Totaal aantal ervaringen: 1012

Poitou-Charentes - Fietsen over de vogelrijke eilanden en langs de kust van de Poitou

Juli 2015:
Vanaf 19 juli hebben wij de 12 daagse fietsvakantie naar Poitou- Charentes gedaan.
Wij willen onze complimenten geven, want het is was een prachtige fietstocht met goede hotels en een prima route beschrijving. Soms raakten we even de weg kwijt, omdat bv. een hek niet open stond, terwijl in de beschrijving stond dat hij open was. Maar we zijn elke keer toch weer in het goede hotel terecht gekomen.
Maar...er was één minpuntje en dat was hotel Le Relais de la Forêt in Benon. Allereerst was het in de middle of nowhere én het eten was er naar onze mening niet goed. Waar we in alle hotels steeds de keuze hadden uit 2 of soms meer voor-, hoofd- en nagerechten, konden we hier niet kiezen. Er was van elk gerecht slechts één.
Het eten in de overige hotels was perfect!
 

 

Geplaatst op: 14-03-2016



Curia en Mira - Fietsen tussen de lage heuvels of de kust van Midden Portugal

Juli 2015:
Ik wil jullie reisorganisatie complimenteren met de prachtige uitgezochte fietsroutes. Vooral aan de omgeving van Curia bewaren wij hele mooie herinneringen. Ook de routebeschrijving was glashelder geformuleerd.

 

Geplaatst op: 14-03-2016

» Bekijk deze reis

Corfu Wandelen - Van kust tot kust over het groenste Griekse eiland

Mei 2015:
Onze wandelvakantie op Corfu was onze eerste ervaring met Eigen-wijze Reizen. Het is ons erg goed bevallen. Goed verzorgd en een mooie prijs-kwaliteit verhouding. Ook de kleinschalige verblijven met een persoonlijke ontvangst spraken ons zeer aan. Daarnaast willen we ook onze waardering uitspreken voor de enthousiaste begeleiding door en belangstelling van jullie plaatselijke reisagent, Danielle.
Omdat wij een paar verlengingsnachten hadden geboekt, hebben wij ter plaatse via haar een paar dagen een fiets gehuurd met fietsroutes. dat was een zeer aangename afwisseling met het wandelen. Deze formule, een combi van wandelen en fietsen, spreekt ons zeer aan.
Wij hebben afgesloten met een paar verlengingsnachten in Liapades met het oog op het strand. Dat is ons heel erg goed bevallen, maar terugkijkend zouden we de laatste nacht in Kerkyra geboekt hebben. Dat lijkt ons een mooie afsluiting en bovendien vlak bij het vliegveld. Onze tip dus: een arrangement van een dag of 10 met wandelen en fietsen, een paar dagen aan zee en afsluiten met een nacht/dag in Kerkyra.

 

Geplaatst op: 14-03-2016

» Bekijk deze reis

Langs de Noordzee - Fietsvakantie door duinen en kuststeden van Hoek van Holland naar Den Helder

Mei 2015:
Wir sind von dieser Tour ganz begeistert. Sie hat uns sehr gut gefallen.
Die Hotels waren sehr gut ausgewählt und sehr komfortabel. Die Tour mit Vorschlägen für die Besichtigung von Den Haag, Haarlem, Alkmaar und Texel ist sehr gut ausgearbeitet und auch sehr gut beschrieben. Vielen Dank auch für die ins Deutsche übersetzte Routenbeschreibung.
Vielen Dank für diese schöne Fahrradreise !

 

Geplaatst op: 14-03-2016

» Bekijk deze reis

Hopfen am See - Fietsen door de romantische Voor-Alpen rondom Füssen

Juni 2015:
Van 15-22 juni hebben wij met veel plezier in Hopfen am See (standplaats) gezeten en een fijne fietsvakantie gehad.
De omgeving is schitterend en het appartement was goed. Alle fietstochten waren helemaal duidelijk en goed te doen.
Alleen 1 opmerking: bij route E naar Marktoberdorf staat dat de fiets gratis in de trein meegenomen kan worden. Bij controle in de trein vertelde de conducteur ons dat wij ook voor de fiets moeten betalen (ongeveer 6 euro voor 2 fietsen). Na betaling was het probleem opgelost.
Wij hebben genoten van de reis en konden lachen om dit voorval.

Reactie Eigen-Wijze reizen: we hebben de routebeschrijving aangepast, dank voor uw reactie.

 

Geplaatst op: 14-03-2016

» Bekijk deze reis

Canal du Midi - Fietsen van Toulouse naar de Middellandse Zee

Wij hebben erg genoten van de rit en hebben hem volledig gefietst, inclusief de route heen en terug naar Port la Nouvelle. Wij waren zeer enthousiast omtrent de uitgebreide informatie die wij een aantal weken voor onze reis van jullie hebben ontvangen. Hierdoor kan je jezelf thuis alvast voorbereiden op de tocht. Verder was de informatie en het advies dat jullie ons bij het boeken hebben gegeven, prima.
De geboekte accommodaties waren goed. Overal werden wij gastvrij ontvangen. Ook het verschil van locaties vonden wij erg leuk. De routebeschrijving voldeed goed net als de overige informatie die hierin vermeld stond. Hier valt niets op aan te merken. Het enige dat ons tegenviel was een gedeelte van de route van La Redorte/Homps naar Narbonne. Een gedeelte na Canal de Junction, waarbij je vanaf Sallèles-d'Aude tot voorbij Cuxac-d'Aude een aantal kilometers langs een drukke, bochtige D weg wordt geleid. Op deze bochtige weg werd redelijk hard gereden. Niet heel veilig en wij vonden deze route ook niet zo mooi. Wij vonden het heel jammer dit hier werd afgeweken van het Canal de la Robine. Hier zou het mooi zijn geweest als jullie de mogelijkheid tot het kiezen van twee routes hadden gegeven met een duidelijke omschrijving van wat je ervan kan verwachten. Dus de huidige route of de route verder volgend via het Canal de la Robine.
Wij willen jullie nogmaals hartelijk bedanken voor de goede verzorging van de reis en hopen dat jullie met onze tips iets kunnen doen.

 

Geplaatst op: 14-03-2016

» Bekijk deze reis

Donauradweg, hotels en goede hotels van Passau naar Wenen - Fietsen van Passau naar Wenen

Juli 2015:
Wij willen bij deze jullie een groot compliment geven voor de organisatie van de reis. Wij hebben de Donau Radweg gefietst afgelopen week.
De reis was van begin tot eind erg goed geregeld. De overnachtings adressen waren erg verschillend maar goed. Elke dag was het een verrassing waar je weer terecht komt. Leuk!
Op een van de Gasthofen was de gastvrijheid ver te zoeken, in Tulln: Gasthof Adlerbrau. We hebben dit van meer gasten gehoord. Je kon echt merken dat ze geen belang hadden bij gasten. Ons advies is dan ook om deze gelegenheid niet meer op te nemen in jullie reizen.
Voor de rest was het echt super.

Reactie Eigen-Wijze reizen: bedankt voor uw enthousiaste reactie, we zullen aandacht besteden aan uw opmerking over het hotel in Tulln.

 

Geplaatst op: 14-03-2016

» Bekijk deze reis

Noord-Vlaanderen - Fietsend genieten van historische stadjes in een afwisselend landschap

Juli 2015:
We hebben een prachtige tocht gemaakt door heel Vlaanderen. Prachtige natuur, fraaie steden, indrukwekkende ervaringen in en rond Ieper (slagveld eerste wereldoorlog).
En vooral heel aardige mensen.
Soms was het wel heel erg heet (rond 35 graden). We hebben toen de reis wat aangepast (o.m. twee heetste dagen gedeeltelijk van de trein gebruik gemaakt), omdat we het met dergelijke temperaturen (mede met het oog op de gevorderde leeftijd (oudste 81) niet zo verantwoord vonden 60 km te gaan trappen, over niet altijd gebaande wegen. Soms was het wel zoekwerk. We hadden het idee dat af en toe (door wegwerkzaamheden?) de bordjes verwijderd of omgekeerd geplaatst waren, en, eerlijk is eerlijk, we raakten wel eens het spoor bijster in de aanwijzingen. Bij het hotel in Blankenberge bleek wat onduidelijkheid te zijn over de reservering en in Brugge hadden we liever een grotere kamer gekregen, maar verder hebben we geweldig genoten.
 

 

Geplaatst op: 14-03-2016



Curaçao en Bonaire - Een tropische verrassing met een Nederlands tintje

Voorjaar 2015:
Geweldig eiland, mooie tochten

 

Geplaatst op: 07-01-2016

» Bekijk deze reis

Duitse Wadden - Eilandhoppen tijdens een fietsvakantie in Ostfriesland

Juli 2015:

De drie hotels zijn prima. Waarbij het hotel in Emden echt geweldig is. In alle hotels prima bedden en een uitstekend ontbijt en geweldig aardige mensen.
De eilanden: Borkum ver varen en eigenlijk vergane glorie. Niet de moeite van de vele uren varen waard. Nordeney en Langeoog zeker wel!!! Met Langeoog als hoogtepunt.
Fietsroutes prima. Greetsiel is een geweldig leuk havenplaatsje.
Verder is deze fietsroute culinair gezien zeker een aanrader voor visliefhebbers. We hebben genoten van ' Schollen, krabben und matten'.
Boottochten waren allemaal pico bello zo. Heerlijk dat dat allemaal zo goed geregeld was en we onze tickets al hadden. Koffervervoer verliep goed.

 

Geplaatst op: 30-07-2015

» Bekijk deze reis

Altmühltal - Fietsen van Rothenburg naar Regensburg

April 2009:
We willen u een compliment geven over de uitstekende organisatie. Alles verliep foutloos. We hebben genoten van de prachtige omgeving, de goed bewegwijzerde paden en de prima hotels. 
Het was een heerlijke week. We waren ook de eersten dit jaar en het was nog heerlijk rustig overal. 

 

Geplaatst op: 04-06-2015

» Bekijk deze reis

Vietnam - Fietsen over de Ho Chi Minh Road van Dà Lat naar Hoi An

Januari 2009:
Wij hebben echt een fantastische reiservaring achter de rug met een fantastische ondersteuning van de plaatselijke gids en zijn team.
De hotels, de maaltijden, de fietsen.....alles was tot in de puntjes verzorgd en geregeld.
De centale Highlands van Vietnam zijn een unieke streek waar het toerisme gelukkig (tot heden) nog geen bezit heeft van genomen.
Bijgevolg wordt ge daar als westerling, en dan nog op een fiets bijna als een rariteit begroet. Maar dan ook enthousiast begroet, vooral door de kinderen die het grote deel van de bevolking uitmaken.
 

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Madeira standplaats Funchal - Wandelen in Europa's tropische tuin

Juli 2009, Cominatietocht Madeira:
We hebben erg genoten van onze vakantie en zijn zeer tevreden over de organisatie en willen hierbij onze complimenten uiten.

Februari 2009:
Vorige week zijn wij naar Madeira geweest en onze komplimenten gaan uit naar uw organisatie. Het vervoer van en naar het vliegveld was prima. Een taxi stond voor ons klaar. Het Windsor hotel is eenvoudig, maar goed. Zelfs de herbevestiging van onze terugvlucht was al voor ons geregeld. Al met al hebben we een heerlijk verblijf gehad op Madeira.

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

La Palma, trektocht - Wandelvakantie over oude vulkanen, door kloven en laurierbossen

November 2014:

Wij willen U bedanken voor de prachtige wandelvakantie op La Palma die wij bij U geboekt hadden. Alles was goed geregeld. Bij  aankomst op La Palma hebben we even moeten wachten op Steven, omdat we ruim te vroeg geland waren. Met Steven z'n oude Mercedes naar het appartement in La Cruz gebracht. Daarna koffie met uitleg en papieren, en (heel prettig en praktisch) een mobiele telefoon. Het tweede overnachtingsadres in Los Franceses (bij David en Ann) met het schitterende uitzicht en voortreffelijke eten was geweldig! En 's avonds heerlijk zitten bij de houtkachel! Donderdag naar het dak van La Palma. Bij het begin van de wandeling goed weer, maar koud. Veel mist, regen, koud en een stormachtige wind aan het eind van de wandeling.  Appartement in Los LLanos was spiksplinternieuw met een prachtige tuin en zwembad.
Volgens onze (jullie) beschrijving was ook de Teneguia vulkaan de moeite waard om te beklimmen. Niets te veel gezegd, schitterend uitzicht. Mooie wandeling. Met de bus (buskaart van Steven) terug naar Santa Cruz, naar hetzelfde appartement als onze eerste nacht. Het was een schitterende wandelvakantie op la isla bonita, met prachtige wandelingen,  perfect geregeld wat betreft overnachtingsadressen, vervoer, bagagetransfers en informatie. Nogmaals hartelijk dank.
Flip en Nel Segeren
 

Mei 2011:
Bij deze wil ik jullie laten weten dat onze wandeltrektocht op La Palma goed bevallen is.
Alles was prima georganiseerd, beginnende bij jullie boekingen maar ook op La Palma.
We werden door Steven opgehaald en kregen een briefing wanneer we werden opgehaald met de taxi etc.
Dat werkte (op 1 keer na maar dat mag geen naam hebben want binnen 10 minuten was de fout hersteld) prima.
Accommodaties en wandelingen waren goed en afwisselend.
Kortom deze reis kunnen wij van harte aanbevelen.

December 2010:
Het hotel was heel goed. Ontbijt had misschien iets gevarieerder gekund. Vol lof zijn wij over Steven, de agent ter plaatse.
Hoewel wij een eigen mobiel bij ons hebben, kregen we toch ook nog een mobieltje van hem mee. Hij kent de trails en weet hoe de weersomstandigheden zijn op de verschillende plaatsen van La Palma. Een zeer fijne toevoeging was dat het nieuwe Archeologische Museum tegenover het hotel lag. Zeer informatief en een verrijking van de vakantie.

 

 

 

 

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

Donauradweg, pensions van Passau naar Wenen - De klassieke fietsroute langs de Donau, van Passau naar Wenen

Juli 2012:
Mijn complimenten met betrekking tot de voortreffelijke manier waarop alles is geregeld. Ook de hotels, gasthausen en gasthofen waren prima. We hebben genoten.

Mei 2009:
De reis was goed georganiseerd en de hotels waren prima! Vooral de diversiteit van de hotels was erg leuk.
De bagage service was ook perfect want bij ieder aankomst in het hotel stond alles keurig klaar.

 

Geplaatst op: 05-05-2015

» Bekijk deze reis

  • Compleet verzorgde individuele vakanties
  • Al 30 jaar specialist in wandel- en fietsvakanties
  • Incl. bagagevervoer bij trektochten
  • Klantenbeoordeling 9