2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Wertheim

Daar waar de Tauber in de Main uitmondt, ligt het romantische Wertheim. Je hotel vind je vlak bij de sfeervolle Altstadt. Middeleeuwse steegjes, vakwerkhuizen, pleintjes en de imposante burchtruïne nemen je er mee terug in de tijd. En op de fiets verken je alle windstreken rond de romantiekstad, waarbij je soms met trein of boot terugkeert. » lees meer over Fietsvakantie Wertheim

 • Tauberhotel Kette
 • Wertheim, Miltenberg, Tauberbischofsheim, Lauda, Marktheidenfeld, Würzburg
 • Fietsen langs Tauber en Main
GPS E-bike Hond Zwaarte zwaarte_1
 • Fietsvakantie
 • Standplaats
 • 5 dagen
 • Individueel
vanaf 340 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 340 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Druipende romantiek

Om maar met een cliché te beginnen: de romantiek druipt hier overal van de vakwerkgevels. Wertheim ligt dan ook niet voor niets langs de Romantische Strasse. Het stadje - aan de rand van het Naturpark Spessart, waar de Tauber in de Main uitmondt - grossiert in middeleeuwse steegjes, vakwerkhuizen en pleintjes, en heeft bovendien een imposante burchtruïne. Verrassend zijn vooral de prachtige fietsroutes in de omgeving. Dat belooft wat.  

Oost, west…

Soms leidt een route je fietsend ergens heen, waarna je met de trein of zelfs per boot terug kunt, zoals naar het pittoreske Miltenberg. Dat maakt de fietsdagen leuk en afwisselend. Fiets westwaarts langs de fraaie meanders van de Main naar het vakwerkstadje Miltenberg of zuidwaarts door het dal van de Tauber. In het oosten ligt het mooie Würz­burg - ook daar druipende romantiek - met z’n gezellige Altstadt. En noordwaarts kun je Marktheidenfeld bezoeken, bij de wijngaarden van het Frankenland. 

Route WurzburgRoute Wurzburg

Wandelen door Wertheim

Vroegtijdig terug van een rondrit? De oude stad van Wertheim, vlak boven de monding van de Tauber, bestaat vooral uit middeleeuwse steegjes. En daar kun je niet genoeg van krijgen. Wandelend door de staatjes valt op dat de oude vakwerkhuizen vanaf de eerste verdieping uitspringen. De straatjes leiden je geheid naar de oude kerk en de burcht. Verder zijn de Engelsbrunnen en de laatgotische Kilianskapel aanraders. En het kleine rococokasteeltje in de Hofgarten in Wertheim-Eichel bevat een porseleinverzameling en collecties van schilderkunst uit de 19e eeuw. 

Wunderschön Würzburg

Vanuit Nederland gezien ligt Würzburg aan het begin van de Romantische Strasse. Dat zet meteen al de toon voor wat je kunt verwachten. Geen ridders meer die vanaf 1127 hier het eerste riddertoernooi op Duitse bodem hielden. En geen heksenvervolging die hier vooral in de zeventiende eeuw erg hevig was. Wat dan wel? Veel kerken; dat heb je met een oude bisschopsstad. Ook veel Weinstuben waar je tot in de late uurtjes studenten tegenkomt. Die zorgen in de stad voor een levendige sfeer. Bekijk op de Markt ook het Haus zum Falken met een rococogevel uit 1751. En sla de Würzburger Residenz niet over, al in 1981 door Unesco op de lijst met werelderfgoederen gezet.

Wurzburg

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Wertheim

Prijzen en data

Route informatie

Aan de rand van het Naturpark Spessart, waar de Tauber in de Main uitmondt, ligt het romantische stadje Wertheim. Het hotel bevindt zich vlakbij de sfeervolle Altstadt. Middeleeuwse steegjes, vakwerkhuizen, pleintjes en de imposante burchtruïne nemen je mee terug in de tijd. Bij mooi weer dineer je op het terras aan de oever van de Tauber. Wertheim ligt ideaal voor fietsers, de fietstochten brengen je naar alle windstreken, soms keer je terug per trein of boot. Westwaarts langs de fraaie meanders van de Main naar het vakwerkstadje Miltenberg en zuidwaarts door het da​l van de Tauber. Oostwaarts naar de gezellige Altstadt van Würz­burg en noordwaarts naar Marktheidenfeld, bij de wijngaarden van het Frankenland. 

Fietsvakantie Wertheim

Voor de aankomstdag hebben we voor je een korte rondwandeling gemaakt. Je loopt omhoog naar de imposante burchtruïne, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt. Daarna ga je nog even zuidwaarts door het hellingbos om dan af te dalen. Vlak langs de Tauber wandel je Wertheim weer in naar het terras van het hotel.

Reisinformatie

Inclusief

 • 4 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt
 • 4x lunchpakket
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief

 • Dagtrein retour Aschaffenburg; wij kunnen een treinreis voor je verzorgen
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

 • Reissom niet inclusief huurfiets
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 130,- p.p. 
  7 versnellingen, tas en slot
  Verlenging: € 20,- p.p. per dag
 • E-bike: (excl. fietsverzekering): € 205,- p.p.
  Verlenging: € 35,- p.p. per dag
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

 • Parkeren: in de parkeergarage van het hotel, € 6,- per dag, vooraf reserveren. Gratis openbare parkeerplaats op ca. 150 m van het hotel
 • Hond toegestaan: op aanvraag, circa € 7,- p.d. Kosten ter plaatse te voldoen.
 • Er zijn veel restaurants in de buurt van het hotel

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Wertheim

Wurzburg
Wurzburg
Marktheidenfeld
Marktheidenfeld
Miltenberg
Miltenberg

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.