Nieuw

Fietsvakantie Mooi Twente

trektocht in Nederland - Twente

Fietsen door het landgoed van Nederland

 • LOGIES EN ONTBIJT
 • 4, 6 of 8 dagen
Nazomer korting
vanaf € 325,-
Prijzen en data
Hondje GPS Elektrische fiets

Fietsvakantie Mooi Twente

Tijdens deze fietstrektocht leert u het (aldus het Twents volkslied) onvolprezen gebied tussen de Dinkel en Regge kennen. U volgt deze grensriviertjes en steekt ze over naar onze oosterburen en om de 'bergen' van de Sallandse heuvelrug te beklimmen. Onderweg maakt u kennis met het coulisselandschap op bosrijke landgoederen en fietst u langs beekjes met eeuwenoude watermolens, over golvende essen en uitgestrekte heidevelden. De Kroezeboom, Twentes oudste boom, en de Tankenberg liggen aan de route en u bezoekt gezellige stadjes als Ootmarsum en Diepenheim. 

» Lees meer

Veelgestelde vragen over Mooi Twente

Tijdens deze fietstrektocht leert u het (aldus het Twents volkslied) onvolprezen gebied tussen de Dinkel en Regge kennen. U volgt deze grensriviertjes en steekt ze over naar onze oosterburen en om de 'bergen' van de Sallandse heuvelrug te beklimmen. Onderweg maakt u kennis met het coulisselandschap op bosrijke landgoederen en fietst u langs beekjes met eeuwenoude watermolens, over golvende essen en uitgestrekte heidevelden. De Kroezeboom, Twentes oudste boom, en de Tankenberg liggen aan de route en u bezoekt gezellige stadjes als Ootmarsum en Diepenheim.

3 resp. 5 nachten verblijf op basis van LO Bagagevervoer Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

2-daagse verlenging in Rijssen en Oldenzaal Fietshuur Verzekeringen Toeristenbelasting Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Hieronder staan de accommodaties vermeld waar u tijdens uw vakantie overnacht. Mocht een van deze accommodaties niet beschikbaar zijn, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief. Hotel-Restaurant Sallandse Heuvelrug, Rijssen Hotel Huis van Bewaring, Almelo Erve Hulsbeek, Oldenzaal Intercityhotel, Enschede

Reviews fietsvakantie - Mooi Twente

Deel uw ervaring


Er zijn voor deze tocht nog geen ervaringen ingestuurd.

Reisinformatie Mooi Twente

De hier getoonde prijzen en data zijn onder voorbehoud

 • Reisdata: 01 mei t/m 31 oktober 
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer:  vanaf € 110,- p.p.
 • Huurfiets (excl. verzekering: 4 dagen € 65,- p.p., 6 dagen € 85,- p.p
  7 of 21 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): 4 dagen € 110,- p.p., 6 dagen € 140,- p.p
  Verlenging € 25,- p.p. per dag
 • 2-daagse verlenging Rijssen & Oldenzaal (bij 6-daagse): € 150,- p.p. 
  Extra nacht eenpersoonskamer : € 215,-
 • Extra nacht(en) Almelo: € 70,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer : € 125,- per nacht
 • Extra nacht(en) Rijssen: € 65,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer : € 120,- per nacht

Inclusief

 • 3 resp. 5 nachten verblijf op basis van LO
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief

 • 2-daagse verlenging in Rijssen en Oldenzaal
 • Fietshuur
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties vermeld waar u tijdens uw vakantie overnacht. Mocht een van deze accommodaties niet beschikbaar zijn, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

 • Hotel-Restaurant Sallandse Heuvelrug, Rijssen
 • Hotel Huis van Bewaring, Almelo
 • Erve Hulsbeek, Oldenzaal
 • Intercityhotel, Enschede

Bijzonderheden

 • 2-daagse verlenging in Rijsen en Oldenzaal (zie routes)
 • Parkeren 4 daagse bij het eerste hotel € 11,- per dag : 6 daagse; gratis bij het eerste hotel
 • Hond toegestaan alleen bij 4-daagse tegen betaling. U voldoet de kosten in de hotels.
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. U kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Uw reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
Boek nu

Prijzen en data - Mooi Twente

Maak uw keuze uit de volgende tochten

Tocht keuzehulp

 • Reisdata: 01 mei t/m 31 oktober 
 • Aankomstdag: iedere dag
 • Toeslag eenpersoonskamer:  vanaf € 110,- p.p.
 • Huurfiets (excl. verzekering: 4 dagen € 65,- p.p., 6 dagen € 85,- p.p
  7 of 21 versnellingen, tas en slot
  Verlenging € 10,- p.p. per dag
 • E-bike (excl. fietsverzekering): 4 dagen € 110,- p.p., 6 dagen € 140,- p.p
  Verlenging € 25,- p.p. per dag
 • 2-daagse verlenging Rijssen & Oldenzaal (bij 6-daagse): € 150,- p.p. 
  Extra nacht eenpersoonskamer : € 215,-
 • Extra nacht(en) Almelo: € 70,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer : € 125,- per nacht
 • Extra nacht(en) Rijssen: € 65,- p.p. per nacht
  Extra nacht eenpersoonskamer : € 120,- per nacht

Fietsroutes Mooi Twente

Het 6-daagse arrangement volgt min of meer de grenzen van Twente. Een verlenging van 2 dagen geeft u de mogelijkheid om via twee rondritten ook het hart van Twente te verkennen. Het 4-daagse arrangement concentreert zich op Oost- en Midden-Twente.

Deze fietsroutes zijn samengesteld in samenwerking met de fiets- en wandelwebsite HoemooiisTwentewelniet.nl

6-daagse fietstocht

Groningen Friesland culinair

Dag 1 Aankomst in Rijssen

Uw hotel ligt net buiten Rijssen op de Rijsserberg in een gebied dat het 'Hollands Schwarzwald' heet. Voor de eerste dag hebben we een kleine kennismakingswandeling (5 km) uitgezet over de heide en door de 'ravijnen'. U kunt ook een korte fietstocht (7 km) maken naar Kasteel De Oosterhof en het centrum van Rijssen.

Dag 2 Van Rijssen naar Almelo 54 km

U fietst eerste naar Holten. Vanaf daar voeren eindeloze, glooiende fietspaden u over de Sallandse heuvelrug naar Nijverdal in de noordwestelijke punt van Twente. Dan volgt u vele kilometers lang de Regge en fietst langs de Doorbraak - een recent aangelegde waterloop - naar Almelo. In Almelo hebben we een kleine stadswandeling naar het aangrenzende Huize Almelo en door het waterrijke centrum uitgezet.

Dag 3 Van Almelo naar Oldenzaal 58 km

In het noordoosten van Twente ligt het natuurgebied Dal van de Mosbeek/Springendal. Op de weg daar naartoe verlaat u Almelo door de statige Gravenallee en volgt het Kanaal Almelo-Nordhorn. Langs de oudste boom van Twente fietst u naar de watermolens van Vasse. Aan de andere kant van het Springendal beklimt u de Kuiperberg voor een weidse blik over Twente. Vervolgens daalt u af naar Ootmarsum. Op het landgoed Singraven komt u bij de mooie beek de Dinkel. Over de Tankenberg - de hoogste berg van Twente - fietst u naar Oldenzaal, waar de route bij de indrukwekkende St.-Plechelmusbasiliek eindigt.

Dag 4 Van Oldenzaal naar Enschede 59 km

Vanuit Oldenzaal zoekt u de oostgrens op. Deze bereikt u bij Losser en volgt dan kilometerslang de Dinkel naar het Duitse Gronau. Door het Aamsveen fietst u naar de ‘Haarmühle’, met een door hoge kastanjebomen omringde ‘Biergarten’ (met ‘gutbürgerliche’ keuken). Na een eventuele pauze steekt u de grens weer over naar de Schotse Hooglanders in het Witte Veen. Vanuit deze zuidoostelijke hoek van Twente gaat het dan noordwaarts naar Enschede, waar eerst nog een kleine ronde door het karakteristieke tuindorp Pathmos wordt gemaakt. In Enschede kunt u een rondwandeling maken over de Museummijl naar de architectonisch interessante wijk Roombeek. 

