Reizen vanaf nu

Fietsvakantie Donauradweg van Passau naar Wenen, 9 dagen hotels

trektocht in Oostenrijk

Fietsen en genieten langs de Oostenrijkse Donau

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk (5 x)
 • 9 dagen
Nazomer korting
vanaf € 695,-
Prijzen en data
Herfst Routeboekje Elektrische fiets GPS Hondje

Wat een fantastische vakantie . De tocht langs de Donau is prachtig en elke dag is de overnachting weer een verassing. Alle hotels en gasthousen waren schoon, heerlijke bedden en overal een goed on... Lees review

Helga van Lieshout

» Lees meer reviews

Fietsvakantie Donauradweg van Passau naar Wenen, 9 dagen hotels

U fietst deze klassieke Donau fietsroute met kortere dagafstanden, zodat u veel tijd heeft om te genieten van de omgeving en de bezienswaardigheden onderweg. Zo kunt u tijdens uw fietsreis langs de Donau vele kloosters, musea en oude binnensteden bezoeken. 

Lees het artikel 'Ontdekkingstocht in driekwartsmaat' in ons online-magazine:
Fiets trektocht Witte Dorpen

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Donauradweg van Passau naar Wenen, 9 dagen hotels

IBB Hotel Passau City Centre of Hotel Spitzberg in Passau, Hotel Donauschlinge of Wesenufer Hotel & Seminarkultur an der Donau in Schlögen, Austria Trend Hotel Schillerpark of Hotel Courtyard Marriott in Linz, Gasthof zum Goldenen Schiff of Pension zum Römer in Enns, Hotel-Pension Garni Martha of Gasthof Aumühle in Grein, Hotel Rose in Maria Taferl of Hotel Wachauerhof in Marbach / Donau, Gasthof Klinglhuber of Arte Hotel Krems in Krems, Hotel Diamond City of Hotel Nibelungenhof & Widhof in Tulln, NH Danube City of Park Inn by Radisson of Imperial Riding Schoolof Arcotel Kaiserwasser in Wenen. Dit zijn de meest geboekte onderkomens, maar er worden als het nodig is nog meer hotelletjes en/of pensions gebruikt.

Dat is 308 kilometer.

JOp zaterdag: per bus € 50 p.p. vanaf het hotel (in de maanden juni, juli en augustus kan dit ook op zaterdag én zondag) Overige dagen: per trein € 35 p.p. (zonder transfer naar het station)Eigen fiets in de trein is niet aan te bevelen; transfer eigen fiets is mogelijk op aanvraag, kosten € 30,- per fiets. Vooraf reserveren!

Bagagevervoer is tot en met de laatste fietsdag. Dus tot en met Wenen.

Reviews fietsvakantie - Donauradweg van Passau naar Wenen, 9 dagen hotels

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Wat een fantastische vakantie . De tocht langs de Donau is prachtig en elke dag is de overnachting weer een verassing. Alle hotels en gasthousen waren schoon, heerlijke bedden en overal een goed ontbijt. De koffers waren er elke dag eerder dan wij. De fietsen stonden bij alle hotels overdekt en beschermd. Met genoeg mogelijkheden om op te laden. Ook de transfer voor eigen fiets was super goed geregeld. Wij gingen zelf terug met de trein. Dat is het enige wat ik anders zou doen. Terug op de boot via de Donau bv of met de bus. De trein is druk, je moet echt plaatsen reserveren anders moet je staan. En je kunt niet genieten van het uitzicht, omdat je door tunnels of geluidswallen rijd met een snelheid van 200 km. Maar ach als dat alles is. Wij hebben genoten! Beslist een aanrader deze reis.

