Fietsvakantie Italië

De beste cappuccino ter wereld, gezellige piazza´s en romantische straatjes in pittoreske dorpjes: la vita è bella in Italië! En met een fietsvakantie wordt Italië nóg mooier. Bij ons vindt u een uitgebreid aanbod fietsvakanties in verschillende streken van dit prachtige land. Kiest u voor een fietsreis van Bolzano naar het romantische Venetië, of gaat u toch voor een avontuurlijke trektocht door het heuvelachtige Umbrië? Speciaal voor liefhebbers van zon, zee en strand hebben wij de fietsvakantie in Puglia uitgezet, met bijzondere overnachtingsplaatsen en diverse fietstochten langs de azuurblauwe zee. Maar ook een rondreis door het wonderlijke landschap van de Toscane behoort tot de mogelijkheden. Bij Eigen-Wijze Reizen vindt u zeker de fietsvakantie in Italië die bij u past!

Fietsvakanties in Italië keuze uit 10 fietsvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

Populair in Italië

Van de Alpen naar Venetië - Italië -

Fietsvakantie — 5/8/10/11/13 dagen — trektocht

» Bekijk vakantie

Bella Toscana - Italië -

Fietsvakantie — 8/12 dagen — trektocht

» Bekijk vakantie

Costigliole Saluzzo - Italië -

Fietsvakantie — 8 dagen — standplaats

» Bekijk vakantie

Bella Toscana - Italië - Midden

Fietsvakantie — 8/12 dagen — trektocht

Herfst GPS Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets Hondje

Deze Toscane-fietstocht laat u kennismaken met zowel de wereldcultuursteden Siena, Florence en Volterra als ook het prachtige, golvende platteland van de Chianti. U rijdt door bossen, langs wijngaarden en op de 12-daagse door het wonderlijke landschap van de Crete Senesi. U overnacht meestal in kleine, gastvrije familiehotels op mooie of bijzondere locaties en een enkele keer in een B & B.

vanaf 790,-
Bekijk vakantie

Bolzano fietsen - Italië - Zuid-Tirol

Fietsvakantie — 7 dagen — standplaats

Hondje Routeboekje Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets Kroontje

Bolzano is de Duits- en Italiaanstalige hoofdstad van Süd-Tirol en staat bekend als de 'Poort naar de Dolomieten'. Omringd door de Dolomieten ligt de stad in een vallei op slechts 265 meter hoogte en heeft het een aangenaam klimaat. U kunt hier heerlijk fietsen in de dalen.

vanaf 545,-
Bekijk vakantie

Bolzano voor wielrenners - Italië - Zuid-Tirol

Fietsvakantie — 7 dagen — standplaats

Herfst GPS Aanrader FVW Tocht Kroontje

Aan de rand van de Dolomieten ligt de schitterende stad Bolzano. Vanuit ons prachtige hotel hebben we 6 zware dagtochten gemaakt. U komt onder meer over de Passo Mendola en de Seiser Alm. Ook de Nigerpas en de Karerpas staan op het program. Onderweg ziet u grillige rotsmassieven, groene valleien en bergmeertjes. Na afloop kunt u tot rust komen bij het zwembad in de tuin van het hotel.

vanaf 480,-
Bekijk vakantie

Cavour - Italië - Piemonte

Fietsvakantie — 8 dagen — standplaats

Hondje Kroontje Herfst Vegetarisch FVW Tocht GPS Elektrische fiets

Cavour ligt in het niet-toeristische, maar verrassende noordwesten van Italië. Uw hotel ligt in de historische stadskern en is al vele generaties in handen van dezelfde familie. In de 18e eeuw stopten hier (koninklijke) koetsen om van paard te wisselen en om de reizigers van een goede en uitgebreide maaltijd te voorzien.

vanaf 585,-
Bekijk vakantie

Costigliole Saluzzo - Italië - Piemonte

Fietsvakantie — 8 dagen — standplaats

Hondje Kroontje Herfst GPS FVW Tocht Culinair Elektrische fiets

Aan de voet van de Cuneser Alpen, in de vallei van de Varaita, ligt het oude stadje Costigliole Saluzzo met drie imposante burchten. De omgeving heeft tal van historische bezienswaardigheden te bieden als de steden Saluzzo, Fossano en Savigliano. In de omgeving ziet u veel boomgaarden waar kiwi’s, appels en peren worden verbouwd.

vanaf 845,-
Bekijk vakantie

Cuneo - Italië - Piemonte

Fietsvakantie — 11 dagen — trektocht

Hondje Herfst FVW Tocht GPS Elektrische fiets

Met het alomtegenwoordige uitzicht op de majestueuze skyline van de Alpen fietst u tijdens deze fietsvakantie over vlakke en licht heuvelende wegen. De Piemonte, letterlijk aan de voet van de bergen wordt doorstroomd door de Po en haar talrijke zijrivieren. Tijdens uw fietstrektocht overnacht u in authentieke stadjes en dorpen waar u iedere dag weer het genoegen zult smaken van de culinaire kwaliteiten van de streek te kunnen genieten.   

vanaf 925,-
Bekijk vakantie

Puglia - Italië - Zuid

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

FVW Tocht

Apulië bevindt zich in de oostelijke punt van de 'laars' van Italië, tussen de Apennijnen en de Adriatische Zee. Het zonnige landschap kenmerkt zich door heuvels met wijn- en olijfgaarden, terwijl tijdens het tweede deel van de tocht de zee nooit ver weg is. Tijdens deze tocht heeft u een aantal zeer bijzondere overnachtingplaatsen.

vanaf 670,-
Bekijk vakantie

Umbrië fietsen - Italië - Midden

Fietsvakantie — 8/10 dagen — trektocht

Herfst GPS Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets

In het heuvelachtige landschap van Umbrië, met zijn middeleeuwse steden en dorpen van grote culturele en historische betekenis, fietst u als in een tot leven gewekt renaissanceschilderij. Fietsvriendelijke weggetjes en heuvels beplant met cipressen, wijnstokken en olijven, zullen de geoefende fietser goed bevallen.

vanaf 795,-
Bekijk vakantie

Van de Alpen naar Venetië - Italië - Noord

Fietsvakantie — 5/8/10/11/13 dagen — trektocht

Herfst Routeboekje Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets

In Noord-Italië zijn deze prachtige, eenvoudige fietstochten voor u uitgezet. U fietst in 5 dagen van de Oostenrijkse grens naar Bolzano. Vanuit de bergen bij de Reschenpas fietst u, omgeven door imposante bergtoppen, naar Bolzano. U fietst langs de rivier de Adige door een prachtig landschap. Vervolgens fietst u van Bolzano naar het wereldberoemde Venetië, gebouwd op 120 kleine eilanden. U fietst langs de rivieren de Adige en de Brenta door een prachtig landschap en u komt door minder bekende, mooie steden als Bassano del Grappa, Vicenza, Padova en Chioggia.

U kunt deze tocht in verschillende etappes fietsen, variërend van een 5-daagse tot een 13-daagse tocht. 

 

vanaf 445,-
Bekijk vakantie

Veneto - Italië - Noord

Fietsvakantie — 8 dagen — trektocht

Herfst Routeboekje Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets

Vanuit Vicenza, een prachtige stad die sinds 1994 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat, kunt u in acht dagen een grote fietstocht maken langs prachtige Italiaanse steden. U brengt een bezoek aan de wereldberoemde, romantische stad Venetië, gebouwd op 120 eilanden. Met 400 bruggen over 177 kanalen is de stad zeker een bezichtiging waard. Met een gondel kunt u de stad in een rustig tempo ontdekken. U komt ook door minder beroemde, maar zeker zo mooie steden als Vicenza, Bassano del Grappa, Padova en Chioggia. Tijdens uw fietsreis komt u veel mooie gebouwen tegen van de bekende Italiaanse architect Palladio, één van de grondleggers van het classicisme.

vanaf 550,-
Bekijk vakantie