2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Ontdek de prachtige natuur en historie

Ontdek de prachtige natuur en historie met een unieke fietsvakantie in Duitsland of Tsjechië! Dan zijn de fietsvakanties langs de Elbe, Praag & Dresden en door Bohemen van Eigenwijze Reizen wellicht iets voor u. hieronder leest u meer informatie ober deze bijzondere fietsvakanties.

Ontdek de prachtige Elbevallei

Tijdens de fietsvakantie langs de Elbe fiets u langs de rivier de Elbe van de Tsjechische hoofdstad Praag naar de Duitse stad Dresden. Onderweg geniet u van de prachtige natuur en komt u langs historische steden en bezienswaardigheden.

Op de eerste dag van uw reis arriveert u in Praag, waar u tijd heeft om deze prachtige stad te verkennen. Vervolgens fietst u van Praag naar Melnik naar Litomerice, waar u het prachtige historische centrum kunt bewonderen. Op dag vier fietst u van Litomerice naar Decin, een stadje aan de voet van het Elbezandsteengebergte. Op dag vijf fietst u van Decin naar Bad Schandau, een kuuroord aan de Elbe. Dag zes fietst u van Bad Schandau naar Dresden, waar u de prachtige oude stad kunt bewonderen. Op de zevende dag eindigt uw fietsvakantie langs de Elbe, Praag & Dresden.

praag

Ontdek het prachtige landschap

Tijdens de fietsvakantie door Bohemen fietst u door het prachtige Tsjechische landschap van Bohemen. U komt langs historische stadjes en bezienswaardigheden en geniet van de mooie natuur.

Op de eerste dag van uw reis arriveert u in Praag, waar u de tijd heeft om deze prachtige stad te verkennen. Vervolgens fietst u van Praag naar Cesky Krumlov, een stadje dat bekend staat om zijn prachtige historische centrum. Op de derde dag fietst u van Cesky Krumlov naar Trebon, een stadje dat bekend staat om zijn visvijvers en zijn kasteel. Dag vier fietst u van Trebon naar Jindrichuv Hradec, een stadje met een prachtig kasteel. Op dag vijf fietst u van Jindrichuv Hradec naar Tabor, een stadje dat bekend staat om zijn middeleeuwse stadskern. Op dag zes fietst u van Tabor terug naar Praag, waar uw fietsvakantie door Bohemen eindigt.

Ontdek de prachtige natuur en historie

Waarom fietsvakantie Langs de Elbe?

Een fietsvakantie is een unieke manier om een land of regio te verkennen. Tijdens een fietsvakantie komt u op plekken waar u anders nooit zou komen en kunt u op uw eigen tempo genieten van de omgeving. De fietsvakantie langs de Elbe, Praag & Dresden en door Bohemen van Eigenwijze Reizen bieden u de mogelijkheid om op een ontspannen manier te genieten van de prachtige natuur en rijke geschiedenis van Duitsland en Tsjechië.

Tijdens de fietsvakantie langs de Elbe, Praag & Dresden fietst u langs de rivier de Elbe, die bekend staat om zijn prachtige vallei. U komt langs historische steden zoals Praag en Dresden en geniet van de mooie natuur en indrukwekkende architectuur. De fietsroute langs de Elbe is relatief vlak en daardoor geschikt voor fietsers van alle niveaus. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om onderweg diverse bezienswaardigheden te bezoeken, zoals het Elbezandsteengebergte en het kuuroord Bad Schandau.

Waarom fietsvakantie Bohemen?

De fietsvakantie door Bohemen biedt u de mogelijkheid om het prachtige Tsjechische landschap van Bohemen te ontdekken. U komt langs historische stadjes en bezienswaardigheden en geniet van de mooie natuur. De fietsroute door Bohemen is heuvelachtiger dan de route langs de Elbe, maar biedt daardoor ook meer uitdaging voor ervaren fietsers. Tijdens deze fietsvakantie bezoekt u onder andere Cesky Krumlov, een stadje dat bekend staat om zijn prachtige historische centrum, en Tabor, een stadje dat bekend staat om zijn middeleeuwse stadskern.

Beide fietsvakanties worden begeleid door deskundige reisleiders die u tijdens de fietstochten voorzien van de nodige informatie en tips. Daarnaast zijn de fietsroutes goed uitgestippeld en wordt er verzorgd voor comfortabele overnachtingsplekken. U heeft de mogelijkheid om uw eigen fiets mee te nemen of ter plaatse een fiets te huren.

Kortom, de fietsvakantie langs de Elbe, Praag & Dresden en door Bohemen bieden u de mogelijkheid om op een unieke manier Duitsland en Tsjechië te ontdekken. Of u nu op zoek bent naar prachtige natuur, rijke geschiedenis of gewoon een ontspannen vakantie, deze fietsvakanties hebben voor ieder wat wils.