Reizen vanaf nu

Fietsvakantie De Waddeneilanden

trektocht in Nederland - Noordzee

Fietsvakantie op de waddeneilanden en langs het wad

 • LOGIES EN ONTBIJT, halfpension mogelijk
 • 9 dagen
Nazomer korting
vanaf € 920,-
Prijzen en data
GPS Aanrader FVW Tocht Elektrische fiets Benelux

Ruime keuze met duidelijkheid tav soorten reizen en route afstanden.

Martine Heijblok

» Lees meer reviews

Fietsvakantie De Waddeneilanden

Tijdens deze fietstrektocht krijgt u volop de gelegenheid om te genieten van het unieke landschap op en rond de Waddenzee. Het in het noorden van Nederland gelegen natuurgebied is door Unesco tot Werelderfgoed verklaard. U fietst op Vlieland of Terschelling en fietst én overnacht op Ameland en Schiermonnikoog. Via Dokkum en Leeuwarden keert u terug naar Harlingen.

» Lees meer

Veelgestelde vragen over De Waddeneilanden

Hotel Anna Casparii of Hotel Zeezicht of Hotel 't Heerenlogement of Hotel Harlingen. Hotel Nes of Hotel Noordsee of Hotel Ameland. Hotel Duinzicht of Hotel van der Werff op Schiermonnikoog. Hotel de Posthoorn of Hotel de Abdij Dokkum.

Maximaal 297 kilometer, minimaal 248 kilometer.

Nee, u koopt de boottickets zelf.

Ja, dat is mogelijk.

Dit is heel moeilijk, daar in die periode alle hotelletjes vol zitten.

Ja. Tevens is er de mogelijkheid een GPS-apparaat te huren à € 45,-

Reviews fietsvakantie - De Waddeneilanden

Deel uw ervaring


Lees de verhalen van onze klanten

Ruime keuze met duidelijkheid tav soorten reizen en route afstanden.

2023 - Martine Heijblok

Het was een mooie reis en hebben heerlijk genoten.

2023 - Kees Duyvesteijn

Prima vakantie gehad hotels waren goed en mooie tochten gefietst.

2022 - Dhr & Mw. Junier

"Goede afstanden, hotels, service, info, etc. alles was goed geregeld.
Kun je rustig mee in zee gaan. "

2022 - Dhr. & Mw Schreur

Het was een hele leuke en afwisselende reis. De prijs van de reis was best veel en dan moesten we zelf de bootovertochten nog regelen en betalen. De service in de hotels was top. Maar heel vaak wisten ze niet hoe het met de bagage geregeld was.

2022 - Anoniem

Geweldige vakantie in eigen land. Mooie fietsroutes, fijne hotels en we hebben uitsluitend vriendelijke mensen ontmoet.

2022 - Dhr. & Mw. Van Luijt

"We hebben genoten van een goed georganiseerde reis. Op het moment dat het even spannend weer of de bagage wel opmtijd zou aankomen, werden we zelfs na kantoortijd goed geholpen en kwam het goed.
De kwaliteit van de hotelkamers viel op 2 plekken tegen, maar dat heeft het plezier in de reis niet bedorven."

2022 - Dhr. & Mw. Van Veelen

De reis en de service van Eigenwijze reizen zijn prima. Er wordt snel op vragen gereageerd. Mede door het prachtige weer hadden we een top week

2022 - Anoniem

Onze eilanden tour was een geweldige vakantie. Los van de eerste dag waarop we hevige regen hadden hebben we alle andere dagen volop kunnen genieten.

2022 - Anoniem

Fijne ervaring. Aanvankelijk was het ietwat zoeken maar eens goed bezig verliep alles vlotjes .

2022 - Anoniem

De wandelreis naar Vlieland en Terschelling was voor ons een fijne reis. Zeker in de herfst een aanrader als je van vogels houdt. Alles was goed georganiseerd, tot de watertaxi toe, die ons in een kwartier van Vlieland naar Terschelling bracht.

2021 - Anoniem

We waren al heel lang niet op de waddeneilanden geweest. Fijn om daar een paar mooie wandelingen te maken. De gastvrijheid viel op.

2021 - Marja Morlang

Prima georganiseerd. De beschrijving van de 2e dag wandelen op Terschelling is te onduidelijk, behoorlijk zoeken. Op Vlieland was de beschrijving echt heel goed!

2021 - Anoniem

"Het bezoeken van drie Waddeneilanden met de veerboot maakt de tocht extra afwisselend.
Veel mooie natuur, maar langs de dijk fietsen kan met tegenwind best wel zwaar zijn.
Schiermonnikoog en Harlingen waren onze favorieten, we hadden hier ook de fijnste hotels. "

2021 - Carla van Kan

Heerlijke fietsvakantie met voldoende ruimte op de eilanden om eigen programma samen te stellen door 2 overnachtingen. Hotel Pieterburen wel erg massaal en niet eigenwijs genoeg. Wij sliepen in vakantiehuis op plein. Muziek van plein ging pas 22 uur uit. Liever dan een b&b in het dorp.

