Rivieren

Al slingerend loopt het fietspad langs de rivier. Fietsen met prachtige uitzichten en bewegwijzerde routes, meestal de rivier volgend, water boeit! Voorbeelden zijn onze Donauradwegvarianten in Duitsland, Oostenrijk en Hongarije.

Europese rivieren zijn prachtig!

Selectie van 17 vakanties

Altmühltal - Duitsland - Beieren

Fietsvakantie — 8/10 dagen — trektocht

Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets Hondje

Niet ver van de bron stroomt de Altmühl door een weidse vallei om dan in spectaculaire meanders door de Frankenalb in de Donau uit te monden. Tijdens uw fietsvakantie rijdt u door een uniek landschap met middeleeuwse vestingstadjes, pittoreske vakwerkhuizen en eeuwenoude burchten.

 

vanaf € 640,-
Bekijk vakantie

Donauradweg, de Duitse Donauradweg - Duitsland

Fietsvakantie — 6/9/12 dagen — trektocht

Hondje FVW Tocht

De minder bekende Duitse Donauradweg is zeker zo mooi als de Oostenrijkse. Vanaf de bron aan de voet van het Zwarte Woud meandert de Donau door een schilderachtige variatie aan landschapsschoon, waaraan de vele historische dorpen en steden iets romantisch toevoegen.

vanaf € 395,-
Bekijk vakantie

Langs de Elbe - Duitsland

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

Herfst GPS Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets

De Elberadweg is één van de meest geliefde fietsroutes in Duitsland. Het is een goed gemarkeerde, vlakke route over fietspaden en kleine landwegen. We bieden u drie varianten aan. De eerste begint bij de Tsjechische grens in het indrukwekkende Elbzandsteengebergte.  Bij de tweede blijft u twee nachten in Dresden en volgt u de Elbe tot in Magdeburg. Bij de derde variant begint u in Magdeburg en volgt de rivier helemaal tot in Hamburg.

vanaf € 515,-
Bekijk vakantie

Langs de Rijn - Nederland - Duitsland

Fietsvakantie — 7/8/9/15 dagen — trektocht

Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets GPS

De Rijnvallei is al eeuwen een natuurlijke grens en een belangrijke handelsroute voor Centraal Europa. Tijdens deze trektocht fietst u stroomafwaarts door een afwisselend landschap en mooie stadjes met veel cultureel-historische bezienswaardigheden. Ook voor liefhebbers van streekgerechten en prima wijnen valt op deze fietsvakantie veel te genieten.

vanaf € 520,-
Bekijk vakantie

Langs de Weser - Duitsland - Noord-West

Fietsvakantie — 6/9 dagen — trektocht

Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets

In de vallei van het Weserbergland volgt u stroomafwaarts de rivier de Weser, één van de mooiste rivieren van Duitsland. Over de fietsklassieker ‘Weserradweg’ komt u langs historische plaatsen, kloosters en kastelen. U volgt de oever maar ook de autoluwe landweggetjes, met fraaie vergezichten op de beboste heuvelruggen. Verder noordwaarts volgt u een afwisselende route over kleine wegen en paden.

vanaf € 410,-
Bekijk vakantie

Moezel en Saar - Duitsland

Fietsvakantie — 6/7 dagen — trektocht

Vernieuwd
Herfst GPS Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets

Bij de fietsvakantie langs de Moezel fietst u langs de grillige meanders van de Moezel: Eén van de mooiste landschappen van Duitsland vlakbij Nederland. Niet alleen de beroemde wijngaarden, maar ook ruige rotsen en ongerepte hellingbossen vormen het decor voor deze makkelijke fietsvakantie over meestal vrij liggende fietspaden. Onderweg kunt u heerlijk pauzeren in de vele pittoreske wijnstadjes.

vanaf € 430,-
Bekijk vakantie

Canal du Midi - Frankrijk - Toulouse

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

GPS FVW Tocht

Bij deze fietsvakantie fietst u ontspannen over de jaagpaden langs het Canal du Midi. Dit ruim 300 jaar geleden ontworpen waterkunstwerk staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Door schitterende landschappen met tal van historische steden fietst u vanaf Toulouse naar Narbonne. Een van de hoogtepunten is het bezoek aan de mooie middeleeuwse kasteelstad la Cité van Carcassonne.

