2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Ontdek de natuurlijke schoonheid van Duitsland en Frankrijk

Als je houdt van de natuurlijke schoonheid van Duitsland en Frankrijk en graag actief bezig bent, dan zijn deze fiets- en wandelvakanties echt iets voor jou! Eigenwijze Reizen biedt verschillende fiets- en wandelvakanties aan in Duitsland en Frankrijk, waaronder de Moezel en Saar fietsvakantie, de Osthouse fietsvakantie en de Eifel wandelvakantie. In deze blog vertellen we je graag meer over deze mooie vakanties.

Fietsvakantie Moezel en Saar

De Moezel en Saar fietsvakantie is een 8-daagse fietstocht langs de rivieren de Moezel en de Saar. De tocht begint in het historische Trier en voert je langs groene heuvels, uitgestrekte wijngaarden en schilderachtige dorpjes. Onderweg kom je langs vele bezienswaardigheden, zoals kastelen, kerken en Romeinse monumenten. De route is gemakkelijk te fietsen en voert je over rustige wegen en fietspaden. Elke dag fiets je tussen de 30 en 60 kilometer en overnacht je in comfortabele hotels.

Fietsvakantie Moezel en Saar 

wijngaarden

Fietsvakantie Osthouse

De Osthouse fietsvakantie is een 8-daagse fietstocht door de Elzas, een prachtige regio in Frankrijk. De tocht begint en eindigt in het pittoreske dorpje in Osthouse en voert je langs glooiende heuvels, wijngaarden en gezellige stadjes. Onderweg kom je langs vele bezienswaardigheden, zoals de kathedraal van Straatsburg en het kasteel van Haut-Koenigsbourg. De route is afwisselend en voert je over rustige wegen en fietspaden. Elke dag fiets je tussen de 30 en 50 kilometer en overnacht je in comfortabele hotels.

de natuurlijke schoonheid van Duitsland en Frankrijk

Fietsvakantie Osthouse 

Wandelvakantie Eifel

De Eifel wandelvakantie is een 8-daagse wandeltocht door het prachtige Eifelgebied in Duitsland. De tocht begint en eindigt in het charmante dorpje Schleiden en voert je langs glooiende heuvels, uitgestrekte bossen en schilderachtige dorpjes. Onderweg kom je langs veel bezienswaardigheden, zoals de Rursee en het Nationaal Park Eifel. De route is uitdagend en voert je over heuvelachtige paden en door de natuur. Elke dag wandel je tussen de 12 en 18 kilometer en overnacht je in comfortabele hotels.

Wandelvakantie Eifel 

eifel

Waarom kiezen voor Eigenwijze Reizen?

Eigenwijze Reizen is al meer dan 35 jaar gespecialiseerd in het organiseren van fiets- en wandelvakanties. Ze hebben veel ervaring in het samenstellen van mooie en uitdagende routes en werken samen met comfortabele hotels en B&B ’s. Bij Eigenwijze Reizen staat persoonlijke aandacht en vrijheid centraal in hun aanpak. Zo kun je bijvoorbeeld zelf bepalen hoe lang je ergens wilt verblijven en kun je ook kiezen voor individuele of groepsreizen. Ook wordt er gezorgd voor vervoer van je bagage, zodat je tijdens het fietsen of wandelen alleen hoeft te denken aan genieten van de prachtige omgeving.

Duurzaam met Eigenwijze Reizen

Daarnaast staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij Eigenwijze Reizen. Zo worden de routes zorgvuldig uitgestippeld om de natuur zo min mogelijk te belasten ene wordt er gebruik gemaakt van lokale producten en accommodaties om de lokale economie te stimuleren. Ook wordt er steeds meer geïnvesteerd in duurzame vervoersmiddelen, zoals elektrische fietsen en hybride busjes.

Kortom, als je op zoek bent naar een actieve vakantie in de prachtige natuur van Duitsland en Frankrijk, dan zijn de fiets- en wandelvakanties van Eigenwijze Reizen zeker de moeite waard om te overwegen. Met hun jarenlange ervaring, persoonlijke aanpak en oog voor duurzaamheid ben je verzekerd van een mooie en verantwoorde vakantie.