Dag 5 van Enschede naar Rijssen 59 km

In de zuidwestelijke punt van Twente ligt het kleinste stadje van Twente, Diepenheim. Op weg daar naartoe verlaat u Enschede in zuidelijke richting en fietst naar het Buurserzand, het eerste natuurreservaat van Twente. Net onder Haaksbergen vindt u bij de Oostendorper Watermolen een ideale pauzeplek. Door de bossen van het Lankheet en over rustige weggetjes rijdt u dan naar het ‘stedeke’ met zijn tuinen en kastelen. Vanuit Diepenheim fietst u onderlangs de Herikerberg naar Rijssen.

Dag 6  Vertrek

Na het ontbijt eindigt uw vakantie.U kunt natuurlijk ook op deze dag alsnog de wandeling of fietstocht naar Kasteel De Oosterhof maken. 

 

2-daagse verlenging

U verblijft een extra nacht in Rijssen en in Oldenzaal en kunt de volgende rondritten maken:

Rondrit A vanuit Rijssen naar Landgoed Twickel 51 of 58 km

Over rustige weggetjes fietst u naar het Twentekanaal. Langs dit kanaal gaat het naar Delden dat wordt omringd door de bossen en het coulisselandschap van het 4000 hectare grote Landgoed Twickel. Midden op dit landgoed ligt het eeuwenoude kasteel waarvan de tuinen te bezoeken zijn. Over mooie fietspaden door uitgestrekte loofbossen fietst u via Enter en door het 'Schwarzwald' naar Rijssen terug.

Rondrit B vanuit Oldenzaal naar Tuindorp ’t Lansink 51 km

U verlaat Oldenzaal door de prachtige Rhododendronlaan en komt op het voormalige vliegveld Twente dat nu door fietspaden is ontsloten. Door de bossen van het Landgoed Espelo fietst u naar de UT, de eerste campusuniversiteit van Nederland. Op de fietssnelweg F35 koerst u direct naar Hengelo waar u een rondje maakt door het unieke Tuindorp ’t Lansink. Vervolgens gaat de route via het natuurgebied Lonnekermeer en een ander deel van het vliegveld terug naar Oldenzaal.

 

4-daagse fietstocht

Dag 1 Aankomst in Almelo

Groningen Friesland culinair

Het hotel ligt in het centrum van Almelo. Voor uw eerste dag hebben we een wandeling gemaakt die door het oude deel van Almelo en door het vernieuwde, waterrijke centrum voert.

Dag 2 Van Almelo naar Oldenzaal 59 km

In het noordoosten van Twente ligt het natuurgebied Dal van de Mosbeek/Springendal. Op de weg daar naartoe verlaat u Almelo door de statige Gravenallee en volgt het Kanaal Almelo-Nordhorn. Langs de oudste boom van Twente fietst u naar de watermolens van Vasse. Aan de andere kant van het Springendal beklimt u de Kuiperberg voor een weidse blik over Twente. Vervolgens daalt u af naar Ootmarsum. Op het landgoed Singraven komt u bij de mooie beek de Dinkel. Over de Tankenberg - de hoogste berg van Twente - fietst u naar Oldenzaal, waar de route bij de indrukwekkende St.-Plechelmusbasiliek eindigt.

Dag 3 van Oldenzaal naar Enschede 57 km

Vanuit Oldenzaal zoekt u de oostgrens op. Deze bereikt u bij Losser en volgt dan kilometerslang de Dinkel naar het Duitse Gronau. Door het Aamsveen fietst u naar de ‘Haarmühle’, met een door hoge kastanjebomen omringde ‘Biergarten’ (met ‘gutbürgerliche’ keuken). Na een eventuele pauze steekt u de grens weer over naar de Schotse Hooglanders in het Witte Veen. Vanuit deze zuidoostelijke hoek van Twente gaat het dan noordwaarts naar Enschede, waar eerst nog een kleine ronde door het karakteristieke tuindorp Pathmos wordt gemaakt. 