vanaf € 790,-
Bekijk vakantie

Langs de Loire - Frankrijk

Fietsvakantie — 8/14 dagen — trektocht

GPS FVW Tocht Elektrische fiets

Deze klassieke fietstocht volgt het meest fameuze traject van de Loire. Meestal fietst u over fietspaden. Op andere stukken fietst u autoluw door de vallei. U komt langs wijngaarden en zonnebloemvelden, door loofbossen en uitgestrekte kasteelparken. De mooiste kastelen liggen op uw route, zoals die van Chambord, Blois, Amboise, Villandry, Ussé, Langeais, Saumur en Angers. 

vanaf € 895,-
Bekijk vakantie

Donauradweg, Van Wenen naar Boedapest - Hongarije

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

Hondje GPS FVW Tocht Elektrische fiets

Op deze fietsvakantie bezoekt u de drie Europese hoofdsteden uit het oude Habsburgse Rijk. Het eerste deel van de Hongaarse Donauradweg brengt u van Wenen via Bratislava naar Boedapest. U fietst tijdens dit deel van de Donau fietsroute minder vaak langs de rivier dan bij de overige trajecten.

vanaf € 725,-
Bekijk vakantie

Donauradweg, pensions - Oostenrijk

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

Aanbieding
Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets

De fietsroute langs de Donau is een prettig landschap om in te fietsen. Voor een actieve en verzorgde fietsvakantie zonder overbodige luxe, maar van een prima kwaliteit, kiest u voor de Pensions-variant. Deze trektocht laat u in acht dagen de boeiende historie van de Donau-vallei zien.

vanaf € 395,-
Bekijk vakantie

Donauradweg, hotels en goede hotels - Oostenrijk

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

Aanbieding
Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets

De Oostenrijkse Donauradweg, een ware klassieker onder de rivieren fietstochten, laat u genieten van historische kasteelruïnes, oude Romeinse nederzettingen en prachtige waterspiegelingen van de Donau. Tijdens deze fietsvakantie overnacht u in hotels. Als u van extra comfort en luxe houdt, dan kiest u voor de categorie 'Goede hotels'. De hotels waarin u dan overnacht zijn goede drie of vier sterren hotels.

 

vanaf € 470,-
Bekijk vakantie

Donauradweg, Langzame Donauradweg - Oostenrijk

Fietsvakantie — 11 dagen — trektocht

Aanbieding
Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets

De langzame Donauradweg is een fietsvakantie langs de Donau van Passau naar Wenen in 11 dagen. U fietst deze klassieke Donau fietsroute met korte dagafstanden, zodat u veel tijd heeft om te genieten van de bezienswaardigheden onderweg. Zo kunt u tijdens uw fietsreis langs de Donau vele kloosters, musea en oude binnensteden bezoeken. U begint met een rondvaart in Passau.


 

vanaf € 645,-
Bekijk vakantie

Donauradweg, Sportieve Donauradweg - Oostenrijk

Fietsvakantie — 6 dagen — trektocht

Aanbieding
Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets

De klassieker onder de fietsvakanties van Europa kan ook uitstekend door de meer geoefende fietser gedaan worden. De Sportieve Donauradweg is een variant met net iets langere dagafstanden dan de andere varianten. Fietsend naast één van de grootste rivieren van Europa, komt u langs een rijk en ongerept natuurschoon. De Donau, gevoed door smeltwater en regen, brengt u langs dromerige vergezichten en gezellige oevers.

 

vanaf € 375,-
Bekijk vakantie

Drauradweg - Oostenrijk

Fietsvakantie — 8/11 dagen — trektocht

Hondje Herfst GPS FVW Tocht Elektrische fiets

De Drauradweg is een lichte tocht in het mooie, Karinthië over goede fietspaden. U fietst stroomafwaarts langs de Drau, door nauwe dalen van de ­Gailtaler Alpen, waar de kerkdorpjes tegen de bergwand aangeplakt lijken. In Karinthië­ stroomt de Drau door een omvangrijk merengebied, temidden­ van heuvelland en laaggebergte. Bij de Karinthiëtocht fietst u langer tussen de meren en brengt u een bezoek aan St Veit, de oude hoofdstad van  Karinthië.

vanaf € 630,-
Bekijk vakantie

Vakanties top 3

 • Madeira trektocht — Portugal

  Wandelvakantie — 8/15 dagen — trektocht

  Prijs op aanvraag
 • Marcourt-en-Ardenne — België

  Wandelvakantie — 3/4/5 dagen — standplaats

  Vanaf
  € 195,-
 • Bolzano fietsen — Italië

  Fietsvakantie — 7 dagen — standplaats

  Vanaf
  € 545,-

Filter op uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt