Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Langs de Elbe (Dresden-Magdeburg)

trektocht in Duitsland

Van Dresden via Wittenberg naar Magdeburg

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 8 dagen
Nazomer korting
vanaf € 635,-
Prijzen en data
Herfst GPS Elektrische fiets

We hebben genoten van deze mooie fietstocht. Gezien bewegwijzerd langs de hele route, eenvoudig qua navigatie. Mooie cultuursteden onderweg waar we na lange fietsdag (geen e-bike) soms wat tijd te kor... Lees review

Anoniem

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Langs de Elbe (Dresden-Magdeburg)

Op de uitstekend bewegwijzerde Elbe-Radweg tussen Dresden en Magdeburg fietst u voornamelijk door het UNESCO-‘Biosphärenreservat Mittelelbe’. Naast afwisselende natuur biedt de route ook cultuur in overvloed. Om te beginnen in Dresden - het “Florence aan de Elbe”. Vervolgens verblijft u in de voormalige residentiesteden Torgau en Wittenberg (in de 15de eeuw het epicentrum van de Reformatie) en Dessau, de stad van het wereldberoemde Bauhaus. U komt in fraaie laatmiddeleeuwse stadjes als Pirna en Meißen en door het uitgestrekte tuinenrijk Dessau-Wörlitz (UNESCO-Werelderfgoed). De tocht eindigt in stijl aan de voet van de imposante Magdeburger Domtorens.

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Langs de Elbe (Dresden-Magdeburg)

NH Dresden of Grand City Hotel Dresden Zentrum in Dresden. Hotel Mercure of Hotel Wettiner Hof in Riesa. Hotel Goldener Anker of Hotel Torgauer Brauhof of Central Hotel of Hotel-Torgau zum Markt in Torgau. Hotel Schwarzer Bär of Luther Hotel in Wittenberg. NH Dessau of Radisson Blu Fürst Leopold Hotel in Dessau –Rosslau. InterCityHotel Magdeburg of Hotel Ratswaage in Magdeburg.

Maximaal 343 kilometer, minimaal 258 kilometer.

Ja, dat is inbegrepen.

Ja, en desgewenst kan er een GPS-apparaat à € 45,- worden gehuurd.

ja

Terugtransfer personen van Magdeburg naar Dresden dagelijks per trein (€ 25,-) vooraf reserveren bij Eigen-Wijze Reizen. Fiets kan eventueel mee in de trein; kaartje ter plaatse regelen en betalen. Wilt u niet met de fiets in de trein? Uw eigen fiets kan dan met een nachttransport teruggebracht worden naar Dresden. U levert de fiets dan op donderdagavond in en de volgende dag staat de fiets in het hotel in Dresden. De kosten zijn € 30,- excl. verzekering en € 70,- incl. verzekering. Alléén direct bij boeking te reserveren. Als u kiest om op zaterdag te starten met deze tocht (juli en augustus) dan is een nachttransport niet mogelijk.

Reviews fietsvakantie - Langs de Elbe (Dresden-Magdeburg)

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

We hebben genoten van deze mooie fietstocht. Gezien bewegwijzerd langs de hele route, eenvoudig qua navigatie. Mooie cultuursteden onderweg waar we na lange fietsdag (geen e-bike) soms wat tijd te kort hadden. We hadden wel een dagje extra geboekt in Dresden en Maagdenburg en dat is ons prima bevallen.

2021 - Anoniem

Prachtige reis, met veel verschillende landschappen, ook dagen dat je de Elbe bijna niet ziet, dat is dan misschien het enige minpuntje.

2021 - Anoniem

Fietsen van Dresden naar Magdeburg was mooi en goed te doen. Boek een dag langer in Dresden, want het is een boven verwachting prachtige stad. Fietsen in de steden valt soms wat tegen, vaak gaat het over stukken weg met kinderkopjes. Het pad langs de Elbe is echter mooi en comfortabel, en de richting (Elbe Fahrrad weg) is prima aangegeven. De reisbeschrijving was prima, de suggestie om sommige delen met de trein te doen bleek een nuttige.

2021 - Anoniem

Dresden en Magdeburg zijn prachtige steden en gelukkig hadden wij in beide steden een extra overnachting geboekt, Meissen porseleinstad viel tegen, stoffige etalages, Mühlberg geen koffie gelegenheid en in alle plaatsen ronde keien, gelukkig geen regen anders was er niet te fietsen. 1 hotel zonder lift, de andere hotels waren prima. Wittenberg ook mooie stad onderweg.

2020 - anoniem

Heerlijke vakantie gehad, prachtige reis. Mooie natuur, leuke stadjes en prima hotels!

2019 - anoniem

Mooie fietsreis door prachtige oeverlanden van de Elbe, goede dagafstanden en soms mooie (overnachtings) plaatsen. Dresden en Magdeburg zijn een must. Hotels waren van goede tot voldoende kwaliteit.

2019 - anoniem

"De fietsreis van Dresden naar Magdeburg langs de Elbe is ons heel goed bevallen. De start in het NH Hotel in Dresden: prima. De uitstekende huurfietsen stonden klaar, de auto kon geparkeerd worden in de parkeergarage onder het hotel tot we weer terug waren.
We waren blij met de duidelijke routebeschrijvingen, maar vooral met de land- kaartjes! Onderweg kwamen we ook fietsers tegen die alleen maar een boekje met beschrijvingen hadden en geen kaartjes : onhandig! De route is onderweg steeds goed aangegeven met bordjes. We genoten van het (vaak stille) landschap. Omdat het erg warm was, vertrokken we 's morgens meestal bijtijds (9.00 uur). Onderweg was er weinig horeca en die ging bovendien meestal pas om 11.00 uur open! Dus zelf voldoende te drinken meenemen. En voldoende cash geld, want betalen met een pinpas is niet gangbaar. De hotels onderweg waren goed en gastvrij. Er wordt in Duitsland veel gefietst en dus zijn er veel voorzieningen voor fietsers. Meestal goede fietspaden, van tijd tot tijd picknickplaatsen, en er zijn zo nodig fietsenmakers! Tip: kijk in Magdenburg nog even op het station naar de vertrektijden van de trein. We konden een uur eerder dan was aangegeven.
Het was een fijne week lekker fietsen en Eigen Wijze Reizen had dat voor ons uitstekend georganiseerd.

2018 - Klaas Muller en Bert Bomer

Je verkent hele mooie authentieke Duitse steden en ontmoete aardige, behulpzame mensen en verblijft in fijne hotels. Sommige etappes zijn met veel akkerland wat saai.

2018 - Leo Sand

"Bij mooi weer een prachtige tocht met een goede verhouding
Tussen natuur en cultuur."

2018 - K. Wassink

Foto's Langs de Elbe (Dresden-Magdeburg)

Reisinformatie Langs de Elbe (Dresden-Magdeburg)

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 5 mei t/m 15 september
 • Aankomstdag: iedere vrijdag, zaterdag, zondag
 • Toeslag halfpension (4x) : € 135,- p.p.
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 235,-
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 95,- p.p.
  Verlenging op aanvraag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 195,- p.p.
  Verlenging op aanvraag
 • Extra nacht(en) LO: vanaf € 65,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: vanaf € 100,- p.p. per nacht

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van LO of 4xHP
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Entree Slot Pillnitz

Exclusief

 • Dagtrein heen naar Dresden, terug vanaf Magdeburg: wij kunnen de trein voor u reserveren
 • Terugtransfer personen van Magdeburg naar Dresden dagelijks per trein (€ 25,-) vooraf reserveren bij Eigen-Wijze Reizen. Fiets kan eventueel mee in de trein; kaartje ter plaatse regelen en betalen.
  Wilt u niet met de fiets in de trein? Uw eigen fiets kan op donderdag en zaterdag met een nachttransport teruggebracht worden naar Dresden. De kosten zijn € 55,- incl. transportverzekering. Alléén direct bij boeking te reserveren. 
 • Fietshuur
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • Parkeren: In Dresden, parkeerplaats bij aankomsthotel tegen betaling. Gratis in de Pieschener Allee
 • In Juli en Augustus gratis overnachting in Dresden vòòr het arrangement, moet direct bijgeboekt worden (aangeven bij opmerkingen)
 • Halfpension mogelijk op dag 3,4,6 en 7. Kan ook in restaurants in de buurt zijn.
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Langs de Elbe (Dresden-Magdeburg)

Routekaartje Langs de Elbe (Dresden-Magdeburg)

Fietsroutes Langs de Elbe (Dresden-Magdeburg)

Dag 1 Aankomst in Dresden

Voor deze dag bieden we een stadswandeling aan langs alle hoogtepunten. Door de Neustadt loopt u naar de Augustusbrücke van waar u de Altstadt in volle glorie kunt aanschouwen. Via de Theaterplatz, met de Hofkirchekerk, Zwinger en Semperoper, loopt u naar het boven de Elbe gelegen Brühlsche Terras. Vanaf de Frauenkirche kunt nog een ommetje maken naar de Altmarkt. Met deze rondwandeling kunt u gemakkelijk een (extra) hele dag vullen.

Dag 2 Rondrit naar Schloss Pillnitz en Pirna 27 of 54 km

U volgt de Elbe stroomopwaarts naar Pirna. Halverwege kunt u de prachtige zomerresidentie van de Saksische vorsten bezoeken. In Pirna steekt u de Elbe over naar het goed bewaard gebleven middeleeuwse centrum met haar schilderachtige marktplein. Hier kunt u de S-Bahn nemen of per boot naar Dresden varen. U kunt ook over de andere oever terugfietsen waarbij u door de uitgestrekte koninklijke tuinen van de Großer Garten naar de unieke VW-fabriek de Gläserne Manufaktur rijdt. Bij het Neues Rathaus komt u in het centrum waar u langs alle barokke overvloed naar de Augustusbrücke fietst. 

