Zoek de zon op korting. € 100,- op trektochten en € 50,- op standplaatsen. Klik hier voor de voorwaarden.

2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Wandelvakantie voor de perfecte herfst

De herfst is het perfecte seizoen om te genieten van de kleurenpracht van de natuur tijdens een heerlijke wandelvakantie. Of je nu van bossen, uiterwaarden, eilanden, heidevelden of boomsoorten houdt, er is voor iedereen wel een mooie wandelroute te vinden. In deze blog stellen we vier verschillende wandelroutes voor en geven we je tips om de perfecte vakantie voor jou te vinden.  

Het bos: De Lutte wandelen  

Vanuit Hotel Landgoed De Wilmersberg of Hotel 't Kruisselt ontdek je de prachtige herfstkleuren van Twente. Geniet van de gele oker en mooi beige grote stukken bos, diepgroen van de glooiende weilanden, slingerende zandpaden en geïsoleerde boerderijen, fraai grijs van de romantische waterlopen en warm bruin van al die houtwallen die je onderweg tegenkomt. Bekijk ook de 2.500 boomsoorten in het arboretum Poortbulten en het fraaie natuurgebied Het Lutterzand voor een extra mooie natuurbeleving.  

Bekijk de wandelvakantie 

De uiterwaarden: Het Romeinse Limespad  

Langs de uiterwaarden van de Nederrijn volg je de voormalige noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Deze wandelroute begint al indrukwekkend op de Grebbeberg, de hoogste heuvel van de Utrechtse Heuvelrug, waar je een prachtig zicht hebt op de uiterwaarden en de Blauwe Kamer, een uniek stuk natuurgebied. Onderweg kom je langs het imposante kasteel Doorwerth en door landgoed Mariëndaal met z'n beken en beukenhagen. Via Arnhem wandel je zuidwaarts richting de Waal en kom je langs restanten van het Romeinse verleden in Elst, Nijmegen en Berg en Dal.  

Bekijk de wandelvakantie 

De eilanden: Vlieland en Terschelling  

Vlieland en Terschelling bieden een heerlijke back-to-basic wandelvakantie met knarsende wandelpaden, een afwisselend landschap, leuke dorpjes met sfeervolle terrasjes, uitgestrekte stranden om lekker uit te waaien en relaxte strandpaviljoens. Op Vlieland volg je twee uitgebreide rondwandelingen en op Terschelling wachten een korte en een langere wandeling op je. Geniet van de prachtige natuur en zoek naar bijzondere vogels en zeldzame planten zoals de groenknolorchis, de parnassia, de knopbies en de vleeskleurige orchis.  

Bekijk de wandelvakantie 

De heidevelden: Het Pieterpad  

De bekendste wandelroute van Nederland, het Pieterpad, biedt ook in de herfst prachtige natuurbeleving. De route schotelt je karrensporen, bospaden, beekdalen, vogelrijke vennen en interessante steden voor. Vooral in Drenthe kom je veel heidevelden tegen, maar ook andere landschappen zijn zeker de moeite waard. Eigen-Wijze Reizen heeft de gehele route opgedeeld in zes trajecten, zodat je zelf kunt kiezen welk stukje Nederland je wilt ontdekken. Wandelen langs het Pieterpad is een ervaring die je niet snel zult vergeten. 

Bekijk de wandelvakantie 

Kwartetten in de herfst: Bomenkwartet 

Naast de prachtige wandelroutes kun je tijdens je wandelvakantie ook genieten van de verschillende boomsoorten die je onderweg tegenkomt. Om deze bomen beter te leren kennen, kun je het bomenkwartet spelen. Zo kun je tijdens je wandeling de bomen herkennen aan hun bladeren, schors en vruchten. Enkele voorbeelden van bomen die je tijdens de herfst tegenkomt, zijn de Plataan met zijn opvallende camouflagepak van schors, de Knotwilg met zijn gekruiste groeven in de schors, de Kastanje met zijn ruwe bolster en blanke pit en de Beuk met zijn gladde, grijze stam en ovale bladeren. 

Bij Eigen-Wijze Reizen kun je terecht voor de mooiste wandelvakanties in binnen- en buitenland. Of je nu wilt wandelen langs de kust, door het bos of door de bergen, er is altijd een reis die bij jou past. Eigen-Wijze Reizen staat garant voor persoonlijke aandacht, goede accommodaties en mooie wandelroutes. Neem snel een kijkje op onze website en boek jouw perfecte wandelvakantie! 

Wandelvakanties