2021 - Anoniem

De reis naar de Waddeneilanden was perfect geregeld. Het hotel op Terschelling, hotel Oepkes, was prima maar wel compleet gedateerd(dit is onze beleving). Verder zijn we heel tevreden!

2021 - Anoniem

Heerlijke reis met kinderen in eigen land gemaakt. Voor eilandhoppen hoef je niet naar het buitenland!

2021 - Anoniem

Heel leuke reis! Hotels en bagagetransport waren allemaal prima geregeld. Mooie fietstochten met duidelijke routebeschrijving. Elk waddeneiland heeft zijn charmes en je bent er meteen in vakantiesfeer. Leuk dat je overal twee nachten bleef, zo was er ook de tijd om de omgeving te verkennen. Op Ameland deden we dit met een tuktuk, leuke aanrader als je eens dagje niet wil fietsen en toch het hele eiland wil zien. Enkel Pieterburen vonden wij geen meerwaarde, minste hotel en - buiten de zeehondencrèche- weinig te zien daar. Wij parkeerden de auto op dag 1 in Dokkum en maakten er zo een rondrit van.

2021 - Hanne de Vos

Afwisselende reis over het algemeen goed georganiseerd behalve bagagevervoer naar hotel Ameland (geen voucher taxi ontvangen)

2021 - Har Daniëls

We hebben een prachtige fietsvakantie gehad. lekker weer, wel veel wind, maar het is er prachtig. Vooral Schiermonnikoog vonden we prachtig

2021 - Bea Tax

Een heel mooie ervaring. Prima geregeld allemaal.

2020 - anoniem

We hebben een heel leuke vakantie gehad. Bijzonder om vier eilanden in anderhalve week te beleven. Goede hotels, prima routekaarten, goede ontbijten. Alles klopte.

2020 - anoniem

Fijn om er toch even uit te kunnen deze zomer. Waar we in andere jaren de grenzen over gaat bleven we dit jaar in eigen land. De aandacht waarmee Eigen Wijze Reizen onze reis heeft geboekt en uitgedacht was heel fijn. Ik kan iedereen aanraden om je in de watten te laten leggen door dit Twentse team!

2020 - Béa van den Brink

De fietstocht gaat door mooi gebied, goede bootverbindingen en ook de bagage service was goed geregeld.

2019 - Maria Monsma-Hazelager

We hebben genoten van deze reis. Het fietsen over de waddeneilanden, de verschillen tussen de eilanden, de aardige bewoners. Op een eiland voelt de omgeving en de sfeer echt anders dan op het vaste land. Heerlijk dat we dit in Nederland hebben! Wij hebben zelf de locaties voor diner gekozen en we waren blij verrast dat er inmiddels een leuke keuze is uit diverse vegetarische menu"s.

2019 - anoniem

De fietsreis naar de Waddeneilanden was heel gevarieerd; we fietsten met een gewone fiets en met windkracht 4 en 5 waren we heel blij dat we meestal wind in de rug hadden. Het diner was telkens lekker maar veel te uitgebreid; we hebben er hartzeer van als meer dan de helft van de maaltijd terug richting keuken vertrekt. We parkeerden onze auto niet in Harlingen, maar reden op de eerste dag naar Buitenpost, waar je aan het station gratis kan parkeren. Dan namen we de trein terug naar Harlingen en voor de laatste tocht reden we dan via de fietsknooppunten naar Buitenpost, haalden de auto op en reden naar Pieterburen. Dit kleine dorpje met de zeehondencreche is toch wel de moeite waard om te bezoeken.

2019 - Anne De Paepe

Blij dat Eigenwijze reizen de Waddeneilanden heeft georganiseerd. Wij vonden het een fijne vakantie op het juiste niveau. Heerlijk gefietst en ook fijn dat we niet iedere dag verder moesten reizen, maar ook de eilanden konden verkennen.

2018 - Cees en Anke van Veen

Reisinformatie De Waddeneilanden

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 1 april t/m 30 september
 • Aankomstdag: iedere zaterdag (andere startdagen niet mogelijk)
 • Toeslag eenpersoonskamer:
  9-daagse tocht: € 425,-
 • Toeslag halfpension:
  9-daagse tocht: € 285,- p.p.
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): 7/8 versnellingen, tas, slot en kaartleeshouder € 95,- p.p.
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): € 175,- p.p.
  Verlenging € 25,- p.p. per dag
 • Extra nacht(en): op aanvraag

Inclusief

 • 8 overnachtingen op basis van LO of HP
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Bagagevervoer tot de laatste overnachtingsplaats

Exclusief

 • Overtochten per boot naar en van de Nederlandse Waddeneilanden, ca. € 110,- per persoon (incl. fiets); u koopt zelf de boottickets.
 • Fietshuur
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties vermeld waar u tijdens uw vakantie overnacht. Mocht een van deze accommodaties niet beschikbaar zijn, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

 • Anna Casparii, Harlingen
 • Hotel Nes, Ameland
 • Hotel Duinzicht, Schiermonnikoog
 • Hotel de Posthoorn, Dokkum

Bijzonderheden

 • Parkeren: ca. € 7,- per dag, info vindt u op: parkerenharlingen.nl
 • Van 9 juni t/m 18 juni 2023 is het Oerol-festival op Terschelling. De beschikbaarheid van de hotels op Terschelling is dan zeer beperkt.
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - De Waddeneilanden

Fietsroutes De Waddeneilanden

9-daagse fietsrondrit

Waddeneilanden fietsvakantie

Dag 1 Aankomst in Harlingen

U komt aan in het historische havenstadje Harlingen.

