2286 reviews
Vind je volgende vakantie

Of zoek door de gehele website

Fietsvakantie Donauradweg, pensions van Passau naar Wenen

De Donauradweg is een verrassend leuke en mooie fietstocht door Oostenrijk. De makkelijke en ideale tocht om als eerste fietsvakantie te proberen, maar ook om te genieten van romantische rivier. De variant met pensions staat voor een actieve en verzorgde fietsvakantie zonder overbodige luxe, maar van een prima kwaliteit. » lees meer over Fietsvakantie Donauradweg, pensions van Passau naar Wenen

 • Passau, Schlögener Schlinge, Linz, Wallsee, Marbach, Krems, Wenen
 • Klassieke fietsroute langs de Donau
 • Historische stadjes, Klooster en wijngebied Wachau
GPS E-bike Hond Zwaarte zwaarte_1
 • Fietsvakantie
 • Trektocht
 • 8 dagen
 • Individueel
vanaf 525 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data
vanaf 525 p.p.
excl. bijkomende kosten
Prijzen en data

Slingerend als een wals

Ooit voer keizerin Sissi de Donau af richting Wenen. Nu doe je dat per fiets. Een vorstelijke route, overladen met cultuur, historie, wijn, af en aan varende pontjes, en romantische stadjes die je met gezellige terrasjes verleiden. “Even stoppen voor Kaffee und Kuchen?” Als een wals slinger je langs de Donau. En die wals begint in het mooie Passau, de laatste Duitse stad aan deze rivier. Daarna volgen stoere burchten en dorpen waar de geraniums weelderig in de bloembakken groeien.

Romantiek onderweg

Het vlakke fietspad aan weerskanten van de rivier maakt het heerlijk trappen. En het is altijd immer gerade aus. Naar Schlögener Schlinge, Linz, Wallsee, Marbach, Krems en Wenen. En onderweg ook tal van romantiekdorpen, zoals Grein met z’n Rathaus uit 1562. De gebouwen zijn er zo oud dat de houtwormen keizerin Sissi nog recht in het verwaterde gezicht hebben gekeken. Hier leed de mooiste vorstin van Europa namelijk schipbreuk. Verderop het prachtige klooster van Melk en de Wachau, het mooiste stuk van de Donau en door Unesco uitgeroepen als erfgoed van de mensheid.

Dag 3 - LinzLinzLinz

Wunderschön Wachau

Bij de Wachau, het mooiste stuk van de Donau, lijken de fietstrajecten nog romantischer dan elders. De dorpen zien er nog authentieker uit, de burchten nog stoerder. De glooiende wijngaarden brengen de beste wijnen van Oostenrijk voort, zoals de beroemde Grüner Veltliner. Fietsend door de dorpen kom je geregeld uithangborden met ‘Heurige’ tegen. Voor de deur, in de smalle straatjes, hangt de geur van alcohol. Even opsnuiven en doorfietsen. Dat wijntje komt vanavond wel.

Keuzes in Wenen

Als laatste bereik je de stad van Sissi, Strauss en Sachertorte. Wenen grossiert in zoveel hoogtepunten dat je nauwelijks een keuze kunt maken. In elk geval het prachtige Belvedère. En de twintig meter hoge barokke Pronkzaal, de indrukwekkende bibliotheek van het keizerlijke Hofburg-complex. Het is een van de mooiste historische bibliotheekzalen ter wereld. Plof ook nog neer in het beroemde en authentieke koffiehuis Café Central. De taartjes zijn er ware kunstwerkjes.

Wenen - sachertorte

Melk moet

Het kloostercomplex van Melk straalt nog steeds de grandeur uit van de toenmalige machtige keizers. Met talloze binnenplaatsen, weergaloze wandschilderingen en prachtig beeldhouwwerk heeft het meer weg van een paleis dan van een klooster. Van het immense complex krijg je slechts vier onderdelen te zien: een bescheiden museum, de marmeren zaal, de eeuwenoude bibliotheek en de overweldigende kloosterkerk, maar dit kwartet maakt al enorm indruk op je.

Wanneer ga jij deze reis maken?

Fietsvakantie Donauradweg, pensions van Passau naar Wenen

Prijzen en data

Route informatie

Hét klassieke gedeelte van de Donauradweg en een verrassend leuke en mooie fietstocht in Oostenrijk. De ideale tocht om als eerste fietsvakantie te proberen, maar ook om te genieten van het romantische Oostenrijk. De makkelijk te fietsen route is veelal autovrij en brengt je door gezellige dorpen en steden op beide overs van de Donau, maar ook langs vele culturele bezienswaardigheden. De lieflijke natuur is mooi afwisselend en de inwendige mens hoeft niets tekort te komen. Voor een actieve en verzorgde fietsvakantie zonder overbodige luxe, maar van een prima kwaliteit, kiest je voor deze pensions-variant.

Fietsvakantie Donauradweg, pensions van Passau naar Wenen

Tip
Boek een verlengingsnacht in Wenen en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Reisinformatie

Inclusief

 • 7 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt of halfpension(4x)
 • Bagagevervoer
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks

Exclusief

 • Dagtrein heen Passau, terug vanaf Wenen: wij kunnen de trein op maat voor je reserveren
 • Een taxi vanaf het station naar het eerste hotel ongeveer € 15,- per rit
 • Veren onderweg
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Terugtransfer deelnemers van Wenen naar Passau zònder eigen fiets;
Op zaterdag per bus (ca 13:30 in Passau) Kosten € 35 per persoon. (juni t/m augustus ook op zondag). Bij boeking reserveren.
Overige dagen: per trein, kosten € 35. (geen transfer naar station)

Terugtransfer eigen fietsen van Wenen naar Passau per bus. De kosten zijn € 55 per fiets incl. transporthoes. 
Alleen op zaterdag en in (juni t/m augustus ook op zondag) is er ook personenvervoer per bus op andere dagen reis je zelf met de trein (€ 35 p.p) en kun je je eigen fietsen de dag ervoor om uiterlijk 17.00 uur inleveren in het hotel. De fietsen staan dan de volgende dag klaar bij het infopoint in Passau. Kosten€ 55 per fiets inkl. transporthoes. Bij boeking reserveren. 

 • Parkeren:
  - onbewaakte parkeerplaats (omheind stuk grond) aan de rand van de stad, ca. € 45 per arrangement; mits er plaats is, kan niet gereserveerd worden. Ter plaatse betalen
  - openbare parkeergarage tegen betaling
 • Hond mag mee. Kosten ter plaatse te voldoen, wel bij reservering vermelden
 • Halfpension is op dag 2,3,5,7; dit kan ook in restaurants in de buurt van het pension of hotel zijn
 • De huurfiets is exclusief fietsverzekering. Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Boek een verlengingsnacht in Wenen en reserveer vervolgens een stadstour met gids bij onze partner Baja Bikes, de specialist in stadsrondritten op de fiets. 

 • Reissom niet inclusief huurfiets 
 • Neemt je je eigen fiets mee? Dan is de terugtransfer per bus inclusief eigen fiets aan te bevelen. De kosten zijn € 35 per persoon en € 55 per fiets incl. verzekering. VOORAF RESERVEREN (u bent dan rond 13.30 uur weer in Passau) 
  Een eigen fiets mee in de trein van Wenen naar Passau is niet aan te bevelen
 • Huurfiets (excl. fietsverzekering): € 90,- p.p. 
  7 of 21 versnellingen, tas en slot
  Verlenging op aanvraag
 • E-bike: (excl. fietsverzekering): € 190,- p.p.
  Verlenging op aanvraag
 • Fietsverzekering: Je kunt à € 1,77 per dag een aparte fietsverzekering bij Eigen-Wijze Reizen afsluiten. Een reisverzekering voorziet vaak niet in een fietsverzekering tegen schade en/of diefstal.
 • Bij het reserveren van een huurfiets/e-bike vragen wij (achteraf) naar de lichaamslengte zodat wij kunnen zorgen voor een passende fiets.
 • Lees meer over huurfietsen en fietshelmen

Dit vonden anderen van de

Fietsvakantie Donauradweg, pensions van Passau naar Wenen

Passau
Passau
Durnstein
Durnstein
Fietspad langs de Donau
Fietspad langs de Donau

Prijzen en data

Stel je reis samen

Startdatum

Dit is de eerste dag van je fietsvakantie. Desgewenst kan je later een extra overnachting bijboeken vóór de startdatum van je fietsvakantie.