven in restaurants waarvan sommige in de Gault Millau of de Michelingids staan. Aanschuiven voor heerlijke culinaire smuldiners dus. Neem de tijd om te genieten van het eten en om elkaar te overhoren: "Wie liet in 754 het leven?" 

Fietsen én wandelen in het ‘verre’ Twente 

Voor degenen die op zoek zijn naar een vakantie in eigen land bieden wij de perfecte oplossing: fiets- en wandelvakanties in het prachtige Twente! Hier bieden we twee varianten aan, één voor de fietsliefhebbers en één voor de wandelaars. Of je nu graag op de fiets springt of liever je wandelschoenen aantrekt, het snelstromende beekjes, de golvende essen met goudgeel graan en de paarsrode heide liggen allemaal op je te wachten. 

Genieten van Twente  

Je verblijft tijdens deze vakanties in de sfeervolle Droste’s Herberg, gelegen midden in de weilanden en aan de rand van het dorp Tubbergen. Het hotel biedt een uitstekend restaurant. Kies je voor halfpension, dan weet je wat je aan het einde van de fietstocht of wandeling staat te wachten: lekker smikkelen. Maar ook overdag is Twente niet te versmaden. Wandelend kom je onder meer in het bosrijke natuurgebied Het Springendal en in middeleeuws Ootmarsum. Op de fiets kom je wat verder. Naast Het Springendal en Ootmarsum kun je ook naar Oldenzaal en zelfs Duitsland fietsen. Maar welke variant je ook kiest, het voelt als een ‘verre’ vakantie.  

Gouwe ouwe en gloednieuwe 

 Voor diegenen die graag nieuwe plekken ontdekken bieden we ook drie gloednieuwe fiets- en wandelvakanties aan. Zo kun je prachtig Twente ontdekken, aanschuiven in Groningen en Friesland of langs gaan bij de Deense meesterverteller. En voor degenen die alles nog eens willen beleven, bieden we de gouwe ouwe vakanties aan. 

Eigenwijze Reizen Ben jij toe aan een vakantie in eigen land of in het buitenland? Bekijk dan het ruime aanbod van Eigenwijze Reizen op onze website. Wij bieden een breed scala aan fiets- en wandelvakanties aan in binnen- en buitenland, van ontspannen en gezellige tochten tot uitdagende trektochten. Boek vandaag nog jouw ideale vakantie op Eigenwijze Reizen. 

bella-toscane