2023 - Helga van Lieshout

Wat een fantastische vakantie . De tocht langs de Donau is prachtig en elke dag is de overnachting weer een verassing. Alle hotels en gasthousen waren schoon, heerlijke bedden en overal een goed ontbijt. De koffers waren er elke dag eerder dan wij. De fietsen stonden bij alle hotels overdekt en beschermd. Met genoeg mogelijkheden om op te laden. Ook de transfer voor eigen fiets was super goed geregeld. De fietspaden zijn mooi breed en de donarade route is duidelijk aan gegeven. Onderweg is er genoeg te bezichtigen mits je daar tijd en energie voor hebt. De abdij bij Melk is een aanrader. Kortom wij hebben genoten

2023 - Helga van Lieshout

De fietstocht van Passau naar Wenen was geweldig. Mooie route, goede hotels, super fietspaden. Alles was perfect geregeld door Eigen-Wijze Reizen.

2023 - Ans van Hinte

"Het is een fantastische fietsvakantie goed georganiseerd.
We konden zelfs nog een dag van te voren een fiets omruilen naar een e-bike en de extra kosten later betalen. "

2022 - Anoniem

Wij maakten de reis in september 2022. Weersomstandigheden zaten redelijk mee. We hadden wel enkele dagen regen maar nooit een hele dag regen of stortvlagen. De radweg zelf staat zeer goed aangegeven. De hotels waren prima op 1 uitzondering na. De service in sommige kleinere hotels was subliem. In de meeste gevallen was er geen avondmaal in het hotel zelf. Dat vonden we soms wel spijtig omdat we vaak moe waren bij aankomst. Buiten het fietsen is er ook veel te bezichtigen onderweg wat wel een goede conditie vereist. Wij hebben in elk geval genoten zowel op fysiek als cultureel vlak. Ook wel een pluim voor de organisatie die ter plaatse alles organiseerde. Wij vonden de hoop papieren die je de eerste avond ontvangt teveel op dat moment. Ik had die liever 1 week voor vertrek thuis ontvangen dan had ik netjes alles kunnen voorbereiden. Onze 2de etappe was 75 km, dat was iets teveel. We kijken zeker terug op een geslaagde vakantie. Mia en Bea

2022 - Mw. Vandewalle

We hebben een mooie reis gehad. Goede e-bikes, goede bewegwijzering. Over het algemeen waren de hotels goed. Het bagagevervoer was uitstekend geregeld. We hebben genoten van de omgeving. Er is zoveel langs de Donau te zien. Overal kloosters, kastelen en ruïnes bovenop de bergen. Neem ook de tijd om de tuinen van Tulln te bekijken, dat is de moeite waard. Het was onze eerste fietsvakantie, maar het smaakt naar meer.

2022 - G.J. Dekker

Fantastische reis ! De uitstekende huurfietsen maakten het fietsen tot een groot plezier en het genieten op de prachtige paden langs de Donau nog groter. Het mooie weer daar nog bovenop zorgde voor een goudomrande vakantie.

2020 - anoniem

Prachtige route en uitstekend aangegeven d.m.v. wegbewijzering. Dus je hoeft niet continue op de kaart of GPS te kijken. Zo kun je nog meer van de omgeving genieten.

2019 - anoniem

"Het was de eerste keer dat wij dit deden en we vonden het een enorm succes !!!
Smaakt naar meer !!"

2019 - Bert van der Kruk

Het ophalen van de fiets en parkeren van de auto was niet opdezelfde locatie, maar 2,5 km uit elkaar. Dat was erg onhandig. Voor de rest was alles goed geregeld en hebben we een fijne vakantie gehad. De Donauradweg is echt heel mooi!

2019 - anoniem

"Passau - Wenen is een tocht die natuur en cultuur in zich verenigt. De routes gaan grotendeels over vrij liggende (brede en geasfalteerde) fietspaden en gedeeltelijk over B-wegen. De kwaliteit van de fietspaden en wegen is zeer goed.
Daarnaast bieden steden en dorpen veel blijvende indrukken. De mensen, de gebouwen, de activiteiten in de plaatsen. Al met al een goed verzorgde, relaxte fietstocht met afstanden die variëren van 36 tot 64 km. Dat biedt voldoende mogelijkheden tot afstappen en actief ondernemen onderweg."

2019 - W. Hoogendoorn

De langzame Donauradweg gaf ons de kans om zowel te genieten van het fietsen als van het bezoeken van al het moois en boeiends wat er onderweg te zien was. En de hele organisatie was prima!