Dag 3 Van Dresden naar Riesa 56 km

Langs de rivier fietst u naar de bekende porseleinstad Meißen. Al van een afstand ziet u de indrukwekkende 10de-eeuwse burcht en de dom boven de omgeving uitrijzen. In het tweede deel van de route fietst u door het brede rivierdal, soms onderlangs hoge Elbe-zandsteenkliffen, naar Riesa waar u met een pontje de oversteek naar het stadje maakt.

Dag 4 Van Riesa naar Torgau 53 km

Over de rechteroever fietst u naar Mühlberg, dat een klein maar goed bewaard centrum rond een 13de-eeuws klooster heeft. Na het oversteken van de Elbe fietst u over de linkeroever naar Belgern dat met haar mooie marktplein een geschikte pauzeplek is. Over landelijke wegen fietst u dan naar Torgau. Langs het indrukwekkende slot Hartenfels fietst u naar het fraaie marktplein van dit voormalige residentiestadje.

Dag 5 Van Torgau naar Lutherstadt Wittenberg 57 of 70 km

Tot Dommitzsch fietst u veelal over geasfalteerde weggetjes door een weids rivierenlandschap. Daarna voert de Elbe-Radweg u over glooiende wegen door een wat bosrijker gebied naar Pretzsch. Daar neemt u de pont naar de andere kant van de Elbe en volgt op enige afstand de meanderende Elbe naar Elster. Hier kunt u de route inkorten door op de trein stappen. U kunt ook over een mooi en afwisselend fietspad door de uiterwaarden naar Lutherstadt Wittenberg fietsen.

Dag 6 Van Lutherstadt Wittenberg naar Dessau 38 km

Met deze korte etappe kunt u de dag ruimschoots vullen. Over de linker oever van de Elbe fietst u naar Wörlitz waar u Gartenreich Dessau-Wörlitz betreedt, een uitgestrekt gebied met meerdere kastelen en parken. In Dessau eindigt de rit nabij het nieuwe Bauhausmuseum. Een optionele rondrit van acht kilometer voert via het Bauhaus en de Meisterhäuser naar een prachtige Bauhauslocatie aan de Elbe (met terras).

Dag 7 Van Dessau naar Magdeburg 36 of 88 km

Over de dijk en de parkachtige bossen van Großkühnau fietst u naar Aken waar u met een pont de Elbe oversteekt. Vervolgens fietst u door uitgestrekte en bosrijke natuurgebieden. Ter hoogte van Barby kunt u via een oude spoorburg dit historierijke stadje bezoeken. Vanaf Pretzien volgt u kilometers lang de dijk. Na het oversteken van de Alte Elbe fietst u door een park en uiteindelijk over de Elbuferpromenade naar de dom van Magdeburg.
Omdat de gehele route van Dessau naar Magdeburg nogal lang is, kunt u de dag beginnen met een treintransfer naar Gommern.

Dag 8 Vertrek

Per trein reist u terug naar Dresden of direct naar huis.

Tip:

Dresden leent zich uitstekend voor een verlenging van uw vakantie. U kunt er beroemde musea bezoeken en een in de reisbescheiden beschreven stadswandeling of stadsrondrit maken.

 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Langs de Weser - Duitsland - Noord

Fietsvakantie    6 of 9 dagen    trektocht

Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets GPS
 • Hotels of pensions met bagagevervoer
 • Hann. Münden, Bad Karlshafen, Beverungen, Holzminden, Bodenwerder, Hameln, Rinteln, Minden, Nienburg, Verden, Bremen
 • Fietsen naar de Bremer stadsmuzikanten
 • Rijk versierde vakwerkgevels
 • Historische plaatsen, kloosters en kastelen
 • Dagafstand 40-70 km
vanaf 605,-

Donauradweg, van Passau naar Wenen, 8 dagen hotels - Oostenrijk

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Hondje Herfst Routeboekje Elektrische fiets GPS
 • Hotels/luxe hotels met bagagevervoer
 • Passau, Schlögener Schlinge, Linz, Wallsee, Maria Taferl, Krems, Wenen
 • Klassieke fietstocht van Passau naar Wenen
 • Klooster van Melk
 • Wijngebied Wachau
 • Dagafstand 40-74 km

 

vanaf 525,-

Langs de Lahn - Duitsland - Midden

Fietsvakantie    7 of 8 dagen    trektocht

GPS Aanrader Elektrische fiets
 • Hotelovernachtingen met bagagevervoer
 • Lahnquelle, Marburg, Wetzlar, Weilburg, Limburg, Bad Ems, Koblenz
 • Van Marburg naar de Loreley
 • Boottocht van de Loreley naar Koblenz
 • Mooie, oude stadjes
 • Dagafstand 34-54 km
vanaf 695,-

Langs de Maas - Nederland - België - Frankrijk

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Maastricht, Luik, Namen, Dinant, Haybes, Charleville-Mézières, Sedan
 • De Ardennen tussen Maastricht en Sedan
 • Voie Verte Trans-Ardennes
 • Fort van Sedan
 • Dagafstand 32-68 km
vanaf 670,-