Wandelvakantie Engeland

Engeland leent zich uitstekend voor een heerlijke wandelvakantie. Eigen-Wijze Reizen biedt u wandelvakanties naar onder andere Lake District, de Kanaaleilanden, Exmoor National Park en de Cotswolds. Stuk voor stuk zijn dit bestemmingen waar u kennismaakt met het glooiende Engelse landschap. Overnachten doet u in de door onze medewerkers geselecteerde hotels of bed & breakfasts. Op de trektochten is het bagagevervoer geregeld.

Wandelvakantie Engeland: CotswoldsDe Cotswolds (het hart van Engeland)

In het hart van Engeland bevinden zich de Cotswolds, een ideale wandelstreek met veel gemarkeerde wandelpaden die soms dwars door weilanden en over erven en landgoederen lopen. Het lieflijke Engelse landschap biedt u onder andere glooiende weides en akkers met eeuwenoude beuken en eiken, fraaie heggen, stapelmuurtjes en cottages. De huizen zijn veelal gemaakt van het honingkleurige Cotswold-kalksteen en in de plaatsen en dorpjes vindt u vele gezellige pubs en bed & breakfasts. 

De trektocht door de Cotswolds duurt 8 of 10 dagen en is één van onze topbestemmingen. Als u op zoek bent naar een wandelvakantie met adembenemend Engels landschap is deze reis echt iets voor u. De dagelijkse wandelingen zijn over het algemeen 10 tot 20 kilometer per dag.

» Wandelvakantie Cotswolds


Wandelvakantie Engeland: Exmoor National ParkWandelen door Exmoor National Park

Exmoor National Park ligt in de graafschappen Sommerset en Devon, in het zuidwesten van Engeland. Het park wordt aan de noordzijde begrensd door hoge kliffen, in het binnenland treft u een golvend heuvelland en moerassige veengronden aan. Exmoor National Park kent talrijke fraai beboste valleien, oude voetbruggen, snelle stroompjes en prachtige uitzichten. De vele wandelpaden door het park leiden langs de kliffen aan de kust, langs cottages en door vele Engelse dorpjes.

De trektochten in Exmoor National Park duren 8 of 10 dagen en biedt u alle ingrediënten die nodig zijn voor een onvergetelijke wandelvakantie. U overnacht in speciaal geselecteerde hotels en bed & breakfasts waar u naar een heerlijk Engels ontbijt weer helemaal klaar bent voor een dag wandelen. De meeste wandeltochten op deze trektocht zijn 10 tot 20 kilometer lang. 

» Wandelvakantie Exmoor


Wandelvakantie Engeland: KanaaleilandenWandelvakantie Kanaaleilanden

In het Kanaal bevinden zich de Kanaaleilanden Jersey, Guernsey en Sark. De drie eilanden liggen nabij de kust van Normandië, zijn politiek onafhankelijk, maar loyaal aan de Britse kroon. Op de eilanden vindt u vele sporen van de eeuwenoude strijd tussen Engeland en Frankrijk, zoals bijvoorbeeld kastelen en wachttorens. Op de Kanaaleilanden is het nooit echt koud en profiteert u van een uitsekend klimaat.

Op deze wandelvakantie bezoekt u de drie grootste eilanden: Jersey, Guernsey en Sark. Hoewel veel straatnamen op de eilanden Franse invloeden verraden, is de sfeer op de eilanden typisch Engels. In 8 dagen bezoekt u de drie eilanden, die u verkent met prachtige wandelroutes en waar u overnacht in comfortabele hotels.

Momenteel niet beschikbaar.

 

Wandelvakantie Engeland: Lake District

Wandelvakantie Lake District

In het noordwesten van Engeland vindt u het prachtige Lake District, een eeuwenoud gebied met talrijk meren en wandelpaden. Een 8-daagse trektocht voert hoofdzakelijk langs de Cumbria Way, een wandelpad door de mooiste en meest indrukwekkende landschappen van Groot-Brittannië. Tijdens deze wandelvakantie overnacht u in kleine hotels en typisch Engelse bed & breakfasts.

Uw trektocht begint in Windermere, een plaats bij het grootste natuurlijke meer van Engeland. Vanaf daar wandelt u langs onder andere ruige landschappen, idyllische dorpjes, gezellige herbergen en theehuizen, kuddes schapen, vele bruggetjes, meren, bossen en weilanden en tot slot de stad Carlisle en de beroemde Hadrian's Wall. Deze wandelvakantie biedt u vele gezichten van Engeland en landschappen om nooit meer te vergeten.

» Wandelvakantie Lake District

 

Wandelvakantie EngelandWandelvakanties Engeland

Eigen-Wijze Reizen is sinds 1986 gespecialiseerd in het organiseren van individuele fiets- en wandelvakanties. Alle reizen zijn individueel. Dat betekent dat u op pad gaat met uw eigen reisgezelschap, een kaart en een uitgebreide routebeschrijving. U reist dus niet met een gezelschap of een gids. Alle routes zijn door onze eigen medewerkers uitgezet en wij onderhouden intensief contact met de meest gemoedelijke hotels ter plaatse. Trektochten worden u aangeboden inclusief bagagevervoer. Dat betekent dat u op uw wandelvakantie niet hoeft te sjouwen met zware bagage. 

Boek uw wandelvakantie naar Engeland op onze website, of neem telefonisch contact met ons op. Wij adviseren u graag over uw reis naar Groot-Brittannië. Ons telefoonnummer is: (053) 4303435.

Wandelvakantie Engeland

Selectie van 3 vakanties

De Cotswolds - Groot-Brittannië - Hart van Engeland

Wandelvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Aanrader
 • B&B's met bagagevervoer
 • Cheltenham, Winchcombe, Broadway, Chipping Campden, Moreton-in-Marsh, Bourton-on-the-Water
 • Glooiende weilanden en landgoederen
 • Arbo­retum­­ bij Batsford
 • Dagafstanden 9 - 19 km
vanaf 1065,-

Exmoor - Groot-Brittannië - Somerset & Devon

Wandelvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Aanrader
 • Hotels/B&B's met bagagevervoer
 • Porlock, Brendon, Lynton, Simonsbath, Exford
 • Steile kliffen en heuvelende heidevelden
 • Exmoor National Park
 • Kliffenkust tussen Minehead en Combe Martin
 • Dagafstand 13-22 km
vanaf 880,-

Lake District - Groot-Brittannië - Noord-West

Wandelvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Aanrader
 • Hotels en B&B's met bagagevervoer
 • Windermere, Coniston, New Dungeon Ghyll, Keswick, Caldbeck, Carlisle
 • Wandelen over de Cumbria Way
 • Idyllische dorpjes
 • Langs meren, rivieren en heuvels
 • Dagafstand 10-21 km
vanaf 945,-
Nazomer korting
Met ons gezin met 3 tieners/ jong volwassenen hebben we een prachtige wandelvakantie gemaakt door het Lake District. De Cumbria Way is echt een aanrader! De routes waren mooi en de overnachtigingsplekken top. We hebben genoten van de rust en de prachtige natuur, elkaar en het contact met de locals. En natuurlijk moeten we de talloze schapen op onze wegliet vergeten. Kortom een vakantie met een gou...

Ingrid Verhoeven

/ 8

Filter op uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt