Fietsvakantie Letland en Estland

Met een fietsvakantie in de Baltische Staten (Estland en Letland) ontdekt u de landschappen, cultuur en historie van dit bijzondere gebied. Een fietstrektocht voert van de hoofdstad van Letland, de hanzestad Riga, naar de hoofdstad van Estland: Tallinn. De fietsroutes voeren door dunbevolkt en nagenoeg vlak landschap, grotendeels over onverharde steenslag- en gravelwegen. Dat geeft deze trektocht een licht avontuurlijk tintje. De reis van 12 dagen voert u langs de kusten van de Golf van Riga, maar brengt u ook naar de eilanden Muhu, Saarema en Hiiumaa. Een afwisselende tocht langs o.a. kasteelruïnes, over een kalksteenplateau, langs kusten en havenstadjes en door naald- en loofbossen naar de kust van de Oostzee.

Fietsvakantie Estland en Letland

Een fietsvakantie in Letland en Estland

Letland en Estland zijn onderdeel van de Baltische Staten en ideaal als bestemming voor een fietsvakantie. Beide landen kennen een veel bezienswaardigheden op het gebied van historie, architectuur en kunst. Behalve de prachtige steden Tallinn en Riga, delen beide landen ook nog eens gevarieerde landschappen. Kortom is een fietsvakantie in Letland en Estland zowel geschikt voor de actieve als de passieve fietser. Ontdek Letland en Estland op de fiets en geniet van de prachtige omgevingen. 

Alle trektochten en standplaatsvakanties zijn individueel. Dat betekent dat u reist zonder gids, met uw eigen reisgezelschap. Uw fietsvakantie is volledig verzorgd, maar u bepaalt uw eigen tempo en gaat op pad gewapend met een duidelijke kaart en routebeschrijving boordevol bezienswaardigheden. Op een standplaatsvakantie fietst u dagelijks een dagtocht. Op een trektocht fietst u van accommodatie naar accommodatie. Eigen-Wijze Reizen biedt u diverse fietsvakanties in Ierland.

Bezienswaardigheden in Estland en Letland


 • Ontdek de verschillen en overeenkomsten tussen de twee Balische Staten.
   
 • Fiets door de landschappen met enorme bossen, kustgebieden en vogelrijke eilanden waaronder Estlands grootste eiland Saarema
   
 • De oude en indrukwekkende kasteel-­ruïnes van Sigulda en Turaida
   
 • Bezoek Pärnu, een kleine levendige stad met veel statige, oude villa’s. 
   
 • Het enrome de Alexander Nevski kathedraal gelegen in Tallinn. 
   
 

 

Bekijk onze fietsvakanties in Letland en Estland

Populaire fietsvakanties in Letland en Estland

 

Fietsvakantie Estland TallinnEstland en Tallinn

De Estse hoofdstad Tallinn heeft een prachtig geconserveerde binnenstad met machtige stadsmuren. De oude stad leent zich uitstekend voor een dwaaltocht. De belangrijkste bezienswaardigheden in de oude stad zijn het raadhuisplein, de Alexander Nevski kathedraal, het Toompea-kasteel, de Domkerk uit de 13de eeuw en het nationale kunstmuseum. De stad telt ruim 400.000 inwoners, een derde van alle inwoners van Estland. De stad werd voor het eerst genoemd in 1154 en de oude binnenstad Vanalinn staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.  

 

 

 

Fietsvakantie Letland RigaLetland en Riga

De hoofdstad van Letland, Riga, wordt ook wel het Parijs van het Oosten genoemd. De stad heeft zo'n 700.000 inwoners en is daarmee de grootste stad van de Baltische Staten. De stad is het politieke, economische en culturele centrum van Letland. De stad is groot geworden met handel, dankzij de gunstige ligging tussen Duitsland, Scandinavië en Rusland. De Oude Stad van Riga staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Belangrijke bezienswaardigheden zijn de Petruskerk, de Dom van Riga, het bezettingsmuseum, de art nouveau-architectuur in de Oude en Nieuwe Stad en de universiteit van Riga.

 

 

 

Fietsvakantie Estland LetlandEstland en Letland culinair & overnachtingen

De keuken op het platteland heeft over het algemeen een eenvoudig en boers karakter. In de steden kunt u zeer verfijnd eten. Overnachten doet u binnen de stad in centraal gelegen hotels van waaruit u eenvoudig de steden Riga en Tallinn kunt verkennen. Daarbuiten overnacht u meestal in eenvoudige, maar gastvrije en gezellige pensions.

» Fietsvakantie Estland en Letland

 

 

 


Fietsen in Letland en Estland

Fietsen in Estland en Letland

Eigen-Wijze Reizen biedt u een unieke fietsvakantie in de Baltische Staten. Alle fietsvakanties van Eigen-Wijze Reizen zijn individueel. Dat betekent dat u op pad gaat met uw eigen reisgezelschap en zonder gids. Een gedetailleerde routebeschrijving en kaart vertellen u de weg. Het programma biedt voldoende ruimte om uw eigen tempo te bepalen en bezienswaardigheden te bezoeken. Op onze trektocht door Estland en Letland is het bagagevervoer bovendien voor u geregeld. U hoeft dus niet te fietsen met uw zware bagage!

Trektochten worden aangeboden inclusief bagagevervoer. U hoeft dus niet te fietsen met uw zware bepakking; deze staat 's avonds al op u te wachten in de door onze eigen medewerkers geselecteerde hotels.

 • Trektochten en standplaatsvakanties
 • Diverse bestemmingen en zwaartes
 • Tochten met GPS-track
 • Mogelijkheden voor elektrische fietsen
 • Honden zijn op diverse bestemmingen welkom

Uniek zijn onze maatwerk-mogelijkheden. Bijna elke reis kan naar uw wens worden aangepast met bijvoorbeeld een verlenging. Wordt u graag telefonisch te woord gestaan of bent u nieuwsgierig naar onze maatwerk-mogelijkheden? Neem dan contact op met onze lokale medewerkers.

Boek uw fietsvakantie op onze website. Wilt u graag meer informatie over onze fietsvakantie Ierland of heeft u speciale wensen? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen u graag verder!

Nederland: +31(0)53 430 34 35

Bekijk onze Fietsvakanties in Estland en Letland


Fietsvakanties in Letland en Estland keuze uit 0 fietsvakanties

Selecteer uw wensen

en vind de vakantie die u zoekt

Nazomer korting

Populair in Letland en Estland

Uw selectie leverde geen resultaten op