Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Ootmarsum

standplaats in Nederland - Twente

Kunststadje in de tuin van Twente

 • Hotel De Landmarke
 • HALFPENSION
 • incl. 3x lunchpakket
 • 5 dagen
Nazomer korting
vanaf € 395,-
Prijzen en data
GPS Benelux Elektrische fiets

Een hele mooie omgeving. Ootmarsum is een heel leuk stadje. Wel erg druk, maar juist daarom was het heerlijk dat het hotel net even buiten het centrum lag, maar wel dichtbij. Het hotel was prima in... Lees review

Fam. Vieveen

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Ootmarsum

Ootmarsum, schitterend gesitueerd in het bosrijke noordoosten van Twente, is een monument op zich. Het stadje stamt uit de dertiende eeuw en ademt nog veel van de sfeer van vervlogen tijden. Trapgeveltjes, betoverende doorkijkjes, steeds weer weet ­Ootmarsum u aangenaam te verrassen.
Op uw rondrit naar Vasse fietst u langs De Bronnen in het natuureservaat Het Springendal en langs de idyllische watermolen Bels. Ook een bezoek aan het landgoed Singraven, met kasteel en watermolen, zal u zeker bekoren. In het Stift vindt u de Stiftschuur, gebouwd uit Bentheimer zandsteen, waar het heerlijk pauzeren is. Tevens komt u langs de 14e eeuwse havezathe Herinckhave en de Kroezeboom, één van de oudste bomen van Nederland.

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Ootmarsum

Hotel de Landmarke

169 kilometer

Ja, dat kan.

Ja, u krijgt 3 keer een gratis lunchpakket mee.

Ja, de GPS-tracks zijn gratis verkrijgbaar. Een GPS-apparaat is à € 45,- te huren.

Reviews fietsvakantie - Ootmarsum

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Een hele mooie omgeving. Ootmarsum is een heel leuk stadje. Wel erg druk, maar juist daarom was het heerlijk dat het hotel net even buiten het centrum lag, maar wel dichtbij. Het hotel was prima in orde, je kon na een warme fietsdag nog even lekker zwemmen en hoewel er bij halfpension geen keuze was in het menu hadden we niets anders gewild. Het eten was voortreffelijk.

2021 - Fam. Vieveen

De routes waren zeer mooi en veel onder beschutting van bomen en door de prachtige bossen.

2020 - anoniem

mooie omgeving om te fietsen, fietshotel prima in orde.

2020 - anoniem

Hele mooie afwisselende routes langs leuke en interessante bezienswaardigheden. Ook leuk om hierover in de routebeschrijving over te lezen.

2020 - anoniem

We hadden de bodensee wegens corona omgezet naar ootmarsum was geen probleem we hebben een prachtige fietstocht gehad met prima hotel met gps erbij was het perfect

2020 - Theo Veenman

Mooie fietstocht met af en toe alternatieve routes buiten fietsknooppunten netwerk.

2020 - anoniem

Onze vakantie in Zweden ging helaas niet door ivm de corona, maar een prima alternatief , 5 dagen fietsvakantie in omgeving Ootmarsum.(prachtige omgeving)
Echt mooie routes en duidelijke routebeschrijvingen,uitstekend Hotel de Landmarke met heerlijk eten, gastvrije bediening (voordeel geen restaurant te reserveren ivm corona)
Kortom deze fietsvakantie is een echte aanrader.

2020 - Ed Puls

Dit was onze eerste reis met Eigenwijze reizen en meteen een prima ervaring! Goed hotel met vriendelijk personeel, goede fietsen met mooie routes en prima verzorging en zelfs binnenzwembad! Ook in coronatijd was alles goed schoon en veilig! Bovendien kregen we elke dag een goed gevuld lunchpakket mee. De aangeboden "Afternoon Tea" was zeer goed verzorgd. Kortom we houden de reizen in de gaten! 

2020 - Hermien

Prachtig verzorgde mooie reis. Routes goed uitgelegd. Leuk dat er af en toe wat toeristische info bijzat. Hotel prima. Eten in het hotel heel goed. Tip aan hotel gegeven om iets meer variatie te brengen in het lunchpakket. Heel erg vriendelijk personeel. Je wordt echt als gast verwend.