Dag 4 Van Enschede naar Almelo 44 of 52 km en vertrek

Vanuit het hotel fietst u door de na de vuurwerkramp wederopgebouwde wijk Roombeek naar de nieuwe 'goudkust' van Enschede op het terrein van de voormalige vliegbasis Twente. Daar gaat het zuidwaarts, door de bossen naar de uitgestrekte campus van de Universiteit Twente. Hier koerst u op de fietssnelweg F35 direct naar Hengelo waar een rondje door het unieke Tuindorp ’t Lansink wordt gemaakt. Dan fietst u over het Landgoed Twickel naar het gezellige stadje Delden. Door de Twickelse bossen gaat het weer naar Almelo.


Boek nu

 

Maak het uzelf gemakkelijk

Alle informatie over deze reis op uw gemak nalezen?
Dat kan!

Uw wensen staan centraal

Binnen ons aanbod staan uw wensen centraal. Wilt u reizen op andere dagen of de vakantie uitbreiden met extra dagen? Onze medewerkers zitten voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.

bel +31 (0)53 430 34 35

Nazomer korting

Misschien vindt u deze tochten ook interessant

Drenthe Culinair - Nederland

Fietsvakantie    4 of 6 dagen    trektocht

Herfst GPS Culinair Elektrische fiets Benelux Hondje
 • Hotels met bagagevervoer
 • Westervelde, Zuidlaren, Odoorn, Hoogeveen, De Schiphorst
 • Een heerlijk fietsrondje in Drenthe
 • Culinaire fietstocht
 • Dwingelderveld
 • Dagafstand 46-64 km

INCL. HALFPENSION

vanaf 625,-

Tubbergen fietsen - Nederland - Twente

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

Hondje GPS Elektrische fiets Benelux
 • Hotel Droste's Herberg
 • Tubbergen, Uelsen, Ootmarsum, Oldenzaal
 • Natuurgebied Het Springendal
 • Landgoed Twickel
 • Bossen, bronnen en grafheuvels
 • Dagafstand 23 - 57 km
vanaf 270,-

Enschede - Nederland - Overijssel

Fietsvakantie    3 of 5 dagen    standplaats

GPS Elektrische fiets Benelux Herfst Hondje
 • Intercity Hotel 
 • Enschede, Gronau, Oldenzaal, Hengelo, Delden, Boekelo
 • Fietsen door het textielverleden van Twente
 • Langs villa's van voormalige textielbaronnen
 • Historische parken en tuindorpen
 • Dagafstand 35-53 km

 

vanaf 155,-

De Lutte wandelen - Nederland - Twente

Wandelvakantie    5 dagen    standplaats

GPS Benelux Hondje Herfst
 • Hotel Landgoed De Wilmersberg
 • Twente op z'n mooist
 • Oldenzaal, Beuningen, De Lutte
 • Natuurgebied Het Lutterzand
 • Arboretum Poort Bulten
 • Dagafstand 11-21 km

 

 

INCL. HALFPENSION EN LUNCHPAKKET

vanaf 595,-

Zwolle - Nederland - Overijssel

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

Herfst GPS Benelux Elektrische fiets
 • Hotel Fidder
 • Hattem, Kampen, Hasselt, Zwartsluis, Dalfsen
 • Fietsen door Hanzesteden en de IJsselvallei
 • IJssel, Overijsselse Vecht en het Zwarte Water
 • Natuurgebieden de Duursche Waarden en de Wezepsche Heide
 • Dagafstand 13–52 km
vanaf 295,-

De Lutte fietsen - Nederland - Twente

Fietsvakantie    5 dagen    standplaats

GPS Elektrische fiets Hondje Herfst Benelux
 • Hotel Landgoed De Wilmersberg
 • Oldenzaal, Ootmarsum, Enschede, Borne
 • Fietsen in lommerrijk Twente
 • Kasteel Twickel en Landgoed Singraven
 • Arboretum Poort Bulten
 • Dagafstand 47 - 66 km

INCL. HALFPENSION EN LUNCHPAKKET

vanaf 595,-

Tubbergen wandelen - Nederland - Twente

Wandelvakantie    5 dagen    standplaats

Hondje Herfst GPS Benelux
 • Hotel Droste's Herberg
 • Tubbergen, Ootmarsum
 • Natuurgebied Het Springendal
 • Watermolen van Bels
 • Bossen, essen en grafheuvels
 • Dagafstand 9 - 22 km
vanaf 270,-