Wandelvakantie Exmoor

trektocht in Groot-Brittannië - Somerset & Devon

Wandelen langs klifkusten en door heidevelden

 • LOGIES EN ONTBIJT
 • 8 dagen
Nazomer korting
vanaf € 880,-
Prijzen en data
GPS Aanrader

Mijn wandelvakantie was voortreffelijk georganiseerd. Tijdens het regelen van de reis dacht de organisatie actief mee en dat heb ik erg op prijs gesteld. Ik heb genoten van de route en van de B&B's. I... Lees review

Anoniem

» Lees meer reviews

Wandelvakantie Exmoor

Het mooie, afwisselende landschap en de typisch Engelse dorpjes maken dit een bijzondere wandeltocht in Engeland. Het Exmoor National Park ligt in de graafschappen Somerset en Devon, in het zuidwesten van Groot-Brittannië. Aan de noordkant wordt het begrensd door hoge, steile klifkusten en door mooi gelegen plaatsen als Porlock en Lynmouth. In het binnenland treft u golvend heuvelland en moerassige veengronden aan, begroeid met heide, gras en varens. De talrijke dalen en valleien zijn fraai bebost, met oude voetbruggen over snelle stroompjes. U loopt over prachtige paden langs klifkusten met schitterende uitzichten, langs rivieren en cottages, door immense heidevelden, over heuvelkammen en door lieflijke dorpjes. Wellicht ziet u onderweg de Exmoor Pony’s. 

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Exmoor

Myrtle Cottage of The Cottage Porlock of Sea View B&B of Reines House in Porlock, Staghunters Inn of Meadpool House in Brendon, Croft House of The Choughs Nest Hotel in Lynton, Exmoor Forest Inn in Simonsbath, Exmoor Lodge of Edgcott Cottage in Exford.

Maximaal 108 kilometer, minimaal 95 kilometer.

Nee, de tocht is onder logies en ontbijt.

Ja, uw bagage wordt voor u vervoerd.

Ja, en desgewenst kan er een GPS-apparaat à € 45,- worden gehuurd.

Reviews wandelvakantie - Exmoor

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Mijn wandelvakantie was voortreffelijk georganiseerd. Tijdens het regelen van de reis dacht de organisatie actief mee en dat heb ik erg op prijs gesteld. Ik heb genoten van de route en van de B&B's. Ik ga volgend jaar zeker weer een vakantie bij Eigenwijze Reizen uitzoeken.

2023 - Anoniem

Het was een prachtige wandeltocht en heerlijk rustig. Voldoende horeca onderweg en leuke dorpjes. De kamers in enkele B&B's waren erg krap, o.a. in Porlock.

2023 - Anoniem

De eerste dag was verschrikkelijk. Ondanks voorbereiding op klimmen en dalen (Holterberg), dit is totaal iets anders. Ik dacht ik doe nog dag twee en dan besluit ik of ik nog verder wil wandelen.

Maar het liep toch anders. Want na dag twee kwam dag drie. En de steile hellingen waren ineens niet meer zo steil. Of misschien kwam het inzicht dat er geen haast is, dat ik een adempauze kan nemen wanneer ik maar wil.

En zo veranderde de weerstand van de eerste dag in een gewenning op dag vier en vijf. En op dag zes - de laatste dag - in een verzuchting dat ik misschien nóg wel een week langer zou kunnen lopen.

De glooiende heuvels, drie tot vier km open gebied zonder prikkeldraad, zonder mensen, zonder verkeersborden of wat voor afleiding dan ook. De stilte om mij heen.

Werkelijk fantastisch.

2023 - Ronald Wopereis

Prachtige wandelreis. Heel afwisselend, gedeeltelijk langs de kust en gedeeltelijk door het binnenland. Het zijn mooie wandelpaden en je loopt grotendeels door een afgelegen gebied. De route beschrijving en kaart zijn heel duidelijk. De overnachtingen waren allemaal prima. Coughsnest in Lynton was in alle opzichten geweldig. We hadden een ruime kamer met een fantastisch uitzicht.