2019 - Chris Van Hoeck

Mooie vakantietrip door het groene en bosrijke deel van Nederland. Prima hotel.

2019 - Erik Dries

Mooie fietsroutes, de gratis picknick en het bezoek aan het theehuisje waren een verassing. De fietswegen zoals beschreven in de brochure hebben wij niet gevolg d daar deze afweken van de nummering, wij hebben de nummering gevolg omdat wij geen gps bij hadden.

2019 - anoniem

"Prachtige fietsroutes prachtige omgeving uitstekend hotel De Landmarke
compleet een aanrader"

2019 - mg van den Berg

Zoals onze ervaring met Eigenwijze Reizen zijn de omschrijvingen van de routes prima weergegeven (af en toe wel goed lezen). De routes gaan voornamelijk over fietspaden en bosweggetjes. Heerlijk om te fietsen. De voornaamste bezienswaardigheden staan goed omschreven. Hotel de Landmarke in Ootmarsum, waar we 5 nachten verbleven, is voortreffelijk. De kamers zijn goed. Het ontbijt was prima en het diner was elke avond uitmuntend (elke avond weer anders). Bovendien kregen we elke dag een goed gevuld lunchpakket mee. De aangeboden "Afternoon Tea" was zeer goed verzorgd. Van de 15-20x dat we met Eigenwijze Reizen fietsten is deze de beste, alhoewel de andere ook voortreffelijk waren.

2019 - Jan Quik

De omgeving is mooi genoeg voor wat langere tochten

2019 - Monique

Prachtige omgeving; stille routes

2018 - G. Van den Boscj

Het was een prima verzorgde reis met een heerlijk vriendelijk fietshotel met prima eten, alleen maar lof...... en vooral een mooie omgeving!!!

2018 - P. Morssink

Reisinformatie Ootmarsum

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Accommodatie: Hotel De Landmarke
 • Reisdata: 1 januari t/m 31 december, behalve rond Pasen en Kerst
 • Aankomstdag: zondag, maandag en vrijdag
 • Toeslag eenpersoonskamer: geen
 • Toeslag luxe kamer: vanaf € 25,- per persoon
 • Huurfiets: gratis
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 125,- per persoon
  Verlenging € 25,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) HP: vanaf € 100,- p.p. per nacht

Inclusief

 • 4 nachten verblijf op basis van HP
 • 3x lunchpakket
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Koffie/thee met krentewegge bij aankomst
 • Huurfiets (geldt niet voor e-bike)

Exclusief

 • Huur E-bike
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Ootmarsum

Routekaartje Ootmarsum

Fietsroutes Ootmarsum

A - Rondrit naar Vasse 20 km

Nadat u door het centrum van Ootmarsum bent gefietst komt u door Oud-Ootmarsum en gaat u naar het natuurreservaat Het Springendal. Samen met het Dal van de Mosbeek een van de best bewaarde beekdalen van Oost-Nederland.
U vindt er De Bronnen, een plaats waar het water uit de grond komt en een stroompje begint. In het Dal van de Mosbeek komt u langs Watermolen Frans en Watermolen Bels. De laatste is een prachtige plek om onder het genot van een kopje koffie te pauzeren. Na het dorp Vasse gaat u langs de zuidelijke Vasserheide terug naar Ootmarsum.

B - Rondrit naar Denekamp 38 km

U komt al spoedig door het dorpje Tilligte en fietst langs het omleidingskanaal van de Dinkel. Nadat u het Almelo-Nordhorn kanaal bent overgestoken komt u over de grens tussen Nederland en Duitsland te fietsen. Denekamp is een prettige pauzeplaats alvorens u over het Landgoed Singraven komt. Hier vindt u een kasteel en de watermolen Singraven langs de rivier de Dinkel.

C - Rondrit naar Weerselo 40 km

Vandaag fietst u over ’t Stift in Weerselo. In de 12e eeuw bouwden de benedictijnen hier een abdij, later omgezet in een stift voor rijke adellijke dames. De prachtige Stiftkerk, gebouwd van Bentheimer zandsteen, is te bezichtigen.
Even hierna fietst u langs de van oorsprong 14e-eeuwse Havezathe Herinckhave en langs één van de oudste bomen van Nederland: de Kroezeboom, met haar kapel waar ooit godsdienstoefeningen werden gehouden.

