Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Vlaanderen

trektocht in België - Vlaanderen

Fietsen door kleine bossen en beekdalen in Vlaanderen

 • LOGIES EN ONTBIJT
 • 8 dagen
Nazomer korting
vanaf € 765,-
Prijzen en data
Herfst GPS FVW Tocht Elektrische fiets Benelux Hondje

Een prima reis met afwisselende landschappen en leuke stadjes. Dagafstanden waren goed, muv de eerste dag ( 65 km) in combinatie van de vele bezienswaardigheden was deze dag te lang. We hadden nauweli... Lees review

F. van der Vooren

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Vlaanderen

Vanuit Roeselare Vlaanderen ontdekken: u fietst door een gebied vol geschiedenis met kleine bossen en beek­dalen. Het stroomgebied van de IJzer en het weidse polderlandschap achter de smalle strook duinen langs de kust bieden vele historische bezienswaardigheden zoals Beauvoorde, Veurne, Diksmuide en Ieper. De gezonde lucht doet menig fietser grijpen naar een lekkere boerenboterham met regionale kazen, een ‘schelle hesp’, ‘potjesvlees’ en een puik glas patersbier!

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Vlaanderen

u fietst door een gebied vol geschiedenis met kleine bossen en beekdalen.

7 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt, Bagagevervoer, Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks, Sauna/stoombad in hotel in Roeselare.

Dagafstand 38 -63 km

Reviews fietsvakantie - Vlaanderen

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Een prima reis met afwisselende landschappen en leuke stadjes. Dagafstanden waren goed, muv de eerste dag ( 65 km) in combinatie van de vele bezienswaardigheden was deze dag te lang. We hadden nauwelijks tijd om alles goed te bekijken. De hotels waren redelijk tot goed. Sommige hotels konden een likje verf gebruiken, veel verouderd en niet niet naar de huidige norm. Maar voor een fietsvakantie wel te doen. Het ontbijt en evt. diner was overal uitstekend verzorgd. De fietsen waren in orde maar ik kon het zadel met eigen fietssleutels niet verzetten ( stond te scheef). Er was geen sleutelset bijgeleverd, men ging ervan uit dat alles goed stond wat in mijn geval niet zo was! Koffers werden altijd keurig en op tijd afgeleverd!

2023 - F. van der Vooren

Geweldig leuke en vooral afwisselende fietstocht !

2023 - Lida

Geweldig leuke en vooral afwisselende fietstocht ! Langs rustige binnenwegen, door het duin, langs de kust kom je in verschillende leuke dorpjes en stadjes. Wij maakten deze tocht half mei en alles stond in bloei, mooie gekleurde bermen. De last post in Iper was indrukwekkend en een aanrader evenals het grote oorlogsmonument op onze laatste fietsdag. Een elektrische fiets is fijn voor het heuvelland-gedeelte. In Watou zijn alle eetgelegenheden op woensdag gesloten, zo ook de overnachting in Dranouter (woensdag gesloten voor diner) maar toen heerlijk in Loker gegeten, een prima alternatief. De mensen zijn overal erg vriendelijk????

2023 - Lida

Ik vond het een mooie fietstrip. Het goede weer hielp natuurlijk ook, alleen de laatste dag zijn we behoorlijk nat geworden. Het was een fantastische combinatie van prachtige routes, zeer interessante omgeving door de herinnering aan de eerste wereldoorlog die je nog overal kunt opsnuiven en de prima accomodaties. Waar je wel rekening mee moet houden is dat in het voorjaar nog veel restaurants en cafes gesloten zijn en dat men overwegend niet zit te wachten op alleen drinkers. De abdij van West Vleteren is maar zeer beperkt te bezoeken, misschien even aanstippen. Maar het plaatsje Watou dat er direct op volgt biedt dan weer wel een gezellig terras met lokaal bier, Bernardus, ook zeer aan te bevelen. Vriendelijke, behulpzame mensen en geen stress op het fietspad !

2022 - Pierre Houben

Zoals al onze reizen bij Eigen Wijze een mooie , goed verzorgde fietsvakantie. Goede beschrijving en prima accommodatie. Wij reizen nu al jaren met Eigen Wijze en ik kan het allen maar aanbevelen.

2022 - Ingrid van Straten

Mooie fietsvakantie, alles prima geregeld. Fijne hotels, op mooie locaties. Wij hebben deze reis op gewone toerfietsen gereden. Er zaten diverse pittige klimmetjes tussen, waar ik me afvraag of dit nog tot categorie 1-2 gerekend kan worden.

2022 - P. van Wijk

wij waren met een groep van 6 personen en iedereen vond het top

2021 - Wouters victor

Het was even afwachten want we hadden op deze manier nog nooit een reis gemaakt op deze manier. Alles was perfect in orde, de routebeschrijving, de hotels, de diners.... we hebben echt genoten. Zeker voor herhaling vatbaar. En ondanks de natte zomer hadden wij de eerste week van augustus het ideale fietsweer.

2021 - lieve monnissen

je krijgt wat er omschreven staat; puike organisatie; goed uitgewerkte, mooie fietsroutes; alternatieve manier om de streek te leren kennen met veel variatie in topics

2021 - Anoniem

kwaliteit van de hotels was over het algemeen goed. Uitzondering Flanders Lodge in Ieper. Dat vonden wij onvoldoende. Verder handig om te weten dat hotel Sparhof er niet automatisch vanuit gaat dat fietsers blijven eten. Het was erg druk en we konden net nog terecht. Verder bleek dat het Parkhotel goede kamers met airco heeft. Zo'n kamer kregen we de laatste dag. Dat kwam goed uit omdat het erg heet was. De oudere kamers zijn basic.
De kaarten en andere informatie was prima.

2020 - Eric Giesbers

We hebben genoten van een gastvrij stukje België met fijne hotels en een indrukwekkende geschiedenis. Fijn om hier een week rond te fietsen.

2019 - Estelle Schoenmakers

in de enquete was tot nu toe gen ruimte voor differentiatie. Mijn beoordeling van hotels was goed, diners voldoende. Bij een preciezere vraagstelling had ik kwijt gekund dat een hotel matig was, inclusief het diner en de rest heel goed.

2019 - anoniem

mooie fietstochten. heel goed hotel alleen als je er iets drinkt is het heel duur

2019 - Anoniem

Ik kan niet anders zeggen dat de reis heel erg goed georganiseerd was: de hotels waren goed, de routebeschrijvingen waren enorm goed en ook de beschrijvingen van hetgeen er te zien was heel erg de moeite waard. Bij de receptie van de hotels was ook steeds duidelijk wat de volgende bestemming was. In Roeselare werd er om 16.30 meteen gebeld toen ik daar aan kwam en mijn koffer er nog niet was. Ik ben zeer enthousiast en heb genoten, hoewel het soms wel heel zwaar fietsen was, terwijl ik wel een ervaren fietser ben (had een fiets met 7 versnellingen). Heb vorig jaar een vergelijkbare reis gedaan langs de Donau, niet met jullie maar met Kras, daar was ik een stuk minder tevreden over. Dus wie weet wat volgend jaar de bestemming wordt. Als het een soortgelijke reis wordt kom ik zeker weer bij jullie terug.

2019 - Hennie Epping

Fantastische fietsweek. Uitstekend onthaal, avondmaal en kamer in hotel la Posta. Zéér nauwkeurige routebeschrijving en gps-lussen.

2019 - Anoniem

De reis in West-Vlaanderen was heel mooi en afwisselend. Het verraste ons wel, dat er pittige klimmetjes een aantal (wel 4) dagen bedwongen moesten worden.

2019 - anoniem

"De reis in Vlaanderen hebben wij als indrukwekkend ervaren. Natuurlijk gezien het oorlogsverleden. Maar ook hoe alles weer hersteld is. Vruchtbare landschappen met aardappelen, graan en kool. Mooi heropgebouwde stadjes.
Goed onderhouden begraafplaatsen. Dat getuigt van respect.
Bevolking is heel vriendelijk. We hebben leuke gesprekken gehad.
En in het verkeer zijn ze coulant dat viel ons op."

2018 - Anoniem

Reisinformatie Vlaanderen

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 1 maart t/m 31 oktober
 • Aankomstdag: iedere dag behalve zondag en maandag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 270,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 100,- p.p.
 • minimaal 6 versnellingen, tas en slot
  Verlenging: € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering):€ 190,- p.p.
  Verlenging: € 25,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) Roeselare LO: tweepersoonskamer logies/ontbijt € 65,- p.p
  Extra nacht eenpersoonskamer Roeselare LO: € 105,-

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Sauna/stoombad in hotel in Roeselare

Exclusief

 • Heen- en terugreis; dagtrein retour Roeselare: deze kunnen wij op maat voor u reserveren
 • Fietshuur
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties vermeld waar u tijdens uw vakantie overnacht. Mocht een van deze accommodaties niet beschikbaar zijn, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

 • Parkhotel, Roeselare
 • Hotel Oude Abdij, Lo-Reninge
 • Hotel de Hollemeersch, Dranouter
 • Flanders Lodge, Ieper

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het eerste hotel
 • Indien de standaardhotels in Dranouter of Ieper volgeboekt zijn, betaalt u een toeslag voor de vervangende hotels
 • Hond toegestaan: op aanvraag tegen een meerprijs. U voldoet de kosten in de hotels.
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Vlaanderen

Routekaartje Vlaanderen

Fietsroutes Vlaanderen

Dag 1 Aankomst in Roeselare

Begin en eindpunt van deze rondtocht door Zuid-Vlaanderen is de levendige stad Roeselare. Uw hotel ligt in het gezellige centrum, nabij het station. De laatgotische St. Michielskerk, het 18de eeuwse stadhuis in Lodewijk XV-stijl, de gotische trapgevel van het 16de eeuwse klooster en musea zoals het Nationaal Wielermuseum, het Klokkentorenmuseum en het Stedelijk Museum A. Blomme liggen op loopafstand van uw hotel.

Dag 2 Van Roeselare naar Lo 63 km

U maakt eerst een lus noordwaarts door een bosrijk landschap naar het te bezoeken kasteel van Wijnendale. Via Koekelare (streekmuseum, expositie Käthe Kollwitz) en de oorlogsgraven van Vladslo daalt u af naar de poldervlakte waarin de IJzer stroomt. In Diksmuide herinnert veel aan de eerste wereldoorlog. Door een vredig, vogelrijk poldergebied rijdt u tenslotte  naar Lo, waar u in het fraaie rustieke domein van de voormalige abdij overnacht.

Dag 3 Rondrit naar Veurne en de kust bij Koksijde 58 km

Vanuit Lo fietst u via het pittoreske polderdorp Alveringem en het kleine Oeren naar de ‘Oude Spaanse Veste’ Veurne dat ook uit het puin van de Groote Oorlog is herrezen. Na dit markante en bezienswaardige stadje zoekt u de kuststrook op, langs de badplaatsen Oostduinkerke (vissersmuseum), Koksijde (abdijmuseum, Paul Delvaux-Museum), de Panne en door enkele mooie duingebieden. Door het stille polder-natuurgebied De Moeren met het poëtisch stadje Wulveringem en Adinkerke met haar streekmuseum keert u in Lo terug.

Dag 4  Van Lo naar Dranouter 38 of 52 km

Op deze dag fietst u zuidwaarts naar de beboste West-Vlaamse Bergen` grenzend aan Frankrijk. Onderweg door het nog vlakke poldergebied langs de IJzer komt u door de landelijke dorpen Polinkhove en Oostvleteren. Daarna verandert het landschap van karakter en fietst u over het lichtglooiend plateau rondom Poperinge, met de voor deze streek typerende hopcultuurvelden. In het proeflokaal bij de Abdij St. Sixtus komen de door de trappistenpaters gemaakte producten op tafel. Tijdens de lange route maakt u een omleiding via Watou, een kunstdorpje aan de Schreve. In Poperinge vindt u het Talbot House, de Britse soldatenclub uit WO I. Richting Franse grens begint het gestaag te klimmen en komt u in het afwisselende landschap van de `West- Vlaamse Bergen`. Via de Rodeberg en het folkfestivaldorpje Dranouter treft u op de zuidflank van de Kemmelberg uw hotel.

Dag 5 Van Dranouter naar Ieper 50 of 55 km

Langs bijzondere oorlogsgetuigenissen en het op een hoogte gelegen Mesen (museum) zoekt u bij Warneton (Henegauwen) de grensrivier de Leie op waar u het jaagpad volgt naar het Vlaamse Wervik (Tabaksmuseum). Onderweg kunt u een uitstapje maken naar het Franse Comines met een fraai ensemble van Belfort, kerk en vredestoren (Unesco monument). Noordwaarts door open, lichtgolvend boerenland bereikt u de beboste heuvelboog onder Ieper waar vernietigende veldslagen zijn geleverd. In het nu vredige landschap  worden tal van getuigenissen aan dit verleden bewaard. Door het natuurdomein de Palingbeek en langs de vijver van Zillebeke bereikt u Ieper met uw hotel. Nog iedere avond wordt onder de Menenpoort ter herdenking aan alle oorlogsvermisten de ‘Last Post’ geblazen.

Dag 6 Erfgoed wandelroute in Ieper ca. 5 km of fietsrondrit naar de Dikkebusvijver en Hill 60 45 km

Op de rustdag in Ieper kan een stadswandeling worden gemaakt, waarbij u de gotische lakenhal met de belforttoren en het Flandersmuseum, de St. Maartenskathedraal en de vele trapgevelhuizen kunt bekijken.

Op de rondrit bezoekt u het afwisselende landschap ten zuiden van Ieper wat uitgebreider. Dit  wonderschone heuvellandschap heeft een oorlogsverleden, dat onderweg volop aandacht krijgt. Eerst ontdekt u tussen de lichtglooiende landerijen het aardige stuwmeer, de Dikkebusvijver dat al vanaf de middeleeuwen Ieper van drinkwater voorziet. Naar het oosten afbuigend komt u in een mooi, bosrijk, heuvelachtig gebied bekend als de Ieperboog. Hill 60 is hier één van de vele gedenkwaardige plekken uit WO I. Bij het bezoek aan het natuurdomein de Palingbeek komt u veel te weten over de natuur en de bijzondere geschiedenis van dit gebied. U kunt een korte poëzie-wandeling maken langs een aantal landart-kunstwerken. Na een eventuele pauze op het terras van het bezoekerscentrum fietst u verder langs de vele oorlogsbegraafplaatsen en -monumenten om met een wijde boog terug te keren in Ieper.

Dag 7 Van Ieper naar Roeselare 40 of 42 km

Oostwaarts verlaat u de stad. U trekt weer langs de Ieperboog nu langs de gedenkwaardige plaatsen ‘Hill 62’ , het Memorial Museum Passchendale 1917 en het Tyne Cot Cemetry, één van de meest indrukwekkende militaire begraafplaatsen van ‘14-18’.  Na het tuindersgebied boven Moorslede en het natuurterrein De Kleiputten treft u vlak voor Roeselare in Rumbeke een juweel van een te bezoeken kasteel aan.  In het gezellige centrum van Roeselare met de Sint-Michielskerk en het Nationaal Wielermuseum, overnacht u nog een keertje . 

Dag 8 Vertrek

 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Loire Kastelen - Frankrijk

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Hondje Herfst GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Blois, Amboise, Pontlevoy, Tour-en-Sologne, St. Dyé-sur-Loire
 • Vorstelijke fietsvakantie langs de Loire
 • Châteaus de Beauregard, Chambord en Chenonceau
 • Vakwerkhuizen en kasteelbezoeken
 • Dagafstand 24-54 km
vanaf 860,-

Limburg Culinair - Nederland - België

Fietsvakantie    4 of 6 dagen    trektocht

Hondje Herfst GPS Culinair FVW Tocht Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Weert, Roermond, Tegelen, Maaseik
 • Heerlijk fietsen langs de Maas
 • Culinaire tocht
 • Nationaal Park De Groote Peel
 • Dagafstand 32-46 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 595,-

Maaseik - België - Kempen

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

Kroontje GPS Elektrische fiets Culinair Benelux Herfst
 • Hotel Kasteel Wurfeld
 • Sittard, Thorn, de Hoge Kempen, Kempenbroek, Echt
 • De Kempen en het Maasland ontdekken
 • Het witte stadje Thorn
 • Bossen, heidevelden en beekvalleien
 • Dagafstand 44-61 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 395,-

Langs de Hase-Ems - Duitsland - Osnabrück

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Hondje GPS Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Osnabrück, Bersenbrück, Löningen, Meppen, Lingen, Rheine
 • Vlak fietsen langs onbekende Duitse riviertjes
 • Vakwerkhuizen
 • Afwisselend landschap met prachtige hoeves
 • Dagafstand 37-57 km
vanaf 680,-

Vlaanderen Culinair - België - Vlaanderen

Fietsvakantie    4 of 6 dagen    trektocht

GPS Culinair Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Gent, Brugge, Roeselare
 • Fietsen door historische steden
 • Sfeervolle pleinen en prachtige gevels
 • Culinaire fietstocht
 • Dagafstand 30 tot 63 km
vanaf 695,-