Eilanden

Het eilandgevoel is iets bijzonders. Op vele Griekse eilanden, op la Palma, Mallorca en Madeira, op de Britse kanaaleilanden en op de Nederlandse en Duitse Waddeneilanden zijn prachtige eilandtochten uitgezet. Al fietsend, wandelend en varend beleeft u afwisselende dagen. En vanaf het Duitse Rügen kunt u het Deense eiland Bornholm bezoeken. Elk eiland is een wereld apart, het verkennen waard!

Grote variatie in eilanden

Selectie van 22 vakanties

Duitse Wadden - Duitsland - Noordzee

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets

De Wadden vormen het omvangrijkste aaneengesloten natuurgebied van West-Europa. Met al zijn vis- en schelpdieren een 'wegrestaurant' voor miljoenen trekvogels op weg van noord naar zuid en andersom. Sinds 2009 staat dit unieke getijdengebied op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

vanaf € 870,-
Bekijk vakantie

Combinatie Corfu en Paxós - Griekenland - Ionische eilanden

Wandelvakantie — 15 dagen — trektocht

Het bekende en vrij grote Corfu en het piepkleine, onbekende Paxós hebben veel met elkaar gemeen. Vooral de enorme hoeveelheid olijfbomen valt op: ze zijn heerlijk om doorheen te wandelen en leveren nog veel schaduw ook. De reis combineert het mooiste van beide eilanden in een 15-daagse wandelvakantie over stille keienpaden en landweggetjes, door pittoreske dorpen, langs mooie stranden, en naar markante uitzichtpunten op (krijtrots)kusten.

vanaf € 830,-
Bekijk vakantie

Zakynthos is één van de groenste eilanden en beroemd vanwege de spierwitte krijtrotsen die scherp afsteken tegen het stralend blauwe zeewater. Bij deze fietsvakantie combineert u Zakynthos met het schitterende, ruige landschap met bekoorlijke dorpen en grillige kusten van het rustige eiland Kefalonia. Samen met een dagexcursie naar het Odysseus-eiland Ithaka wordt dit een aangename vakantie.

vanaf € 785,-
Bekijk vakantie

Corfu fietsen - Griekenland - Ionische eilanden

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

FVW Tocht

Corfu, het noordelijkste Ionische eiland, is ruig en lieflijk tegelijk. Het is precies groot genoeg om in één week helemaal rond te fietsen en het heeft een heuvellandschap met steile en vlakke kusten.

vanaf € 625,-
Bekijk vakantie

Corfu Wandelen - Griekenland - Ionische eilanden

Wandelvakantie — 8 dagen — trektocht

Als u wandelt op Corfu, verbaast u zich over de vele kleuren groen op dit eiland. De ontelbare olijfgaarden, de ranke cipressen, de donkere bossen en de kleine wijngaarden zorgen voor een aangenaam decor tijdens uw wandelvakantie. In het voorjaar met uitbundige bermen vol orchideeën. In het najaar begroeten duizenden cyclaampjes de wandelaar. Op Corfu voeren oude wandelpaden u door de prachtige natuur, met een dagje hoofdstad als cultureel intermezzo.

vanaf € 395,-
Bekijk vakantie

Corfu, Paleokastritsa - Griekenland - Ionische eilanden

Fietsvakantie — 8 dagen — standplaats

GPS Aanrader

Paleokastritsa is een bijzondere plaats aan de westkust van Korfoe. U verblijft in Villa Fiorita, een gastvriendelijke accommodatie vlakbij een baai met binnen fietsbereik veel mooie stranden en bezienswaardigheden. Na uw tocht kunt u lekker nagenieten op uw balkon of in de gezellige bar, terwijl u zich onderweg en 's avonds laat verwennen met Griekse lekkernijen.

vanaf € 350,-
Bekijk vakantie

Dodekanesos - Griekenland

Fietsvakantie — 11/15 dagen — trektocht

Elektrische fiets

Fietsen en varen langs twee, drie of vier eilanden in de zonovergoten Egeïsche Zee. U bezoekt de eilanden van Kolossos en Asklypion, van kruisvaarders en sponsvissers, van oleanders en bougainvilles, van bijeneters en smaragdhagedissen. Stuk voor stuk Griekse paradijsjes met Italiaanse en Turkse invloeden, maar elk met z'n eigen karakter en sfeer. U fietst door de kuststreken met slechts af en toe een echte helling.

