Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus

Wandelvakantie La Palma, trektocht

trektocht in Spanje - Canarische eilanden

Wandelvakantie over oude vulkanen, door kloven en laurierbossen

 • LOGIES EN ONTBIJT
 • Incl. lunchpakketten en transfers
 • 8 of 15 dagen
vanaf € 635,-
Prijzen en data
Herfst Winterzon Aanrader GPS

Wij zijn op 07-06-2019 teruggekomen van deze schitterende wandel trektocht. Heel goed geregeld via taxi's en busvervoer. De overnachtingsadressen waren ook heel goed gekozen, vooral de bed en break... Lees review

Henk en Bianca Oosterhof

» Lees meer reviews

Wandelvakantie La Palma, trektocht

Op het groene Canarische eiland La Palma vindt u ruige kusten, fascinerende vulkaanlandschappen en uitgestrekte tropische bossen. Het eiland leent zich uitstekend voor het maken van prachtige wandelingen. Zo loopt u de ene dag op een hoogte van 2200 meter over een kraterwand en daalt u de volgende dag door een groen woud af naar de kust. Niet voor niets wordt het eiland ‘La Isla Bonita’ genoemd: het mooie eiland. U kunt kiezen voor wandelen vanuit een comfortabel appartementenhotel in Los Llanos of voor iets zwaardere wandelingen tijdens onze trektocht, waarbij u in diverse hotels op het eiland overnacht. Of u gaat twee weken en combineert beide: het eiland is het waard!

» Lees meer

Reviews wandelvakantie - La Palma, trektocht

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Wij zijn op 07-06-2019 teruggekomen van deze schitterende wandel trektocht. Heel goed geregeld via taxi's en busvervoer. De overnachtingsadressen waren ook heel goed gekozen, vooral de bed en breakfast Casas las Tierras (bij Ana en David) in Los Franceses). Schitterende wandelingen. Wij hebben genoten. Onze complimenten.

2019 - Henk en Bianca Oosterhof

Deze combinatiereis met fantastische - vaak pittige - wandelingen heeft ons een prachtige indruk gegeven van La Palma. Met veel variatie in landschap: over bergkammen, boven de wolken, door het stoffige lavazand van vulkanen en over de lava-stromen naar de vuurtoren en de zoutpannen, door kloven en rivierbeddingen, langs en over de grotten van de oer-bewoners, door bananenvelden naar de natuurlijke zwembaden, langs de drakenbomen bij Las Tricias met halverwege een lunch in de bergen bij het idyllische café Finca Aloe. De lavastrandjes en overal de mooiste uitzichten. En niet te vergeten de overnachtingen bij Ana (Casas Las Tierras) in Los Franceses. We hebben genoten van deze reis.

2018 - Jeltje Hollkema

We zijn een paar dagen geleden terug gekomen van een weekje wandelen op La Palma. Het was een heerlijke week. Ik wil onze complimenten overbrengen voor jullie keuze van overnachtingsadressen, de diversiteit van de wandelingen, de transfers én de organisatie door Steven. We hebben al heel wat wandelvakanties gemaakt, ook met jullie organisatie, maar deze stak er echt met kop en schouders boven uit! Dank daarvoor.
Net als andere jaren heb ik in de beschrijving van de wandelingen wat spelfouten gevonden en wat verouderde passages. Dat leidde niet tot verwarring want er is op La Palma de laatste tijd zichtbaar veel geïnvesteerd in het onderhouden van de wandelpaden en vooral het aangeven van de wandelingen, d.m.v. pijlen, markeringen op bomen en stenen en overzichtsborden, maakt de beschrijvingen vaak (haast) overbodig.

2016 - Pon Ruiter en Renée Kramer

November 2014:

Wij willen U bedanken voor de prachtige wandelvakantie op La Palma die wij bij U geboekt hadden. Alles was goed geregeld. Bij  aankomst op La Palma hebben we even moeten wachten op Steven, omdat we ruim te vroeg geland waren. Met Steven z'n oude Mercedes naar het appartement in La Cruz gebracht. Daarna koffie met uitleg en papieren, en (heel prettig en praktisch) een mobiele telefoon. Het tweede overnachtingsadres in Los Franceses (bij David en Ann) met het schitterende uitzicht en voortreffelijke eten was geweldig! En 's avonds heerlijk zitten bij de houtkachel! Donderdag naar het dak van La Palma. Bij het begin van de wandeling goed weer, maar koud. Veel mist, regen, koud en een stormachtige wind aan het eind van de wandeling.  Appartement in Los LLanos was spiksplinternieuw met een prachtige tuin en zwembad.
Volgens onze (jullie) beschrijving was ook de Teneguia vulkaan de moeite waard om te beklimmen. Niets te veel gezegd, schitterend uitzicht. Mooie wandeling. Met de bus (buskaart van Steven) terug naar Santa Cruz, naar hetzelfde appartement als onze eerste nacht. Het was een schitterende wandelvakantie op la isla bonita, met prachtige wandelingen,  perfect geregeld wat betreft overnachtingsadressen, vervoer, bagagetransfers en informatie. Nogmaals hartelijk dank.
Flip en Nel Segeren
 

Mei 2011:
Bij deze wil ik jullie laten weten dat onze wandeltrektocht op La Palma goed bevallen is.
Alles was prima georganiseerd, beginnende bij jullie boekingen maar ook op La Palma.
We werden door Steven opgehaald en kregen een briefing wanneer we werden opgehaald met de taxi etc.
Dat werkte (op 1 keer na maar dat mag geen naam hebben want binnen 10 minuten was de fout hersteld) prima.
Accommodaties en wandelingen waren goed en afwisselend.
Kortom deze reis kunnen wij van harte aanbevelen.