2022 - Dhr. J. Bernhard & Mw. G. Hartgerink

Onze eerste wandelreis naar Exmoor is heel goed bevallen. Wij hebben enorm geboft met het weer, wat de ervaring natuurlijk positief heeft beïnvloed. Daarnaast wil ik ook een groot compliment maken over de variatie van de wandelroutes. Iedere dag had zijn eigen sfeer en hoogtepunten. Voor de beginnende wandelaar waren er wat pittige klimmetjes, maar wij vonden het goed te doen. De accommodaties waren over het algemeen eenvoudig doch schoon. Iedere accommodatie had daarnaast zijn eigen bijzonderheden, bijvoorbeeld een mooi uitzicht of uitstekend restaurant of een mooi terras. Alle eigenaren waren meer dan voorkomend en het bagagevervoer liep op rolletjes. Deze ervaring smaakt voor ons naar meer en alles was zo goed geregeld ( ook de routebeschrijvingen waren top!) dat wij zeker nog een keer een reis gaan boeken via Eigen-Wijze reizen.

2022 - Mw. H. den Hartog en dhr. B. Tideman

Een fantastisch reis met prachtige tochten langs de kust.

2022 - Dhr. Van Heeteringen & Mw Offringa

We hebben echt genoten van de prachtige landschappen die we op wandelroutes, die elke dag wat nieuws/verrassends te bieden hadden, tegenkwamen. We werden telkens hartelijk verwelkomd door gastvrije mensen in pittoreske en comfortabele logies. Occasioneel was er op bepaalde punten even wat twijfel over het traject, maar de combinatie van de routebeschrijving en de GPS deed ons (soms met een extra kilometertje hier of daar) altijd op de juiste plaats belanden. Engeland is ' a hiker's paradise', en Eigenwijze reizen heeft ons daar een paradijselijk stukje van leren kennen.

2019 - Roelof Van der Hauwaert

Geweldig, wel heel pittig. Vraagt goede psychomotorische vaardigheden en conditie.

2019 - Anoniem

Exmoor: prachtige wandelingen door wisselende natuur met Engelse "local colour" (cottages, pubs, dogs and horses).

2019 - Sandra van Gulik

De wandelingen door Exmoor zijn prachtig en zeer afwisselend. Alles was tot in de puntjes geregeld. Echt een aanrader.

2018 - Anoniem

Realiseer je dat het landschap in Devon behoorlijk geaccidenteerd is, geen Alpen maar toch.

2018 - Anoniem

Prachtige en afwisselende wandelreis, met een goede conditie goed te doen.

2018 - Minke Feenstra

Fantastische wandelweek gehad in Exmoor. Leuke B&B. Alles goed geregeld.

2018 - Corrie van der Laan

Reisinformatie Exmoor

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 1 april t/m 31 oktober
 • Aankomstdag: iedere woensdag
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 595,-
 • Extra nacht(en) Porlock LO: € 80,- p.p. per nacht 
  Extra nacht Porlock eenpersoonskamer LO:  € 120,-

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van LO
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Parkeren: bij de eerste accommodatie 

Exclusief

 • Retourvlucht Bristol: wij kunnen de vlucht op maat voor u reserveren
 • Transfer vliegveld Bristol-Porlock vice versa € 175- per persoon
 • op basis van 2 personen
 • Nachtbootretour Hoek van Holland-Harwich: Stena Line, incl. auto en binnenhut of buitenhut
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Bijzonderheden

 

 • Andere veerverbindingen (bijvoorbeeld Calais-Dover) op aanvraag
Boek nu

Prijzen en data - Exmoor

Routekaartje Exmoor

Wandelroutes Exmoor

Dag 1 Aankomst in Porlock

 

Dag 2 Van Porlock naar Brendon 15 of 18 km

De tocht begint in Porlock en gaat langs het haventje en de baai van Porlock Weir. Een slingerend kustpad brengt u bij Culbone Church, het kleinste kerkje van Engeland, dat verscholen ligt in een bosrijk dal. Verder over het smalle ruige kustpad met een schitterend uitzicht, naar County Gate. Hier is een bezoekerscentrum met informatie over het Exmoor National Park. Via het dorpje Malmshead loopt u door naar Brendon, gelegen in de bosrijke vallei van de East Lyn River.

