2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Proef de nazomer in Zuid-Europa

Het najaar is de perfecte tijd om te genieten van de nazomer in Zuid-Europa. Het weer is nog steeds lekker en het is er minder druk dan in de zomermaanden. Tijdens een fiets- of wandeltocht kun je de streek proeven en ontdekken op je eigen tempo. Van Bordeaux tot Bologna zijn er prachtige routes te vinden met unieke stop- of afstapmomenten. 

Genieten van de nazomer in Bordeaux  

Bordeaux is een stad die je zeker niet mag missen tijdens een fiets- of wandeltocht door Zuid-Frankrijk. De stad staat bekend om zijn heerlijke wijnen en de 'Joie de Vivre' die er hangt. Op het terras van Bistro Le Régent aan de Place Gambetta kun je genieten van verrukkelijke gerechten en bijpassende wijnen. Het Grand Théâtre is een indrukwekkend gebouw met een colonnade van Korinthische zuilen. Binnen vind je een beschilderd plafond en een kroonluchter die uit veertienduizend stukken Boheems kristal bestaat. 

Een unieke wijnervaring in Bordeaux 

In Bordeaux kun je ook kennismaken met de meest beroemde wijn ter wereld. In Brasserie La Belle Époque of in l’Intendant, de meest bijzondere wijnhandel van Bordeaux, kun je genieten van de elegantie en finesse van deze wijn. De flessen wijn staan gepresenteerd langs een zes verdiepingen tellende wenteltrap. Hoe dieper je afdaalt, des te ouder de wijn. 

Fietsen tussen de wijngaarden in Zuid-Frankrijk  

Tijdens een fiets- of wandeltocht door Zuid-Frankrijk kun je genieten van de rustige landwegen tussen de glooiende wijngaarden. Langs de oevers van de Gironde en de beroemde châteaux van de Haut-Médoc en de Côte de Bourg, Pomerol en Entre-Deux-Mers. In de typisch Franse karakterdorpen kun je even op adem komen en genieten van de lokale specialiteiten, zoals versgebakken stokbrood. 

wijn-bordeaux

Ontdek het betoverende Saint-Émilion  

Saint-Émilion is een betoverend stadje dat bekend staat om zijn wijnen. Het is de eerste wijnstreek die door Unesco op de lijst met werelderfgoederen werd gezet en de wijnen uit de streek behoren tot de beste ter wereld. Je kunt er rondleidingen bijwonen en wijn proeven. Probeer ook eens een 'garagewijn'. Dit is wijn van domeinen die zo klein zijn dat de wijn net zo goed uit een garage had kunnen komen. Deze wijnen zijn minder traditioneel en hebben hun eigen unieke smaak. Het is de perfecte manier om de minder bekende maar zeker niet minder lekkere wijnen te ontdekken. 

Ben je enthousiast geworden en wil je graag zelf de nazomer proeven in Zuid-Europa tijdens een fiets- of wandeltocht? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van Eigenwijze Reizen. Zij bieden verschillende fiets- en wandeltochten aan in het zuiden van Europa, waaronder in Bordeaux. Ontdek de streek op je eigen tempo en geniet van de unieke stop- of afstapmomenten. Op de website van Eigenwijze Reizen vind je meer informatie over de verschillende