2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Wandelvakantie Pieterpad 6 van Roermond naar Maastricht

Vanuit Bisschopstad Roermond aan het ontmoetingsgebied van de Roer en de Maas via het smalste punt van Nederland naar het Limburgs Plateau. Hier bereik je het hoog(s)te punt van het Pieterpad op 130 meter. Maastricht komt in zicht en je komt voor de keuze om het laatste stukje Pieterpad tot aan de Sint-Pietersberg te lopen of toch eerst op een mooi plein te genieten van Limburgse gezelligheid en vlaai. » lees meer over Wandelvakantie Pieterpad 6 van Roermond naar Maastricht

 • Roermond, Echt, Sittard, Valkenburg, Maastricht
 • Geleenbeekdal en Geuldal
 • Prachtige panorama- en pauzeplekken Slavante en kasteelruïne Lichtenberg
GPS Zwaarte zwaarte_1
 • Wandelvakantie
 • Trektocht
 • 6 dagen
 • Individueel
vanaf 480 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 480 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

In het land van de devotie

“Wat ruist daar in het struikgewas? Het is een eh…” Tja, net als Toon Hermans, vraag je je soms ook af wat je daar ziet fladderen of hoort knisperen. Het Pieterpad bewandelen, betekent immers alle zintuigen op scherp zetten. Ook al levert dat zo nu en dan wat vraagtekens op. De uitvinder van de One Man Show werd geboren in Sittard, dat je tijdens dit traject aandoet. Zijn geboortehuis, aan de Parklaan, werd eerder afgebroken. Maar een maquette van Villa Zomerlust kun je zien in Museum De Domijnen (Adres: Ligne 5).

Weesgegroetje

Maar eerst Roermond uit, op naar St. Odiliënberg en Echt. Dit is het land waar de imponerende basilieken, devote kapelletjes en verhalen van wonderbaarlijke genezingen zich als een rozenkrans aaneenrijgen. Dus stap je in Sittard ook wat kerken binnen. Voor een weesgegroetje of gewoon om de pracht en praal te bekijken. Dan weer door. En via Valkenburg in het Geuldal kom je uit in Maastricht, met z’n tastbare Franse flair. En terwijl je naar het eindpunt van het Pieterpad wandelt, neurie je zacht, net als Toon: “Mediterranée, zo blauw, zo blauw. Met je mademoiselles, belles, belles, belles…”

pieterpad wandelvakantie odelienbergpieterpad wandelvakantie odelienberg

Kathedraal weer in volle glorie

Bijna op je tenen slenter je door de eeuwenoude Grote of Sint-Petruskerk. De oudste delen van deze gotische kruisbasiliek in Sittard dateren uit de vijftiende eeuw. Maar zo fraai als nu is de kerk niet altijd geweest. In 1677 stormden Franse troepen de kerk binnen en namen min of meer alles mee wat los en vast zat. Een deel van het gewelf van schip werd verwoest. En tot overmaat van ramp stortte een ander deel vijf jaar later door verwaarlozing ook nog eens in. Nu is de glorie gelukkig weer te zien en is van grootschalige plundering geen sprake meer. Voor alle zekerheid houden Maria met kind buiten een oogje in het zeil. Achter hen verrijst de tachtig meter hoge middeleeuwse toren met opvallende speklagen van baksteen en mergel. De vijftig klokken van de beiaard begeleiden je als je weer verder wandelt.

Inslaan bij de monniken

Trek gekregen onderweg? Stop dan even bij de abdijwinkel van kloosterboerderij Lilbosch in Echt. De monniken ontwikkelen hier naar oude traditie hun eigen trappistenlikeuren. Naast andere ambachtelijke streekproducten, zoals honing en jam, bieden ze ook vlees van de eigen kloostervarkens. Met de opbrengst proberen de Trappisten hun monnikenleven in stand te houden. Een prima adresje dus om proviand in te slaan. Zeven vette jaren leverden, zo blijkt, heel wat heerlijke producten op. Adres: Pepinusbrug 6 te Echt.

Al (ruim) 40 jaar Pieterpad

In aanwezigheid van Toos Goorhuis en Bertje Jens werd op 4 juni 1983 in Vorden het Pieterpad geopend. Toos en Bertje waren geoefende wandelaars in het buitenland. Nederland had toen nog geen langeafstandswandelpaden. Terwijl ze van Groningen (de woonplaats van Bertje) naar Tilburg liepen (waar Toos woonde), bedachten ze die route te beschrijven. Al lopende kwam het idee op om een route te maken van Pieterburen in het uiterste noorden naar de Sint-Pietersberg in zuidelijk Limburg. En zo geschiedde.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Wandelvakantie Pieterpad 6 van Roermond naar Maastricht

Prijzen en data

Route informatie

Vanuit Roermond voert de wandelroute je van de Maas af naar het bijzondere kerkdorp St.Odiliënberg naar Echt. Door de smalle taille van Limburg bereik je het middeleeuwse stadscentrum van Sittard. Je loopt door het Geleenbeekdal en over het Zuid-Limburgs plateau naar Valkenburg in het Geuldal. Langs de grotten van de Bemelerberg daal je af naar de Maasvallei. Vanuit het bruisende stadshart van Maastricht kun je nog een leuke wandeltocht maken naar het dorpje St.Pieter om te beginnen aan de laatste klim. Onderweg naar het eindpunt van het Pieterpad passeer je de prachtige panorama- en pauzeplekken Slavante en kasteelruïne Lichtenberg.

Wandelvakantie Pieterpad 6 van Roermond naar Maastricht

Reisinformatie

Inclusief

 • 5 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt (halfpension niet mogelijk)
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Origineel Pieterpadboekje

Exclusief

 • Terugtransfer per trein/bus
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Hotel Roermond, Roermond
 • Hof van Herstal, Echt
 • Merici hotel, SIttard
 • Hampshire Hotel Voncken, Valkenburg
 • Hotel de la Bourse, Maastricht

 • Parkeren: gratis bij het eerste hotel
 • Je dineert soms in een nabijgelegen restaurant
 • Geen halfpension mogelijk. 1 overnachting met toilet/douche op de gang
 • Hond: Een hond kan soms mee op dit traject. Dit is altijd op aanvraag, evenals de kosten hiervoor
 • De bagage kan teruggebracht worden naar het beginhotel: op aanvraag. Dit is geen personenvervoer, je reist zelf op eigen gelegenheid terug.

Dit vonden anderen van de

Wandelvakantie Pieterpad 6 van Roermond naar Maastricht

Sittard wandelvakantie Pieterpad
Sittard wandelvakantie Pieterpad
Pieterpad Valkenburg wandelvakantie
Pieterpad Valkenburg wandelvakantie
Pieterpad wandelvakantie Roermond Maastricht
Pieterpad wandelvakantie Roermond Maastricht

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je wandelvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je wandelvakantie.