Dag 3 Van Brendon naar Lynton 13 km

De volgende dag volgt u de rivier naar Rockford en verder naar de ruige stromen van 'Watersmeet'. Dit punt, waar de Hoar Oak Water en East Lyn rivier ­samenkomen, krijgt door de grillige, bosrijke kloof en de aanwezigheid van een cottage (nu een theehuis) een echt Engelse uitstraling. U kunt het pad omhoog nemen voor een prachtig uitzicht op de waterval. Een stevige klim brengt u via een bosrijk pad over de heuvelkam naar Countisbury. Het karakteristieke kerkje herbergt veel van de lokale geschiedenis. Hierna volgt u het kustpad naar het aan de monding gelegen Lynmouth. Hier maakt u de stevige klim of u neemt het historische kabeltreintje uit 1890 naar het hoger ­gelegen tweelingdorp Lynton.

Dag 4 Rondwandeling naar Heddon's Mouth 13 of 23 km

Westelijk van Lynton ligt de Valley of Rocks, een schitterende rotsformatie met fraaie uitzichten over zee. De wandeling gaat over de glooiende heuvels van Lee Abbey Estate en door het dichte woud naar Woody Bay. U volgt een deel van het ruim 600 km lange South West Coast Path naar de prachtige, diepe vallei Heddon’s Mouth. Hier kunt u de kalkovens ­bezichtigen en, via een hoger gelegen route met mooie uitzichten, teruglopen naar Lynton. De route is in te korten door bij Woody Bay de doorsteek te maken naar de hoger gelegen terugweg.

Dag 5 Van Lynton naar Simonsbath 19 km

De volgende etappe voert u het binnenland in door heuvelend, bosrijk gebied naar het Combe park. Daarna­ volgt u de beroemde 'Two Moors Way', een eeuwenoud pad dat dwars door immense heidevelden loopt. Het is het leefgebied van de Exmoor Pony’s. Aan het eind van deze lange tocht overnacht u in Simonsbath, een piepklein dorpje aan de rivier de Barle.

Dag 6 Van Simonsbath naar Exford 19 km

Na een goede nachtrust wandelt u langs de oevers van de Barle en nog even over de ‘Two Moors Way’ naar Withypool, waar u kunt uitrusten. Daarna dwars door glooiende weilanden naar Exford aan de rivier de Exe.

Dag 7 Van Exford naar Porlock 16 km

De laatste wandeling gaat over de grote heide­velden van Dunkery, geleidelijk naar het hoogste punt van Exmoor: Dunkery Beacon. Vanaf dit uitzichtpunt ­(520 m) met een magnifiek panorama, daalt u af en komt u door het bos van Horner. Genietend van de weidse vergezichten op de zee komt u terug in ­Porlock.

Dag 8 Vertrek

Indien u per nachtboot Hoek van Holland-Harwich reist, wordt uw reis twee dagen langer.

 

Andere bezoekers keken ook bij: St. Johann wandelen, De Cotswolds, West-Bretagne.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

St. Johann wandelen - Oostenrijk - Noord-Tirol

Wandelvakantie    8 dagen    standplaats

Herfst Vegetarisch GPS
 • Hotel Sonne
 • Kirchdorf, Kitzbühel, Going, Kitzbühler Horn, Baumooskogel, Eifersbach
 • Wandelen in Noord-Tirol
 • Wilder Kaiser
 • Alpenweides
 • Dagafstand 10-16 km
vanaf 480,-

De Cotswolds - Groot-Brittannië - Hart van Engeland

Wandelvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Aanrader
 • B&B's met bagagevervoer
 • Cheltenham, Winchcombe, Broadway, Chipping Campden, Moreton-in-Marsh, Bourton-on-the-Water
 • Glooiende weilanden en landgoederen
 • Arbo­retum­­ bij Batsford
 • Dagafstanden 9 - 19 km
vanaf 1065,-

West-Bretagne - Frankrijk

Wandelvakantie    8 dagen    trektocht

GPS Aanrader
 • Hotels met bagagevervoer
 • Brest, Camaret-sur-Mer, Lampaul, Morgat
 • Wandelen langs Bretonse klifkusten en rotseilanden
 • Eiland Ouessant, met ruige rotsformaties
 • Presqu'île de Crozon, schiereiland met hoge klifkusten
 • Dagafstand 15-20 km
vanaf 920,-