2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakanties in Nederland en België

Fietsvakanties zijn de perfecte manier om actief te blijven terwijl je geniet van de natuur en de omgeving. Nederland en België hebben tal van prachtige fietsroutes die langs pittoreske dorpen, historische steden en adembenemende landschappen leiden. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs de vijf populaire fietsvakanties aangeboden door Eigenwijze Reizen. Of je nu van het strand, meren, rivieren, cultuur of culinaire hoogstandjes houdt, er is voor ieder wat wils.

Fietsvakantie op de Waddeneilanden

De Waddeneilanden zijn een must-visit bestemming in Nederland. Met hun prachtige stranden, duinen en natuurreservaten zijn de Waddeneilanden een van de meest spectaculaire locaties in Nederland. De fietsvakantie op de Waddeneilanden van Eigenwijze Reizen laat je kennis maken met alle vijf de eilanden – Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Je fietst langs de pittoreske dorpjes, historische vuurtorens en natuurlijke duinreservaten. Tijdens de reis kan je genieten van het prachtige uitzicht op de Noordzee en de Waddenzee.

waddeneilanden


Fietsvakantie in Gaasterland en de Friese Meren

Gaasterland en de Friese meren zijn een andere adembenemende bestemming in Nederland. Het landschap is afwisselend, met uitgestrekte meren, heidevelden en bossen. Tijdens de fietsvakantie door Gaasterland en de Friese Meren van Eigenwijze Reizen ontdek je deze regio op je eigen tempo. Je fietst langs de historische stadjes en schilderachtige dorpjes, zoals Hindeloopen, Stavoren en Workum. Ervaar de cultuur en tradities van deze regio terwijl je geniet van de rustige omgeving.

Fietsvakantie langs de Maas

De Maas is een van de grootste rivieren in Nederland en stroomt door het hart van Europa. Tijdens de fietsvakantie langs de Maas van Eigenwijze Reizen fiets je door pittoreske dorpjes en historische steden langs de rivier. Bezoek de indrukwekkende kastelen en de prachtige natuurgebieden. Deze fietsvakantie biedt een perfecte combinatie van cultuur en natuur.

langs-de-maas


Fietsvakantie rond de Zuiderzee

De Zuiderzee was ooit een binnenzee in Nederland en is nu grotendeels drooggelegd. Tijdens de fietsvakantie rond de Zuiderzee van Eigenwijze Reizen fiets je langs historische steden en dorpen rond de voormalige Zuiderzee. Bezoek prachtige plaatsen zoals Enkhuizen, Volendam en Marken. Geniet van de historische architectuur, musea en de visserijtradities van de voormalige Zuiderzee. Deze fietsvakantie is perfect voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Nederland. Tijdens de reis kom je langs verschillende musea en historische gebouwen die je een goed beeld geven van het leven rondom de Zuiderzee.

ronddezuiderzee


Fietsvakantie in Vlaanderen Culinair

Vlaanderen staat bekend om zijn heerlijke bieren, chocoladen en culinaire hoogstandjes. Tijdens de fietsvakantie in Vlaanderen Culinair van Eigenwijze Reizen kan je genieten van al het lekkers dat deze regio te bieden heeft. Je fietst door pittoreske dorpjes en historische steden, zoals Gent, Brugge en Oudenaarde. Onderweg kan je proeven van de heerlijke Vlaamse specialiteiten, zoals Vlaamse friet, stoofvlees, chocolade en bier.

Fietsvakanties in Nederland en België

Fietsvakanties zijn de perfecte manier om Nederland en België te ontdekken. Of je nu van het strand, meren, rivieren, cultuur of culinaire hoogstandjes houdt, er is voor iedereen wat wils. Eigenwijze Reizen biedt een breed scala aan fietsvakanties die je helpen om deze prachtige regio’s te ontdekken. De fietsvakanties zijn geschikt voor alle niveaus van fietsers, van beginners tot ervaren fietsers. Tijdens de reis heb je de vrijheid om te genieten van de omgeving op je eigen tempo. Boek je fietsvakantie bij Eigenwijze Reizen en ontdek Nederland en België op een creatieve en avontuurlijke manier.

Bekijk hier alle fietsvakanties: