Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Duitse Wadden

trektocht in Duitsland - Noordzee

Eilandhoppen tijdens een fietsvakantie in Ostfriesland

 • LOGIES EN ONTBIJT
 • 8 dagen
vanaf € 895,-
Prijzen en data
Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets GPS Benelux

Het was een afwisselende reis, waarbij ons het eiland Langeoog vooral is bijgebleven als het meest authentiek en het minste toeristisch. De af te leggen afstanden waren prima voor 60 plussers te do... Lees review

anoniem

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Duitse Wadden

Tijdens deze bijzondere fietstocht, die start en eindigt in Emden, maakt u kennis met de Duitse Waddeneilanden. Een paradijs voor fietsers. Borkum, iets kleiner dan Schiermonnikoog, en Norderney zijn beide al lang bekend als kuuroord en daardoor toeristisch. Het autovrije Langeoog straalt rust uit. U heeft voldoende tijd om te genieten van de stranden, met zeehonden aan de oostkant van het eiland. Tussendoor fietst u in het Duitse Ostfriesland dat een specifieke, bijzondere theecultuur kent.
De Wadden vormen het omvangrijkste aaneengesloten natuurgebied van West-Europa. Met de vele vis- en schelpdieren is het een ‘wegrestaurant’ voor miljoenen trekvogels. Er zijn grote verschillen tussen de Nederlandse en Duitse Waddeneilanden zoals Borkum, Norderney en Langeoog. Leuk om te ontdekken. 

» Lees meer
Routekaartje Duitse Wadden

Fietsroutes Duitse Wadden

Dag 1 Aankomst in Emden

In Emden, het economisch en cultureel centrum van Ostfriesland waar uw fietstocht begint, strekt de oude binnenhaven met museumschepen zich uit tot het hart van de stad.

Dag 2 Per boot naar Borkum, rondrit 16 of 32 km, per boot naar het vasteland 

De volgende dag bezoekt u het grootste Duitse waddeneiland Borkum, iets kleiner dan Schiermonnikoog. Rond het jaar 1400 een toevluchtsoord voor piraten, tegenwoordig een toeristische trekpleister met een stadsaandoend karakter door haar boulevards, hoge huizenbouw en trein. U kunt zelf beslissen: genieten van kilometerslange zandstranden of een fietstocht over één van de vele fietspaden. U overnacht weer in Emden.

Dag 3 Van Emden naar Norden 50 km

Onderweg naar Norden komt u in Suurhusen langs de scheefste kerktoren ter wereld. Daarna bezoekt u het schilderachtige Greetsiel (het Nederlandse Grietjezijl wordt niet meer gebruikt). Siel is een ander woord voor een zijl oftewel een spui-sluis.
Aan de markt in Norden vindt u de laat gotische St. Liudgerkerk met haar prachtige orgel. Ook het oude raadhuis is bezienswaardig.

Dag 4 Per boot naar Norderney, rondrit ca. 25 km, per boot naar het vasteland

Het eiland Norderney is net als Borkum bekend als kuuroord. Duitse grootheden als Otto von Bismarck en Heinrich Heine waren er vroeger te gast. Ook tegenwoordig is het nog steeds een populaire bestemming voor beroemdheden.

Dag 5 Van Norden naar Langeoog 34 km

Na nog een nacht in Norden fietst u verder langs de kust richting havenstadje Bensersiel. U fietsroute voert u langs het Kasteel Lütetsburg en door Dornum, een sfeervol dorp met een oude synagoge. Van Bensersiel gaat u met de veerboot naar Langeoog. Bij aankomst proeft u direct de rust die dit autovrije eiland uitstraalt.

Dag 6 Rondrit op Langeoog 22 km

U verblijft er twee nachten en hebt dan ook voldoende tijd om te genieten van de stranden en de hoge zandduinen, met zeehonden aan de oostkant van het eiland.

Dag 7 Van Langeoog naar Emden 57 km

Op de laatste fietsdag van uw vakantie gaat u na de bootovertocht naar het vaste land in de richting van Aurich, de hoofdstad van Ostfriesland. In het historische centrum vindt u de Auricher Burcht waar vroeger de graven en machthebbers van Ostfriesland gehuisvest waren. U fietst langs het Ems-Jade kanaal de stad uit en via een autoluwe route terug naar Emden voor uw laatste overnachting. In Emden komt u nog langs de Kettelsluis, een kruispunt van waterwegen met sluizen.

Dag 8 Vertrek


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Duitse Wadden

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Het was een afwisselende reis, waarbij ons het eiland Langeoog vooral is bijgebleven als het meest authentiek en het minste toeristisch. De af te leggen afstanden waren prima voor 60 plussers te doen met een gewone fiets.

03-09-2019 - anoniem

"Prima reis.
Twee overnachtingen op eiland zijn misschien beter, dan heb je hele avond en dag om eiland te verkennen, ben je veel meer ontspannen. De tochten door de polders van OstFriesland zijn dan verindingsetappes, alhoewel de scheve toren van Suurhusen en het schlosspark Lütetsburg ook zeker de moeite waard zijn."

03-09-2019 - Maarten Rosseel

Laatste etappe was erg lang maar we hadden geluk dat de wind meezat , N.O. Terwijl Z.W. Vaak voorkomt.in dat geval hadden we gedeeltelijk de trein genomen, maar daar over stond geen info in de beschrijving. Verder alles prima geregeld, alleen hadden we niet verwacht dat er alleen Duitsers aan deze tocht meededen. Verder geen probleem maar we begrepen dat er plaatsen bij een Duitse organisatie waren ingekocht.

16-08-2019 - Anoniem

meer zeehonden dan Nederlanders gezien, mooie reis!

21-07-2019 - Anoniem

Een relaxte reis. De Duitse waddeneilanden zijn echt anders en erg mooi. Het autovrije Langeoog heeft m'n hart gestolen.

22-09-2016

Juli 2015:

De drie hotels zijn prima. Waarbij het hotel in Emden echt geweldig is. In alle hotels prima bedden en een uitstekend ontbijt en geweldig aardige mensen.
De eilanden: Borkum ver varen en eigenlijk vergane glorie. Niet de moeite van de vele uren varen waard. Nordeney en Langeoog zeker wel!!! Met Langeoog als hoogtepunt.
Fietsroutes prima. Greetsiel is een geweldig leuk havenplaatsje.
Verder is deze fietsroute culinair gezien zeker een aanrader voor visliefhebbers. We hebben genoten van ' Schollen, krabben und matten'.
Boottochten waren allemaal pico bello zo. Heerlijk dat dat allemaal zo goed geregeld was en we onze tickets al hadden. Koffervervoer verliep goed.

30-07-2015

Juli 2012:
We hebben een heel geslaagde fietsvakantie in Ostfriesland (prachtig weer helpt!) gehad. De omzetting van de route waaraan jullie hebben bijgedragen werkte prima uit.

22-07-2015

Reisdetails Duitse Wadden

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 9 april t/m 5 oktober
 • Aankomstdag: iedere zaterdag, maandag en donderdag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 165,- p.p.
 • Dagtrein retour Emden: prijsindicatie € 70,- (incl. zitplaatsreservering)
 • Huurfiets (incl. fietsverzekering): € 95,- p.p.
  7 of 21 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 13,- p.p. per dag
 • E-bike (incl. fietsverzekering): € 220,- p.p.
  Verlenging € 30,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) Emden LO: € 64,- p.p. per nacht
  Extra nacht Emden eenpersoonskamer LO: € 106,-

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van LO
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Boottochten Emden-Borkum, Norddeich-Norderney en Bensersiel-Langeoog, incl. vervoer (huur)fiets

Exclusief

 • Dagtrein retour Emden: prijsindicatie € 70,- (incl. zitplaatsreservering)
 • Indien per trein: excl. taxi naar uw hotel, ca. € 10,-

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis nabij het hotel of parkeergarage in de buurt van het hotel, ca. € 15,- per week
 • De huurfiets is inclusief fietsverzekering
Boek nu

Prijzen en data - Duitse Wadden