2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Wandelvakantie Veluwe en Trekvogelpad

Zandverstuivingen, bossen en glooiende heidenvelden. Het gevarieerde en uitgestrekte natuurgebied de Veluwe is een van de mooiste wandelgebieden van Nederland. Tijdens deze wandeltrektocht volg je drie dagen lang het gemarkeerde Trekvogelpad en doorkruis je de nationale parken De Hoge Veluwe en Veluwezoom. Je wordt verwend met spectaculaire natuur, kunst in het Kröller-Müllermuseum én de kans een edelhert of wild zwijn te spotten. » lees meer over Wandelvakantie Veluwe en Trekvogelpad

 • Oosterbeek, Otterlo, Hoenderloo, Loenen, Arnhem
 • Zandverstuivingen, bossen en heidevelden
 • Nationaal Park De Hoge Veluwe
GPS Zwaarte zwaarte_1
 • Wandelvakantie
 • Trektocht
 • 7 dagen
 • Individueel
vanaf 685 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 685 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Wild van de Veluwe

Natuurbeleving verzekerd in het grootste natuurgebied van Nederland: de Veluwe. Naast wandelingen door de Bilderbergbossen en over de Wolfhezer- en Ginkelse Heide loop je over wildroosters, op zoek naar sporen van zwijnen en herten. “Hé, psst, kijk daar!” Dat turen doe je ook langs het Trekvogelpad en in het Nationaal Park de Hoge Veluwe. “Ook even kijken naar wat Van Goghjes in het Kröller-Müllermuseum. Natuur en cultuur vloeien immers hier goed samen.”

Mooiste natuur

Dan volgen weer brede zandpaden en smalle kronkelpaadjes. Na Hoenderloo volgt Loenen met net daarbuiten de Loenermarkt. Met weidse heidevelden, jeneverbessen, oude stuifduinen en een kudde Veluwse heideschapen staat het terecht bekend als een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Bij het fraaie Kasteel Roosendael pak je een sfeervol terras om al die indrukken bij een café latte te verwerken. En dan moeten Arnhem en Oosterbeek nog volgen.

Kostbare heide

“De heide ontstond aan het eind van de middeleeuwen”, vertelt een herder die je vast en zeker tegenkomt. “Schapen begraasden overdag de afgelegen gebieden. De mest in de stal werd gebruikt voor landbouwakkers. Tegen het einde van de 19e eeuw bestond nog ruim twintig procent van Nederland uit deze ‘woeste grond’. Maar de uitvinding van kunstmest verminderde de behoefte aan schapenmest. Dat maakte het ook mogelijk de heide te ontginnen tot landbouwgrond. Zo werd veel hei in bos omgezet. Nu is er nog minder dan één procent aan heidevelden over.” Even halthouden dus om die heide goed in je op te nemen.

Indrukwekkend kasteel

Doorwerth, nabij het Gelderse Oosterbeek, is een middeleeuws kasteel in de uiterwaarden van de Rijn. Sinds 1280 ontwikkelde het zich tot een imposant gebouwencomplex met een hoofdburcht en een voorburcht. Aanvankelijk heette het Doorenweerd, gebaseerd op de meidoorns in de uiterwaarden. Na 1800 kwam Doorenweerd in Engelse handen. De Britse adel veranderde de naam in Doorwerth. Dat was makkelijk uit te spreken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar na restauratie is het weer die machtige burcht van weleer. Je kunt ook individueel het kasteel bezoeken.

Mooie Loenermark

De Loenermark is een prachtig en gevarieerd Veluws landschap dat je uitgestrekte bossen en golvende heidevelden voorschotelt. Met een beetje geluk spot je er edelherten, damherten, reeën en wilde zwijnen. In elk geval schapen. Vanuit de schaapskooi, centraal in het gebied, loopt de herder met zijn kudde dagelijks de heide op. Althans van april tot en met december. Bij de schaapskooi staat aangegeven waar de kudde die dag aan het werk is. Vanwege het grazen krijgen grassen er nauwelijks kans. Wel diverse korstmossen, walstro, heideklauwtjesmos, duivelsnaaigaren, pilzegge en grote wolfsklauw. En nu maar proberen die te herkennen.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Wandelvakantie Veluwe en Trekvogelpad

Prijzen en data

Route informatie

Wandelvakantie Veluwe en Trekvogelpad

Reisinformatie

Inclusief

 • 6 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt of halfpension
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en Route-App

Exclusief

 • Toegang tot Nationaal Park De Hoge Veluwe (ca. €12,50 p.p.)
 • Heen- en terugreis 
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Hier zie je een overzicht van de accommodaties waar wij gebruik van maken voor deze tocht. Ze zijn met zorg door ons geselecteerd. Het kan zijn dat er geen beschikbaarheid meer is op de door jou gewenste datum, in dat geval maken wij gebruik van alternatieve hotels. De alternatieve hotels zijn van gelijke categorie en kwaliteit. Bij afwijkende prijzen waar sprake is van een toeslag op de reissom nemen wij eerst contact op met de boeker.

 • Hotel de Bilderberg, Oosterbeek
 • Grand Cafe Kruller, Otterlo
 • Hotel-Restaurant de Boerenkinkel, Hoenderloo
 • Hotel de Loenermark, Loenen
 • Hotel Haarhuis, Arnhem

 • Parkeren: gratis bij het eerste hotel

Dit vonden anderen van de

Wandelvakantie Veluwe en Trekvogelpad

Park hoge Veluwe Trekvogelpad
Park hoge Veluwe Trekvogelpad
Jachthuis Hubertus Veluwe
Jachthuis Hubertus Veluwe
Arnhem Veluwe
Arnhem Veluwe

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je wandelvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je wandelvakantie.