vanaf € 620,-
Bekijk vakantie

Ionische Kust en Eilanden - Griekenland

Fietsvakantie — 11/15 dagen — trektocht

Aanbieding
FVW Tocht Herfst GPS

Voor de westkust van Griekenland liggen de Ionische Eilanden. Tijdens deze 11- of 15-daagse fietsvakantie verkent u Corfu, Kefalonia, Ithaka, Lefkas en een deel van het vasteland. Het fietsen wordt afgewisseld met veerboottochtjes over de blauwe Ionische Zee.

vanaf € 920,-
Bekijk vakantie

Kefalonia - Griekenland - Ionische eilanden

Wandelvakantie — 8 dagen — trektocht

Het grootste eiland voor de Griekse westkust is tevens het stilste eiland in deze regio. Weinig inwoners, weinig toeristen én een schitterend ruig landschap met bekoorlijke dorpen en grillige kusten maken Kefalonia tot een uitstekend eiland voor een wandelvakantie. U verblijft in de plaatsjes Agia Evfimia en Sami. Beide liggen in het oosten aan een mooie baai met uitzicht op Ithaka, ooit de thuisbasis van Odysseus. Natuurlijk gaat u daar een dagje naartoe.

vanaf € 395,-
Bekijk vakantie

Paxós - Griekenland - Ionische eilanden

Wandelvakantie — 8 dagen — trektocht

Ten zuiden van het bekende Corfu ligt Paxós. Het is een piepklein eiland met drie havenplaatsjes en wat verspreide nederzettingen in het binnenland. Het wegennet is zo beperkt dat je er zelfs op de fiets gauw mee klaar bent, maar voor een wandelvakantie is het een paradijsje. Vooral omdat er, meer nog dan op Corfu, veel oude paden zijn bewaard, vaak door muurtjes van opgestapelde stenen gescheiden van de eindeloze olijfgaarden en niet zelden eindigen op met een verbluffend uitzicht op de steile krijtrotsen van de westkust.

vanaf € 485,-
Bekijk vakantie

Rhodos Elafos - Griekenland - Dodekanesos

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

Elektrische fiets

Tijdens deze fietsvakantie trekt u in 8 dagen door het midden en zuiden van Rhodos. U leert het Griekse eiland kennen als verrassend groen, met een afwisselend landschap. Rustig én gastvrij op z'n Grieks! Tijdens het fietsen is er veel te zien, waaronder Lindos: een middeleeuws stadje, bekroond door een burcht en een tempel. In de zuidelijke dorpen geniet u van een frappé op een terras onder een boomgrote ficus. U fietst langs bloeiende agave's naar de Zeven Bronnen, naar de burchten van Monolithos en Kritinia en de opgravingen van de antieke stad Kamiros.

vanaf € 585,-
Bekijk vakantie

Rhodos Helios - Griekenland - Dodekanesos

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

Aanbieding
FVW Tocht Elektrische fiets

Een week er lekker tussenuit om te fietsen op Rhodos, het eiland van zonnegod Helios. Zonneschijn is hier gegarandeerd en de lekkere westenwind zorgt voor milde temperaturen. Het landschap is verrassend groen en de zee is echt zo blauw als op de plaatjes. Er zijn tochten langs zee en door het heuvelachtige binnenland en vrijwel alle cultuurhistorische bezienswaardigheden liggen langs de route. En vindt u 8 dagen te kort? Denk dan eens aan de combinatie met een weekje fietsen in Turkije.

vanaf € 460,-
Bekijk vakantie

Rhodos Kolossos - Griekenland - Dodekanesos

Fietsvakantie — 15 dagen — trektocht

Elektrische fiets

De Kolossostour is een 15-daagse ronde over het hele eiland. Bij deze reis verblijft u twee nachten in elke etappeplaats. Hierdoor hebt u de gelegenheid er óf met veel rustdagen een heel relaxte reis van te maken óf u maakt de tocht juist wat zwaarder met extra dagtochten in het binnenland. Het afwisselende landschap is in het westen groener en in het oosten soms ruig, de Griekse gastvrijheid is overal even hartelijk. Alle mooie plekjes van Rhodos komen ruimschoots aan bod en als u wilt kunt u ook nog een bootexcursie maken naar het pittoreske eiland Symi.

vanaf € 870,-
Bekijk vakantie

Zakynthos - Griekenland - Ionische eilanden

Wandelvakantie — 8 dagen — trektocht

Aanbieding
Herfst

Zakynthos is het zuidelijkste eiland voor de westkust van Griekenland. Het is één van de groenste eilanden van de Griekse archipel en is beroemd vanwege de spierwitte krijtrotsen die scherp afsteken tegen het stralend blauwe zeewater. Tijdens uw 8-daagse wandelvakantie loopt u in de buurt van die krijtrotsen bij Keri en u maakt wandelingen over een groene heuvelrug met pittoreske dorpen.