2018 - Anoniem

Foto's Donauradweg van Passau naar Wenen, 9 dagen hotels

Reisinformatie Donauradweg van Passau naar Wenen, 9 dagen hotels

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 26 april t/m 6 oktober 
 • Aankomstdag: vrijdag t/m maandag, in juni, juli en augustus aankomst iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 240,-
 • Toeslag halfpension (5 x): € 150,-
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 90,- p.p.
 • 7 of 21 versnellingen, tas en slot
  Verlenging op aanvraag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 190,- p.p.
  Verlenging op aanvraag
 • Extra nacht(en) LO: vanaf € 75,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer LO: vanaf € 105,- 

Inclusief

 • 8 nachten verblijf op basis van LO of HP (5 x)
 • Bagagevervoer tot en met de laatste fietsdag
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Per kamer een Donau-belevenispakket met tegoedbonnen  (o.a. koffie, gebak, wijnproeverij, entreekaarten)

Exclusief

 • Dagtrein heen Passau, terug vanaf Wenen: wij kunnen de trein op maat voor u reserveren
 • Indien per trein: taxi station-hotel, ca. € 15,- per rit
 • Indien per auto, dan is de terugtransfer van Wenen naar Passau zònder eigen fiets als volgt mogelijk;
  Op zaterdag per bus. Kosten € 35 per persoon. Van juni t/m augustus ook mogelijk op zondag per bus. VOORAF RESERVEREN (u bent dan rond 13.30 uur weer in Passau)
  Overige dagen: per trein, kosten € 35. Zonder transfer naar het station. VOORAF RESERVEREN.
 • Neemt u uw eigen fiets mee? Dan is de terugtransfer per bus inclusief eigen fiets aan te bevelen. De kosten zijn € 35 per persoon en € 55 per fiets incl. verzekering. VOORAF RESERVEREN (u bent dan rond 13.30 uur weer in Passau)
 • Is uw terugtransfer op een zondag, maandag, dinsdag of vrijdag? Dan kunt u uw eigen fietsen de dag ervoor om uiterlijk 17.00 uur inleveren in uw hotel. De fietsen staan dan de volgende dag klaar in Passau. VOORAF RESERVEREN. Een eigen fiets mee in de trein van Wenen naar Passau is niet aan te bevelen. Reist u terug op woensdag of donderdag dan moet u zelf de fiets in de trein meenemen.
 • Veren en optionele treintransfers onderweg
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 • Parkeren:
  - onbewaakte parkeerplaats (omheind stuk grond) aan de rand van de stad, ca. € 45 per arrangement; mits er plaats is, kan niet gereserveerd worden. Ter plaatse betalen
  - openbare parkeergarage tegen betaling
 • Hond mag mee. Kosten ter plaatse te voldoen, wel bij reservering vermelden
 • Halfpension is op dag 2,3,5,6,8; dit kan ook in restaurants in de buurt van het hotel zijn
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Boek een verlengingsnacht in Wenen en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. Klik hier voor meer informatie en om te boeken. baja bikes
Boek nu

Prijzen en data - Donauradweg van Passau naar Wenen, 9 dagen hotels

Routekaartje Donauradweg van Passau naar Wenen, 9 dagen hotels

Fietsroutes Donauradweg van Passau naar Wenen, 9 dagen hotels

Dag 1 Aankomst in Passau

Uw fietsvakantie langs de Donau start in in de Passau, de stad waar de rivieren de Donau, de Inn en de Ilz bijeenkomen. U kunt beginnen met een rondvaart rond deze mooie bisschopsstad. 

Dag 2 Van Passau naar Wesenufer/Schlögen ca. 40 km

Langs beboste heuvelflanken fietst u over mooie fietspaden via Obernzell en het trappistenklooster bij Engelhartszell naar Wesenufer of Schlögen. Uw hotel ligt vlakbij de Schlögener Schlinge, de bekende scherpe kronkel in de rivier waar de natuur op z'n mooist is. 

