Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Ootmarsum

standplaats in Nederland - Twente

Kunststadje in de tuin van Twente

 • HALFPENSION
 • 5 dagen
vanaf € 330,-
Prijzen en data
GPS Hondje Benelux

Prachtig verzorgde mooie reis. Routes goed uitgelegd. Leuk dat er af en toe wat toeristische info bijzat. Hotel prima. Eten in het hotel heel goed. Tip aan hotel gegeven om iets meer variatie te br... Lees review

Chris Van Hoeck

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Ootmarsum

Ootmarsum, schitterend gesitueerd in het bosrijke noordoosten van Twente, is een monument op zich. Het stadje stamt uit de dertiende eeuw en ademt nog veel van de sfeer van vervlogen tijden. Trapgeveltjes, betoverende doorkijkjes, steeds weer weet ­Ootmarsum u aangenaam te verrassen.

Op uw rondrit naar Vasse fietst u langs Bronnen op het Spingendal en langs de idyllische watermolen Bels. Ook een bezoek aan het landgoed Singraven, met het kasteel, zal u zeker bekoren. In het Stift vindt u de Stiftschuur, gebouwd uit Bentheimer zandsteen, waar het heerlijk pauzeren is. Tevens komt u langs de 14e eeuwse havezathe Herinckhave en de Kroezeboom, één van de oudste bomen van Nederland.

» Lees meer
Routekaartje Ootmarsum

Fietsroutes Ootmarsum

A - Rondrit naar Vasse 20 km

Nadat u door het centrum van Ootmarsum bent gefietst komt u door Oud-Ootmarsum en gaat u naar het Natuurreservaat Het Spingendal. Samen met het Dal van de Mosbeek een van de best bewaarde beekdalen van Oost-Nederland.

U vindt er De Bronnen, een plaats waar het water uit de grond komt en een stroompje begint. In het Dal van de Mosbeek komt u langs Watermolen Frans en Watermolen Bels. De laatste is een prachtige plek om even onder het genot van een kopje koffie te pauzeren. Na het dorp Vasse gaat u langs de zuidelijke Vasserheide terug naar Ootmarsum.

B - Rondrit naar Denekamp 38 km

U komt al spoedig door het dorpje Tilligte en fietst langs het omleidingskanaal van de Dinkel. Nadat u het Almelo-Nordhorn kanaal bent overgestoken komt u over de grens tussen Nederland en Duitsland te fietsen. Denekamp is een prettige pauzeplaats alvorens u over het Landgoed Singraven komt. Hier vindt u een kasteel en de watermolen Singraven langs de rivier de Dinkel.

C - Rondrit naar Weerselo 40 km

Vandaag fietst u over ’t Stift in Weerselo. In de 12e eeuw bouwden de benedictijnen hier een abdij, later omgezet in een stift voor rijke adellijke dames. De prachtige Stiftkerk, gebouwd van Bentheimer zandsteen, is te bezichtigen.

Even hierna fietst u langs de van oorsprong 14e-eeuwse Havezathe Herinckhave en langs één van de oudste bomen van Nederland: de Kroezeboom, met haar kapel waar ooit godsdienstoefeningen werden gehouden.

D - Rondrit naar Oldenzaal 31 km

Een rondrit zuidwaarts naar Oldenzaal. U komt over het Havezathe het Everloo, een versterkte nederzetting uit de 12e eeuw. Dan komt u over de Paasberg en de Wilmersberg alvorens u in het bourgondische Oldenzaal komt. Hier vindt u in het centrum de machtige St. Plechelmusbasiliek en tevens het museum “Het Palthehuis” met z’n fraaie renaissance gevel.

E - Rondrit naar Lage 40 km

Een tocht naar het net over de grens met Duitsland gelegen Uelsen en Lage.

Eerst fietst u door het Natuurreservaat Het Springendal. U komt langs de Paardenslenkte, een heideveld bij de bron van de Mosbeek. Na Uelsen fietst u verder naar het Duitse Lage, met z’n watermolen omgebouwd tot ‘Teestube’. In Brecklenkamp komt u weer terug in Nederland en via Tilligte weer in Ootmarsum.


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Reviews fietsvakantie - Ootmarsum

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Prachtig verzorgde mooie reis. Routes goed uitgelegd. Leuk dat er af en toe wat toeristische info bijzat. Hotel prima. Eten in het hotel heel goed. Tip aan hotel gegeven om iets meer variatie te brengen in het lunchpakket. Heel erg vriendelijk personeel. Je wordt echt als gast verwend.

12-10-2019 - Chris Van Hoeck

Mooie vakantietrip door het groene en bosrijke deel van Nederland. Prima hotel.

11-10-2019 - Erik Dries

Mooie fietsroutes, de gratis picknick en het bezoek aan het theehuisje waren een verassing. De fietswegen zoals beschreven in de brochure hebben wij niet gevolg d daar deze afweken van de nummering, wij hebben de nummering gevolg omdat wij geen gps bij hadden.

20-09-2019 - anoniem

"Prachtige fietsroutes prachtige omgeving uitstekend hotel De Landmarke
compleet een aanrader"

03-09-2019 - mg van den Berg

Zoals onze ervaring met Eigenwijze Reizen zijn de omschrijvingen van de routes prima weergegeven (af en toe wel goed lezen). De routes gaan voornamelijk over fietspaden en bosweggetjes. Heerlijk om te fietsen. De voornaamste bezienswaardigheden staan goed omschreven. Hotel de Landmarke in Ootmarsum, waar we 5 nachten verbleven, is voortreffelijk. De kamers zijn goed. Het ontbijt was prima en het diner was elke avond uitmuntend (elke avond weer anders). Bovendien kregen we elke dag een goed gevuld lunchpakket mee. De aangeboden "Afternoon Tea" was zeer goed verzorgd. Van de 15-20x dat we met Eigenwijze Reizen fietsten is deze de beste, alhoewel de andere ook voortreffelijk waren.

03-09-2019 - Jan Quik

De omgeving is mooi genoeg voor wat langere tochten

29-06-2019 - Monique

Prachtige omgeving; stille routes

21-08-2018 - G. Van den Boscj

Het was een prima verzorgde reis met een heerlijk vriendelijk fietshotel met prima eten, alleen maar lof...... en vooral een mooie omgeving!!!

21-08-2018 - P. Morssink

Reisdetails Ootmarsum

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 25 januari t/m 18 december, behalve Pasen
 • Aankomstdag: iedere vrijdag, zondag en maandag
 • Toeslag eenpersoonskamer: geen
 • Toeslag luxe kamer: vanaf € 25,- per persoon
 • Huurfiets: gratis
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 115,- per persoon
  Verlenging € 20,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en) HP: vanaf € 75,- p.p. per nacht

Inclusief

 • 4 nachten verblijf op basis van HP
 • 4x lunchpakket
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Afternoon tea bij theehuis Dennenoord (niet op zondag, maandag en dinsdag)
 • Huurfiets (geldt niet voor e-bike)

Bijzonderheden

 • Parkeren: gratis bij het hotel
 • Uw hond mag mee, € 10,- per nacht (u betaalt ter plaatse); doorgeven bij reservering
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Ootmarsum