vanaf € 395,-
Bekijk vakantie

De Kanaaleilanden liggen vlak voor de kust van Normandië. Tijdens deze wandelvakantie bezoekt u de drie grootste eilanden: Jersey, Guernsey en Sark. Bij de meeste wandelroutes maakt u gebruik van het uitgebreide busnetwerk.

vanaf € 945,-
Bekijk vakantie

De Waddeneilanden - Nederland - Noordzee

Fietsvakantie — 8/10 dagen — trektocht

GPS Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets

In het uiterste noorden van Nederland ervaart u volop waarom het unieke landschap op en om de Waddenzee tot Unesco werelderfgoed is verklaard. U fietst op vrijwel alle Waddeneilanden. Tijdens deze fietstocht  ­bezoekt u Terschelling of Vlieland en overnacht u op Ameland en Schiermonnikoog.  Bij de 10-daagse tocht be­zoekt u ook Borkum. 

vanaf € 620,-
Bekijk vakantie

Madeira standplaats Funchal - Portugal

Wandelvakantie — 8/15 dagen — standplaats

Herfst Winterzon GPS Aanrader

Het bloemeneiland Madeira ligt ten westen van Marokko. Het is het enige stukje tropisch regenwoud in Europa. Naast eucalyptusbomen groeien er vele soorten planten die wij slechts als kamerplant kennen. Bij uw wandelvakantie op dit eiland kunt u genieten van allerlei soorten tropische vruchten. Ontstaan als een vulkanisch eiland heeft Madeira steile hellingen die zorgen voor verrassende en betoverende uitzichten. Het klimaat is er mild en constant, waardoor Madeira een wandelbestemming is voor het hele jaar. De meeste wandelroutes lopen langs levada’s: verkoelende, vlakke waterlopen.

vanaf
Bekijk vakantie

Madeira trektocht - Portugal

Wandelvakantie — 8/15 dagen — trektocht

Herfst Winterzon GPS Aanrader

Het bloemeneiland Madeira ligt ten westen van Marokko. Het is het enige stukje tropisch regenwoud in Europa. Naast eucalyptusbomen groeien er vele soorten planten die wij slechts als kamerplant kennen. Tijdens uw wandelreis kunt u genieten van allerlei soorten tropische vruchten. Ontstaan als een vulkanisch eiland heeft Madeira steile hellingen die zorgen voor verrassende en betoverende uitzichten. Het klimaat is er mild en constant, waardoor Madeira een wandelbestemming is voor het hele jaar. De meeste wandelroutes lopen langs levada’s: verkoelende, vlakke waterlopen.

vanaf
Bekijk vakantie

La Palma, trektocht - Spanje - Canarische eilanden

Wandelvakantie — 8/15 dagen — trektocht

Herfst Winterzon Aanrader

Op het Canarische eiland La Palma vindt u ruige kusten, fascinerende vulkaanlandschappen en uitgestrekte subtropische bossen. Het eiland leent zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen. Zo loopt u de ene dag op een hoogte van 2200 meter over een kraterwand en daalt u een volgende dag door een groen woud af naar de kust. Niet voor niets wordt het eiland 'La Isla Bonita' genoemd: het mooie eiland.

vanaf
Bekijk vakantie

Mallorca - Spanje - Balearen

Wandelvakantie — 8 dagen — trektocht

Hondje GPS

Tijdens deze wandeltocht zult u ontdekken dat Mallorca veel meer te bieden heeft dan alleen witte stranden en een bruisend uitgaansleven. Ver weg van het massatoerisme wandelt u door de Serra de Tramuntana, een waar wandelparadijs in het noorden van het eiland. Deze bergketen langs de noordwestkust wordt gekenmerkt door kalkrotsen, een rijke vegetatie, eeuwenoude olijfbomen en spectaculaire uitzichten. Na en tijdens de wandelingen is er genoeg gelegenheid voor een duik in de azuurblauwe zee of in het zwembad van uw hotel.

vanaf € 950,-
Bekijk vakantie

Vakanties top 3

 • Madeira trektocht — Portugal

  Wandelvakantie — 8/15 dagen — trektocht

  Prijs op aanvraag
 • Marcourt-en-Ardenne — België

  Wandelvakantie — 3/4/5 dagen — standplaats

  Vanaf
  € 195,-
 • Bolzano fietsen — Italië

  Fietsvakantie — 7 dagen — standplaats

  Vanaf
  € 545,-

Filter op uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt