Wandelvakantie Van Porto naar Santiago de Compostela

trektocht in Spanje Portugal - Noord-Portugal, Noordwest-Spanje

Een bedevaartstocht over de Caminho Português

 • LOGIES EN ONTBIJT
 • 9 dagen
Nazomer korting
vanaf € 870,-
Prijzen en data
GPS Herfst

Leuke manier om eens een beetje van het Camino-gevoel te proeven al mis je de echte Camino-sfeer doordat je in hotels wordt ondergebracht en niet in de pelgrimsherbergen. Dat is een keuze. Slechts 1x... Lees review

Ron Moerenhout

» Lees meer reviews

Wandelvakantie Van Porto naar Santiago de Compostela

Het maken van een bedevaart is door de eeuwenoude traditie en de ontmoetingen met andere wandelaars een unieke ervaring. Tijdens deze tocht volgt u de Caminho Português vanuit Portugal door het Spaanse Galicië naar Santiago de Compostela. Deze Sint Jacobsroute is minder bekend dan de camiño vanuit het oosten, maar ook hier worden de reizigers overal gastvrij onthaald. Een stadswandeling door het prachtige Porto is een mooie opwarmer voor uw pelgrimage.

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Van Porto naar Santiago de Compostela

Hotel Porto Trindade of Hotel Stay Porto Centro Trindade in Porto. Hotel Lara in Valença. Hotel Antolín in Redondela (Pontevedra). Hotel Avenida in Pontevedra. Hotel Balneario Acuña of Hotel Balneario Davila in Caldas de Reis (Pontevedra). Hotel Chef Rivera in Padrón (La Coruña. Hotel Hesperia Santiago Peregrino of Hotel San Lorenzo in Santiago de Compostela.

Dat is 138 kilometer.

Transfer van vliegveld Porto naar het hotel Transfer van Porto naar Valença do Minho (dag 2) Transfer van het hotel in Santiago naar het vliegveld

Ja, en desgewenst kan er een GPS-apparaat à € 45,- worden gehuurd.

Reviews wandelvakantie - Van Porto naar Santiago de Compostela

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Leuke manier om eens een beetje van het Camino-gevoel te proeven al mis je de echte Camino-sfeer doordat je in hotels wordt ondergebracht en niet in de pelgrimsherbergen. Dat is een keuze. Slechts 1x maal zaten we in een hotel met meer pelgrims en dat was meteen heel gezellig. Verder een heel toegankelijke manier om naar Santiago de Compostella te lopen terwijl je bagage naar de volgende locatie wordt vervoerd. Hotels vrijwel allemaal direct bij de route. Kwaliteit van de hotels wisselt, maar dat heeft ook zo zijn charme.

2022 - Ron Moerenhout

Mooie reis! En tot in de puntjes georganiseerd. Wij hebben genoten! Bijna allemaal goede hotels en prima ontbijt! Over één hotel zijn we niet tevreden. Wij zullen zeker weer boeken bij eigen wijze reizen! Petra

2022 - Petronella Nieuwland

"Het was een fijne wandelvakantie. De hotels waren simpel en veelal vergane glorie, maar schoon bed en douche, dus prima. Het ontbijt verschilde nogal en was soms erg karig. De reis is relatief duur voor wat je ervoor krijgt. Het inleveren van je bagage moest al om 8.00 gebeuren en dat vond ik ook vreemd en veel te vroeg. In Pontevedra kon geen hotel voor mij geboekt worden en werd ik teruggebracht naar het vorige hotel. Dit wist ik. Alleen bleek (zaterdagavond) Pontevedra super gezellig te zijn, waarbij veel pelgrims aansluiting bij elkaar vonden en dat moest ik helaas missen. Via booking.com zag ik dat er nog genoeg hotels plek hadden in Pontevedra, maar dat was te laat om nog om te gooien. Een gemiste kans van het reisbureau, want zij horen de steden en plaatsen te kennen. Het was een mooie reis, maar zou het niet meer op deze manier boeken. "

2021 - I. van der Hauw

Deze voetreis was een bijzondere beleving en paste aan onze verwachting

2021 - Anoniem

Het was een zeer mooie wandelvakantie langs prachtige wandelpaden , mooie vergezichten en verrassend gezellige plekken . De wandeltocht met bagagevervoer en transfers was heel goed georganiseerd .

2021 - Anoniem

Een afwisselende wandelvakantie in een prachtige natuur

2019 - Jos Engbers

Ik zou jullie reisorganisatie aanraden aan andere sportieve mensen.
De reis heb ik mede door jullie medewerking en inspanning naar eigen wensen kunnen aanpassen. Als me nog een vraagje te binnen schoot, kon ik die eenvoudig middels chatten stellen en ik kreeg onmiddellijk antwoord. Deze manier van communiceren werkt uitstekend, en er zit geen robot achter, maar je krijgt een persoonlijk antwoord. En, het is beter dan lang aan de telefoon wachten totdat je aan de beurt bent.
Ik reisde alleen, en was aanvankelijk bang om te verdwalen. Maar alles was zo goed beschreven en aangegeven zodat ik al snel ontspannen aan elke wandeling begon.
Kortom, het is me zo goed bevallen dat ik beslist zal overwegen om opnieuw bij jullie te boeken zodra ik een nieuwe bestemming heb gekozen.

2019 - Anoniem

Een prachtige wandeltocht . Goede accommodaties , 1 keer was er 1 kamer niet in orde en dat werd dadelijk opgelost . De laatste dag was sowieso de langste afstand en als je dan de vorige dag in een hotel ligt buiten het centrum is dit een extra afstand . Wij hadden ons daarop voorbereid en waren vroeg op weg.

2019 - Desmet - Jacobs

Een unieke wandelvakantie met veel verschillende facetten; mooie wijngaarden, kiwi plantages, prachtige dorpjes en leuke ontmoetingen. Het beginpunt Porto en het eindpunt Santiago de Compostella, zijn beiden prachtige steden met veel cultuur. Het is dan ook aan te bevelen om hiervoor een dag extra te boeken. Goede accommodaties met als hoogtepunt de overnachting in Caldas de Rei met natuurlijke warmwaterbronnen. Zeer goed georganiseerd.

2019 - Gert-Jan en Aarda

Gewandeld in Noord Spanje met een aangename temperatuur. De reis was uitstekend verzorgd en maakte dat deze wandeling tot een zeer ontspannen wandelvakantie. Waarbij op de korte afstand die gelopen is, een divers scala van landschappen voorbij is gekomen. Jammer is wel dat veel aan de route gelegen kerkjes niet open zijn.

2019 - Jan J. Roos

Dankuwel voor deze geslaagde onderneming met ons gezin

2018 - Dekimpe-Kuylen

Foto's Van Porto naar Santiago de Compostela

Reisinformatie Van Porto naar Santiago de Compostela

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 29 maart t/m 30 november
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: vanaf € 535,-
 • Extra nacht(en) Porto LO: € 65, - p.p. per nacht
  Extra nacht Porto eenpersoonskamer LO: € 115,- per nacht
  Extra nacht(en) Santiago de Compostela LO: € 95, - p.p. per nacht
  Extra nacht Santiago de Compostela eenpersoonskamer LO: € 110,- per nacht

Inclusief

 • 8 nachten verblijf op basis van LO
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Transfer van vliegveld Porto naar het hotel
 • Transfer van Porto naar Valença do Minho (dag 2)
 • Transfer van het hotel in Santiago naar het vliegveld

Exclusief

 • Heenvlucht Porto, terugvlucht vanaf Santiago de Compostela; wij kunnen de vlucht op maat voor u reserveren
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan
 • Pelgrimsoorkonde

Bijzonderheden

 • Boek een verlengingsnacht in Porto en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. Klik hier voor meer informatie en om te boeken. baja bikes
Boek nu

Prijzen en data - Van Porto naar Santiago de Compostela

Routekaartje Van Porto naar Santiago de Compostela

Wandelroutes Van Porto naar Santiago de Compostela

Al sinds de 10e eeuw wandelen pelgrims vanuit Portugal over de Caminho Português naar Santiago de Compostela. Langs de goed gemarkeerde route staan vele wegkruisen, kapellen en karakteristieke horreos (voorraadschuren). De overnachtingsplaatsen hebben allen hun eigen karakter en culinaire specialiteiten.

Dag 1  Aankomst in Porto

Dag 2  Stadwandeling Porto 5 tot 12 km, transfer naar Valença do Minho

In Porto wandelt u door de glooiende, nauwe straatjes en over de kade van de Douro. U passeert vele uitzichtpunten en monumenten zoals de kathedraal Sé en de met 20.000 beschilderde tegeltjes versierde stationshal van Sâo Bento. U kunt de route verlengen door de beroemde dubbele brug over de Douro over te steken naar Vila de Gaia. Hier kunt u een bezoek brengen aan één van de vele porthuizen. Aan het einde van de dag krijgt u een transfer naar Valença do Minho.

Dag 3  Van Valença do Minho naar Porriño 21 km

Uw pelgrimage begint in het Portugese vestingstadje Valença do Minho. U wandelt door de oude binnenstad en kijkt vanaf de vestingmuren mooi uit op de rivier de Minho en Spanje aan de overkant. Via een gietijzeren brug steekt u de grensrivier over en loopt  langs de oever naar de mooie bisschopsstad Tui, met zijn als een burcht ogende kathedraal. Over kleine asfaltweggetjes en wandelpaden maakt u kennis met het platteland van Galicië. Uw hotel staat in het centrum van het industriestadje Porriño.

Dag 4  Van Porriño naar Redondela 20 km

Door vele kleine dorpjes, stukjes bos, velden en het pelgrimsdorp Mos loopt u naar Redondela. Uw hotel staat direct aan de baai Ría de Vigo met zijn smalle, lange zandstrand. Het is een fantastische plek voor het eten van vis en schelpdieren. Vlak voor de kust ligt het kleine eiland San Simón waar van de 12e tot de 19e eeuw diverse monnikengemeenschappen leefden.

Dag 5  Van Redondela naar Pontevedra 18 km

Na een korte klim heeft u mooi uitzicht op de baai. In Arcade steekt u de tien bogen tellende middeleeuwse brug Ponte Sampaio over. Hierna volgt een lange passage door het bos, afgewisseld met kleine wijngaarden. Uw overnachtingsplaats is het sympathieke Pontevedra. In de prachtige historische binnenstad staan vele kloosters en kerken. De meest karakteristieke kerk, Iglesia de la Virgen Peregrina, is gewijd aan de Heilige Maagd, die in Pontevedra verscheen tijdens haar pelgrimstocht naar Santago.

Dag 6  Van Pontevedra naar Caldas de Rei 22 km

Na een sfeervolle stadswandeling langs vele monumenten verlaat u Pontevedra over de Puente del Burgo. Over kleine weggetjes en bospaden loopt u door een landelijk en dun bebouwd gebied. Een ommetje naar de watervallen in het Parque Natural Ria Barosa is een aanrader. De bestemming van vandaag is het kuuroord Caldas de Rei. Al zo’n 2000 jaar geleden waardeerden de reizigers op de Romeinse weg XIX de weldadige werking van de warmwaterbronnen (caldas).  Ook u kunt genieten van de warmwaterbronnen in uw kuurhotel. 

Dag 7  Van Caldas de Rei naar Padrón 19 km

Door een licht glooiend boerenlandschap loopt u verder door het vriendelijke Galicië. Langs de Rio Sar bereikt u Padrón, hier begon de Jacobuscultus. Het vanuit Palestina door een engel geleide bootje met het lichaam van Sint Jacobus kwam volgens de legende tegen een steen bij het huidige Padrón tot stilstand.   

Dag 8  Van Padrón naar Santiago de Compostela 24 km

Even buiten Padrón passeert u het kerkhof van het oude Iria Flavia. Op het kerkhof bevinden zich de graven van de schrijver en nobelprijswinnaar Camilo José Cela en van 28 heilig verklaarde bisschoppen. Vervolgens komt u door vele dorpen, maar toch blijft de route verrassend landelijk en groen tot aan de rand van Santiago de Compostela. Traditiegetrouw eindigt uw pelgrimage in de kathedraal van Santiago de Compostela in het prachtige historische centrum.  

Dag 9  Vertrek

Tip

Boek een verlengingsnacht in Porto en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

baja bikes


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Madeira trektocht - Portugal

Wandelvakantie    8 of 15 dagen    trektocht

Herfst Winterzon GPS Aanrader
 • Hotels met bagagevervoer
 • Machico, Santana, São Vicente, Ribeira Brava, Funchal
 • Wandelen in Europa's tropische tuin
 • Wandelroutes langs levada's
 • Uitzichtpunt Eira do Serrado
 • Dagafstand 3-6 uur

INCL. HALFPENSION

vanaf 655,-

Toscane wandelen - Italië - Midden

Wandelvakantie    8 of 9 dagen    trektocht

Hondje Herfst Aanrader GPS Winterzon
 • Hotels met bagagevervoer
 • Volterra, Sensano, San Gimignano, Colle di Val d' Elsa, Monteriggioni, Siena
 • Wandelen door de Toscaanse middeleeuwen
 • Chianti Senese, de beroemde wijnstreek
 • Middeleeuwse straatjes, kerken en paleizen
 • Dagafstand 7-17 km
vanaf 915,-

Van Samos naar Santiago de Compostela - Spanje - Noord-West

Wandelvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Herfst
 • Hotels met bagagevervoer
 • Samos, Sarria, Portomarin, Palas de Rei, Arzúa, A Rúa Santiago de Compostela
 • Wandelen over de eeuwenoude Sint Jacobsroute
 • Klooster San Xián
 • Dagafstand 16-25 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 880,-

Exmoor - Groot-Brittannië - Somerset & Devon

Wandelvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Aanrader
 • Hotels/B&B's met bagagevervoer
 • Porlock, Brendon, Lynton, Simonsbath, Exford
 • Steile kliffen en heuvelende heidevelden
 • Exmoor National Park
 • Kliffenkust tussen Minehead en Combe Martin
 • Dagafstand 13-22 km
vanaf 880,-