2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

7 schoonheden om verliefd op te worden: Ontdek Bretagne op de fiets!

Bretagne is een regio in het noordwesten van Frankrijk en staat bekend om zijn adembenemende landschappen en charmante dorpen. De regio heeft een rijke geschiedenis en biedt prachtige fietsroutes om het gebied te verkennen. In deze blog nemen we je mee op een fietsavontuur door Bretagne en delen we zeven schoonheden die je niet mag missen.

1.     Roze granietkust: rauw en excentriek

De Bretonse noordkust wordt gedomineerd door de oceaan en biedt rauw en excentriek landschap. Een hoogtepunt van deze kust is de Cotê de Granit Rose, oftewel de roze granietkust. Deze bizarre kustlijn is gevormd door duizenden jaren van erosie door zee, wind en zand. De enorme rotsen hebben excentrieke vormen en sommige lijken op dieren of objecten, zoals een konijn of de hoed van Napoleon. Een bezoek aan deze kust is een echte must tijdens je fietsvakantie in Bretagne.

2.     Beroemd ‘Maison-entre-deux-roches’

Op de tweede dag van onze fietstocht komen we langs het gehucht Plougrescant. Hier vind je gigantische rotsblokken en zoute binnenmeertjes, maar het meest iconische beeld is het huis dat dat is ingeklemd tussen twee enorme kiezels. Dit huis wordt ook wel ‘Maison-entre-deux-roches’ genoemd en is een geliefd onderwerp voor fotografen.

3.     Schitterend juweel: île-de-bréhat

île-de-bréhat is het pareltje van de Bretonse eilanden. Dit autovrije eiland biedt een ontspannen sfeer en een prachtige natuur. Hier vind je slingerende weggetjes, ongerepte stranden en schilderachtige dorpjes. Een hoogtepunt is het uitzicht vanaf het kerkjes van Saint-Michel, waar je een prachtig zicht hebt op de grillige kustlijn van Bretagne.

4.     Hortensia’s en Agapanthus

Op île-de-bréhat groeien kleurige hortensia’s en Agapanthus, een Afrikaanse lelie die symbool staat voor het eiland. Het noordelijke deel van het eiland heeft de karakteristieke rotsformaties die zo typerend zijn voor de noordkust van Bretagne. Vergeet niet te genieten van een flinterdunne crêpe op een van de sfeervolle terrasjes.

5.     Imponerend oudje: Josselin

In het zuiden van Bretagne vind je het prachtige stadje Josselin, dat wordt gedomineerd door het imposante Châteaux Rohan. Dit kasteel werd in de 11e eeuw gebouwd door de familie Rohan en wordt nog steeds bewoond door nazaten van de stichters. Het kleine centrum van Josselin heeft ook veel te bieden, zoals de immense basiliek en een sfeervol terras waar je kunt genieten van een flinter.

6.     Oogstrelende mooiste: Rochefort-en-Terre

Het dorpje Rochefort-en-Terre is een pareltje in het binnenland van Bretagne. Dit dorpje is zo mooi dat het zelfs is uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het autovrije centrum is bezaaid met boetiekjes, monumenten en bloembakken. Op de Place Saint-Michel kun je heerlijk genieten van het uitzicht op de voorbijgaande dagjesmensen.

7.     Historische haven: Saint-Goustan

Aan de riviermonding van Auray ligt de historische haven Saint-Goustan. Hier vind je fotogenieke vakwerkhuizen en gezellige terrasjes waar je kunt genieten van een drankje. Loop over de oude brug en beklim de trap naar de hoge promenade voor het mooiste uitzicht op de haven. In de 13e eeuw legde de Amerikaanse president Benjamin Franklin hieraan voor een ontmoeting met koning Lodewijk XVI.

Bretagne heeft zoveel schoonheden te bieden en een fietsvakantie is de perfecte manier om ze te ontdekken. Bij Eigenwijze Reizen kun je een georganiseerde fietsvakantie boeken door deze prachtige regio. Ze bieden verschillende routes aan, van ontspannen fietstochten tot meer uitdagende routes. Je overnacht in comfortabele hotels en kunt zelf bepalen hoeveel kilometers je per dag fietst. Zo kun je op je eigen tempo genieten van al het moois dat Bretagne te bieden heeft.

Boek nu je fietsvakantie bij Eigenwijze Reizen en ontdek de zeven schoonheden van Bretagne op een unieke manier.

frankrijk-rochefort-en-terre