2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Ontdek de perfecte fietsvakantie voor jou!

Ben jij op zoek naar een fietsvakantie die perfect bij jou past? Of je nu houdt van rust en ruimte, lekker eten, cultuur of groene natuur, er is altijd wel een fietsvakantie die aansluit bij jouw wensen. In deze blog stellen we vier verschillende fietsvakanties voor en geven we je tips om de perfecte vakantie voor jou te vinden.  


RUST-EN-RUIMTE-TYPE  

Als je op zoek bent naar rust en ruimte is de Dolomieten de perfecte plek voor jou. Bolzano, gelegen op slechts 265 meter hoogte, is de ideale uitvalsbasis voor een ontspannen fietsvakantie. Vanuit Bolzano maak je ontspannen fietstochten door de dalen, altijd licht bergafwaarts. Voor een weids uitzicht en nog meer ruimte ga je de bergen in. Naast fietsen kun je ook twee mooie wandelroutes volgen op de toppen van de bergen.  

Bolzano Fietsen - Italiaanse Dolomieten 

bolzano


VOORAL-LEKKER-ETEN-TYPE  

Als lekker eten hoog op jouw lijstje staat, dan is een culinaire fietstocht door Bourgondië de perfecte vakantie voor jou. Bezienswaardige steden als Beaune, Pommard en Meursault worden gecombineerd met heerlijke diners aan het einde van een fietsdag. Upgrade je diner in Beaune en dineer twee keer in een restaurant met een Michelin-ster voor een extra culinaire ervaring.  

Bourgondië Culinair - Frankrijk 


DOE-MIJ-MAAR-EEN-GEVELTJE-EXTRA-TYPE  

Als cultuur snuiven en romantiek beleven hoog op jouw lijstje staan, is de Altmühltal fietsvakantie de perfecte keuze voor jou. Tijdens de 300 km lange route van Würzburg naar Füssen kom je tientallen middeleeuwse steden, dorpen en kastelen tegen. Het suikerzoete Rothenburg ob der Tauber is het best bewaarde middeleeuwse stadje van Europa. Maar ook Romeinse nederzetting Weinburg, barokstad Eichstätt en stokoud Regensburg bieden talloze culturele hoogtepunten.  

Fietsvakantie Altmühltal - Duitsland 

altmuhltal


GROEN-MAAKT-MIJ-GELUKKIG-TYPE  

Als je gelukkig wordt van groene natuur, dan is een fietsvakantie door de Provence een echte aanrader. Het landelijke web van kleine weggetjes en onverharde fietspaden nemen je mee door wijngaarden, velden met zonnebloemen en kleine dorpen. De geur van lavendel krijg je er gratis bij. Geniet van het gelukmakende landschap en de prachtige natuur.  

Fietsvakantie Provence - Frankrijk 

de perfecte fietsvakantie

IK-LAAT-MIJ-ELKE-DAG-VERRASSEN-TYPE  

Als je elke dag verrast wilt worden, is de Bella Toscane fietsvakantie perfect voor jou. Start in het fraaie stadje Lucca en fiets door de glooiende heuvels van Toscane. Ontdek de charmante dorpjes, wijngaarden en olijfboomgaarden en stop bij lokale wijnhuizen voor een wijnproeverij. Bezoek middeleeuwse kastelen en villa's en geniet van de prachtige uitzichten over de heuvels. Elke dag brengt nieuwe verrassingen en ontdekkingen tijdens deze fietsvakantie in het hart van Toscane. 

Fietsvakantie Bella Toscane - Italië 

de perfecte fietsvakantie

Tips voor het kiezen van de perfecte fietsvakantie: 

  1. Bedenk wat voor soort fietser je bent: ben je een fanatieke sportfietser of houd je meer van ontspannen fietstochten? Zoek een fietsvakantie die past bij jouw niveau en wensen. 
  2. Kies een bestemming die bij jouw interesses past: houd je van cultuur, natuur, lekker eten of rust en ruimte? Kies een bestemming die aansluit bij jouw interesses. 
  3. Overweeg de reistijd en afstand: hoe ver wil je reizen en hoe lang wil je op de fiets zitten? Kies een fietsvakantie die past bij jouw reistijd en afstand. 
  4. Kies voor een georganiseerde reis of zelf organiseren: wil je zelf je route uitstippelen en accommodaties boeken of kies je voor een georganiseerde fietsvakantie? Bedenk wat het beste bij jou past. 

Met deze tips en de bovengenoemde fietsvakanties vind jij zeker de perfecte fietsvakantie die bij jou past!