Dag 2 Rondrit op Terschelling 32 of 43 km of op Vlieland 21 km

Deze dag gaat u met de boot naar Terschelling of ­Vlieland, om over een uitstekend netwerk van  fietspaden een rondrit te maken. Aan het eind neemt u de boot terug naar Harlingen, waar u nog eens overnacht.

Dag 3 Van Harlingen naar Ameland 59 km

U fietst door het Friese landschap en langs de Waddenzee naar Holwerd en komt langs meerdere terpdorpen. Vervolgens gaat u per boot naar Ameland, waar u twee nachten verblijft in het pittoreske dorp Nes.

Dag 4 Rondrit op Ameland 12 of 39 km

Via Buren fietst u naar Burenblinkert. Hier heeft u de mogelijkheid om heen en weer te fietsen naar het prachtige natuurgebied de Oerderduinen. Door de duinen fietst u terug naar Nes. Tijdens de lange rondrit gaat u vervolgens westwaarts en keert via de charmante dorpjes Hollum en Ballum en langs het wad terug naar uw hotel.

Dag 5 Van Ameland naar Schiermonnikoog 35 km

U vaart terug Holwerd. Via Wierum en Moddergat fietst u langs het Wad naar Lauwersoog om de boot te nemen naar Schiermonnikoog. Evenals Vlieland is dit eiland autoluw. Zowel fietsen door de duinen als wandelen over de stranden en schorren is ook hier een mooie ervaring.

Dag 6  Rondrit op Schiermonnikoog 17 km

U fietst door de bossen en daarna door de duinen naar ’t Schlei. Vanaf hier kunt u eventueel een omweggetje maken naar de Kobbeduinen. Vanaf de Veerdam fietst u buitendijks westwaarts en daarna door de duinen langs de vuurtoren terug naar het dorp Schiermonnikoog. 

Dag 7 Van Schiermonnikoog naar Dokkum 45 km

Lekker uitgewaaid keert u weer terug op het vasteland­ in Lauwersoog en fietst door het uitgestrekte Nationaal Park Lauwersmeer naar het vissersdorp Zoutkamp. Over mooie fietspaden fietst u verder door het nationaal park en langs de Dokkumer Grutdjip bereikt u Dokkum, één van de mooiste stadjes van Friesland.

Dag 8 Van Dokkum naar Harlingen 59 km

Over de Elfstedenroute fietst u langs de Dokkumer Ee naar Leeuwarden. Daarbij komt u natuurlijk door het gezellige haventje van Burdaard en over het beroemde bruggetje van Bartlehiem. Het centrum van Leeuwarden leent zicht uitstekend voor een kleine stadswandeling of een lunch. Vervolgens fietst u via de voormalige universiteitsstad Franeker, met het oudste werkende planetarium ter wereld, terug naar Harlingen.

Dag 9 Vertrek of verlenging

 

Andere bezoekers keken ook bij: Friese steden en meren, Duitse Wadden, Dodekanesos, Harlingen.

Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Friese steden en meren - Nederland

Fietsvakantie    7 dagen    trektocht

Herfst GPS Routeboekje Elektrische fiets Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Leeuwarden, Sneek, Lemmer, Gaasterland, Workum, Franeker, Dokkum
 • De elfstedentocht op de fiets
 • De Fluessen
 • Jopie Huisman-museum
 • Dagafstand 33-55 km
vanaf 575,-

Duitse Wadden - Duitsland - Noordzee

Fietsvakantie    8 dagen    trektocht

Aanrader Elektrische fiets GPS Benelux
 • Hotels met bagagevervoer
 • Emden, Borkum, Norderney, Langeoog
 • Eilandhoppen in Duitsland
 • Unesco werelderfgoed
 • Stranden met zeehonden
 • Dagafstand 22-57 km
vanaf 1065,-

Dodekanesos - Griekenland

Fietsvakantie    11 of 15 dagen    trektocht

Elektrische fiets GPS
 • Hotels met bagagevervoer
 • Kalavarda, Kamiros, Rhodos-stad, Mastichari, Plaka, Leros, Blefouti, Patmos
 • Eilandhoppen op Rhodos, Kos, Leros en Patmos
 • Vlindervallei Petalóudes (juni-september)
 • Ruïnes van antieke tempels en theaters
 • Dagafstand 28-54 km
vanaf 895,-

Harlingen - Nederland - Friesland

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

GPS Elektrische fiets Benelux Herfst
 • Hotel Anna Casparii (indien volgeboekt Hotel Harlingen)
 • Bolsward, Franeker, Terschelling, Vlieland
 • Friese steden en waddeneilanden
 • Natuurgebied de Boschplaat
 • Planetarium Eise Eisinga in Franeker
 • Dagafstand 21-51 km
vanaf 395,-