2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fiets- en wandelvakanties: ontdek nieuwe bestemmingen! 

Fietsen en wandelen is de ideale manier om nieuwe bestemmingen te ontdekken en tegelijkertijd te genieten van de omgeving. Eigenwijze Reizen biedt verschillende fiets- en wandelvakanties aan, van cultuurgericht tot culinair en van dichtbij huis tot verder weg. Hieronder volgen vijf voorbeelden van prachtige bestemmingen die je kunt ontdekken. 

Vlaanderen Culinair  

België staat bekend om zijn heerlijke gerechten en op deze fietsvakantie in Vlaanderen kun je volop genieten van culinaire hoogstandjes. De fietstochten voeren je langs historische steden zoals Gent en Brugge, waar je niet alleen kunt genieten van het prachtige uitzicht, maar ook van het heerlijke eten in de lokale restaurants. Vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan de Sint-Baafskathedraal en het gerestaureerde veelluik ‘De aanbidding van het Lam Gods’ van de schilders Hubert en Jan van Eyck te bewonderen. 

IJssel en Vecht  

Tijdens deze fietsvakantie ontdek je de historische Hanzesteden tussen de IJssel en Overijsselse Vecht. Beginnend in Deventer, één van de oudste steden van Nederland, fiets je langs kronkelende rivieren en historische steden zoals Zwolle, Ommen, Holten, Vorden en Zutphen. Stop even in Doesburg en breng een bezoek aan de verscholen kruidentuin, waar je diverse kruiden kunt vinden voor in de keuken of ter genezing. 

Hollandse Waterlinie  

De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een 85 km lange verdedigingslinie die loopt van Muiden tot de Biesbosch en bestaat uit diverse forten, vestingen en waterwerken. Tijdens deze fietsvakantie ontdek je deze prachtige verdedigingslinie vanaf Weesp en het mooie vestingstadje Naarden tot aan Utrecht. Geniet van de prachtige omgeving terwijl je langs indrukwekkende forten en vestingen fietst. Pal naast het robuuste slot Loevestein fiets je het vestingstadje Woudrichem binnen, een pareltje onderweg. 

Bouillon, België  

In het hart van de Ardennen ligt het gezellige stadje Bouillon, met de middeleeuwse burcht van Godfried van Bouillon hoog boven het centrum uit torenend. Tijdens deze wandelvakantie maak je prachtige wandelingen door loofwouden, langs de kronkelende Semois en naar steile rotsformaties en mooie uitzichtpunten, zoals Rocher du Pendu. Na een dag wandelen kun je genieten van een heerlijk diner in het historische hotel de la Poste, met uitzicht op de romantische rivier. 

Vlieland en Terschelling  

De Waddeneilanden zijn het meest unieke stuk natuur van Nederland. Op deze wandelvakantie ontdek je na een rondwandeling in historisch Harlingen, de mooiste eilanden van Nederland. Je verkent de prachtige duinen, uitgestrekte stranden, vogelrijke kwelders en schilderachtige dorpjes van Vlieland en Terschelling. Breng een bezoek aan de Vuurboetsduin op Vlieland, waar je een prachtig uitzicht hebt over het eiland en de Waddenzee, en ontdek de levendige haven van Terschelling met zijn gezellige restaurants en cafés. Na een dag wandelen kun je ontspannen in een sfeervol hotel of gezellige B&B, waar je kunt genieten van de lokale specialiteiten. 

bergwandelaar


Of je nu een ervaren fietser of wandelaar bent of gewoon op zoek bent naar een ontspannen vakantie, Eigenwijze Reizen biedt voor elk wat wils. Ontdek nieuwe bestemmingen, geniet van de prachtige natuur en proef de lokale cultuur tijdens één van hun fiets- of wandelvakanties