Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Vlaanderen

trektocht in België - Vlaanderen

Fietsen door kleine bossen en beekdalen in Vlaanderen

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 8 dagen
vanaf € 695,-
Prijzen en data
Herfst GPS FVW Tocht Elektrische fiets Benelux

Mooie fietsvakantie, alles prima geregeld. Fijne hotels, op mooie locaties. Wij hebben deze reis op gewone toerfietsen gereden. Er zaten diverse pittige klimmetjes tussen, waar ik me afvraag of dit... Lees review

P. van Wijk

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Vlaanderen

Vanuit Roeselare Vlaanderen ontdekken: u fietst door een gebied vol geschiedenis met kleine bossen en beek­dalen. Het stroomgebied van de IJzer en het weidse polderlandschap achter de smalle strook duinen langs de kust bieden vele historische bezienswaardigheden zoals Beauvoorde, Veurne, Diksmuide en Ieper. De gezonde lucht doet menig fietser grijpen naar een lekkere boerenboterham met regionale kazen, een ‘schelle hesp’, ‘potjesvlees’ en een puik glas patersbier!

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - Vlaanderen

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Mooie fietsvakantie, alles prima geregeld. Fijne hotels, op mooie locaties. Wij hebben deze reis op gewone toerfietsen gereden. Er zaten diverse pittige klimmetjes tussen, waar ik me afvraag of dit nog tot categorie 1-2 gerekend kan worden.

2022 - P. van Wijk

wij waren met een groep van 6 personen en iedereen vond het top

2021 - Wouters victor

Het was even afwachten want we hadden op deze manier nog nooit een reis gemaakt op deze manier. Alles was perfect in orde, de routebeschrijving, de hotels, de diners.... we hebben echt genoten. Zeker voor herhaling vatbaar. En ondanks de natte zomer hadden wij de eerste week van augustus het ideale fietsweer.

2021 - lieve monnissen

je krijgt wat er omschreven staat; puike organisatie; goed uitgewerkte, mooie fietsroutes; alternatieve manier om de streek te leren kennen met veel variatie in topics

2021 - Anoniem

kwaliteit van de hotels was over het algemeen goed. Uitzondering Flanders Lodge in Ieper. Dat vonden wij onvoldoende. Verder handig om te weten dat hotel Sparhof er niet automatisch vanuit gaat dat fietsers blijven eten. Het was erg druk en we konden net nog terecht. Verder bleek dat het Parkhotel goede kamers met airco heeft. Zo'n kamer kregen we de laatste dag. Dat kwam goed uit omdat het erg heet was. De oudere kamers zijn basic.
De kaarten en andere informatie was prima.

2020 - Eric Giesbers

We hebben genoten van een gastvrij stukje België met fijne hotels en een indrukwekkende geschiedenis. Fijn om hier een week rond te fietsen.

2019 - Estelle Schoenmakers

in de enquete was tot nu toe gen ruimte voor differentiatie. Mijn beoordeling van hotels was goed, diners voldoende. Bij een preciezere vraagstelling had ik kwijt gekund dat een hotel matig was, inclusief het diner en de rest heel goed.

2019 - anoniem

mooie fietstochten. heel goed hotel alleen als je er iets drinkt is het heel duur

2019 - Anoniem

Ik kan niet anders zeggen dat de reis heel erg goed georganiseerd was: de hotels waren goed, de routebeschrijvingen waren enorm goed en ook de beschrijvingen van hetgeen er te zien was heel erg de moeite waard. Bij de receptie van de hotels was ook steeds duidelijk wat de volgende bestemming was. In Roeselare werd er om 16.30 meteen gebeld toen ik daar aan kwam en mijn koffer er nog niet was. Ik ben zeer enthousiast en heb genoten, hoewel het soms wel heel zwaar fietsen was, terwijl ik wel een ervaren fietser ben (had een fiets met 7 versnellingen). Heb vorig jaar een vergelijkbare reis gedaan langs de Donau, niet met jullie maar met Kras, daar was ik een stuk minder tevreden over. Dus wie weet wat volgend jaar de bestemming wordt. Als het een soortgelijke reis wordt kom ik zeker weer bij jullie terug.

2019 - Hennie Epping

Fantastische fietsweek. Uitstekend onthaal, avondmaal en kamer in hotel la Posta. Zéér nauwkeurige routebeschrijving en gps-lussen.

2019 - Anoniem

De reis in West-Vlaanderen was heel mooi en afwisselend. Het verraste ons wel, dat er pittige klimmetjes een aantal (wel 4) dagen bedwongen moesten worden.

2019 - anoniem

"De reis in Vlaanderen hebben wij als indrukwekkend ervaren. Natuurlijk gezien het oorlogsverleden. Maar ook hoe alles weer hersteld is. Vruchtbare landschappen met aardappelen, graan en kool. Mooi heropgebouwde stadjes.
Goed onderhouden begraafplaatsen. Dat getuigt van respect.
Bevolking is heel vriendelijk. We hebben leuke gesprekken gehad.
En in het verkeer zijn ze coulant dat viel ons op."

