2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Wandelen in de Belgische Ardennen: genieten van rust, natuur en culinaire verwennerij 

De Belgische Ardennen bieden een totaal andere omgeving dan het drukke stadsleven. Hier vind je frisse boslucht, prachtige panorama's, rustieke dorpen, gezellige stadjes, magische grotten en rustgevende wandelpaden. Een verblijf in de Ardennen staat garant voor een paar dagen pure verwennerij. 

Wandelen vanuit Hotel La Grande Cure in Marcourt-en-Ardenne biedt zeven afwisselende wandelroutes om uit te kiezen. De routes variëren in lengte en moeilijkheidsgraad en bieden allemaal een uniek uitzicht op het prachtige landschap. Zo leidt de wandeling naar La Roche-en-Ardenne over een oud landschap dat tweehonderd miljoen jaar geleden nog uit bergpieken tot wel vierduizend meter hoog bestond. Nu loop je door een zacht glooiend middengebergte op ongeveer driehonderd meter hoogte. 

De Belgische Ardennen

Comfortabel verblijf in Hotel La Grande Cure 

Verblijf tijdens je wandeltocht in Hotel La Grande Cure in Marcourt-en-Ardenne. Hier word je hartelijk ontvangen door de Nederlandssprekende eigenaresse Hélène en voelt het als thuiskomen. Het hotel biedt comfortabele kamers en een verrassingsdiner van chef-kok en mede-eigenaar Tim. Het dagmenu belooft al veel goeds met gerechten als boulettes de poisson ‘Thai’ en gegratineerde pasta met blauwe kaas en Ardenner ham. Een avondmaaltijd om van te smullen! 

Ultieme smuldiners en verrassende gerechten 

Naast het dineren in het hotel zijn er nog vele andere restaurants te vinden in de Ardennen. Zo kun je genieten van lokale specialiteiten als Ardense ham, wildgerechten en Belgische bieren. Probeer zeker ook eens de overheerlijke taartjes van Patisserie Bourivain in La Roche-en-Ardenne. 

De Ardennen: een waar wandelparadijs 

De Belgische Ardennen bieden alles voor de echte wandelliefhebber: prachtige landschappen, rustige wandelpaden en culinaire verwennerij. Vergeet niet om onderweg te genieten van de magnifieke uitzichten, de rust en de stilte van het bos en de geur van afstervend blad. Bij Eigenwijze Reizen kun je terecht voor de mooiste wandelvakanties in de Ardennen en andere prachtige locaties in Europa. 

Boek nu je eigen wandelvakantie bij Eigenwijze Reizen en ontdek de schoonheid van de Belgische Ardennen! 

ardennen-dorp