Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Langs de Elbe (Dresden-Magdeburg)

trektocht in Duitsland

Van Dresden via Wittenberg naar Magdeburg

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 8 dagen
vanaf € 730,-
Prijzen en data
Herfst GPS FVW Tocht Elektrische fiets

We hebben genoten van deze mooie fietstocht. Gezien bewegwijzerd langs de hele route, eenvoudig qua navigatie. Mooie cultuursteden onderweg waar we na lange fietsdag (geen e-bike) soms wat tijd te kor... Lees review

Anoniem

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Langs de Elbe (Dresden-Magdeburg)

De Elberadweg is een zeer afwisselende fietsroute vanaf de bron in het Reuzengebergte tot aan de monding in de Noordzee, met een totale lengte van ca. 1270 kilometer. Dit deel van de Elberadweg begint in Dresden en u fietst langs de Elbe naar Magdeburg. U komt door Lutherstad Wittenberg, door het natuurreservaat Midden-Elbe en u fietst door het uitgestrekte tuinenrijk  Dessau-Wörlitz naar Dessau, bekend als Bauhaushoofdstad.  Er is voldoende tijd om Dresden te bezichten en om in Magdeburg een bezoek te brengen aan de Groene Citadel of de prachtige kathedraal.

» Lees meer

Reviews fietsvakantie - Langs de Elbe (Dresden-Magdeburg)

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

We hebben genoten van deze mooie fietstocht. Gezien bewegwijzerd langs de hele route, eenvoudig qua navigatie. Mooie cultuursteden onderweg waar we na lange fietsdag (geen e-bike) soms wat tijd te kort hadden. We hadden wel een dagje extra geboekt in Dresden en Maagdenburg en dat is ons prima bevallen.

2021 - Anoniem

Prachtige reis, met veel verschillende landschappen, ook dagen dat je de Elbe bijna niet ziet, dat is dan misschien het enige minpuntje.

2021 - Anoniem

Fietsen van Dresden naar Magdeburg was mooi en goed te doen. Boek een dag langer in Dresden, want het is een boven verwachting prachtige stad. Fietsen in de steden valt soms wat tegen, vaak gaat het over stukken weg met kinderkopjes. Het pad langs de Elbe is echter mooi en comfortabel, en de richting (Elbe Fahrrad weg) is prima aangegeven. De reisbeschrijving was prima, de suggestie om sommige delen met de trein te doen bleek een nuttige.

2021 - Anoniem

Dresden en Magdeburg zijn prachtige steden en gelukkig hadden wij in beide steden een extra overnachting geboekt, Meissen porseleinstad viel tegen, stoffige etalages, Mühlberg geen koffie gelegenheid en in alle plaatsen ronde keien, gelukkig geen regen anders was er niet te fietsen. 1 hotel zonder lift, de andere hotels waren prima. Wittenberg ook mooie stad onderweg.

2020 - anoniem

Heerlijke vakantie gehad, prachtige reis. Mooie natuur, leuke stadjes en prima hotels!

2019 - anoniem

Mooie fietsreis door prachtige oeverlanden van de Elbe, goede dagafstanden en soms mooie (overnachtings) plaatsen. Dresden en Magdeburg zijn een must. Hotels waren van goede tot voldoende kwaliteit.

2019 - anoniem

"De fietsreis van Dresden naar Magdeburg langs de Elbe is ons heel goed bevallen. De start in het NH Hotel in Dresden: prima. De uitstekende huurfietsen stonden klaar, de auto kon geparkeerd worden in de parkeergarage onder het hotel tot we weer terug waren.
We waren blij met de duidelijke routebeschrijvingen, maar vooral met de land- kaartjes! Onderweg kwamen we ook fietsers tegen die alleen maar een boekje met beschrijvingen hadden en geen kaartjes : onhandig! De route is onderweg steeds goed aangegeven met bordjes. We genoten van het (vaak stille) landschap. Omdat het erg warm was, vertrokken we 's morgens meestal bijtijds (9.00 uur). Onderweg was er weinig horeca en die ging bovendien meestal pas om 11.00 uur open! Dus zelf voldoende te drinken meenemen. En voldoende cash geld, want betalen met een pinpas is niet gangbaar. De hotels onderweg waren goed en gastvrij. Er wordt in Duitsland veel gefietst en dus zijn er veel voorzieningen voor fietsers. Meestal goede fietspaden, van tijd tot tijd picknickplaatsen, en er zijn zo nodig fietsenmakers! Tip: kijk in Magdenburg nog even op het station naar de vertrektijden van de trein. We konden een uur eerder dan was aangegeven.
Het was een fijne week lekker fietsen en Eigen Wijze Reizen had dat voor ons uitstekend georganiseerd.

2018 - Klaas Muller en Bert Bomer

Je verkent hele mooie authentieke Duitse steden en ontmoete aardige, behulpzame mensen en verblijft in fijne hotels. Sommige etappes zijn met veel akkerland wat saai.

2018 - Leo Sand

"Bij mooi weer een prachtige tocht met een goede verhouding
Tussen natuur en cultuur."

2018 - K. Wassink

Foto's Langs de Elbe (Dresden-Magdeburg)

Reisinformatie Langs de Elbe (Dresden-Magdeburg)

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 13 mei t/m 03 september (niet te boeken tussen 15-07 t/m 04-08)
 • Aankomstdag: iedere vrijdag en zaterdag
 • Toeslag halfpension: € 180,- p.p.
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 220,-
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 80,- p.p.
  Verlenging: € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 180,- p.p.
  Verlenging: € 20,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) LO: vanaf € 55,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: vanaf € 87,- p.p. per nacht

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van LO of HP
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Entree Slot Pillnitz
 • Terugtransfer naar Dresden per trein, 1x overstappen excl. fiets

Exclusief

 • Dagtrein heen naar Dresden, terug vanaf Magdeburg: wij kunnen de trein voor u reserveren
 • Treintransfer Dessau-Gommern, ca. € 20,-
 • Terugtransfer eigen fiets naar Dresden op aanvraag mogelijk (€ 26,- excl.), alleen mogelijk op donderdag, vrijdag en zaterdag
 • Fietshuur
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • Parkeren: Dresden: gratis bij het eerste hotel
 • In Juli en Augustus gratis overnachting in Dresden voor het arrangement, moet direct bijgeboekt worden (aangeven bij opmerkingen)
 • Extra nachten tijdens de tochten op aanvraag
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Langs de Elbe (Dresden-Magdeburg)

Routekaartje Langs de Elbe (Dresden-Magdeburg)

Fietsroutes Langs de Elbe (Dresden-Magdeburg)

Dag 1 Aankomst in Dresden

Dresden werd in de 15e eeuw een belangrijke stad, maar werd pas in de 18e eeuw een kunst-en cultuurcentrum. Veel gebouwen stammen uit die tijd. De barokke Frauenkirche domineert het stadsbeeld en een bezoek is zeker de moeite waard.

Dag 2 Rondrit naar het oude centrum, slot Pillnitz en Pirna max. 53 km

U fietst naar de Elbe en kunt al snel de rivier oversteken om een bezoek te brengen aan het oude centrum van Dresden. Ook kunt u er voor kiezen de Elbe verder stroomopwaarts te volgen. Aan de rand van de stad krijgt u mooi zicht op de kastelen en villa’s op de andere oever. Na 16 kilometer kunt u het aan de Elbe gelegen slot Pillnitz bezoeken. 10 Kilometer verder bent u in het ‘Veneziaanse’ Pirna. U fietst dezelfde weg terug of neemt de trein (2 keer per uur).

Dag 3 Van Dresden naar Riesa 51 km

Langs de rivier fietst u naar porseleinstad Meissen. De boven de staduitrijzende triptiek van de 10e-eeuwse burcht, de dom en het bisschopsslot is indrukwekkend. Vervolgens fietst u bij Diesbar onderlangs de hoge Elbe-zandsteenkliffen om bij Riesa met een pontje de Elbe over te steken.

Dag 4 Van Riesa naar Torgau 52 km

Via de rechteroever fietst u via het goed bewaarde Mühlberg en Belgern, waar u kunt pauzeren, naar het eindpunt Torgau. Het landschap wordt steeds vlakker. In Torgau merkt u dat u in de buurt van Lutherstadt Wittenberg komt: Luther liet ook hier vele sporen na, u kunt genieten van slot Hartenfels en de mooie Altstadt.

Dag 5 Van Torgau naar Lutherstadt Wittenberg 55 of 70 km

Vandaag fietst u naar Lutherstadt Wittenberg, zoals de stad nu officieel heet. U fietst rustig door heide-en akkerlandschap.  Onderweg kunt u pauzeren in Dommitzch of Pretzsch. Als u meer tijd in de stad wilt doorbrengen kunt u in Elster op de trein stappen.

Dag 6 Van Lutherstadt Wittenberg naar Dessau 37 km

Via de linker oever van de Elbe fietst u over prachtige fietspaden door het uitgestrekte UNESCO-reservaat Mittelelbe met het erin gelegen Gartenreich Dessau-Wörlitz. Het natuurgebied biedt een habitat aan tegenwoordig zeldzame dieren en planten. In Dessau kunt u een bezoek brengen aan de beroemde Bauhaus-gebouwen. 

Dag 7 Van Dessau naar Magdeburg 35 of 88 km

De route van Dessau naar Magdeburg is mooi maar erg lang. Daarom kunt u de dag beginnen met een treintransfer naar Gommern. Een groot deel van de route fietst u over een dijkfietspad door de prachtige uiterwaarden van de Elbe. U bereikt het centrum van Magdeburg via Stadtpark Rotehorn, een groot park gelegen op een eiland in de rivier. In Magdeburg moet u zeker een bezoek brengen aan de Groene Citadel, het kleurrijke gebouw ontworpen door de Oostenrijkse kunstenaar Hundertwasser.
Op de lange route fietst u door het Gartenreich Dessau-Wörlitz naar Aken. Hier steekt u met de pont de Elbe over en fietst verder door mooie natuurgebieden. U kunt een bezoek brengen aan de aan de overkant gelegen historierijke stad Barby. Net voor Pretzien komt de route gelijk te lopen aan de verkorte route Gommern naar Magdebrug.

Dag 8 Vertrek

Per trein  reist u terug naar Dresden.

 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Langs de Weser - Duitsland - Noord

Fietsvakantie    6 of 9 dagen    trektocht

Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets GPS
 • Hotels of pensions met bagagevervoer
 • Hann. Münden, Bad Karlshafen, Beverungen, Holzminden, Bodenwerder, Hameln, Rinteln, Minden, Nienburg, Verden, Bremen
 • Fietsen naar de Bremer stadsmuzikanten
 • Rijk versierde vakwerkgevels
 • Historische plaatsen, kloosters en kastelen
 • Dagafstand 27-80 km
vanaf 495,-
Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets GPS
 • Hotels/luxe hotels met bagagevervoer
 • Passau, Schlögen, Linz, Enns, Grein, Melk, Krems, Stockerau, Wenen
 • Klassieke fietstocht van Passau naar Wenen
 • Klooster van Melk
 • Wijngebied Wachau
 • Dagafstand 24-62 km

 

vanaf 545,-

Langs de Lahn - Duitsland - Midden

Fietsvakantie    7 of 8 dagen    trektocht

GPS Aanrader Elektrische fiets
 • Hotels of pensions met bagagevervoer
 • Lahnquelle, Marburg, Wetzlar, Weilburg, Limburg, Bad Ems, Koblenz
 • Van Marburg naar de Loreley
 • Boottocht van de Loreley naar Koblenz
 • Mooie, oude stadjes
 • Dagafstand 34-54 km
vanaf 635,-

Langs de Maas - Nederland - België - Frankrijk

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Maastricht, Luik, Namen, Dinant, Haybes, Charleville-Mézières, Sedan
 • De Ardennen tussen Maastricht en Sedan
 • Voie Verte Trans-Ardennes
 • Fort van Sedan
 • Dagafstand 32-68 km
Prijs op aanvraag