D - Rondrit naar Oldenzaal 31 km

Een rondrit zuidwaarts naar Oldenzaal. U komt over Havezathe het Everloo, een versterkte nederzetting uit de 12e eeuw. Dan komt u over de Paasberg en de Wilmersberg alvorens u in het bourgondische Oldenzaal arriveert. Hier vindt u in het centrum de machtige St. Plechelmusbasiliek en tevens het museum “Het Palthehuis” met z’n fraaie renaissance gevel.

E - Rondrit naar Lage 40 km

Een tocht naar het net over de grens met Duitsland gelegen Uelsen en Lage.
In het natuurreservaat Het Springendal komt u langs de Paardenslenkte, een heideveld bij de bron van de Mosbeek. Na Uelsen fietst u verder naar het Duitse Lage, met z’n watermolen die omgebouwd is tot ‘Teestube’. In Brecklenkamp komt u weer terug in Nederland en via Tilligte weer in Ootmarsum.

Andere bezoekers keken ook bij: Billerbeck, Zutphen, Münsterland, Enschede, Oldenzaal, De Lutte fietsen.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Billerbeck - Duitsland - Münsterland

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

Herfst GPS Elektrische fiets Benelux
 • Hotel Billerbeckerhof
 • Darfeld, Burgsteinfurt, Rorup, Havixbeck, Nottuln, Münster
 • Fietsen in het glooiende Münsterland
 • Bezoek aan Münster
 • Zachtglooiende heuvels van de Baumberge
vanaf 250,-

Zutphen - Nederland - Gelderland

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

Kroontje Herfst Vegetarisch GPS Elektrische fiets Benelux
 • Hotel 's Gravenhof
 • Vorden, Zutphen, Deventer, Veluwezoom, Gorssel, Voorst, Lochem, Bronkhorst, Doesburg
 • Fietsen langs kastelen in de graafschap Zutphen
 • Ooievaarskolonie Gorssel
 • Coulisselandschap met Saksische boerderijen en watermolens
 • Dagafstand 28-61 km
vanaf 295,-

Münsterland - Duitsland

Fietsvakantie    7 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Bad Bentheim, Ahaus, Billerbeck, Münster, Steinfurt-Borghorst
 • Fietsen langs waterkastelen en burchten
 • Middeleeuwse stadjes
 • Bagno-park met Chinees paleis en Griekse tempel
 • Dagafstand 42-59 km
vanaf 665,-

Enschede - Nederland - Overijssel

Fietsvakantie    3 of 5 dagen    standplaats

GPS Elektrische fiets Benelux Herfst Hondje
 • Intercity Hotel 
 • Enschede, Gronau, Oldenzaal, Hengelo, Delden, Boekelo
 • Fietsen door het textielverleden van Twente
 • Langs villa's van voormalige textielbaronnen
 • Historische parken en tuindorpen
 • Dagafstand 35-53 km

 

vanaf 155,-

Oldenzaal - Nederland - Twente

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

Herfst GPS Aanrader Elektrische fiets Benelux Hondje
 • Hotel Erve Hulsbeek
 • Saasveld, Hertme, Borne, Beuningen, De Lutte, Lonneker
 • Fietsen door het Twents coulisselandschap
 • De voormalige textielstad Enschede en vliegbasis Twente
 • Kasteel Twickel en kasteel Singraven
 • Dagafstand 51 -57 km
vanaf 350,-

De Lutte fietsen - Nederland - Twente

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

GPS Elektrische fiets Hondje Herfst Benelux
 • Hotel Landgoed De Wilmersberg
 • Oldenzaal, Ootmarsum, Enschede, Borne
 • Fietsen in lommerrijk Twente
 • Kasteel Twickel en Landgoed Singraven
 • Arboretum Poort Bulten
 • Dagafstand 47 - 66 km

INCL. HALFPENSION EN LUNCHPAKKET

vanaf 595,-