December 2010:
Het hotel was heel goed. Ontbijt had misschien iets gevarieerder gekund. Vol lof zijn wij over Steven, de agent ter plaatse.
Hoewel wij een eigen mobiel bij ons hebben, kregen we toch ook nog een mobieltje van hem mee. Hij kent de trails en weet hoe de weersomstandigheden zijn op de verschillende plaatsen van La Palma. Een zeer fijne toevoeging was dat het nieuwe Archeologische Museum tegenover het hotel lag. Zeer informatief en een verrijking van de vakantie.

 

 

 

 

2015

Reisinformatie La Palma, trektocht

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 1 januari t/m 31 december
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Eenpersoonskamer: niet mogelijk

Inclusief

 • 7/14 nachten o.b.v. LO
 • lunchpakketten tijdens de trektocht
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Bagagevervoer
 • Alle taxitransfers

Exclusief

 • Retourvlucht Santa Cruz: wij kunnen de vlucht voor u op maat reserveren
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • Niet geschikt voor mensen met (sterke) hoogtevrees
 • Januari, februari en december zijn de nattere maanden
 • Wij raden deze tocht niet aan met kinderen
 • Vanwege het ruige landschap is het niet mogelijk alleen te lopen. Minimale deelname 2 personen.
Boek nu

Prijzen en data - La Palma, trektocht

Maak uw keuze uit de volgende tochten

Tocht keuzehulp

 • Reisdata: 1 januari t/m 31 december
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Eenpersoonskamer: niet mogelijk
Routekaartje La Palma, trektocht

Wandelroutes La Palma, trektocht

Wandelroutes trektocht La Palma

Dag 1 Aankomst in Santa Cruz de la Palma

In de gezellige hoofdstad van La Palma staan nog veel typisch Canarische huizen.

Dag 2 Transfer naar Los Tilos, 12 km / 5 uur naar Barlovento, transfer naar Los Franceses

U loopt door uitgestrekte laurierbossen met meters hoge varens naar Barlovento. Vanaf hier gaat u per taxi naar het schilderachtige Los Franceses. Hier verblijft u twee nachten in een huisje met uitzicht op de kust.

Dag 3 Transfer naar Gallegos, 11 km / 5 uur naar Los Franceses

Vanuit het dorpje Gallegos doorkruist u twee machtige kloven waar u een bijzondere vegetatie aantreft. Na de laatste kloof klimt u omhoog naar uw verblijfplaats Los Franceses.

Dag 4 Transfer naar Pico de las Nieves, 14 km / 6 uur naar Virgen del Pino, transfer naar Los Llanos

Per taxi gaat u naar het 'dak van La Palma'; de kraterrand van de Caldera. De uitzichten vanaf hier zijn spectaculair, mede door het voortdurende spel tussen wolken en bergtoppen. Vanaf de Pico de las Nieves volgt u de kraterrand en daalt af naar het kerkje Ermita de la Virgen del Pino. Vanaf hier wordt u naar Los Llanos gebracht, waar u drie nachten verblijft in een appartementenhotel met een subtropische tuin en een verwarmd zwembad.

Dag 5  Per bus naar Fuencaliente, 7 km / 3 uur naar Faro de Fuencaliente, bus naar Los Llanos

Vandaag kunt u genieten van een rustdag of u maakt een wandeltocht via de Teneguía vulkaan naar Faro de Fuencaliente, het zuidelijkste puntje van La Palma.

Dag 6 Transfer naar Los Brecitos, 13 km / 6 uur Caldera de Taburiente, transfer naar Los Llanos

Een wandeling in de Caldeira de Taburiente, één van de grootste erosiekraters ter wereld en sinds 1954 een Nationaal Park. De diameter van de krater is 9 km en de bergen rondom reiken tot bijna 2500 meter. In de krater vindt u een rijke variëteit aan planten en bloemen.

Dag 7 Transfer naar Refugio el Pilar, 17 km / 6 uur naar Fuencaliente, bus naar Santa Cruz

U wandelt over het actieve vulkanische deel van het eiland. Dit is een zwart met rood vulkaanlandschap waartegen het felle groen van de jonge pijnbomen prachtig afsteekt. Via vele kraters daalt u af naar Fuencaliente. Hier neemt u de bus naar Santa Cruz. 

Dag 8 Vertrek

 

Standplaatstocht La Palma (8 dagen)

U kunt  ook kiezen voor een comfortabele standplaats op La Palma met lichtere tochten.

 

Combinatie trektocht en standplaatstocht (15 dagen)

La Palma heeft op wandelgebied zo veel te bieden dat een combinatie van beide tochten aan te raden is. Na de trektocht verblijft u dan 4 nachten in Los Llanos en 3 nachten in het sfeervolle appartement in Santa Cruz.

 


 

Andere bezoekers keken ook bij: Costa Brava en Madeira


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35