2018 - Anoniem

"In al de geboekte hotels was het ontbijt en diner bijzonder goed.
Maar de beste was HelleKapelle!
Jammer genoeg hadden we in een hotel geen WiFi!"

2017 - Mieke van Hasselt

Door deze reis hebben wij een veel positiever beeld van de België en de Belg gekregen. Prachtige fietscultuur. Het wielermuseum in Roeselare is dan zeker een aanrader.

2016 - A. de Weerd

Zuidroute: lichtglooiende wegen met mooi uitzicht. Een verrassend stukje Vlaanderen.

2016 - Frits Nijhuis

Met veel plezier hebben wij genoten van de fietstocht in Zuid-Vlaanderen. Een uitstekende routebeschrijving met prima kaarten erbij.
Niets te klagen dus.
Ton Huisman

2015

Reisinformatie Vlaanderen

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 31 maart t/m 31 oktober
 • Aankomstdag: iedere zaterdag; andere startdagen op aanvraag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 195,- p.p.
 • Toeslag halfpension (5x, in Ieper is LO): € 155,- per persoon
 • Dagtrein retour Roeselare: prijsindicatie € 100,- (incl. zitplaatsreservering)
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 75,- p.p.
  minimaal 6 versnellingen, tas en slot
  Verlenging: € 12,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering):€ 180,- p.p.
  Verlenging: € 25,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) Roeselare LO: prijs op aanvraag

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van LO, of 5 nachten HP en 2 nachten LO
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving en kaarten
 • Sauna/stoombad in hotel in Roeselare

Exclusief

 • Dagtrein retour Roeselare: prijsindicatie € 100,- (incl. zitplaatsreservering)

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het eerste hotel
 • Indien de standaardhotels in Dranouter of Ieper volgeboekt zijn, betaalt u een toeslag voor de vervangende hotels
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Vlaanderen

Routekaartje Vlaanderen

Fietsroutes Vlaanderen

Dag 1 Aankomst in Roeselare

Begin en eindpunt van deze rondtocht door Zuid-Vlaanderen is de levendige stad Roeselare. Uw hotel ligt in het gezellige centrum, nabij het station. De laatgotische St. Michielskerk, het 18de eeuwse stadhuis in Lodewijk XV-stijl, de gotische trapgevel van het 16de eeuwse klooster en musea zoals het Nationaal Wielermuseum, het Klokkentorenmuseum en het Stedelijk Museum A. Blomme liggen op loopafstand van uw hotel.

Dag 2 Van Roeselare naar Lo 63 km

U maakt eerst een lus noordwaarts door een bosrijk landschap naar het te bezoeken kasteel van Wijnendale. Via Koekelare (streekmuseum, expositie Käthe Kollwitz) en de oorlogsgraven van Vladslo daalt u af naar de poldervlakte waarin de IJzer stroomt. In Diksmuide herinnert veel aan de eerste wereldoorlog. Door een vredig, vogelrijk poldergebied rijdt u tenslotte  naar Lo, waar u in het fraaie rustieke domein van de voormalige abdij overnacht.

Dag 3 Rondrit naar Veurne en de kust bij Koksijde 58 km

Vanuit Lo fietst u via het pittoreske polderdorp Alveringem en het kleine Oeren naar de ‘Oude Spaanse Veste’ Veurne dat ook uit het puin van de Groote Oorlog is herrezen. Na dit markante en bezienswaardige stadje zoekt u de kuststrook op, langs de badplaatsen Oostduinkerke (vissersmuseum), Koksijde (abdijmuseum, Paul Delvaux-Museum), de Panne en door enkele mooie duingebieden. Door het stille polder-natuurgebied De Moeren met het poëtisch stadje Wulveringem en Adinkerke met haar streekmuseum keert u in Lo terug.

Dag 4  Van Lo naar Dranouter 38 of 52 km

Op deze dag fietst u zuidwaarts naar de beboste West-Vlaamse Bergen` grenzend aan Frankrijk. Onderweg door het nog vlakke poldergebied langs de IJzer komt u door de landelijke dorpen Polinkhove en Oostvleteren. Daarna verandert het landschap van karakter en fietst u over het lichtglooiend plateau rondom Poperinge, met de voor deze streek typerende hopcultuurvelden. In het proeflokaal bij de Abdij St. Sixtus komen de door de trappistenpaters gemaakte producten op tafel. Tijdens de lange route maakt u een omleiding via Watou, een kunstdorpje aan de Schreve. In Poperinge vindt u het Talbot House, de Britse soldatenclub uit WO I. Richting Franse grens begint het gestaag te klimmen en komt u in het afwisselende landschap van de `West- Vlaamse Bergen`. Via de Rodeberg en het folkfestivaldorpje Dranouter treft u op de zuidflank van de Kemmelberg uw hotel.

Dag 5 Van Dranouter naar Ieper 50 of 55 km

Langs bijzondere oorlogsgetuigenissen en het op een hoogte gelegen Mesen (museum) zoekt u bij Warneton (Henegauwen) de grensrivier de Leie op waar u het jaagpad volgt naar het Vlaamse Wervik (Tabaksmuseum). Onderweg kunt u een uitstapje maken naar het Franse Comines met een fraai ensemble van Belfort, kerk en vredestoren (Unesco monument). Noordwaarts door open, lichtgolvend boerenland bereikt u de beboste heuvelboog onder Ieper waar vernietigende veldslagen zijn geleverd. In het nu vredige landschap  worden tal van getuigenissen aan dit verleden bewaard. Door het natuurdomein de Palingbeek en langs de vijver van Zillebeke bereikt u Ieper met uw hotel. Nog iedere avond wordt onder de Menenpoort ter herdenking aan alle oorlogsvermisten de ‘Last Post’ geblazen.

Dag 6 Erfgoed wandelroute in Ieper ca. 5 km of fietsrondrit naar de Dikkebusvijver en Hill 60 45 km

Op de rustdag in Ieper kan een stadswandeling worden gemaakt, waarbij u de gotische lakenhal met de belforttoren en het Flandersmuseum, de St. Maartenskathedraal en de vele trapgevelhuizen kunt bekijken.

Op de rondrit bezoekt u het afwisselende landschap ten zuiden van Ieper wat uitgebreider. Dit  wonderschone heuvellandschap heeft een oorlogsverleden, dat onderweg volop aandacht krijgt. Eerst ontdekt u tussen de lichtglooiende landerijen het aardige stuwmeer, de Dikkebusvijver dat al vanaf de middeleeuwen Ieper van drinkwater voorziet. Naar het oosten afbuigend komt u in een mooi, bosrijk, heuvelachtig gebied bekend als de Ieperboog. Hill 60 is hier één van de vele gedenkwaardige plekken uit WO I. Bij het bezoek aan het natuurdomein de Palingbeek komt u veel te weten over de natuur en de bijzondere geschiedenis van dit gebied. U kunt een korte poëzie-wandeling maken langs een aantal landart-kunstwerken. Na een eventuele pauze op het terras van het bezoekerscentrum fietst u verder langs de vele oorlogsbegraafplaatsen en -monumenten om met een wijde boog terug te keren in Ieper.

Dag 7 Van Ieper naar Roeselare 40 of 42 km

Oostwaarts verlaat u de stad. U trekt weer langs de Ieperboog nu langs de gedenkwaardige plaatsen ‘Hill 62’ , het Memorial Museum Passchendale 1917 en het Tyne Cot Cemetry, één van de meest indrukwekkende militaire begraafplaatsen van ‘14-18’.  Na het tuindersgebied boven Moorslede en het natuurterrein De Kleiputten treft u vlak voor Roeselare in Rumbeke een juweel van een te bezoeken kasteel aan.  In het gezellige centrum van Roeselare met de Sint-Michielskerk en het Nationaal Wielermuseum, overnacht u nog een keertje . 

Dag 8 Vertrek

 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Loire Kastelen - Frankrijk

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Hondje Herfst GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Blois, Amboise, Pontlevoy, Tour-en-Sologne, St. Dyé
 • Vorstelijke fietsvakantie langs de Loire
 • Château de Beauregard
 • Vakwerkhuizen en kasteelbezoeken
 • Dagafstand 25-46 km
vanaf 795,-

Limburg Culinair - Nederland - België

Fietsvakantie    4 of 6 dagen    trektocht

Hondje Herfst GPS Culinair FVW Tocht Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Weert, Roermond, Tegelen, Maaseik
 • Heerlijk fietsen langs de Maas
 • Culinaire tocht
 • Nationaal Park De Groote Peel
 • Dagafstand 32-46 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 505,-

Maaseik - België - Kempen

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

Kroontje GPS Elektrische fiets Culinair Benelux Herfst
 • Hotel Kasteel Wurfeld
 • Sittard, Thorn, de Hoge Kempen, Kempenbroek, Maastricht, Echt
 • De Kempen en het Maasland ontdekken
 • Het witte stadje Thorn
 • Bossen, heidevelden en beekvalleien
 • Dagafstand 42-53 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 395,-

Langs de Hase-Ems - Duitsland - Osnabrück

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Hondje GPS Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Osnabrück, Bersenbrück, Löningen, Meppen, Lingen, Rheine
 • Vlak fietsen langs onbekende Duitse riviertjes
 • Vakwerkhuizen
 • Afwisselend landschap met prachtige hoeves
 • Dagafstand 38-55 km
vanaf 615,-

Vlaanderen Culinair - België - Vlaanderen

Fietsvakantie    4 of 7 dagen    trektocht

GPS Culinair Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Gent, Brugge, Roeselare
 • Fietsen door historische steden
 • Sfeervolle pleinen en prachtige gevels
 • Culinaire fietstocht
 • Dagafstand 30 tot 63 km
vanaf 625,-