Zoek de zon op korting. € 100,- op trektochten en € 50,- op standplaatsen. Klik hier voor de voorwaarden.

2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Wandelvakantie The Heart of Scotland

In de voetsporen van Rob Roy MacGregor wandel je door de Schotse Hooglanden. Langs rivieren en meren en over een enkele bergpas volg je de mooiste delen van het pad dat naar deze volksheld is vernoemd. Je blijft vooral in de valleien, zodat je zonder al te veel inspanning geniet van het indrukwekkende landschap. » lees meer over Wandelvakantie The Heart of Scotland

 • Callander, Killin, Kenmore, Aberfeldy, Pitlochry
 • Wandelen over de Rob Roy Way
 • Hooglanden , lochs (meren) en glens (valleien)
Aanbieding
GPS Hond Zwaarte zwaarte_2
 • Wandelvakantie
 • Trektocht
 • 7 dagen
 • Individueel
vanaf 1195 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 1195 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Het woeste Schotland

Wist je dat Schotland zich elke dag weer op een andere manier openbaart? Vandaag grillige bergtoppen met weergaloze uitzichten, morgen weer valleien met mysterieuze meren. En overal schapen die je al mekkerend uit de weg gaan. De variatie in het landschap is mooi. Dat landschap levert overigens spannende verhalen op over strijdende clans die elkaar niet zachtzinnig te lijf gingen. En over volksheld Rob Roy MacGregor, de Robin Hood van Schotland.

Afwisselende tocht

Zes dagen lang ervaar je net als Roy de ruige natuur. Na een korte busrit start je wandeling in Kingshouse waar je vervolgens een glooiend wandelpad volgt. Lopend over een voormalig spoortraject, met fantastisch uitzicht op het meer Loch Earn, klim je geleidelijk door de Glen Ogle vallei. Daarna volgen Killin, Loch Tay met z’n hoge bergtoppen als decor, Kenmore en Aberfeldy. Via een beekvallei, heidevelden en bos passeer je een prehistorische steencirkel en daal je af naar eindpunt Pitlochry.

Loch Tay

Stoere volksheld

De verhalen over Rob Roy MacGregor, een boef die zijn buit deelde met minderbedeelden, spraken tot de verbeelding van velen. Echt onsterfelijk werd hij toen Sir Walter Scott (auteur van Ivanhoe) in 1817 zijn Rob Roy publiceerde. Zijn romantische beschrijvingen van landschap en cultuur zorgden ervoor dat Schotland als vakantiebestemming op de kaart kwam te staan. Velen wilden net als Roy de ruige natuur in om het gevoel van vrijheid te ervaren. Rob Roy ligt op het kleine kerkhof van Balquhidder (vlak bij oostelijker gelegen Loch Lomond) begraven, naast zijn vrouw en twee zonen.

Wild van de kilt

Een echte kerel met een rok aan? Dat kan alleen in Schotland. De kilt is nog steeds dé nationale dracht. De Tartan Weaving Mill (555 Castlehill) in Edinburgh, wordt gerund door kiltmaker Geoffrey Tailor. Zijn winkel en kiltmakerij is deels ingericht als museum (gratis toegang). Overigens ook een leuk adresje om jezelf in Schotse kilt te laten fotograferen. Doedelzak erbij, helemaal af. Verleng je vakantie met één of meer dagen Edinburgh en bezoek onder meer deze Tartan Weaving Mill.

Highland Games - schotse kilt

Wanneer ga jij deze reis maken?

Wandelvakantie The Heart of Scotland

Prijzen en data

Route informatie

In de voetsporen van Rob Roy MacGregor, de Robin Hood van Schotland, wandel je door de Schotse Hooglanden. Langs rivieren en meren en over een enkele bergpas volg je de mooiste delen van het langeafstandspad dat is vernoemd naar deze volksheld.De verhalen over Rob Roy MacGregor, een boef die zijn buit deelde met minderbedeelden, spraken tot de verbeelding van velen. Echt onsterfelijk werd hij toen Sir Walter Scott (auteur van Ivanhoe) in 1817 zijn Rob Roy publiceerde. De romantische beschrijvingen van landschap en cultuur in deze bestseller leidden er toe dat Schotland als vakantiebestemming op de kaart kwam te staan. Velen wilden net als Roy de ruige natuur in om het gevoel van vrijheid te ervaren. 
Je blijft vooral in de valleien zodat je zonder al te veel inspanning kunt genieten van het indrukwekkende berglandschap in ‘The Heart of Scotland'.

Wandelvakantie The Heart of Scotland

Reisinformatie

Inclusief

 • 6 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Taxitransfer op dag 3

Exclusief

 • Bustransfer op dag 2, ca. € 3,- p.p.
 • Retourvlucht Edinburgh: wij kunnen de vlucht op maat voor je reserveren
 • Indien per vliegtuig (dag 1): tram,trein, bus van Edinburgh naar Callander, ca. € 20,- p.p.
 • Indien per vliegtuig (dag 7): trein en tram van PItlochry naar Edinburgh, ca. € 20,- p.p.
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Hond toegestaan: op aanvraag. Kosten ter plaatse te voldoen (beperkte beschikbaarheid)

Dit vonden anderen van de

Wandelvakantie The Heart of Scotland

Kenmore
Kenmore
Aberfeldy
Aberfeldy
acharn waterval
acharn waterval

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je wandelvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je wandelvakantie.