Lees hier een update over uw vakantie en het coronavirus
Nieuw

Wandelvakantie The Heart of Scotland

trektocht in Groot-Brittannië - Schotland

Wandelen over de Rob Roy Way

 • LOGIES EN ONTBIJT
 • 7 dagen
vroegboekkorting
vanaf € 865,-
Prijzen en data
GPS

Wandelvakantie The Heart of Scotland

In de voetsporen van Rob Roy MacGregor, de Robin Hood van Schotland, wandelt u door de Schotse Hooglanden. Langs rivieren en meren en over een enkele bergpas volgt u de mooiste delen van het langeafstandspad dat is vernoemd naar deze volksheld. U blijft vooral in de valleien zodat u zonder al te veel inspanning kunt genieten van het indrukwekkende berglandschap in ‘The Heart of Scotland'.

» Lees meer

Reviews wandelvakantie - The Heart of Scotland

Deel uw ervaring


Er zijn voor deze tocht nog geen ervaringen ingestuurd.

Reisdetails The Heart of Scotland

Extra prijsinformatie

 • Reisdata: 1 april t/m 31 oktober
 • Aankomstdag: iedere dag, behalve zaterdag
 • Toeslag eenpersoonskamer: prijs op aanvraag
 • Retourvlucht Edinburgh: prijs op aanvraag
 • Extra nacht Edinburgh: prijs op aanvraag
  Extra nacht eenpersoonskamer Edinburgh: prijs op aanvraag

Inclusief

 • 6 nachten verblijf op basis van LO
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving met kaarten
 • Taxitransfer op dag 3

Exclusief

 • Bustransfer op dag 2, ca. € 3,- p.p.
 • Retourvlucht Edinburgh: prijs op aanvraag
 • Indien per vliegtuig (dag 1): tram,trein, bus van Edinburgh naar Callander, ca. € 20,- p.p.
 • Indien per vliegtuig (dag 7): trein en tram van PItlochry naar Edinburgh, ca. € 20,- p.p.
Boek nu

Prijzen en data - The Heart of Scotland

Routekaartje The Heart of Scotland

Wandelroutes The Heart of Scotland

De verhalen over Rob Roy MacGregor, een boef die zijn buit deelde met minderbedeelden, spraken tot de verbeelding van velen. Echt onsterfelijk werd hij toen Sir Walter Scott (auteur van Ivanhoe) in 1817 zijn Rob Roy publiceerde. De romantische beschrijvingen van landschap en cultuur in deze bestseller leidden er toe dat Schotland als vakantiebestemming op de kaart kwam te staan. Velen wilden net als Roy de ruige natuur in om het gevoel van vrijheid te ervaren. 

Dag 1 Aankomst in Callander

Vanaf vliegveld Edinburgh bent u in twee uur per trein en bus in Callander. Callander is een populair dorp voor toeristen die een bezoek willen brengen aan de Schotse Hooglanden. Het dorp staat dan ook bekend als de 'Gateway to the Highlands'.

Dag 2 Bus naar Van Strathyre of Kingshouse, wandeling  naar Killin 22.5 of 17 km

Na een korte busreis loopt u met uitzicht op de vallei van de meanderende Balvag door het bos naar Kingshouse. Vanaf hier volgt u een glooiend fiets- en wandelpad. Over een voormalig spoortraject, met fantastisch uitzicht op het meer Loch Earn, klimt u geleidelijk door de Glen Ogle vallei. Door het bos daalt u af naar het aan een waterval in de Dochart rivier gelegen dorp Killin.

Dag 3 Van Killin naar Ardeonaig of Ardtalnaig 14 of 19 km, taxi naar Acharn of Kenmore

Door bos en open veld klimt u naar het stuwmeer Lochan Breaclaich. Vervolgens wandelt u door een weids heidelandschap met rondom oneindige vergezichten. U daalt af naar het aan het mooie Loch Tay gelegen Ardeonaig. Hier, of in het 5 kilometer verderop aan het langgerekte meer gelegen Ardtalnaig, wacht u een transfer naar Acharn of Kenmore.

Dag 4 Van Acharn of Kenmore naar Aberfeldy 16 of 19 km

Na een korte klim langs de waterval van Acharn loopt u hoog boven Loch Tay door een weidelandschap. U heeft prachtig  zicht op Loch Tay, valleien en hoge bergtoppen. Door de Birks o’Aberfeldy, een indrukwekkende en bosrijke kloof met een waterval, daalt u af naar uw overnachtingsplaats Aberfeldy, bekend van de gelijknamige whiskydistilleerderij.

Dag 5 Van Aberfeldy naar Pitlochry 16 km

Door rivierbosschages vlak langs de mooie Tay rivier wandelt u naar het attractieve dorp Grandtully. Dan volgt een klim langs een beekvallei en bereikt u door heidevelden het Fonab bos. U komt er langs een prehistorische steencirkel en daalt af naar Pitlochry. Het gezellige dorp aan de rivier Tummel is gebouwd in traditionele Victoriaanse stijl.

Dag 6 Keuze uit de rondwandelingen A, B en C

Rondwandeling A Ben Vrackie 13 of 15 km

De berg Ben Vrackie torent hoog boven Pitlochry uit. Door een loofbos en ruige heidevelden klimt u geleidelijk naar het bergmeertje onder de top. Bij helder weer is de steile klim naar de top zeker de moeite waard, want het uitzicht is geweldig. Weer terug in de bewoonde wereld kunt u in de oude pub en bierbrouwerij Moulin Inn (1695) genieten van een welverdiende pint.

Rondwandeling B Langs de rivieren Tummel en Gary 17 km

Over de rechter oever van de rivier Tummel wandelt u tussen mooie rivierbosschages stroomopwaarts. Na het oversteken van een voetbrug loopt u naar het punt waar de twee rivieren samenvloeien, met hier een waterval en een mooi uitkijkpunt. Over de linkeroever loopt u terug naar Pitlochry.

Rondwandeling C Naar de distilleerderijen Edradour en Blair Athol 5 km

Langs het in Victoriaans stijl gebouwde Atholl Palace wandelt u naar Edradour, de kleinste whiskydistilleerderij van Schotland. Via de in het bos gelegen Black Spout waterval daalt u af naar de distilleerderij Blair Athol. In beide distilleerderijen kunt u een rondleiding en whiskyproeverij bijwonen, zeker een aanrader!  

Dag 7 Vertrek of verlenging Pitlochry of Edinburgh

U kunt uw vakantie verlengen met extra nachten in Pitlochry of Edinburgh, de mooie hoofdstad van Schotland.

 


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35