Dag 3 Van Schlögen naar Linz ca. 54 km, evt. 10 km van Ottensheim naar Linz per trein 

Vanaf Schlögen begint bij de Donauschlinge het prachtige rustige traject langs de grillige meanders die de Donau heeft uitgesleten in de beboste heuvels. Via het charmante schippersstadje Aschach fietst u naar Ottensheim. Per trein reist u verder naar Linz. U kunt ook het gehele traject fietsen.

Dag 4 Van Linz naar Enns of Thaling ca. 38 km

U kunt eerst de mooie Altstadt van Linz bekijken en ook het kunstmuseum Lentos is een bezoek waard. Vervolgens fietst u langs de Donau naar St. Florian, met een imposant klooster, en verder naar Enns, de oudste stad van Oostenrijk.

Dag 5 Van Enns of Thaling naar Ybbs of Persenbeug ca. 62 km

U steekt de Donau over naar Mauthausen waar u het museum van het beruchte KZ-Lager (concentratiekamp) kunt bezichtigen. Dan fietst u door het mostviertel, temidden van hoogstamboomgaarden. Terug bij de Donau volgt u de fietsroute langs de beboste hellingen naar Grein. Door het prachtige gebied van de Strudengau, waar de Donau zich in nauwe bochten tussen de steile heuvels door moet wringen, gaat u naar Ybbs-Persenbeug

Dag 6 Van Ybbs of Persenbeug naar Spitz of Arnsdorf ca. 45 km

Via Marbach komt u in Melk waar u het beroemde, imposante, benedictijner klooster kunt bezichtigen. Door het bekende wijbouwgebied Wachau fietst u verder naar Spitz of Arnsdorf.

Dag 7 Van Spitz of Arnsdorf naar Tulln ca. 64 km

Verder fietsend door het wijnbouwgebied Wachau komt u in Krems. Hier steekt u de Donau over en fietst over de zuidelijke oever langs Traismauer en Zwentendorf naar de bloemen- en tuinstad Tulln.

Dag 8 Van Tulln naar Wenen ca. 38 km

U fietst verder door het vruchtbare Tullnerfeld. Onderweg naar Wenen is vooral een bezichtiging van het prachtige kloostercomplex van Klosterneuburg een aanrader. 

Dag 9 Verlenging of vertrek

Na uw overnachting in de bruisende stad Wenen vertrekt u weer naar Passau. Een eventuele extra overnachting in Wenen is zeer de moeite waard. 

Tip

Boek een verlengingsnacht in Wenen en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. Klik hier voor meer informatie en om te boeken. 

baja bikes

 

Andere bezoekers keken ook bij: Langs de Weser, Langs de Loire, Langs de Hase-Ems.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Langs de Weser - Duitsland - Noord

Fietsvakantie    6 of 9 dagen    trektocht

Hondje Herfst Routeboekje FVW Tocht Elektrische fiets GPS
 • Hotels of pensions met bagagevervoer
 • Hann. Münden, Bad Karlshafen, Beverungen, Holzminden, Bodenwerder, Hameln, Rinteln, Minden, Nienburg, Verden, Bremen
 • Fietsen naar de Bremer stadsmuzikanten
 • Rijk versierde vakwerkgevels
 • Historische plaatsen, kloosters en kastelen
 • Dagafstand 40-70 km
vanaf 605,-

Langs de Loire - Frankrijk

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Elektrische fiets
 • Hotels met bagagevervoer
 • Orléans, Beaugency, Blois, Amboise, Tours, Azay-le Rideau, Saumur
 • Fietsen langs de grote kastelen
 • Château Chambord
 • Landhuis van Leonardo da Vinci (museum)
 • Dagafstand 28-61 km
vanaf 820,-

Langs de Hase-Ems - Duitsland - Osnabrück

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Hondje GPS Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Osnabrück, Bersenbrück, Löningen, Meppen, Lingen, Rheine
 • Vlak fietsen langs onbekende Duitse riviertjes
 • Vakwerkhuizen
 • Afwisselend landschap met prachtige hoeves
 • Dagafstand 37-57 km
vanaf 680,-